אי הבנה עם לקוח

• הוסף לסימניות
סגרנו עם לקוח על עבודה ע"פ שעות. הלקוח הסכים לסכום, ציינתי שהוא יכול להגביל אותי למספר שעות מסוים , אך הוא לא עשה זאת.
הפרויקט כלל חומר גלם לא מקצועי, שממנו היינו אמורים לבנות ל סרט עלילה משפחתי באורך של 20 דקות.
במשך שבוע עבדנו בעבורו, בחלק מהשעות הוא היה נוכח ובשאר תיקשרנו דרך המייל.
ועכשיו כשהיגשנו לו את פירוט השעות, הוא טוען שעליו לשלם שליש מהסכום מאחר ולא תכנן שזה יקח כ"כ הרבה שעות.
מה דעתכם????

• הוסף לסימניות
לעדכן תמיד את הלקוח עם מס' השעות. כל 5 שעות עבודה לעדכן אותו במספר השעות שהוא עומד.
וכך תמנעו אי נעימויות.

• הוסף לסימניות
חשבון פשוט:
על שליש מהסכום מקבלים שליש מהעבודה!

אני כל כך מזדהה איתך עברתי סיפור דומה וזה ממש מכעיס!:mad:

• הוסף לסימניות
זה לגמרי הבעיה שלו!! איזה חוצפה. תארי לך שאת לוקחת מונית. הנהג שואל "מונה או מחיר?" את עונה "מונה." בסוף הנסיעה, מה, לדעתך, יהיה תגובת הנהג אם את אומרת לו, "לא חשבתי שזה יעלה כל־כך הרבה. אני משלמת רק שליש".

בדיחה די גרועה, מה?

• הוסף לסימניות
אני מאד נזהרת במקרים כאלו, אני שונאת לעבוד לפי שעות, למרות שאין לי ברירה בד"כ, ורק כך זה הכי משתלם, אני משתדלת להיות בקשר כמעט כל הזמן, ולעדכן בסך השעות שאני עומדת בו כרגע, וכשהעבודה נמשכת זמן רב, אז יש לקוחות שמשלמים חלק מהשעות באמצע העבודה, מה שיוצר מצב, שלא יוצא להם סכום ענק לשלם בסוף,
לסכום, חשוב מאד לעדכן כל כמה זמן ולדחוף מידי פעם בטלפון כמה שעות הצטברו תוך כדי שיחה על דברים אחרים, למרות שזה לא נעים, אי הנעימות בסוף גדולה יותר......
וההבדל בין מונית הוא משמעותי כי במונית את יושבת ורואה את המונה מתקתק כל הזמן, את לא חושבת שהנהג הוסיף לך או רימה אותך (אולי עשה סבוב מיותר, אבל, זה יכלת לראות קודם) בעריכה את סומכת על יושרו/ה של העורכ/ת עד שמגיעים לסכום הסופי, את לא יושבת ורואה כל הזמן איך השעון זז ואיך העבודה מתקדמת....
וסתם, מה דעתכם, יש כאלו שלוקחים לפי דקת סרט מוגמר לדג': 100 ש"ח לדקת סרט, זה הגיוני? זה משתלם? איך אתם מחשבים את הסכום הסופי רק לפי שעות או גלובלי או לפי דקת סרט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;374235:
וסתם, מה דעתכם, יש כאלו שלוקחים לפי דקת סרט מוגמר לדג': 100 ש"ח לדקת סרט, זה הגיוני? זה משתלם? איך אתם מחשבים את הסכום הסופי רק לפי שעות או גלובלי או לפי דקת סרט?

תלוי איזה סרט זה.
אני לוקחת לפי שעות עבודה בסוג עבודות כמו: עריכת אירוע (בת מצווה של בי"ס וכד') שלא הגיוני לקחת לפי דקות.
בעבודות כמו- קליפים (לבת מצווה, מסיבות וכד') צריך לקחת לפי דקות. ו-100 ש"ח לדקה זה בהחלט הגיוני.

• הוסף לסימניות
תחשבו נגיד שזה הפוך--- אתם מזמינים ציור של נוף מציירת. אתם מעריכים את העבודה ב-5 שעות ולקחים טווח של 10 שעות. פתאום היא באה ואומרת לכם: זה לקח לי 400 שעות והציור המסכן הזה של הנוף יעלה לכם 12000 ש"ח אם היא לוקחת 30 שקל לשעה.
זה רק בשביל הדוגמא.
עכשיו למסקנה: צאו מנקודת הנחה שללקוחות אין ידע בתחום. והם מעריכים את העבודה שלכם דרך המלאי שבכיס שלהם---
מה עושים?
כותבים חוזה.
וגם הגרפיקאי, העורך המהולל מסבר את האוזן ללקוח כמה שעות מקסימום זה יקח. ושלום על ישראל

• הוסף לסימניות
בענין המונית זה רעיון נחמד. רק שאף אחד לא מצפה שנסיעה בתוך העיר תעלה 4000 ש"ח--- אז תנו ללקוח מינימום שעות ומקסימום כשי שהוא לא יתעלף ואז תשלמו גם על אמבולנס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;374152:
לעדכן תמיד את הלקוח עם מס' השעות. כל 5 שעות עבודה לעדכן אותו במספר השעות שהוא עומד.
וכך תמנעו אי נעימויות.

אני מסכים עם יוסלה
טעות שלך שלא עדכנת אותו כל X שעות ולכן נגרמה לך עוגמת הנפש

לא נותר לך אלא לקבל את השליש ולשתוק

• הוסף לסימניות
ממש לא

נכתב ע"י israel;374541:
אני מסכים עם יוסלה
טעות שלך שלא עדכנת אותו כל X שעות ולכן נגרמה לך עוגמת הנפש

לא נותר לך אלא לקבל את השליש ולשתוק
מה פתאום? את יכולה לבוא לקראת להוריד במחיר קצת, אבל שליש מחיר, מה את מתנדבת???

• הוסף לסימניות
זה באמת לא נעים, אבל זה קורה הרבה בעיקר אצל מי שעדיין לא מנוסה.
הלקוח הוא לא גרפיקאי
ועם כל הכאב - תצטרכי להתגמש איתו.
מנסיוני - כדאי לברר אצל הלקוח כמה הוא חושב להשקיע בעבודה הזאת. ואם העבודה לוקחת יותר- לעדכן אותו לפני שממשיכים.
לפי מה ששמעתי - בדין תורה עושים אומדן כמה שווי העבודה בשוק - ואת זה הוא צריך לשלם.
אפילו אם לך זה לקח יותר זמן ואת מחשבת לפי שעות.

• הוסף לסימניות
בד"כ כשאת לוקחת פרויקט ועובדת עליו לפי שעות את צריכה לתת ללקוח אומדן מראש כמה שעות בערך זה יקח..
תאמרי שלפי דעתך לפי כמות החומר או סוג החומר שיש את משערת שזמן העבודה יכל להיות בין 15-20 שעות... והמחיר שלך לשעה ...
ברגע שאת עוברת את השעות שסיכמתם מראש. או שאת מתקרבת אליהן ואת עדיין לא לקראת סיום,
את חייבת לעדכן את הלקוח.
לפעמים הלקוח מגיע עם כמות תיקונים שאם הוא היה יודע שזה יעלה לו עוד כסף מעבר לסיכום הראשוני הוא היה יורד מזה...

• הוסף לסימניות
נראה לי שבאמת לא תהיה לך ברירה אלא להתגמש, אבל בטח לא על שליש!!!!
אולי הפוך? לפי מה הוא החליט על שליש מהסכום?
אבל אין כמו לעדכן מראש, אני גם בגלל זה לא עובדת לפי שעות אלא גלובלית על העבודה עצמה.

• הוסף לסימניות
סוף טוב הכל טוב

בסופו של דבר הלקוח היה כ"כ מרוצה, הוא הקרין את הסרט באירוע וקיבל תגובות נלהבות כאלה, עד שבא אלינו עם מלוא הסכום והרבה מילות תודה...

אכן, אנו בד"כ מסכמים עם הלקוח מספר שעות מסוים שאנו משקיעים בפרוייקט לעריכה בסיסית ומשם מוסיפים בהתאם לדרישת הלקוח ורצונו להשקיע.
במקרה זה הלקוח לא בחר באפשרות זו אלא רוב העבודה נעשתה בנוכחותו או בהכוונתו דרך המייל/ הנייד, זו הסיבה שלא ראינו צורך לעדכן אותו במספר השעות.
זו הייתה טעות מצידנו, אבל העיקר שהוא בסוף יצא מבסוט.....

• הוסף לסימניות
ד"א היה לי מקרה בעיצוב מודעה ממש בערב חג, ששכחתי לסכם מחיר מראש. דבר שפעם ראשונה קרה לי. אחרי הרבה עוגמת נפש, התברר לי שהלכתית, כל עוד הלקוח לא שמע סכום- הוא מחויב לשלם לי כל סכום שאבקש.

• הוסף לסימניות
אני אמנם לא מכירה אותך ובהחלט מבינה את התיסכול שלך אבל בכ"ז אי אפשרלהימנע מאחריות; כאשר אני לוקחת גרפיקאית לפי שעות אני מצפה ממנה שאחרי מספר שעות הגיוני תודיע לי: "תראי. זה לוקח לי יותר זמן ממה שחשבנו. בואי נעשה הסכם מחודש" ולא פתאום תיפול עלי בהפתעה עם סכום מדומיין. גם לעובד/ת יש מחוייבות להשתמש בהיגיון!!!

כאמור אינני מכירה אתכם ואת הסיפור לפרטיו וייתכן שממש כך עשיתם אבל לי יש ניסיון לא נחמד עם סכומים גדולים שנדרשו ממני שבחיים לא הייתי מוכנה לשלם לו הייתה הגרפיקאית משתמשת ביותר היגיון והגינות:
לו היא הייתה אומרת לי אחרי מספר שעות הגיוני שמבחינתה: "כעת צריך להתחשבן מחדש" הייתי דואגת שזה לא יגיע לכזה מצב או לפחות מתכוננת נפשית :)

• הוסף לסימניות
הכי טוב לקחת 100 ש"ח לדקת צפייה סופית. כמובן לסרט מקצועי שנעשה בשילוב אפטר וכו'.
בסוף זה משתלם לשתי הצדדים !
מניסיון !
בהצלחה, לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rahamim1;938796:
הכי טוב לקחת 100 ש"ח לדקת צפייה סופית. כמובן לסרט מקצועי שנעשה בשילוב אפטר וכו'.
בסוף זה משתלם לשתי הצדדים !
מניסיון !
בהצלחה, לכולם.

100 ש"ח לדקה מקצועית כולל אפטר זו בדיחה עצובה.

אני מכיר יותר תמחורים של 1000 לדקה (כאשר זה באמת מקצועי)

• הוסף לסימניות
מעניין אותי איך הוא הגיע לשליש ! בכל מקרה את יכולה לחשב את השעות עבודה נטו שעבדתם מבלי כל מה שמסביב ולתת לו מחיר חדש שלא יירד מ - 75% מהמחיר הראשוני.
הרי זה לא הגיוני שפתאום תסכימי לחצי מחיר , זה רק יגרום לו לחשוב שניסית לעבוד עליו.
לטעמי - אם הוא לא יסכים , שייקח את החומרים שלו ו-ביי ביי .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה