כמי שנפגע בעצמי מאותה אלימות בסבב הקודם לפני 15 שנה ויותר, וכבני ברקי שגם מכיר היטב את מה ש
@גלינג מדבר עליו, אני נאלץ, בשם האמת ההיסטורית, להסכים עם
@יואל ארלנגר - קקטוס .
זוכר את הימים הללו שהשוטטות של ערימות הפרחחים (ולא רק...) ברחוב השומר בליל שבת עצבנה כמה עסקנים. לא היתה שם אלימות מצד הפרחחים, היתה שם התנהגות מאוד לא נאותה.
הטיפול בסיפור הזה התחיל בידי כמה עסקנים, לא רבנים, שהחליטו לעשות לזה סוף בכוח.
לקח כמה ימים להלהיט את הרחוב, ומאות מתושבי בני ברק, בעיקר צעירי הצעירים שבהם, מילאו את הרחוב כדי למנוע את התופעה.
שד' ישמור מה הלך שם.
החבר'ה הללו, 10 מול 1000 הפליאו את מכותיהם בכל מי שהתקרב אליהם, הביאו בכוונה צעירות בלי שאל כדי לעצבן ולהתגרות, ניבלו את פיהם, בקיצור, בוקה ומבולקה.
באחת ההפגנות אני זוכר איך היא הסתיימה.
הגיע למקום לייזר יוטקובסקי, אז עסקנון צעיר והיום מנהל של כמה פרוייקטים אדירים ביניהם אנחנו וצאצאינו, ניגש לאחד הבולטים שבפרחחים, חיבק אותו, אחר כך סר איתו הצידה כשידו על כתפו.
הסיפור הסתיים תוך 5 דקות.
רוצים לדעת איך הצליח מוטל'ה קרליץ החברה'מן לסגור סיפור?
קודם כל הוא שפך שם כסף. הביא להם פעילויות מכאן ועד אמריקה, פתח מסגרות, הכל, כדי שלא יסתובבו ברחובות.
הפעלת כח לא פתרה את הבעיה.
אתם שואלים מה קורה היום?
אז ככה. אין לי מושג מה קרה עכשיו, אבל הפתרון שהיה אז בעייתי היום.
עיריית בני ברק קיבלה החלטה אסטרטגית, בגיבוי גדולי הדור, לקחת את כל תקציבי העתק, כפשוטו, שהושקעו בישיבות ומוסדות לנושרים, מימון טיולים גרנדיוזיים והופעות מטורפות ועוד, ולהשקיע אותו באיגוד בני הישיבות, הנוער הטוב שלנו, כדי שלא יצטרכו בעתיד להוציא עליהם סכומי עתק כדי שלא יעשנו בשבת במקרה הטוב.
לא יודע אם זה הדבר הנכון, קטונתי, אבל אולי זה מסביר משהו.