פונצ'ר אמיתי
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
התכוונת ל @הפונצע'ר האמיתי@פונצ'ר אמיתי
התכוונת ל @הפונצע'ר האמיתי@פונצ'ר אמיתי
אוקיי יש לי כאן קצת ספויילרים, כי עדיין לא סיימתי את הספרסיימתי לקרוא בשבוע, נזכרתי שבספרים של נחמן גרשונוביץ כתוב בסוף 'נתפסת במכומנת מהירות שמעידה שקראת את הספר מהר מדי...
האשכול כתוב בצורה יפה מאוד ותודה לכל המשיבים.
האם במהירותי נמלט מעיני שאוסביו קורא באחד הפרקים ליוחנן 'אח קטן'? ככה זכור לי...
ניסיתי לשבור את הראש איזה עוד אח חוץ מהשלושה גם הועבר לעבר, מאוד התאכזבתי כאשר הספר נגמר ואוסביו הגיע לתשפ"ב והוא לא התגלה כאח של יוחנן.
מישהו שם לב לזה??
הספר מרתק ביותר. כנראה שאנצל את תקופת החופש מעבודתי לעבור עליו שוב לעומק.
איך יכול להיות שהיה שם מכתב?אכתוב עוד שאלה, למה מיכאל לא טס לנקודה שאליה יוחנן שוגר שניה לאחר מכן ומחלץ אותו משם,
(מסתבר שהתשובה היא כי המכתב שלו נמצא בבאר והם לא רצו ליצור פרדוכסים, אבל אם אח שלי היה במצוקה כזאת, הייתי טס לעבר ומגיע אם תיק מלא ציוד (תפילין ולא רק הם) שיעזור לו להגיע בשלום לבאר לטמון שם יחד את המכתב ואז לחזור יחד להוווה)
מה זה קשור להיסטוריה? אנחנו יודעים שזה לא היה אז החשמל, אבל אם גם ככה זה ספר לא אמיתי, אז לא אמורה להיות השאלה הזאת של החשמל ועוד כמה דברים שהוא לא רצה לגלות אותם (זה סוג של פרדוקס...)כמו שיוחנן ידע שהוא לא יצליח להראות לקיסר את החשמל, כי היה צריך להיות לזה אזכור בספרי ההיסטוריה, ואין אזכור כזה. בנוסף יתכן כי היה מי שהשתמש בה, אלא שהמושחת לא הספיק להגיע אליה עד שהעולם עצמו השמיד את המכונה, מיד כשהבין למה זה יכול לגרום.. בדומה לקריאות שנשמעות לגבי הבינה המלאכותית.
לאחר שנגמרה הסאגה עם המושל ובנו, הטמין יצחק את התיבה שבתוכה הניח את המכתב שהוא כתב מחוץ לבאר, כמו שאמר לו מיכאל, (מה שמיה כתבה שמיכאל אמר שזה מכתב של אוסביו, צ"ע. או שנאמר שיצחק כתב בשם אוסביו, ודו"ק).איך יכול להיות שהיה שם מכתב?
הם כאילו הטמינו את התיבה, ואז הטמינו שוב את המכתב של אסוביו (שלא ברור איך הגיע לשם? הרי הוא אמר ליצחק שאחרי שהוא יחלץ את יוחנן מהכלא הוא יכתוב את המכתב). וכשיוחנן חזר לעתיד הוא ביקש מיצחק שישים שם מכתב, שיראו אותו עוד חודשיים??
באבן מיה השתמשה כדי להעביר מסר ממיכאל ליוחנן שישנה דרך לחזור חזרה להווה, ויותר מכל להעביר לו שהוא יעשה הכל בשביל יוחנן, כמו שיוחנן עשה הכל בשבילו.עוד משהו, למה היה צריך את האבן ההיא של סבא אמנון?
בספר מיה מסבירה, שיוחנן הבין שאין לו מה לנסות לחפש את החומרים שיעזרו לו ליצור את החשמל (כמו תפוח אדמה וכו'), כי עצם העובדה שבשום ספר היסטוריה מההווה שממנו הוא הגיע לא כתוב שלפני 400 שנה היה מישהו שהראה לקיסר מקסימיליאן המצאה של אור מיוחד, זה אומר שלא היה כזה דבר, שהיה משהו שהפריע לזה לצאת אל הפועל, או שהוא הואשם בכישוף ולכן לא ראו בזה המצאה מיוחדת, לא ראו בזה משהו היסטורי שצריך לציין.מה זה קשור להיסטוריה? אנחנו יודעים שזה לא היה אז החשמל, אבל אם גם ככה זה ספר לא אמיתי, אז לא אמורה להיות השאלה הזאת של החשמל ועוד כמה דברים שהוא לא רצה לגלות אותם (זה סוג של פרדוקס...)
מסכימה עם המסקנה, ולכן יחסית בהתחלה דפדפתי לסוף לשמוע מה קורה ואז חזרתי לקרוא בנחתועכשיו, אחרי שאני יודעת את הסוף ואת כל העלילה, אני יכולה לקרוא את הספר בנחת והתעמק יותר.
היה את עניין הנקמה שהיה פה משמעותי מאדמה שלי היה קשה זה הרמז בסיפור שיוחנן הבין שאנג'לו כבר מצא את האוצר בבאר ולכן ידע לומר לו מה לשים שם (משהו כזה, אין לי כרגע את הספר), אז אם יש לו כבר את האוצר, מה הענין שלו לשלוח את יוחנן אל העבר כדי שיחביא את התיבה הזו, יש לו אוצר, מה עוד צריך, למה שיהיה לו ענין לייצר את האפשרות שיוחנן יכניס תיבה?
אכן זה מה שנקרא יקומים מקבילים, והרבה סופרים וסופרות בעבר כתבו על זה סיפורים, כמובן מד''ב בלי התכנות כלשהי.אין מקום אחר שאני יכולה להגיב בו, אבל שאלה אחת שלא עוזבת לי את הראש מאז שקראתי את הספר, ואולי תוכלו לעזור לי,
איך שהבנתי, לא אמורה להיות בעיה, לפי חוקי הזמן שייצרה מיה, שיוחנן יפגוש את עצמו? כבן אדם נוסף אני מתכוונת.
נניח אם בתשפא בסוף הסיפור הוא נכנס שוב למאיץ של מיכאל וחוזר למאה ה16 הוא אמור לחזור כבן אדם נוסף? דהיינו יוחנן של גיל תחילת הסיפור פלוס שלושה חודשים בערך פוגש את עצמו בגיל של תחילת הסיפור. אם התשובה היא כן, נדמה לי שאנחנו בבעיה...
אני אנסח את זה אחרת,
אם מישהו עובר מהעתיד לעבר, זה אומר שאין אותו בעתיד בזמן שהוא בעבר, אבל מה יקרה אם הוא יחליט לחזור מהעבר לעתיד בחזרה? כביכול יש חוק שאי אפשר להיות בעבר ובעתיד באותו זמן. והמשפט הזה והכשל הלוגי שבו אמור להסביר את הבעיה שלי. הצילו!!!! אני מסובכת!!!!
זה לא לא לענין זה פשוט טיפשי. אם יש מכונת זמן אפשר לחזור איתה לכל זמן, לא? במילים אחרות: זה שעד היום לא הגיעו אנשים מהעתיד זה הוכחה שאין מכונה כזו, נכון? ואם יבוא מישו עכשיו ויגיד שהוא מהעתיד, לא נגיד " אה, כנראה רק עכשיו הצליחו לייצר בעתיד מכונות זמן, אז מעכשיו נתחיל לראות אנשי עתיד"
מקווה שהובנתי.
או שהם פה במצב צבירה אחר. או שהם רואים אבל לא יכולים לפעול או להיראות. (וממילא אין את בעית שני הגופים)ג. עצם העובדה שאדם יפגוש את עצמו זה פרדוקס כי כמו שכבר הובהר אין בבריאה שני גופים של אותו אדם וכאשר אדם פוגש את עצמו המציאות מחייבת שיהיו שני גופים. הדבר עומד בסתירה הן להיגיון הלוגי והן לאמונתינו הקדושה.
מצטרפת. סיכום מדויק ובהיר.כיהודי מאמין אני בטוח בתשובה השלישית, אלא שלא חוקי הטבע הם שעוצרים את הפרדוקס אלא הבורא הוא זה מסובב שהאדם כלל לא יבחר לעשות זאת. מי שמאמין בבורא חייב להאמין בזה. נקודה.
מי שנכלא בבנין המט לנפול לא היה יוחנן אלא החבר של הסבא רבא רבא , הנפח מפראג (ברח לי השם...)קצת הפריעה לי ההתחלה עם מתיאס-מת'ס, והמגדל המט לנפול- איפה זה היה כתוב בהמשך?
הרי יוחנן נכלא אצל המושל, לא במגדל המט לנפול, או שפספסתי משו..
האמת שלא הבנתי את זה מהסיפורמי שנכלא בבנין המט לנפול לא היה יוחנן אלא החבר של הסבא רבא רבא , הנפח מפראג (ברח לי השם...)
שבא לעזרת יצחק ופתח במקומו את הדלת.
רק מציינת - זה נכתב בספרי הבלשים של נ. צביאלי ולא של נחמן גרשונוביץ (סיימתי לקרוא בשבוע, נזכרתי שבספרים של נחמן גרשונוביץ כתוב בסוף 'נתפסת במכומנת מהירות שמעידה שקראת את הספר מהר מדי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //