איש את רעהו יעזורו או איש את רעהו חיים בלעו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אמנם ביקשו שלא לפתוח פה תיבות פנדורה, אבל...
הפתרון לדעתי הוא פשוט:
לחלק את פורום איש את רעהו ל-2 חלקים.
1. פורום איש את רעהו.
2. פורום אישה את רעותה.
ובזאת יגמרו התלונות, ובא לציון גואל ורוב שלום עד בלי ירח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1196321:
ובבקשה, שלא ידובר! כי באמת (אני בכולופן, ובטוחה שעוד הרבה) כל כך הרבה עזרה וסיוע ופתרונות ועיצות ורעיונות ומה לא:eek:?! אני מקבלת מהפורום הזה, שממש ממש יהיה לי חבל שהפורום יסגר!
בואו ניתן אמון בעצמנו שבכוחנו לשנות את המצב ברמת הפרט. ועזרה של ההנהלה ברמת הכללית בהחלט תהיה במקומה בשביל היצר הרע שעוד מעז לקנן בתוכי:rolleyes:
אם תשימו לב, כמות המשתמשים שנמצאים בפורום איש את רעהו, היא גרנדיוזית ביחס לשאר הפורומים...
מה זה אומר על המשתמשים שבאים לפרוג בשביל להתעדכן בנייס?
גם
גם
וגם...
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בנימין41;1196325:
הפתרון לדעתי הוא פשוט:
1. פורום איש את רעהו.
2. פורום אישה את רעותה.

:D :D :D

• הוסף לסימניות
מישהו כבר אמר שיש הטיה באפשרויות ההצבעה בסקר, וזה אכן נכון.

1. זה מה שנותן צבע לפורום. אם יסגרו את זה אנשים יעזבו את הפורום ויצא שכרך בהפסדך!
  2. המצב לא כזה גרוע כמו שאתה מצייר אותו! אין צורך בשום שינוי!
  3. יש צדק בדברים, אבל ככה זה וטוב שזה לא יותר גרוע...
  4. הדברים נכונים מאוד! על הנהלת הפורום להשקיע כל מאמץ כדי לשנות את זה. זה פשוט נמאס!
1,2,3 - בעד להשאיר.
4 - לבטל כליל.
חוץ מזה, ניסוח התשובות האפשריות מאד אמוציונלי ולא רק ענייני, ולכן יש כאן בעצם סוג של שכנוע.
ועוד חוץ מזה, שסקר צריך להקיף את כל האפשרויות, ולדעתי הוא לא מקיף.
יש פה שתי אופציות: לבטל כליל דיונים, או להתעלם מהם כליל.
אין אופציית פיקוח על תרבות הדיון, ואפשר לשקול אם להעלות אותה.
אולי היא לא אפשרית לביצוע. אבל אולי כן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1196321:
ובבקשה, שלא ידובר! כי באמת (אני בכולופן, ובטוחה שעוד הרבה) כל כך הרבה עזרה וסיוע ופתרונות ועיצות ורעיונות ומה לא:eek:?! אני מקבלת מהפורום הזה (וכמובן שמכל שאר הפורומים המקצועיים הרלוונטיים לי!!!), שממש ממש יהיה לי חבל שהפורום יסגר!
בואו ניתן אמון בעצמנו שבכוחנו לשנות את המצב ברמת הפרט. ועזרה של ההנהלה ברמת הכללית בהחלט תהיה במקומה בשביל היצר הרע שעוד מעז לקנן בתוכי:rolleyes:

למען הסר ספק;)

• הוסף לסימניות
הפתרון לדעתי הוא פשוט:
1. פורום איש את רעהו.
2. פורום אישה את רעותה.

כבר חשבתי על זה הרבה.
אסור לגבר להרבות שיחה עם אשה אם לא לצורך

• הוסף לסימניות
לפי מה שהבנתי הסקר זה אם לאפשר כאן דיונים אידיאולוגיים והאם על ההנהלה להתערב כשדיון חורג מרמה מקצועית וסבירה ו/או בקשת עזרה בפורום איש את רעהו.

• הוסף לסימניות
אני ג"כ חושבת כך.
לענ"ד לא לעניין בכלל התכתובת של גברים ונשים ביחד.
הערוץ הוירטואלי אינו שונה כלל מכל ערוץ אחר.

בד"כ גברים יותר מדברים שכלית עניינית וקוטלים יותר מהר ונשים רגישות יותר ומתקיפות חזרה, לכן הרעיון של פורומים נפרדים לגברים ולנשים הוא גאוני.

• הוסף לסימניות
הפתרון לדעתי הוא פשוט:
1. פורום איש את רעהו.
2. פורום אישה את רעותה.

הגזמת!

בדיוק אז יתחילו כל ההתלהלמויות... יש לך מושג כמה נשים שותקות פה מפאת "כבוד הציבור וקדושתו"?.... :p

• הוסף לסימניות
כדאי לשים לב גם לעובדה שכנראה בגלל שהפורום וירטואלי, לפעמים אחד אומר לשני דברים שלא היה מעלה על דל שפתיו אילו היו עומדים זה מול זה פיזית. או לכל הפחות, היה אומר את הדברים באופן נעים יותר.

חשבתי להציע, לכל אחד לפני שהוא מגיב שיחשוב רגע - כאילו המסתתר מאחורי הניק שאליו הוא פונה זה אחיו הצעיר, או דווקא דודו המבוגר. וכמו שהיה מגיב להם - כך יגיב כאן, קצת יותר רגישות לרגשותיו של הזולת גם כשדעתו מנוגדת לחלוטין לדעתי, קצת יותר אמפטיה וכבוד!

"מה אני מבקש? שתהיו מכבדים זה את זה"

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה.

אם כל כך הרבה מסכימים שהמצב דורש שיפור, אז בואו נקבל על עצמנו כמה כללים כדלהלן:

1. שטויות גאוניות שחבר/ה העביר/ה במייל מקומן לא כאן. מי שרוצה צלצולים מרובים שיעמול להשיגם בדרך נאותה יותר...

2. יש לענות תשובות ענייניות (אוהו, אני כוללת כאן גם את עצמי!) מבלי להסיט לחידודי לשון, ראשי תבות, בדיחות ששמעת בדיוק היום על עדה או אוכלוסיה מסויימת. ענייני פרושו לענות לשאלה כאילו נשאלת חידת טריוויה.

3. אין לשתף בארועים אישיים שאין בסופם שאלה ספציפית וממוקדת.

4. בקשות לתפילה על חולים יש לרכז באשכול אחד שיהיה נעוץ ובו כל ספורי הזוועות, השמות הנזקקים לתפילה ומצבם- לטוב ולמוטב ה"י.

5. אין לכלול דברי הטפה לשום סגנון ולשום צד. פסקי הלכה ומקורות מהימנים יאמרו באישי בלבד.

6. אין להיגרר לחידושי פוליטיקה או לרכילות על הנעשה בעולם לצורך החלפת דעה או שיתוף גרידא.

ישנו רעיון שמקובל באתרים רבים בנוסח:

"תגובתך ממתינה לאישור"- אם יש למשהו שם בפרוג סבלנות לקרא את כל הבלה בלה...

ניק שיעבור על התקנון מעל 3 פעמים יחסם, אבל באמת, ולא כאיום בלבד.

סה"כ כמדומני שכל הבעיות התעוררו כתוצאה מאחד הסעיפים הנ"ל שלא הקפדנו לקיימו.

עדיין לא מאוחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;1196406:
חשבתי להציע, לכל אחד לפני שהוא מגיב שיחשוב רגע - כאילו המסתתר מאחורי הניק שאליו הוא פונה זה אחיו הצעיר, או דווקא דודו המבוגר. וכמו שהיה מגיב להם - כך יגיב כאן!

זה רעיון מצוין.

רק זהירות!
בתנאי שגם ל"אחינו הצעירים" ול"דודינו המבוגרים" אנו תמיד זוכרים לדבר באמת בכבוד;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1196118:
התוצאות יקבעו את גישת ההנהלה.

פופקו? אתה חבר הנהלה?

• הוסף לסימניות
כן...

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 16.8 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
ניהול פורום זה עדיין לא "הנהלת פרוג"...

• הוסף לסימניות
אנחנו ילדים גדולים.
או שלא קראתי את האשכולות המצמררים שעליהם אתם דנים :)
אני חושבת שכולנו צריכים להזהר בכבוד חברינו,
אבל מי שלא נראה לו מתאים הענין, הדבר בידיו...

יש לא מעט אשכולות שאני פשוט לא נכנסת מטעמי דת ומצפון...

• הוסף לסימניות
כדאי לקרוא, קצת ארוך אבל חשוב.

חבל שהפורום שאמור להיות פלטפורמת על לבעלי מקצוע, פורום שבהם מתנהלים דיונים ענייניים בנושאים מקצועיים טהורים, תוך כדי שיתוף ידע ונסיון בין החברים, הופך בלא משים לזירת התגוששות אידאולוגית, פורום להטפת מוסר וקידום אינטרסים אישיים (אפילו רוחניים!).

ואני רוצה לתת דוגמא, ישנו ניק שהצטרף לפרוג בקיץ שעבר, הניק מגיע בקרוב ל-500 הודעות, עשיתי מחקר קטן עליו ועברתי קצת על ההודעות שנכתבו על ידו, ותראו דבר פלא: 98 אחוז מההודעות מדברות נגד אינטרנט על כל הכרוך בו, זאת אומרת שיש פה ניק אינטרסי, לא שאני מזלזל בחומר הענין והצורך בקידום הנושא, אבל עדיין אני מצפה מהפורום הזה שהניקים בו יתרמו מידע מקצועי וישתפו מנסיונם האישי במקצועות שבשבילם הוקם הפורום, ניק שלא מוצא לעצמו פנאי לתרום לפורום למטרות האמיתיות של הפורום - הוי אומר שהניק הנ"ל הוא "ניק מטעם" ואיני יודע לומר לכם מטעם מי, אבל ברור שיש פה קידום מטרה מסויימת בדרך שאינה הוגנת, והכל בזכות רזולוצית RGB של תפילין דר"ת - שלושת השאלות הטריוויאליות שוויקיפדיה יודעת היטב לענות עליהם.

סיכום הבעיה בקצרה:
ניקים שמטרתם אחד הוא ולא למטרה שבשבילה הוקמה פרוג, הם הם שפותחים אשכולות בנושאים היוצרים זירת התגוששות אידאולוגית, וכעת יש כבר הרגשה לא נעימה שיש פה בעיה אבל חברים רבים לא יכלו לשים את הנקודה איפה הבעיה.

מה אני מציע?
הנהלת הפורום (שוב הנהלה? מה היא אשמה, מה לעשות) תשב ותעשה סטטיסטיקה על הניקים ותסווג אותם עפ"י סוג ההודעות, ניק שיסווג כאינטרסי ומקדם מטרות אישיות ובכך יוצר את אי הסדר ואי השקט שקיים פה יוזהר וייחסם אם לא יתייחס בהתאם.

אני מקוה שלא הארכתי מדי, הדברים נכתב לאחר מחשבה מעמיקה בגורם הבעיה, ואלו המסקנות שאליהם הגעתי, בתקווה שדברי יפלו על אוזניים קשובות, תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1196410:
אני לא מבינה.

אם כל כך הרבה מסכימים שהמצב דורש שיפור, אז בואו נקבל על עצמנו כמה כללים כדלהלן:

1. שטויות גאוניות שחבר/ה העביר/ה במייל מקומן לא כאן. מי שרוצה צלצולים מרובים שיעמול להשיגם בדרך נאותה יותר...

2. יש לענות תשובות ענייניות (אוהו, אני כוללת כאן גם את עצמי!) מבלי להסיט לחידודי לשון, ראשי תבות, בדיחות ששמעת בדיוק היום על עדה או אוכלוסיה מסויימת. ענייני פרושו לענות לשאלה כאילו נשאלת חידת טריוויה.

3. אין לשתף בארועים אישיים שאין בסופם שאלה ספציפית וממוקדת.

4. בקשות לתפילה על חולים יש לרכז באשכול אחד שיהיה נעוץ ובו כל ספורי הזוועות, השמות הנזקקים לתפילה ומצבם- לטוב ולמוטב ה"י.

5. אין לכלול דברי הטפה לשום סגנון ולשום צד. פסקי הלכה ומקורות מהימנים יאמרו באישי בלבד.

6. אין להיגרר לחידושי פוליטיקה או לרכילות על הנעשה בעולם לצורך החלפת דעה או שיתוף גרידא.

ישנו רעיון שמקובל באתרים רבים בנוסח:

"תגובתך ממתינה לאישור"- אם יש למשהו שם בפרוג סבלנות לקרא את כל הבלה בלה...

ניק שיעבור על התקנון מעל 3 פעמים יחסם, אבל באמת, ולא כאיום בלבד.

סה"כ כמדומני שכל הבעיות התעוררו כתוצאה מאחד הסעיפים הנ"ל שלא הקפדנו לקיימו.

עדיין לא מאוחר.

אוייש כ"כ הרבה הגבלות, לא ישאר לך מקום לכתוב מזל טוב על נפטרים...

• הוסף לסימניות
לדעתי פשוט למחוק ניקים שנמצאים פה רק להוואי חברתי, ויש המון כאלה ויש להם גם 2-3 ניקים לפעמים כבר נתקלתי בכמה. ומי שנמצא כאן למטרה מקצועית שישמור על המטרה שלשמה נועד "איש את רעהו" ואני בטוחה שככה יפסקו המחלוקות.
וחובה שיהיה אפשרות על דיווח והיא תטופל, כשבן אדם מגיב בצורה לא ראויה הוא גורר עשר תגובות נלהמות, אז אם תגובה כזאת תמחק מראש (כמו פעם, אין לי מושג למה זה השתנה) הבן אדם יבין את הרמז ולא יגיב שוב ככה וכל מה שבא אחר כך ימנע מראש. בלי האפשרות הזאת באמת ממש לא ניתן לפקח על כמות כזו של אנשים ולאט לאט כל מי שנפגע פעם-פעמיים מתגובות יברח מפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה