- הוסף לסימניות
הם לא הפתרון.
בגיל הזה ובכלל על ילדים פרחחים להורים שלהם אין שליטה.
הם לא הפתרון.
בגיל הזה ובכלל על ילדים פרחחים להורים שלהם אין שליטה.
זה כמו להאשים הורים לילד חולה, אותה האשמה בדיוק בשינוי השם מתסמותק לפרחחים...בחלק מהמקרים הם הבעיה ואכמ"ל
חסום לי. אפשר להעלות כקובץ?'טעימה' ממה שהיה בליל שבועות האחרון
סתם כדי שאלו שהלא בני ברקיים מבינינו יתחילו להבין...
https://www.youtube.com/watch?v=UvHOSFY5ILI
כח ייענה בכח.זוכר את הימים הללו שהשוטטות של ערימות הפרחחים (ולא רק...) ברחוב השומר בליל שבת עצבנה כמה עסקנים. לא היתה שם אלימות מצד הפרחחים, היתה שם התנהגות מאוד לא נאותה.
הטיפול בסיפור הזה התחיל בידי כמה עסקנים, לא רבנים, שהחליטו לעשות לזה סוף בכוח.
לקח כמה ימים להלהיט את הרחוב, ומאות מתושבי בני ברק, בעיקר צעירי הצעירים שבהם, מילאו את הרחוב כדי למנוע את התופעה.
שד' ישמור מה הלך שם.
החבר'ה הללו, 10 מול 1000 הפליאו את מכותיהם בכל מי שהתקרב אליהם, הביאו בכוונה צעירות בלי שאל כדי לעצבן ולהתגרות, ניבלו את פיהם, בקיצור, בוקה ומבולקה.
באחת ההפגנות אני זוכר איך היא הסתיימה.
הגיע למקום לייזר יוטקובסקי, אז עסקנון צעיר והיום מנהל של כמה פרוייקטים אדירים ביניהם אנחנו וצאצאינו, ניגש לאחד הבולטים שבפרחחים, חיבק אותו, אחר כך סר איתו הצידה כשידו על כתפו.
הסיפור הסתיים תוך 5 דקות.
רוצים לדעת איך הצליח מוטל'ה קרליץ החברה'מן לסגור סיפור?
קודם כל הוא שפך שם כסף. הביא להם פעילויות מכאן ועד אמריקה, פתח מסגרות, הכל, כדי שלא יסתובבו ברחובות.
הפעלת כח לא פתרה את הבעיה.
הייתי פעם בחנות ביגלס, עבד שם בחור, ראו שהוא חזק בתהליך הנשירה.אתם בטח לא רואים את זה, ומכירה גם את אלו שאומרים "מה אתה אומר לי מאמי, אני גבר" ובלב הם נמסים. נמסים!!!
הכול טוב ויפהמרשים לי כמי שרחוקה מאד מבני ברק להגיב?
כמי שקשורה איכשהוא לקירוב רחוקים
גם קירוב קרובים
וכן, גם אחות לאח מדהיייים שירד מהדרך. שכן, יש לו גם כמה תיקים במשטרה, בלי צורך לפרט על מה וכמה ולמה.
מילה אחת, אהבה. ורק.
אולי אכתוב וזה יכאב לכמה מכם, אבל זו אמת, ואין מה להתווכח איתה.
כשאני עוברת ברחוב , גם בבני ברק, ונתקלת באחד חילוני , גם כזה שנראה "פושע"
כואב לי הלב עליו. אם לא הייתי אישה חרדית, יו לפעמים בא לי להגיד לבחורים האלו שהם מדהימים, והיו כאלו שראיתי על העיניים שלהם שהם כ"כ טובים בפנים.
רק מה?
חבל שכולם לא מסתכלים עליהם ככה.
יש בין החרדים הרבה ששונאים את כל אלו שירדו מהדרך, ואל תגידו שלא.
אתם רואים בחור עם כיפה קטנטנה, או קוצים וגופיה, ואתם שונאים. שונאים!!!
הם מרגישים את השנאה הזו, אי אפשר שלא.
והם שונאים חזרה.
גם אצלינו יש בחורים שיורדים מהדרך (גרה בפריפריה)
אבל מעולם לא התנהגו בצורה כזו, כי הם יודעים שגם כשהם זרקו את הישיבה ואת הכיפה הם עדיין אהובים, עדיין מכבדים את הדעה שלהם, עדיין הם שווים בין שווים. הם גם לא מסכנים שצריך לרחם עליהם. הם בני אדם לכל דבר, ומעבר.
דווקא להם יש לב שמבקש אהבה , כבוד, הערכה, תחת כל המעטה הזה של גברתנות, גניבות, מכות. אתם בטח לא רואים את זה, ומכירה גם את אלו שאומרים "מה אתה אומר לי מאמי, אני גבר" ובלב הם נמסים. נמסים!!!
אתם שוכחים שהם ילדים באיזשהוא מקום.
ועזבו, אלימות וכח לא יובילו לשום מקום חיובי.
ומה האזרח הפשוט יכול לעשות?
לאהוב.
ואין לי רעיון מציאותי, אבל נניח והייתי שומעת שהבן של משפחת לוי הוא בין המופרעים , הייתי מנסה למצוא את השם שלו, כתובת, דרך להגיע אליו, כותבת לו מכתב אישי, מצרפת שוקולד טעים ויקר, ועוד איזה שהוא משהו , ומנסה לכתוב מחמאה מסוימת, מילים חמות, בקשה להבנה תוך הבנה של המקום שלו, אבל זה חייב להיות מאהבה.
כמים הפנים לפנים.. אם אנחנו נפסיק לשנוא את אלו שלא שומרים מצוות, כן, גם את החילונים, גם את הנושרים, גם את החיילים. את כולם, אף אחד לא יותר טוב ממני וממך.
אז אני חושבת שהעולם הזה יראה אחרת...
וכן, אצלינו למשל יש מועדון עם משחקים שוווים מאד, המון פעילות ותוכניות שמתאימות לקירוב, גם רחוקים וגם קרובים , ורק הדרך הזו , יכולה לעזור.
עם הרבה תפילה, ועוד יותר הרבה אהבה.
צריך לשכור חברת אבטחה אחרי כמה עימותים וכמה נערים פצועים הכל יהיה בסדר רק זה עולה לא מעט כסף
אולי הפיתרון הוא פשוט לא לצאת מהבית בליל שבת אחרי הסעודה?
לזאת אני מתנגדת.ומה האזרח הפשוט יכול לעשות?
לאהוב.
בטוח שהם לא.יש לי שאלה איפה ההורים של הנערים האלו?
אולי הם הפתרון..
יש לי שאלה איפה ההורים של הנערים האלו?
אולי הם הפתרון..
הכל טוב ויפה עד שיש אלימות ממשית ברחובות.מרשים לי כמי שרחוקה מאד מבני ברק להגיב?
גם קירוב קרובים
וכן, גם אחות לאח מדהיייים שירד מהדרך. שכן, יש לו גם כמה תיקים במשטרה, בלי צורך לפרט על מה וכמה ולמה.
מילה אחת, אהבה. ורק.
כואב לי הלב עליו. אם לא הייתי אישה חרדית, יו לפעמים בא לי להגיד לבחורים האלו שהם מדהימים, והיו כאלו שראיתי על העיניים שלהם שהם כ"כ טובים בפנים.
רק מה?
והם שונאים חזרה.
אבל מעולם לא התנהגו בצורה כזו, כי הם יודעים שגם כשהם זרקו את הישיבה ואת הכיפה הם עדיין אהובים, עדיין מכבדים את הדעה שלהם, עדיין הם שווים בין שווים. הם גם לא מסכנים שצריך לרחם עליהם. הם בני אדם לכל דבר, ומעבר.
דווקא להם יש לב שמבקש אהבה , כבוד, הערכה, תחת כל המעטה הזה של גברתנות, גניבות, מכות. אתם בטח לא רואים את זה, ומכירה גם את אלו שאומרים "מה אתה אומר לי מאמי, אני גבר" ובלב הם נמסים. נמסים!!!
לאהוב.
ואין לי רעיון מציאותי, אבל נניח והייתי שומעת שהבן של משפחת לוי הוא בין המופרעים , הייתי מנסה למצוא את השם שלו, כתובת, דרך להגיע אליו, כותבת לו מכתב אישי, מצרפת שוקולד טעים ויקר, ועוד איזה שהוא משהו , ומנסה לכתוב מחמאה מסוימת, מילים חמות, בקשה להבנה תוך הבנה של המקום שלו, אבל זה חייב להיות מאהבה.
כמים הפנים לפנים.. אם אנחנו נפסיק לשנוא את אלו שלא שומרים מצוות, כן, גם את החילונים, גם את הנושרים, גם את החיילים. את כולם, אף אחד לא יותר טוב ממני וממך.
וכן, אצלינו למשל יש מועדון עם משחקים שוווים מאד, המון פעילות ותוכניות שמתאימות לקירוב, גם רחוקים וגם קרובים , ורק הדרך הזו , יכולה לעזור.
מרשים לי כמי שרחוקה מאד מבני ברק להגיב?
גם קירוב קרובים
מילה אחת, אהבה. ורק.
רק מה?
והם שונאים חזרה.
לאהוב.
אפשר לקבל בקובץ ?'טעימה' ממה שהיה בליל שבועות האחרון
סתם כדי שאלו שהלא בני ברקיים מבינינו יתחילו להבין...
https://www.youtube.com/watch?v=UvHOSFY5ILI
אני לא יודעת איך מורידים מהיוטיוב, אם יש מישהו שיודע אפשר להוריד מהקישור שהעלתיאפשר לקבל בקובץ ?
חסום לי
רעיון גאוני !ואם הם ישרפו פחים, אז הפתרון יהיה להשליך זבל ברחובות?
אפשר לקבל בקובץ ?
חסום לי
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים