דרוש מידע אלרגיה ורגישות אצל ילדים (ולא רק).

• הוסף לסימניות
הצטברו לי כמה שאלות בנושאי אלרגיה ורגישויות, אשמח לתשובות מהמומחים...
איך אפשר לזהות אלרגיה אצל תינוק? יש בדיקות אלרגיה לתינוקות?
אני מתעניינת (בעיקר) בשביל תינוק עם אטופיק.
הורדתי לו חלב, ביצים ודגים, נראה שיש שיפור, אבל לא רוצה להישאר כך לעד...
איך אפשר לדעת בצורה מדויקת יותר?
בנוסף, האם יש מצב שבדיקת אלרגיה תצא בסדר (אצל ילדים) ולמרות זאת יש רגישות למזון מסוים?
אם כן, איך אפשר לזהות את הרגישות?
האם הייתם פעם אצל מומחה שזיהה רגישות מסוימת למזון וקלע במדויק?
@גלבוע לא ראיתי אותך פה הרבה זמן, אם את פה אשמח שתוסיפי מהידע שלך...
תודה לכל העונים!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
כל תחום האלרגיות הוא רחב מאד
יש אלרגיות שעוברות או מיטשטשות עם הגיל ויש שלא.
יש תחומי טיפול שמפרסמים על ניטרול אלרגיות. יש גישות טבעיות שקורות את כל הרגישויות למזון/חומרים במקור רגשי ואפילו אימהי.
ברפואה הקונבנציונאלית יש התייחסות אחרת מאד
השאלה מה ניסית למה את מתחברת וכו'
זיהוי הרגישות שה תחום מאד מתעתע.

• הוסף לסימניות
כל תחום האלרגיות הוא רחב מאד
יש אלרגיות שעוברות או מיטשטשות עם הגיל ויש שלא.
יש תחומי טיפול שמפרסמים על ניטרול אלרגיות. יש גישות טבעיות שקורות את כל הרגישויות למזון/חומרים במקור רגשי ואפילו אימהי.
ברפואה הקונבנציונאלית יש התייחסות אחרת מאד
השאלה מה ניסית למה את מתחברת וכו'
זיהוי הרגישות שה תחום מאד מתעתע.
תודה על התגובה.
אני פתוחה לשמוע הכל...
לכן שאלתי אם יש מישהו שיודע בעיקר מניסיון אישי, בגלל שזה תחום מאד מתעתע ומרובה בשרלטנים.

• הוסף לסימניות
ממליצה מאוד על היימליך
עזר לי מאוד.
ובמיוחד בתחום של אטופיק.

• הוסף לסימניות
אני עם ילד עוד מעט שנתיים אטופיק ואלרגיות ורגשיות
בגיל חודש או חודשים כבר עלינו על האטופיק
ומשם התחלנו בניסיון ותעייה
והייתה לי רשימה מכובדת מאוד
בגיל 9 חודשים שעשינו ספירת דם הרופאה לקחה עוד קצת דם לבדיקת אלרגיה לכמה מוצרים בודדים
והתוצאה הייתה שיש אלרגיה
בערך בגיל שנה הלכנו איתו לרופא אלרגיה
והוא שלח אותו לבדיקה מעקיפה של כל המוצרי מזון (לא היה מספיק דם)
והרשימה גדלה (קיבלנו מזרק- בגלל ערכים גבוהים)
לשומשום לא היה אלרגיה אבל התגובה בפועל היתה קיצונית
בהמשך בבדיקות אחרות כן היה תוצאה של אלרגיה

בשלב מאוחר יותר עברנו מבחן תגר לביצים בהצלחה!! (רק מבושל לא חיות כגון מיונז וכו')
אח"כ הגענו למבחן תגר לבוטנים ונכשלנו בבדיקה.......

ואני יודעת שאין 100% בשום בדיקה והמדד הכי טוב זה התוצאה על הילד
חברה שלי עשתה את אותו תהליך רק באלטרנטיבי
היא אכלה משהו שאמרו לה שאפשר והילדה שלה סבלה מזה מאוד
בהצלחה בכל
ואם יש שאלות בשמחה
לקומי עורי יש הרבה ידע וניסיון

• הוסף לסימניות
בגיל 9 חודשים שעשינו ספירת דם הרופאה לקחה עוד קצת דם לבדיקת אלרגיה לכמה מוצרים בודדים
והתוצאה הייתה שיש אלרגיה

בשלב מאוחר יותר עברנו מבחן תגר לביצים בהצלחה!! (רק מבושל לא חיות כגון מיונז וכו')

בהצלחה בכל
ואם יש שאלות בשמחה
עזרת לי מאד, תודה.

עוד מישהו שיש לו ניסיון בתחום?

• הוסף לסימניות
לנו יש ניסיון רב, הן באלרגיות והן באטופיק.
כשהתחלנו את הניסוי והתעיה (והתהייה), אמרה לי חברה שילדים אטופיים רבים מראים ערכים מאוד נמוכים בבדיקת RAST לביצים, אך עדיין זה המאכל שהכי משפיע על מצב האטופיק, ואכן כך היה, בתבחין עורי ובבדיקת RAST הביצים היו עם ערכים מאוד נמוכים (להבדיל מאגוזים , חלבי ובוטנים, שהראו ערכים גבוהים מאוד וחד משמעיים), מבחינת הרופאה האלרגולוגית, הילד בהחלט יכול לאכול ביצים, אך כשהגיעו מים עד נפש מבחינת האטופיק, הורדנו ביצים לחלוטין: עוגות עם מי חומוס מוקצפים, קציצות עם קווקר וכו', וראינו כי טוב, ב"ה! (כמובן בשילוב של קרם מוצלח שמצאנו, שמן ניקוי, לבוש כותנה ועוד...)
כשהמצב התייצב לגמרי, והילד גדל, החזרנו בהדרגה, היום (גיל 6) הילד אוכל ביצים והכל בסדר.
האלרגיות האחרות - אין להן קשר למצב האטופיק, זה פשוט מסוכן לו.
החזרנו חלבי אפוי במבחני תגר בהצלחה. מקווים להחזיר בעתיד גם חלבי לא אפוי ואולי בוטנים, האגוזים עם ערכים כל כך גבוהים, שאין סיכוי.
אם המאכלים שציינת לא מסוכנים לילד, אני יותר אוהבת את השיטה של להוריד אחד אחד ולראות אם יש שיפור , על פני השיטה של להוריד הכל ולהוסיף בהדרגה, זה יוצא יותר מהר, בדר"כ וגם הרבה יותר קל (ארוחת ערב ללא חלבי, ביצים ודגים היא מאתגרת מאוד) הייתי מתחילה מהביצים, כאמור.

לגבי שיטות אלטרנטיביות לגילוי אלרגיות (בלי לנקוב בשמות) אנחנו ברוב יאושנו הגענו גם אליהם, לא הוכיחו את עצמם בכלל (במיוחד אלו שבסוף התהליך גם רוצים למכור לך כל מיני טיפות וכו') , אולי גם זה, כמו כל דבר אחר באטופיק, אינדבדואלי.

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
@דבורה ק
אנחנו גם היינו עם ערכים גבוהים למוצר
רופא אלרגולוג אמר שלא תמיד הערכים הם המדד.

את המבחן על הבוטנים עשינו אחרי שירד ל0.5
והתגובה הייתה ...
לעומת הביצים שהיו יותר גבוהים וב"ה אין לו שום בעיות עם ביצים מבושלות
חלבי עדיין בעייתי גם מבושל
נשמע תפריט דומה

• הוסף לסימניות
צודקת. מבחן המציאות הוא האינדיקטור הטוב ביותר. כוונתי היתה שישנם מקרים בהם מבחינה אלרגולוגית המאכל בסדר או גבולי, אבל במציאות הוא גורם להחמרה באטופיק.

• הוסף לסימניות
לנו יש ניסיון רב, הן באלרגיות והן באטופיק.
כשהתחלנו את הניסוי והתעיה (והתהייה), אמרה לי חברה שילדים אטופיים רבים מראים ערכים מאוד נמוכים בבדיקת RAST לביצים, אך עדיין זה המאכל שהכי משפיע על מצב האטופיק, ואכן כך היה, בתבחין עורי ובבדיקת RAST הביצים היו עם ערכים מאוד נמוכים (להבדיל מאגוזים , חלבי ובוטנים, שהראו ערכים גבוהים מאוד וחד משמעיים), מבחינת הרופאה האלרגולוגית, הילד בהחלט יכול לאכול ביצים, אך כשהגיעו מים עד נפש מבחינת האטופיק, הורדנו ביצים לחלוטין: עוגות עם מי חומוס מוקצפים, קציצות עם קווקר וכו', וראינו כי טוב, ב"ה! (כמובן בשילוב של קרם מוצלח שמצאנו, שמן ניקוי, לבוש כותנה ועוד...)
כשהמצב התייצב לגמרי, והילד גדל, החזרנו בהדרגה, היום (גיל 6) הילד אוכל ביצים והכל בסדר.
האלרגיות האחרות - אין להן קשר למצב האטופיק, זה פשוט מסוכן לו.
החזרנו חלבי אפוי במבחני תגר בהצלחה. מקווים להחזיר בעתיד גם חלבי לא אפוי ואולי בוטנים, האגוזים עם ערכים כל כך גבוהים, שאין סיכוי.
אם המאכלים שציינת לא מסוכנים לילד, אני יותר אוהבת את השיטה של להוריד אחד אחד ולראות אם יש שיפור , על פני השיטה של להוריד הכל ולהוסיף בהדרגה, זה יוצא יותר מהר, בדר"כ וגם הרבה יותר קל (ארוחת ערב ללא חלבי, ביצים ודגים היא מאתגרת מאוד) הייתי מתחילה מהביצים, כאמור.

לגבי שיטות אלטרנטיביות לגילוי אלרגיות (בלי לנקוב בשמות) אנחנו ברוב יאושנו הגענו גם אליהם, לא הוכיחו את עצמם בכלל (במיוחד אלו שבסוף התהליך גם רוצים למכור לך כל מיני טיפות וכו') , אולי גם זה, כמו כל דבר אחר באטופיק, אינדבדואלי.

בהצלחה רבה!
והתוצאה הייתה שיש אלרגיה

בהצלחה בכל
ואם יש שאלות בשמחה
אשמח אם תעשו לי טיפה סדר בבדיקות אלרגיה....
אנחנו עשינו (לילד אחר שלנו) בדיקת מעבדה ובדיקה בעור.
מה זה בדיקת תגר? ובדיקת RAST?
מה האמין ביותר?
ואני מבינה לפי מה ששתיכן כתבתן שביצים וחלבי התגלה כגורם רציני לאטופיק?
תודה על כל המידע!

• הוסף לסימניות
ברפואה הקונבנציונאלית יש שתי בדיקות לאלרגיה שמשלימות זו את זו: טסט עורי (בו דוקרים את העור ומניחים על מקום הדקירה את האלרגן החשוד ובודקים את גודל השלפוחית שנוצרת על העור) ובדיקת דם שנקראת RAST ובה מקבלים תוצאה מספרית.
מבחן תגר הוא בעצם נסיון מעשי לתת את האלרגן תחת השגחה רפואית, בהדרגה. ובוחנים את התגובה. אצלנו במרפאה עושים את זה רק אחרי שהבדיקות האחרות הראו ירידה משמעותית. נותנים פרור, מחכים לראות איך הגוף מגיב ואז נותנים כמות קצת יותר גדולה וכך הלאה.

• הוסף לסימניות
בדקתי והחלבי ירד בתקופה של 3 שנים מבערך 6 ל1.24 (וכן היה מקרה שאכל בטעות ולא היתה תגובה משמעותית שגרם לרופאה לגשת למבחן תגר) ,
(רק לשם השוואה - אגוזי קשיו ירד מערך שגדול מ100 ל49.10) וכן, רופא אלרגולוג, אנחנו בכללית בירושלים, אם עוזר לך, ד"ר קרן מחלב גורי במרפאת אלרגיה כללית רוקח (שרי ישראל) - מצוינת!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הצטברו לי כמה שאלות בנושאי אלרגיה ורגישויות, אשמח לתשובות מהמומחים...
איך אפשר לזהות אלרגיה אצל תינוק? יש בדיקות אלרגיה לתינוקות?
אני מתעניינת (בעיקר) בשביל תינוק עם אטופיק.
הורדתי לו חלב, ביצים ודגים, נראה שיש שיפור, אבל לא רוצה להישאר כך לעד...
איך אפשר לדעת בצורה מדויקת יותר?
בנוסף, האם יש מצב שבדיקת אלרגיה תצא בסדר (אצל ילדים) ולמרות זאת יש רגישות למזון מסוים?
אם כן, איך אפשר לזהות את הרגישות?
האם הייתם פעם אצל מומחה שזיהה רגישות מסוימת למזון וקלע במדויק?
@גלבוע לא ראיתי אותך פה הרבה זמן, אם את פה אשמח שתוסיפי מהידע שלך...
תודה לכל העונים!
בת שבע, האם ניסית להחליף את כל הבגדים והמצעים של התינוק למאה אחוז כותנה?
משום מה, עושה לי רושם שהרבה אנשים פוסחים על הסעיף הזה ורצים לתזונה ועוד.
אולי זה רק המקרה הספציפי שלי. אבל כיון שהוא יכול לעזור לעוד תינוקות, אני כותבת.
יש לי תינוק בן שנה וחודש, גילינו את האטופיק כתוצאה של שריטות עצמיות עד זוב דם באיזור גיל שבעה חודשים.
רופאת העור פרו' וורה ליבוביץ מירושלים, הביאה לי מספר הנחיות ושללה את רעיון האלרגיות, בוודאי בשלב ראשוני.
היא הנחתה אותנו לנגב אבק בחדרו של התינוק בתדירות גבוהה, לכבס ווילונות, להוציא שטיחים, להלביש אותו בבגדים של מאה אחוז כותנה , לרחוץ רק בסבון מסוים של ג'ונסון (השקוף)ולמרוח אותו בקרם א דרמה באופן יומיומי. ועד כמה הנחיות שאני לא זוכרת.
אני מיישמת באדיקות בלתי מתפשרת את הנושא של מאה אחוז כותנה (כן גם בחורף. מצאתי אתר ישראלי לבגדי פלנל , מכותנה ורק שם הזמנתי לו פיג'מות. שאר הקולקציה מנקסט שיש להם גם בגדים חמים מכותנה) וכן את נושא הסבון ומריחת קרם לחות באופן יומיומי.
הייתי אצלה לפני כחודשיים והיא אמרה שאם היתה רואה את הילד עכשיו, היתה אומרת לו שאין לו אטופיק בכלל.
נראה לי שההקפדה על שתי ההנחיות הללו, קלה בהרבה מאשר התנזרות מתזונה מסוימת.
רק אציין ששבוע שעבר כיבסתי לו את שמיכת הכותנה (עבה כמו פוך. יש להם) שהזמנתי לו מהאתר הנ"ל וכיוון שהייתה רטובה, השתמשתי בשמיכה אחרת, הילד קם עם פנים אדומות ומגורות וישן מאד לא רגוע.

• הוסף לסימניות
בת שבע, האם ניסית להחליף את כל הבגדים והמצעים של התינוק למאה אחוז כותנה?
משום מה, עושה לי רושם שהרבה אנשים פוסחים על הסעיף הזה ורצים לתזונה ועוד.
אולי זה רק המקרה הספציפי שלי. אבל כיון שהוא יכול לעזור לעוד תינוקות, אני כותבת.
יש לי תינוק בן שנה וחודש, גילינו את האטופיק כתוצאה של שריטות עצמיות עד זוב דם באיזור גיל שבעה חודשים.
רופאת העור פרו' וורה ליבוביץ מירושלים, הביאה לי מספר הנחיות ושללה את רעיון האלרגיות, בוודאי בשלב ראשוני.
היא הנחתה אותנו לנגב אבק בחדרו של התינוק בתדירות גבוהה, לכבס ווילונות, להוציא שטיחים, להלביש אותו בבגדים של מאה אחוז כותנה , לרחוץ רק בסבון מסוים של ג'ונסון (השקוף)ולמרוח אותו בקרם א דרמה באופן יומיומי. ועד כמה הנחיות שאני לא זוכרת.
אני מיישמת באדיקות בלתי מתפשרת את הנושא של מאה אחוז כותנה (כן גם בחורף. מצאתי אתר ישראלי לבגדי פלנל , מכותנה ורק שם הזמנתי לו פיג'מות. שאר הקולקציה מנקסט שיש להם גם בגדים חמים מכותנה) וכן את נושא הסבון ומריחת קרם לחות באופן יומיומי.
הייתי אצלה לפני כחודשיים והיא אמרה שאם היתה רואה את הילד עכשיו, היתה אומרת לו שאין לו אטופיק בכלל.
נראה לי שההקפדה על שתי ההנחיות הללו, קלה בהרבה מאשר התנזרות מתזונה מסוימת.
רק אציין ששבוע שעבר כיבסתי לו את שמיכת הכותנה (עבה כמו פוך. יש להם) שהזמנתי לו מהאתר הנ"ל וכיוון שהייתה רטובה, השתמשתי בשמיכה אחרת, הילד קם עם פנים אדומות ומגורות וישן מאד לא רגוע.
אני מקפידה על מאה אחוז כותנה בבגדים, במצעים לא.
חוצמזה מורחת אדרמה, סבון לרגישים, פיג'מות מדלתא מאה אחוז.
איזה אתר את מצאת של בגדים חמים מאה אחוז?
הילד במצב הרבה יותר טוב ממה שהיה בהתחלה.
למעשה פירטתי את מה שעשינו פה.
נשאר לי לברר את עניין התזונה.
אבל ננסה גם את המצעים, איפה את קונה?

• הוסף לסימניות
אני מקפידה על מאה אחוז כותנה בבגדים, במצעים לא.
חוצמזה מורחת אדרמה, סבון לרגישים, פיג'מות מדלתא מאה אחוז.
איזה אתר את מצאת של בגדים חמים מאה אחוז?
הילד במצב הרבה יותר טוב ממה שהיה בהתחלה.
למעשה פירטתי את מה שעשינו פה.
נשאר לי לברר את עניין התזונה.
אבל ננסה גם את המצעים, איפה את קונה?

BabyBasic
ממליצה מאד. שירות משלוחים מהיר ואדיב.

• הוסף לסימניות
ואגב, עכשיו אני רואה מה כתבת.
זה באמת נשמע רמה אחרת של אטופיק.
היה לו אטופיק קלאסי כהגדרת הרופאה (היא בת גילו של שגיא, אבל לא חושבת עדיין על כיוון הפרישה אבל גם לא מקבלת חדשים)
רפואה שלימה!

• הוסף לסימניות
חוץ ממצעים חשוב גם אבקת כביסה
ו @bat 7 יש את 7 האלרגנים שהרבה אלרגים למוצרים האלו
לבן שלי יש גם לאגוזים סויה דגים ועוד..
ו @דבורה ק אני מחזקת את דבריך במוצרים לא אלרגנים שיש להם רגישות
כגון המאכלים החומצים כגון עגבניה חצילים גמבות וכו' (לבן שלי אין אלרגיה אבל תגובה עורית מיידית)
@פרוזה אני לא חושבת שממהרים לגשת למאכלים כמו שרואים את התגובות שאחרי
ואני ראיתי את זה גם בשימוש אחרי א.כביסה אריאל בדומה לאחרי אוכל

• הוסף לסימניות
מציעה ללכת לפרופ' שמואל קיוותי מגבעתיים. הוא מומחה לאלרגיות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה