אל תגרש אותי

• הוסף לסימניות
לזיכוי הרבים. (אשמח לשמוע ביקורת - הערות והארות)

תודה רבה

קבצים מצורפים

• אל תגרש אותי.pdf
    KB 193.2 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
נפסק להלכה בשולחן ערוך וברוב הגדול של הגאונים הראשונים והאחרונים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוס קולה;1303287:
תעיין במשנה ברורה כמדומה לי בס' רס"א יש בירור הלכה גדול על זה

• הוסף לסימניות
גדולי הדור הורו להקדים את שבת.
אני מניחה שאם היו מחליטים להורות ללכת לפי רבינו תם הם היו עושים זאת לבד ולא מחכים לנו.
זו גזרה שאין כל הציבור יכול לעמוד בה.
מי שעומד בזה אשריו ומה טוב חלקיו.
אבל ברגע שאתה כותב כך, אתה כאילו מוציא מחוץ לחוק את מי שאינו עושה כך.
ועל אף החשיבות הגדולה נמצאת מקלקל ולא מתקן.
וחבל.

הייתי משנה טיפה את הנוסח. זו זכות גדולה. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תיקון קטן למודעה, השוע לא פסק צאת השבת לפי ר"ת אלא כל הזמנים שביום פסק לפי ר"ת כולל כניסת שבת צומות זמן קר"ש וכו' כך שמי שמקפיד מצד ההלכה ממש להוציא כר"ת מוכרח לקבל שבת כר"ת שזה ברוב הפעמים חילול שבת לשאר הפוסקים דפלג מנחה של ר"ת שזה הזמן המוקדם ביותר להדלק"נ זה אחר שקיעה שלנו (להגאון וברוב הפעמים גם למג"א, ואכמ"ל) כך שכל הנוהגים במוצא"ש כר"ת זה רק כחומרא ולא מעיקר הדין ממש,
וכמובן שראוי להחמיר בזה וגם אנחנו מחמירים בזה (כמובן ע"י תנאי של בל"נ במקרה שיהא יוצא דופן ולא נוכל להחמיר שלא נצטרך התרה)

• הוסף לסימניות
מכיון שכתבת שתשמח לשמוע ביקורת ארשה לעצמי לכתוב שממש לא אהבתי.
הכרעה הלכתית בדיני זמני היום לא קשורה לשום רגשנות בנוסח "אל תגרש אותי".
מי שנוהג כשיטת ר"ת, לא צריך את המודעה הזו.
ומי שלא נוהג כשיטה הזו - המודעה כלל לא מדברת אליו.

לעומת זאת, מודעה על תוספת שבת (בכניסת השבת) היתה מדברת אלי. מכיון שעל דין זה אין חולק, אך במציאות זה קשה ליישום.
מודעה טובה יכולה להגביר את המוטיבציה להתאמץ ולהקפיד על הלכה זו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Tomim;1303382:
לעומת זאת, מודעה על תוספת שבת (בכניסת השבת) היתה מדברת אלי. מכיון שעל דין זה אין חולק, אך במציאות זה קשה ליישום.
מודעה טובה יכולה להגביר את המוטיבציה להתאמץ ולהקפיד על הלכה זו.
גם בדין זה יש חולק...
מי ששומר רבינו תם -יש לו בעיה להדליק נרות מוקדם.
בעלי שאל על כך וקבל תשובה מרבו בשם הרב שטיינמן, שלא צריך בדווקא להדליק נרות 10 דקות לפני, אלא לשבות ממלאכה לשבת בנחת לקבל פני שבת, ובזמן הדלקת נרות- אז להדליק. (וזה עוד יותר קשה ליישום. תמיד אפשר באותן עשר דקות להיזכר בעוד משהו דחוף)
בקיצור, פורום נחמד זה הוא לא המקום לברור ולזרוז בעניינים הללו, וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו ורבותיו ויכוון לבו לאביו שבשמים.

• הוסף לסימניות
אוקיי,
אפשר להמיר את מה שכתבתי מ"הקדמת שבת" להכנסה שלה בזמן.
גם זה לא פשוט לכולם...

נכתב ע"י נוי;1303387:
גם בדין זה יש חולק...
מי ששומר רבינו תם -יש לו בעיה להדליק נרות מוקדם.
בעלי שאל על כך וקבל תשובה מרבו בשם הרב שטיינמן, שלא צריך בדווקא להדליק נרות 10 דקות לפני, אלא לשבות ממלאכה לשבת בנחת לקבל פני שבת, ובזמן הדלקת נרות- אז להדליק. (וזה עוד יותר קשה ליישום. תמיד אפשר באותן עשר דקות להיזכר בעוד משהו דחוף)
בקיצור, פורום נחמד זה הוא לא המקום לברור ולזרוז בעניינים הללו, וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו ורבותיו ויכוון לבו לאביו שבשמים.

• הוסף לסימניות
המודעה יפה מאוד.
אך עצתי היא: תעשה מודעה חדשה ויפה שכתוב בה, שלזכות החטופים נתחזק בתוספת שבת בצאתה עד 3 דקות לאחר זמן ר"ת, (ותעתיק הסכמה מהגר"ח קניבסקי שליט"א, שכמדומני יש הסכמה ממנו על הענין הזה), בשחור לבן, ותשים כאן ביום רביעי או חמישי הבא, ותכתוב שאנשים יתלו את זה בבנין לזכות החטופים.

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו פה, מי שבהוראות רבותיו שומר על זה לא צריך את המודעה ומי שרבותיו לא הורו לשמור ר"ת לא ישתכנע מהמודעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאל10;1303444:
המודעה יפה מאוד.
אך עצתי היא: תעשה מודעה חדשה ויפה שכתוב בה, שלזכות החטופים נתחזק בתוספת שבת בצאתה עד 3 דקות לאחר זמן ר"ת, (ותעתיק הסכמה מהגר"ח קניבסקי שליט"א, שכמדומני יש הסכמה ממנו על הענין הזה), בשחור לבן, ותשים כאן ביום רביעי או חמישי הבא, ותכתוב שאנשים יתלו את זה בבנין לזכות החטופים.

בעז"ה עד יום חמישי הם יהיו בביתם בחזרה. אמן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוס קולה;1303287:
http://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=17&t=15679#p147039 ראו בסוף הקובץ.

נכתב ע"י Tomim;1303382:
מכיון שכתבת שתשמח לשמוע ביקורת ארשה לעצמי לכתוב שממש לא אהבתי.
מי שנוהג כשיטת ר"ת, לא צריך את המודעה הזו.
ומי שלא נוהג כשיטה הזו - המודעה כלל לא מדברת אליו.
תודה רבה על הביקורת הבונה!

לפי דבריכם, על איזה דרך הייתם ממליצים?

ומה שכתבתם:
מה המודעה מנסה לומר / לגרום / להוסיף / לשדר? כוונתי באיזה אופן כן הייתם מרוצים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת