איש את רעהו יעזרו!!!

• הוסף לסימניות
זה נכון.
אבל בכל זאת, מנהלים פחות יירתעו להעסיק מהנדסים רוסיים אנטיפתים שעומדים כמו עציצים בהרמות כוסית וכד' ובאופן כללי מתנהלים מול המחשב בלבד ולא נוטלים חלק בהווי החברתי.
בנוסף למה שכתבת, יש רתיעה מובנית ממראה חרדי אדוק. (וגם ממראה מוסלמי אדוק, להבדיל.)
בדיוק מה שרציתי להגיד.
בתור אחת שעובדת בצוות של 8 אנשים שמתוכם 5 רוסיים, הם קרים וקשוחים ולא יוצרים הווי כפי שמצופה מצוות בחברת הייטק חברתית.
אחד מהם מתנהג כמו חרדי :), בכל הפעילויות המשותפות הוא מסרב להשתתף בטענה שזה לא מתאים לאופי שלו. (אם כי לדעתי לא בטוח שהוא יהודי).

• הוסף לסימניות
בדיוק מה שרציתי להגיד.
בתור אחת שעובדת בצוות של 8 אנשים שמתוכם 5 רוסיים, הם קרים וקשוחים ולא יוצרים הווי כפי שמצופה מצוות בחברת הייטק חברתית.
אחד מהם מתנהג כמו חרדי :), בכל הפעילויות המשותפות הוא מסרב להשתתף בטענה שזה לא מתאים לאופי שלו. (אם כי לדעתי לא בטוח שהוא יהודי).
ועדיין אין לו דרישות התאמה, או דרישות בכלל, כמו שיש בשפע לאשה חרדית ובעיקר לא צריך ללכת סביבו על ביצים מחשד לפגיעה ברגשותיו. אני רואה את זה מרחוק וממש מעריכה את המאמצים של המעסיקים.
זה פלורליזם אמיתי.
(מה שנקרא אצלינו- איזה צדיק, רק שיחזור בתשובה כבר:))

• הוסף לסימניות
ועדיין אין לו דרישות התאמה, או דרישות בכלל, כמו שיש בשפע לאשה חרדית ובעיקר לא צריך ללכת סביבו על ביצים מחשד לפגיעה ברגשותיו. אני רואה את זה מרחוק וממש מעריכה את המאמצים של המעסיקים.
זה פלורליזם אמיתי.
אני מבינה מה שאת אומרת אבל לא מצליחה להקביל את זה למציאות אצלנו (כנראה במקומות אחרים זה שונה).
הדרישות היחידות שהחרדיות אצלנו דורשות - ישיבה נפרדת (מה שכרגע לא רלוונטי כשעובדים מהבית), ושעות עבודה מוגדרות. דרך אגב יש גם כאלו חילונים למהדרין שעובדים מ-7 עד 3 ואחרי צהריים זמינים רק למקרים קריטיים (כמונו ממש).
ללכת על ביצים סביבנו לצערי אף אחד לא הולך.
(מה שנקרא אצלינו- איזה צדיק, רק שיחזור בתשובה כבר:))
חחח ממש לא. עניין של אופי.

• הוסף לסימניות
לא דו
אני מבינה מה שאת אומרת אבל לא מצליחה להקביל את זה למציאות אצלנו (כנראה במקומות אחרים זה שונה).
הדרישות היחידות שהחרדיות אצלנו דורשות - ישיבה נפרדת (מה שכרגע לא רלוונטי כשעובדים מהבית), ושעות עבודה מוגדרות. דרך אגב יש גם כאלו חילונים למהדרין שעובדים מ-7 עד 3 ואחרי צהריים זמינים רק למקרים קריטיים (כמונו ממש).

לא דואגים שבכל אירוע תהיה חלופת מהדרין לאוכל? ולא לקבוע ישיבות חשובות בחול המועד/פורים/ערב חג? ואת לא יכולה לדעת כמה פעמים עמד למישהו על קצה הלשון בדיחה "לא טהורה" והוא בלם לכבודך? או נמנעו מפעילות חברתית מסויימת? אין התחשבות בכן בכלל? מוותרים לכן על השתתפות בפעילות חברתית? האפי אוור?

• הוסף לסימניות
לא דואגים שבכל אירוע תהיה חלופת מהדרין לאוכל? ולא לקבוע ישיבות חשובות בחול המועד/פורים/ערב חג? ואת לא יכולה לדעת כמה פעמים עמד למישהו על קצה הלשון בדיחה "לא טהורה" והוא בלם לכבודך? או נמנעו מפעילות חברתית מסויימת? אין התחשבות בכן בכלל? מוותרים לכן על השתתפות בפעילות חברתית? האפי אוור?
א. אנחנו לא משתתפות באירועים כאלו. אולי זה הקרבה מצידם ואולי לא. הבאתי דוגמאות לכאלו שגם אם משתתפים הם לא באמת תורמים להווי.
ב. בחול המועד/פורים/ערבי חגים, יש הרבה מאוד מהציבור הכללי שלוקחים חופשים. ממש לא רק החרדיות. וזו הסיבה שלא קובעים ישיבות בזמנים כאלו. (אני החרדית היחידה בצוות ומלבדי בחול המועד האחרון היו עוד שלושה בחופשה).
ג. כמו א'.
מה שאני רוצה להגיד, שוודאי שבאים לקראתנו, השאלה אם זה כל כך משמעותי בהשוואה לרוסים/ערביים מהציבור הכללי.

• הוסף לסימניות

גם אצלי זה ככה.
סה"כ בקשנו לשבת בחדר ללא גברים, ויודעים שאנחנו יוצאות ב15:00 אלא אם כן יש קרייסס.
וכרגע במתכונת של העבודה מהבית זה במילא לא רלוונטי.

הדבר היחיד ששונה זה שהרוסים אצלנו מאד נחמדים וחברותיים.

ספציפית אני לא אוהבת את ההתבכיינות של החרדים של "אכלו לי שתו לי ולא מקבלים אותי לעבודה",
מאד מבינה מעסיק חילוני שרוצה צוות מגובש שיעדיף חילוני מאישה חרדית, גם אני נראה לי הייתי עושה כך.
ואני גם לא מאמינה שיש לחרדיות פלוסים גדולים על החילונים בעבודה, זה כבר אינדיבידואלי לבן אדם,
לא מאמינה בססמאות של "מוסר עבודה" ו"שהחילונים כל הזמן בנייד שלהם".

ואם כל זאת עדיין לא נתקלתי בקושי להתקבל לעבודה במקום חילוני,
בכל המקומות שהייתי/עבדתי היו מאד אדיבים ונחמדים איתי,
חלק מהצפוניות זה לאהוב כל אדם באשר הוא, או לכל הפחות להראות לו שאוהבים..

בכל אופן, עדיין כל אחת יכולה באמת לעזור לשניה ולהעביר קו"ח וכו' אם כמובן מכירים אישית ויודעים שלא יהיה פדיחות. ;)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
א. אנחנו לא משתתפות באירועים כאלו. אולי זה הקרבה מצידם ואולי לא. הבאתי דוגמאות לכאלו שגם אם משתתפים הם לא באמת תורמים להווי.
ב. בחול המועד/פורים/ערבי חגים, יש הרבה מאוד מהציבור הכללי שלוקחים חופשים. ממש לא רק החרדיות. וזו הסיבה שלא קובעים ישיבות בזמנים כאלו. (אני החרדית היחידה בצוות ומלבדי בחול המועד האחרון היו עוד שלושה בחופשה).
ג. כמו א'.
מה שאני רוצה להגיד, שוודאי שבאים לקראתנו, השאלה אם זה כל כך משמעותי בהשוואה לרוסים/ערביים מהציבור הכללי.
גם אני חושבת כך לגבי מקום העבודה שלי,
אבל לדעתי זה פשוט משתנה במקומות עבודה.

אם כי נקודת הפתיחה בראש של כולנו לא צריכה להיות שמתחשבים בנו יותר מידי.
זה לא טוב ולא בהכרח נכון.

• הוסף לסימניות
גם אצלי זה ככה.
סה"כ בקשנו לשבת בחדר ללא גברים, ויודעים שאנחנו יוצאות ב15:00 אלא אם כן יש קרייסס.
וכרגע במתכונת של העבודה מהבית זה במילא לא רלוונטי.

הדבר היחיד ששונה זה שהרוסים אצלנו מאד נחמדים וחברותיים.

ספציפית אני לא אוהבת את ההתבכיינות של החרדים של "אכלו לי שתו לי ולא מקבלים אותי לעבודה",
מאד מבינה מעסיק חילוני שרוצה צוות מגובש שיעדיף חילוני מאישה חרדית, גם אני נראה לי הייתי עושה כך.
ואני גם לא מאמינה שיש לחרדיות פלוסים גדולים על החילונים בעבודה, זה כבר אינדיבידואלי לבן אדם,
אבל לא מאמינה בססמאות של "מוסר עבודה" ו"שהחילונים כל הזמן בנייד שלהם".

ואם כל זאת עדיין לא נתקלתי בקושי להתקבל לעבודה במקום חילוני,
בכל המקומות שהייתי/עבדתי היו מאד אדיבים ונחמדים איתי,
חלק מהצפוניות זה לאהוב כל אדם באשר הוא, או לכל הפחות להראות לו שאוהבים..

בכל אופן, עדיין כל אחת יכולה באמת לעזור לשניה ולהעביר קו"ח וכו' אם כמובן מכירים אישית ויודעים שלא יהיה פדיחות. ;)
את בטוחה שאת לא עובדת איפה שאני? כמעט הכל תואם.
בקשר לפלוסים של החרדיות, אני מכירה רק את מקום העבודה שלי. וכאן בהחלט אני רואה שהחרדיות כולן רציניות ומועילות, והאחרים יש ויש.
כמובן שזה לא אומר שזה שאת חרדית יש לך תעודת ביטוח שאת טובה.
יכול להיות שזה פשוט אומר שמסננים יותר את החרדיות בקבלה.

• הוסף לסימניות
צריך להבין שבתחום התוכנה העבודה היא בצוותות. יחסי האנוש והתקשורת חיוניים לאיכות העבודה.
אני מעריכה מאוד מעסיקים שמוכנים לתת לבנות חרדיות את האפשרות של ישיבה נפרדת ואינטרנט מסונן. זה לא תורם לעבודת הצוות אלה בהכרח פוגם בו. שלא לדבר על נשים שאינן פונות בשם פרטי או אולי אפילו קשה מכך- אינן שותפות באף הווי חברתי. לא סתם התחומים האלה מושקעים כ"כ בחברות תוכנה- זה משפר את התפוקה.
אני כמובן מעריכה עוד יותר את הבנות שעומדות בכל הניסיונות האלו, הן יודעות הכי טוב כמה זה לא פשוט ואת תג המחיר.
אבל צריך להבין שהאישה החרדית פועלת כך מתוך אמונה ושליחות. מה המניע של המעסיק? מה הוא פילנטרופ?
זה מאוד מורכב וכדי אולי למצוא פיתרון, אם בכלל קיים, צריך לראות את הבעיה בבהירות ולא לנופף באיכות העבודה והתפוקה של החרדית הממוצעת כי זה לא משנה את המשוואה. (שלא להזכיר את אפס האחיזה במציאות של אתוס האמינות של העובדות החרדיות, מבחינתי זו אגדת עם. מכירה סוסי עבודה אמיתיים שהעבודה עבורם היא משימת חיים ואף אישה חרדית, אפילו נשואה בלי ילדים, לא תוכל להתקרב לרמת המחויבות הזאת).
אגיד לך מה האינטרס שלו.
יש טרנד שגובה מחקרית מהמון מקרים מוצלחים,
של העסקת עובדים ממנטליות, מינים ומגזרים שונים.
יש לזה שם, ברח לי כרגע ואין לי פנאי להזכר.
המון חברות הייטק חילוניות, שמעסיקות כיום בעיקר גברים מהציבור הכללי יתנו עדיפות לעובדת חרדית,
בשם קידום ערך זה.

• הוסף לסימניות
את בטוחה שאת לא עובדת איפה שאני? כמעט הכל תואם.
בקשר לפלוסים של החרדיות, אני מכירה רק את מקום העבודה שלי. וכאן בהחלט אני רואה שהחרדיות כולן רציניות ומועילות, והאחרים יש ויש.
כמובן שזה לא אומר שזה שאת חרדית יש לך תעודת ביטוח שאת טובה.
יכול להיות שזה פשוט אומר שמסננים יותר את החרדיות בקבלה.
אני עובדת בת"א. גם את?
ובאמת החרדיות שאני מכירה ממש טובות, מקבלות אותות הצטיינות וכזה ולא שהן וורקוהליסטיות,
בשגרה הן אומרות לעבודה שלום ב 15:00 , אבל לוקחות אחריות וראש גדול וטובות בעבודה.

לא נראה לי שמסננים אצלנו את החרדיות במיוחד,
פשוט במקרה יש אצלנו חברה טובות.
אבל כמו שכתבת, זה לא מעיד כלום על כל החרדיות , לדעתי ;) .

• הוסף לסימניות
אני עובדת בת"א. גם את?
ובאמת החרדיות שאני מכירה ממש טובות, מקבלות אותות הצטיינות וכזה ולא שהן וורקוהליסטיות,
בשגרה הן אומרות לעבודה שלום ב 15:00 , אבל לוקחות אחריות וראש גדול וטובות בעבודה.

לא נראה לי שמסננים אצלנו את החרדיות במיוחד,
פשוט במקרה יש אצלנו חברה טובות.
אבל כמו שכתבת, זה לא מעיד כלום על כל החרדיות , לדעתי ;) .
לא, אני לא בת"א.
ואני חייבת לציין שכל החרדיות אצלנו בשגרת הקורונה לוקחות הרבה יותר אחריות מכרגיל, בעיקר בשל העובדה שעובדים מהבית.

• הוסף לסימניות
אגיד לך מה האינטרס שלו.
יש טרנד שגובה מחקרית מהמון מקרים מוצלחים,
של העסקת עובדים ממנטליות, מינים ומגזרים שונים.
יש לזה שם, ברח לי כרגע ואין לי פנאי להזכר.
המון חברות הייטק חילוניות, שמעסיקות כיום בעיקר גברים מהציבור הכללי יתנו עדיפות לעובדת חרדית,
בשם קידום ערך זה.
diversity

• הוסף לסימניות
ועדיין אין לו דרישות התאמה, או דרישות בכלל
מי אמר שאין לו דרישות? אני מכירה עובדת רוסיה שלכל אירוע/ יציאה מטעם העבודה היא רוצה להביא גם את בעלה בטענה שמשעמם לה לבד.

• הוסף לסימניות
את צודקת בענין ההתבכיינות החרדית, בהרבה מקרים אני חושבת שזה המצב.
וגם כשפתחתי פה את הפוסט הרגיש לי התבכיינות מיותרת - אלא שאז היא ציינה משהו בענין כובע על הפאה.
ונזכרתי שאצלנו במתחם (שכולל עשרות בנייני ענק) יש עובדת חסידית אחת במראה קלאסי - עם כובע על הפאה.
ההימצאות שלה במקום הזה מרימה הרבה גבות ונראית מוזר בעיני העוברים ושבים.
זה משהו שאי אפשר להסביר...
למרות שיש במקום הרבה עובדות חרדיות לא פחות ממנה, ויש מצב שהדרישות הדתיות שלה לא עולות בכלל על אלו של חרדיות אחרות.
אני מניחה שאם זה היחס כחריגה מאד בנוף, הרתיעה הבסיסית והבלתי מודעת תהיה קיימת גם בראיון עבודה למשל.
גם אם לא תהיינה לה דרישות בכלל.

• הוסף לסימניות
את צודקת בענין ההתבכיינות החרדית, בהרבה מקרים אני חושבת שזה המצב.
וגם כשפתחתי פה את הפוסט הרגיש לי התבכיינות מיותרת - אלא שאז היא ציינה משהו בענין כובע על הפאה.
ונזכרתי שאצלנו במתחם (שכולל עשרות בנייני ענק) יש עובדת חסידית אחת במראה קלאסי - עם כובע על הפאה.
למרות שיש במקום הרבה עובדות חרדיות לא פחות ממנה, ויש מצב שהדרישות הדתיות שלה לא עולות בכלל על אלו של חרדיות אחרות.
אני מניחה שאם זה היחס כחריגה מאד בנוף, הרתיעה הבסיסית והבלתי מודעת תהיה קיימת גם בראיון עבודה למשל.
גם אם לא תהיינה לה דרישות בכלל.
גם אצלנו במתחם שכולל כמה בניינים גדולים, יש עובדת חסידית אחת במראה קלאסי - עם כובע על הפאה. :)
וההימצאות שלה במקום הזה מרימה הרבה גבות ונראית מוזר אפילו בעיני,
אולי כי בדרך כלל סגנון כזה את תראי יותר במקומות חרדיים ופחות בציבור הכללי.
ועדיין אני מבינה את ההירתעות הטבעית ממשהו שונה,
וזה מחיר שאנחנו צריכים לשלם, פה בעוה"ז, על זה שאנחנו שונים, והשכר מובטח לנצח.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שהם אומרים שזה לא מקצועי כי במקצועי ב"ה עברתי 100%
רק זה משהו אישי שהם לא יכולים להסביר...
בראיון הבא ללכת בלי כובע?...

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שהם אומרים שזה לא מקצועי כי במקצועי ב"ה עברתי 100%
רק זה משהו אישי שהם לא יכולים להסביר...
לדעתי זה משהו שהמראיין לא יודה בו אפילו בפני עצמו.
הפיתרון היחיד למצב הקיים הוא פשוט להיות נוכחות בשטח - זה הדבר היחיד שיגרום להורדת מפלס החריגות.
מאמינה שגם החרדיות החלוצות ללא הכובע שעבדו במקומות האלה היו חריגות מאד, והיום הן כבר חלק מהנוף.

• הוסף לסימניות
מצאת לך מקום לשאול...:)
כנראה שזה תלוי עד כמה הכובע הזה יקר ללבך...
אני, אם הייתי אישה חסידה, סתם לא הייתי מתחבר (או מתחברת? איך נכון לכתוב?) לכובע הזה והייתי מחפש תירוץ להפטר ממנו

• הוסף לסימניות
עבדה איתי אישה עם מטפחת אבוקדו.
היו חרדיותנוספות, אבל משרד חילוני
אם את טובה - אפשר להצליח בכל צורה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה