דרוש מידע אלו שמתנדנדים על הגדר

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
הוא מגדיר את עצמו חסידי, אבל לא משתייך לחסידות מסויימת.
הוא ואשתו חוצניקים לשעבר, הילדים לומדים בשלל מוסדות כלל חסידיים.
הם גרים ברמת אשכול, ושם הוא מתפלל בבית כנסת חסידי שכונתי.
הוא 'אוחז' מרב מיילך, לפעמים חוטף קצת רב צבי מאיר במוצ"ש, קצת איזה טיש ברחמסטריוקא.
הוא לא מצביע גימל.
מה פתאום.
לגנבים האלו? אין על מה לדבר. מחממים את הכסאות שאני נתתי להם בכל הבחירות הקודמות לחינם לחינם.
עכשיו זמן בן גביר. אותו לא מעניין כל השטויות האלו, הוא עובד באמת בשביל מה שהוא מאמין.
בטח. רוב החברים שלו גם חושבים כמוהו. אצלם רוב בית הכנסת (החסידי, כאמור) מצביעים בן גביר.
זה הנאום פחות או יותר (האמת הרבה פחות, רוב הציטוטים צונזרו) כפי שנשפך היום אל בעלי כששאל אותו נו, למי מצביע.
למרות כל האש והגופרית היה נראה שהוא עדיין נתון לשינוי דעתו, ואולי גם חבריו.
מה אפשר לומר לו? טיעון חזק, אמיתי, נוקב.
או שעדיף שלא לומר כלום?
מעניין, דווקא לא יצא לי לשמוע הרבה חרדים חסידים שמצביעים בן גביר (ביחס לבחירות הקודמות)
רוב החסידים שלא רוצים להצביע ג' מצביעים ש"ס.
אפשר לומר לו להצביע ש"ס, מפלגה ששומרת על ערכי הדת והיא גם כלכלית חברתית

• הוסף לסימניות
בלת"ק

טיעון למיטיבי לכת (לכן לא ניסיתי לקצר אותו)

חלק א' בטיעון (לא הכרחי)
יש פה דבר מאוד בסיסי
הרי פתק אחד לא משפיע כלום באופן מעשי

אז למה הפתק הזה מעורר כל כך הרבה אמוציות?!
למה אם פרופסור בפקולטה יספר שהכניס לקלפי פתק של מחל הוא יוחרם וינודה?
למה אם יראו אברך ששם פתק של מרצ יעיפו אותו מהכולל?

כי אכן הפתק הזה, בגלל שבאמת הוא כן חלק מהשפעה אמיתית על החיים ולא סתם הבעת דעה
הוא מדבר על ההזדהות הכי עמוקה של האדם, ולכן שמאלנים לא יכילו בחיים את חברם הטוב שבסך הכל שם פתק פשוט עם אותיות אחרות. ולכן זו הזיה חמורה מצד אדם חרדי לשים בסך הכל נייר עם אותיות של מרצ...

עיקר הטיעון:

אנחנו שוכחים לרוב, אבל המציאות היא שהחיים של יהודי חרדי (גם עובד וגם מודרני, כן כן), למעשה סובבים כל היום סביב הקב"ה
איך שאתה נראה, איך שאתה חושב, איך שאתה מתנהג, ההגבלות העצומות שיש עליך, איך שהבית שלך נראה, איך שאתה חושב על שבת ואיך שאתה מרגיש ביחס לחיידר, הכל הכל סובב סביב העובדה המאד מאד עמוקה ושורשית שאנחנו רוצים ואמורים להגיע ולעסוק באהבת ויראת ה'

מרוב שהתרגלנו לזה, אנחנו לא שמים לב שרק החיים במחיצת החרדים לדבר ה' הם חיים שיובילו אותך או מביאים אותך כבר כעת לעיסוק סביב הנושא של אהבת ויראת ה', אין עוד קבוצת אוכלוסיה על פני היקום שזה מה שמעסיק אותה, ושאם תחיה בקרבה ממילא גם אתה תבוא לעסוק בזה
ההצבעה בבחירות היא השתייכות למקומות הכי עמוקים ובסיסיים בחיים שלך, ולמעשה בתור חרדי, הדבר שבאמת מטריד אותך וקריטי לך בחיים זה אהבת ויראת ה', לכן קמת בבוקר, לכן הלכת לר' מיילך, ולכן הלכת לישון בלילה

לצערינו הרב, וסליחה על ההכללה, בקרב קבוצת מצביעי ט' (למעט חלק מ'נעם' שהם מיעוט זניח - 1/15), אם תחיה בקרבם אפילו עשור , לא תגיע לשום עיסוק בעניין קרבת אלוקים ומה ה' רוצה ממך. הם לוחמים על זכויות ומערכת המשפט וביטחון, ואלו דברים חשובים מאד, אבל הם מאד מאד רחוקים מהמחוייבות הבסיסית בחיים שהיא היא המקור לכל חיינו - אהבת ויראת ה'. ותוכיח העובדה שבמפלגתם יש מחללי שבת ושאר ירקות, מי שעוסק באהבת ויראת ה' לא יהא מסוגל בחיים לשתף במקום הכי עמוק שלו אנשים שרחוקים מהקב"ה מאד, וגם אם בקרב נציגיהם ישנם אנשים יראי שמים, קבוצת המצביעים שלהם בוודאי רחוקה מאד מהעיסוק בעבודת ה', בשונה מקבוצת המצביעים של ג' וש"ס

וזו נקודת חילוק קריטית ומהותית מאד מאד: הרי כל החיים שלך נראים כך בגלל שהם סובבים סביב הקב"ה, ואתה באמת שייך למקום הזה, ואתה במקום הכי פנימי שלך לא מסוגל ולא רוצה ולא יכול להזדהות נפשית ורוחנית עם קבוצה שאם תחיה בקרבה, כנראה תתרחק מאהבת ויראת ה'

פשוט זו הסיבה

• הוסף לסימניות
אז שיכוון להצביע לדגל התורה...
(סיפור אישי, אני לפני תקופה חייגתי בטעות לאורי מקלב וניתקתי אחרי 3 צילצולים לא עובר 5 דקות ומקלב אישית! חוזר אלי ומתנצל שהוא לא שמע את הצלצול ולכן הוא לא ענה מייד, כמובן שאמרתי לו שזה טעות וכו', ובא נראה אותו מחייג לאופיר סופר ומבקש עזרה...)
אני התקשרתי אינספור פעמים למקלב בשבתו במשרד התחבורה, כלום הוא לא עשה, כלום!
אני לא חושב שהוא היה צריך לענות לי אישית וכל הכבוד שהוא מעסיק מזכירה שמקשיבה בסבלנות לכאבי בטן של האנשים אבל לא ראיתי שום שיפור בתח"צ בזכותו
הלוואי שסמוטריץ יחזור למשרד התחבורה הוא היחיד שהזיז עניינים בעיקר לטובת בתחבורה הציבורית
(אני יודע שמקלב היה רק סגן שר, לא מצפה ממנו לעשות כמו שר, אבל משהו - חוץ מלהכניס את כל מקורביו למשרד - הוא כן היה צריך לעשות, אחרת בשביל מה להיות סגן שר? בשביל התואר?)

• הוסף לסימניות
הרגושה: נותנים לאמוציות לדבר
מי שמצביע ל--- (בן גביר/סמוטריץ'/מכיר אחד שבל"ד רח"ל:eek:)
ראוי לו להתחנן על נפשו שלאחר 120 יהיה במקום לידם בעולם הבא.
אם משייך עצמו לקבוצתם - הרי ששם הוא רואה את מקומו.

ולמה הוא אמור להיות "מת" להיות שם??
כי ממנו, כחרדי- ציפו ליותר! ממנו כן ציפו לציית לגדו"י ולהצביע למפלגות החרדיות!
ממנו כן ציפו להכיר בהבדל בין מי שמציית לקול תורה, לבין מי שלוקח מהתורה רק את שעולה על רוחו
הוא לא אמור לרצות להשתייך לקבוצת ה"תינוקות שנשבו"!

זו תגובה אמוציונלית, אבל מעומק הלב.

• הוסף לסימניות
הוא מגדיר את עצמו חסידי, אבל לא משתייך לחסידות מסויימת.
הוא ואשתו חוצניקים לשעבר, הילדים לומדים בשלל מוסדות כלל חסידיים.
הם גרים ברמת אשכול, ושם הוא מתפלל בבית כנסת חסידי שכונתי.
הוא 'אוחז' מרב מיילך, לפעמים חוטף קצת רב צבי מאיר במוצ"ש, קצת איזה טיש ברחמסטריוקא.
הוא לא מצביע גימל.
מה פתאום.
לגנבים האלו? אין על מה לדבר. מחממים את הכסאות שאני נתתי להם בכל הבחירות הקודמות לחינם לחינם.
עכשיו זמן בן גביר. אותו לא מעניין כל השטויות האלו, הוא עובד באמת בשביל מה שהוא מאמין.
בטח. רוב החברים שלו גם חושבים כמוהו. אצלם רוב בית הכנסת (החסידי, כאמור) מצביעים בן גביר.
זה הנאום פחות או יותר (האמת הרבה פחות, רוב הציטוטים צונזרו) כפי שנשפך היום אל בעלי כששאל אותו נו, למי מצביע.
למרות כל האש והגופרית היה נראה שהוא עדיין נתון לשינוי דעתו, ואולי גם חבריו.
מה אפשר לומר לו? טיעון חזק, אמיתי, נוקב.
או שעדיף שלא לומר כלום?
לא רוצה לקלקל את הסיפור היפה
אבל אולי תגלו לי היכן יש בכל רמת אשכול בית כנסת חסידי?
כפי הידוע לי אין בכל הרדיוס הקרוב כזה דבר.
(יש קהילה אחת שמתפללת ספרד לא "חסידי", וכמדומני שאין שם בז"ב אחד.)

• הוסף לסימניות
טוב, הוא השתכנע!!
הטיעון שהכי שכנע אותו היה זהות המועמדים ברשימה של בן גביר וההבנה שהם עלולים לגרום לאיסורי כרת וח"ו תהיה לו יד בזה.
תודה לכל העוזרים והמסייעים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה