דרוש מידע אלו שמתנדנדים על הגדר

• הוסף לסימניות
הוא מגדיר את עצמו חסידי, אבל לא משתייך לחסידות מסויימת.
הוא ואשתו חוצניקים לשעבר, הילדים לומדים בשלל מוסדות כלל חסידיים.
הם גרים ברמת אשכול, ושם הוא מתפלל בבית כנסת חסידי שכונתי.
הוא 'אוחז' מרב מיילך, לפעמים חוטף קצת רב צבי מאיר במוצ"ש, קצת איזה טיש ברחמסטריוקא.
הוא לא מצביע גימל.
מה פתאום.
לגנבים האלו? אין על מה לדבר. מחממים את הכסאות שאני נתתי להם בכל הבחירות הקודמות לחינם לחינם.
עכשיו זמן בן גביר. אותו לא מעניין כל השטויות האלו, הוא עובד באמת בשביל מה שהוא מאמין.
בטח. רוב החברים שלו גם חושבים כמוהו. אצלם רוב בית הכנסת (החסידי, כאמור) מצביעים בן גביר.
זה הנאום פחות או יותר (האמת הרבה פחות, רוב הציטוטים צונזרו) כפי שנשפך היום אל בעלי כששאל אותו נו, למי מצביע.
למרות כל האש והגופרית היה נראה שהוא עדיין נתון לשינוי דעתו, ואולי גם חבריו.
מה אפשר לומר לו? טיעון חזק, אמיתי, נוקב.
או שעדיף שלא לומר כלום?

• הוסף לסימניות
במעשים איזה תוצאות הביא בן גביר חוץ מלצעוק על עמור בר לב במקום הפיגוע האם התקדם משם עזר משהו או רק צעק מה נראה לי באישי שהצטרך עזרה משהו שלא קשור לערבים האם בן גביר יעזור לו או ח"כ מג' הצטרך הקצאה לשטיבל האם הוא יפנה לבן גביר או לג' וכו בתכלת לא ברעשים בתצאות מי מביא יותר בן גביר או ג'ג'ג'ג'ג'ג'ג'ג'ג'גג'ג''גג'ג'ג'ג'

• הוסף לסימניות
לפעמים אלו שתיארתם רצים ראשונים לשים ג/ש"ס...
זה הוצאת קיטור ורצון לא להרגיש מובן מאליו וכעוד נתון סטטיסטי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הוא 'אוחז' מרב מיילך, לפעמים חוטף קצת רב צבי מאיר במוצ"ש, קצת איזה טיש ברחמסטריוקא.
הוא לא מצביע גימל.
מה פתאום.
לגנבים האלו? אין על מה לדבר. מחממים את הכסאות שאני נתתי להם בכל הבחירות הקודמות לחינם לחינם.
עכשיו זמן בן גביר. אותו לא מעניין כל השטויות האלו, הוא עובד באמת בשביל מה שהוא מאמין.
בטח. רוב החברים שלו גם חושבים כמוהו. אצלם רוב בית הכנסת (החסידי, כאמור) מצביעים בן גביר.
זה הנאום פחות או יותר (האמת הרבה פחות, רוב הציטוטים צונזרו) כפי שנשפך היום אל בעלי כששאל אותו נו, למי מצביע.
או שעדיף שלא לומר כלום?
בינתיים נראה שבן גביר חוץ מלהתגרות באומות לא ממש עושה משו...

• הוסף לסימניות
לא צריך להתרגש כי אצל הרבה זה נגמר כמו הסיפור הזה,
במערכת הבחירות כמדומני השלישית,
הייתי בבית שמש, ולצורך נסיעה עצרתי מונית מזדמנת,
ועוד לא הספקתי לסגור את דלת המונית,
והנהג כבר פתח בנאום חוצב להבות אש,
שהפעם זהו, הוא לא מצביע לביבי, נגמר וזהו,
הוא מצביע למפלגה אחרת וזהו, הוא כבר לא מסכים וכו' כל אחד יכול להמשיך את הנאום לבד,
לקראת סוף הנסיעה אמרתי לו
בינינו בלי שאץ אחד שומע, לא תשים בסוף מחל?
הנהג קופץ וזועק לא לאא לא!
וכשאני פותח את הדלת לצאת הוא אומר לי בשקט וברוגע,
"אתה צודק היד שלי תרעד כשאקח את הפתק שלא כתוב עליו מחל, ואני יחליף למחל כי לא אהיה מסוגל, אבל זה פעם אחרונה"........

• הוסף לסימניות
קודם כל עצם זה שהוא מצביע לגוש זה כבר חשוב מאד!
זה אולי הכי חשוב...

שנית, יש נושא של קידוש השם, שהצבעה לחרדים זה ברור שזה נטו בגלל הכבוד לרבנים.
שלשית, בן גביר הוא לאומי והמפלגות החרדיות הם דתיות, וזה הבדל יסודי מאד!
רביעית תמיכה בבן גביר היא תמיכה בעלייה להר הבית. דבר שנאסר וכל עידוד לזה זה הכשלה של מחזקיו.

• הוסף לסימניות
קודם כל עצם זה שהוא מצביע לגוש זה כבר חשוב מאד!
זה אולי הכי חשוב...
השם ישמור מה לחרדים אם גוש הימין אנחנו לא בגוש אנחנו מצבעים רק למפלגות החרדיות למפלגה שלא חרדי אסור להצביע כך פסקו כל הגדולים שהתרו להצביע רקשיהיה מפלגה חרדי אבל בן גביר יש לו חילוני אם אתה לא רוצה להצביע (אין כזה דבר לא רוצה ועשית ככל אשר יוריך)אסור לך להצביע למשהו אחר בשום פניןם ואפון איסיר גדול

• הוסף לסימניות
תרגיע אותו שבן גביר בכנסת בטוח!
ותשאל אותו האם הוא רוצה להצביע לאלמוג כהן (חילוני מחלל שבת) או לגברת לימור סון הר-מלך (גברת דתייה לייט)
או לאוהד טל (מזכ"ל תנועת בני עקיבא המעורבת) וכו'
או שהוא מעדיף להצביע ליצחק גולדקנופף (שליח ציבור בגור) משה גפני (ראש כולל בנבצרות זמנית) אורי מקלב (אברך במיר בנבצרות זמנית) וכו'

• הוסף לסימניות
להתקשר לקו 025796551
שלוחה 1
הרב לוינשטיין מדבר חזזק מאד
בכמה מילים בדיוק על זה.

• הוסף לסימניות
הצטרך הקצאה לשטיבל האם הוא יפנה לבן גביר או לג' וכו בתכלת לא ברעשים בתצאות מי מביא יותר בן גביר או ג'
טיעון חלש
הקצאות נותנים כל אחד לתת מגזר שלו בלבד ולא ראיתי בקדנציות האחרונות של ג' איזה שהן תוצאות בתכלס, לא ברעש ולא בשקט
זה הוצאת קיטור
נכון אבל הוא באמת מתכוון להצביע בן גביר

רביעית תמיכה בבן גביר היא תמיכה בעלייה להר הבית
טיעון נכון אבל נראה לי שהכעס על גימל ושות' חזק יותר...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ח"ו אם הוא יהיה בצרה הוא יפנה לבקש ברכות מהרבנים, איך הוא יוכל לגשת אליהם כשהם כעת מבקשים ממנו והוא נמנע?
יש מכתב של הרב קוק מאד חזק על חובת ההצבעה בבחירוח וגם סרטון שהוא מתחנן להצביע.

• הוסף לסימניות
הוא לא מצביע גימל.
מה פתאום.
או שעדיף שלא לומר כלום?
אני הייתי מאלו שעד היום לא הצבעתי בשנה האחרונה עברתי לגור בעיר מעורבת ושם ראיתי בדיוק מי דואג לנו
בסוף בסוף כל החברה עם הכיפות סרוגות קיבלו מוסדות גנים והקצאות מהעיריה אנחנו החרדים היחידים שלא קיבלנו כלום לא גנים לא בתי כנסת
ורק לשם הבנה לדתים אצלנו יש 4 מקומות בעיריה מול מקום אחד של נציג חרדי כיום(ש"ס) ולא ראיתי שהם הדתיים נקפו אצבע לעזור לנו וגם בנושאי דת בסיסים ממש לא ראינו שזה ענין אותם

כך שלדעתי מרחוק הם נראים נחמדים וליבראלים אבל כשמגיע רגע האמת ואתה צריך מישהו שידאג לבסיס שלך היחידים שבאמת יעזרו זה הנציגים החרדים ולא אף אחד אחר
לא שהם מושלמים הם הרבה פחות מזה ..
אבל לפחות את ההבנה הביסיסית שיש לך זכויות שוות כבן אדם בזה לפחות הם מנסים לעזור זה מהזוית ראיה שלי

מקוה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
בסוף בסוף כל החברה עם הכיפות סרוגות קיבלו מוסדות גנים והקצאות מהעיריה אנחנו החרדים היחידים שלא קיבלנו כלום לא גנים לא בתי כנסת
זה בדיוק מה שמרגיז אותו, שהדתיים עובדים בשביל הבוחרים שלהם, מה שאי אפשר לומר על הנציגים שלנו

• הוסף לסימניות
מה שאי אפשר לומר על הנציגים שלנו
אז שיכוון להצביע לדגל התורה...
(סיפור אישי, אני לפני תקופה חייגתי בטעות לאורי מקלב וניתקתי אחרי 3 צילצולים לא עובר 5 דקות ומקלב אישית! חוזר אלי ומתנצל שהוא לא שמע את הצלצול ולכן הוא לא ענה מייד, כמובן שאמרתי לו שזה טעות וכו', ובא נראה אותו מחייג לאופיר סופר ומבקש עזרה...)

• הוסף לסימניות
מרן החזו"א זצוק"ל כאשר ישב על המדוכה בסוגיה הלא פשוטה האם ראוי ונכון לציבור החדרי להשתתף בבחירות לכנסת או לא, אמר לתלמידיו כי הוא הגיע להחלטה כי זו חובה גמורה על כל ירא ה' להצביע ויש לו הרבה מאד סיבות להחלטה אבל לא את כולם הוא יכול לפרט.
הסיבה העיקרית שהוא אמר היא הנושא של קידוש ה', זה לא משנה כמה מנדטים יקבלו ומי ינצח או יפסיד, המטרה שלנו בהצבעה היא להראות כמה אנשים מאמינים בה' ותורתו ובדרך ובמסורת של עם ישראל לאורך כל הדורות.

אנחנו הציבור החרדי לא מצביעים ולא בוחרים (כמובן שיש את הנקודות הנוספות שברורות לכולם שצריך להציל מה שאפשר והצביון של המדינה, אבל אני מדבר מהזווית השנייה אותה החזו"א בחר להציג) להיפך אנחנו מתבדלים ומכריזים שאין לנו שום חלק בכל מהרסי ומחריבי הדת.

אדם חרדי צריך לראות את הבחירות כאילו זה משאל עם, ישנם שני אופציות בלבד מה לבחור:
כן או לא.
מי בעד הקב"ה ותורת משה, ומי חלילה נגד.
מי בעד היהדות האמיתית והתורה כמו שקבלנו אותה מהר סיני ושעברה במסורת אלפי דורות, או מי לא ממש...
לגמרי ברור לנו מה היא התשובה, איזה פתק אתה שם ואתה בצד הזה, ואיזה פתק אתה שם או לא שם ואתה חלילה בצד השני.
אין במקום הזה שטח אפור או פרווה וגם לא כמעט או בערך,
אתה בעד הקב"ה או נגד.
אין מקום גם כן להימנע מלבחור, כי אם אתה נמנע אז אתה לא מכריז שאתה בעד הקב"ה ותורתו ואם אתה יושב על הגדר אז אתה חלילה בצד של הנגד.
ולכן זה גם לא משנה לנו מפלגה מסורתית או פחות, גוש ימין או שמאל, לא כמה מנדטים יהיו או מי הנציגים וכמה הם עשו או השחיתו.

הבחירות הם מדגם מייצג לדעותיהם של כלל האוכלוסייה ולכן חשוב מאד כל קול וקול שמכריז אני מאלה שהם בעד ה' ותורתו, הציבור הכללי מודד וסופר אותנו כל הזמן והדופק שלו עולה ויורד בהתאם, ולכן כל קול נוסף זה בכלל לא משנה מה היא התוצאה ואם בכלל עוברים את אחוז החסימה וגם אם ברור מעל כל ספק שזה לא יעלה או יוריד בכלום זה קידוש ה' אמיתי, לא רק בגלל שאנחנו ציבור ששומעים לרבנים שלנו אלא בעיקר בגלל ההכרזה הברורה "ה' הוא האלוקים".

נ.ב. אני בטוח למעלה מכל ספק שכל אדם שגדל והתחנך בציבור החרדי כשתדבר איתו בכנות ובארבע עיניים בתוך תוכו הנקודה הזאת נוגעת לו במקום הכי אמיתי וישר.

• הוסף לסימניות
הוא לא רוצה להצביע ג'?
אין בעיה. שישים פתק של ש"ס.

• הוסף לסימניות
הוא לא מצביע גימל.
מה פתאום.
או שעדיף שלא לומר כלום?
בן גביר זה אדם שעלה להר הבית,
שיחשוב אם זה מה שהוא רוצה.
לא בטוחה שזה חלק הלכתית

ג', גם אנחנו לא מולהבים מחלק מהחכים שם,
כן נלחמים על הערכים שלנו,
על מדינה יהודית.

אם כועס על ג',
שיצביע ש"ס,
מפלגה שפועלת הרבה למען הציבור.

• הוסף לסימניות
שמעתי היום משהו יפה:
סיפור על אדם שנכנס לרופא שיניים לטיפול באמצע הטיפול לרופא מצלצל הטלפון ועל הקו אשתו. הרופא מנתק ואומר לו אל תשאל מה קרה יש לנו היום חתונה ושכחתי לבקש מהמזכירה לא לקבוע תורים לאנשים. ותסתכל מה קורה בחוץ כל החדר המתנה מלא במטופלים.
האיש שאל אותו רוצה עזרה? והקים שאגה נוראית ''דוקטור דייי אתה מכאיב'' לאחר דקה חדר ההמתנה התפנה מיושביו
כל אחד ותירוציו.
יצא הדוקטור מאושר ומצא אדם אחד שנשאר לשבת שם- שאל אותו אתה לא שומע? לא שמעת את המטופל הקודם?
אמר לו האיש שנשאר לחכות לטיפול שלו: שמעתי אבל כל אלא שהלכו כנראה זה טיפול המשך או משהו קטן
לי כואב כ''כ כבר שבוע שאני לא יישן. אז למרות ששמעתי את ההוא שלפני סובל ממש - אני רוצה לסבול את זה גם.

מי שכואב לו על השבת על הגיור המשפחה וכו' גם שכואב גם שנראה לא הגיוני ומרגיש ממש סובל לבחור לג' למרות הכעסים למרות התסכולים- אם באמת כואב לך
בשביל היהדות- ג'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה