עזרה אל תכעסו ואל תדונו

• פותח הנושא : )
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מאמינה שאקבל עגבניות
אבל
א. לילדי גרושים יש 2 הורים וליתום רק הורה אחד (מסכימה שלפעמים המקרים יותר מסובכים, ובכל מקרה אין להם בית עם זוג הורים שלהם)
ב.בתורה כתוב הרבה על עזרה ליתומים ואלמנות, מה שאין כתוב על בני גרושים, ולכן הרבה יותר קל ומרגיש חסד עצום בלעזור להם)

לגמרי לגמרי מבינה את הקושי, אפ' מכירה מקרוב
אבל יש עדיין הבדל משמעותי
ובכל מקרה יש הרבה יותר רחמים על יתומים מאשר על בני גרושים
ויש גם הרגשה שיתום זה משמים, וגרושים.... למרות שהכל מאיתו יתב'
לא מסכימה בכלל!
ילדים להורים גרושים לא בחרו שההורים שלהם יתגרשו ולא רוצים בכך!
הם מרגישים צורך לרצות את שני הדדים
נקרעים מ2 הכיוונים
מתפצלים בין 2 בתים
ןלוקח זמן עד שמוצאים מנוח לכף רגלם...

• הוסף לסימניות
לא הבנתי
היא נכנסה איתכם לטרמפולינה הרטובה
או רק ליוותה את הבנים???
נראה לך שנעים לאשה להכנס סתם כך לאירוע של בנים???
תנסה לחשוב לעומק שקלא וטריא
ולא היית להגיד לו כלום רק לעצמך
היא רק ליוותה
אני מאד מבין את המורכבות של מקרים כמו שציינו כאן
אבל אז יפרצו גדר זה יבוא כי יש סיבה אמיתית ואח"כ כל אחד יבוא עם התירוץ שלו
יש אירועים מוגדרים צריך להתחשב אבל יש עקרונות וצניעות שצריך לעמוד עליהם
כמובן שצריך כל דבר להתייעץ עם רב

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אוף
בנאדם שיתף בחוויה אישית כדי להציג זווית אחרת ואולי לקבל קצת הבנה.
במקום זה מתפתח דיון קריר על כל הנושא.
לכן קוראים לזה "פורום"

• הוסף לסימניות
אני לגמרי מבינה את הצורך של הילד להגיע לים
ואת הדילמה,
את חייבת לפתור אותה, כי הרי עד איזה גיל תסחבי אותו איתך לים
אבל תביני גם את הצורך שלי, כאשה
להגיע לים ולא להתקל בבנים
צורך צניעותי.
כן, גם אם מדובר בילד בן 5-6
לי אישית זה ממש מפריע
וילד בגיל כזה לא אמור לראות אותי בים...
בשביל זה אני הולכת לחוף נפרד

כפי שאת לא רוצה ללכת לחוף מעורב
ילד בן חמש שש זה מפריע?
אם זה בכמויות אני ממש מבינה...
אבל אם זה ילדים בודדים?
המנקים לא מסתובבים לך בין הרגליים?
המציל לא נכנס לים? כדי לגרום לכולן לצאת?
המוכרים לא מסתובבים?
קצת פרופורציה
חוצמזה שמבטים חסרי טקט לא יפתרו את זה אפשר לדבר בצורה נעימה ופתוחה לשאול ולהתעניין...
ןלהעלות את הבעיה מול האישה...

• הוסף לסימניות
על ילדים להורים גרושים- נראה לי כדאי לפתוח אשכול חדש-ושם לפתוח את הנושא.ויש לי הרבה מה להגיב... בתור אחת שחיה מקרוב
@תוכנית, אני מבינה את ההרגשה שלך- אך אם תשאלי רב (וכל רב!) הוא יגיד לך שצריך ללכת בצניעות בים! (וכדאי לך לבדוק לעומק את ההלכה של עסוק במלאכתו)

• הוסף לסימניות
בלי קשר לגרושה או לא חוף בנות זה משהו שגם אני מתביישת בשביל אי אלו נשים ששוכבות וד"ל.. ואפילו לבנות קטנות לא הייתי רוצה שיראו קל וחומר לבנים... נטו בשביל העיניים הטהורות שלהם
אם הוא רוצה ים יש בהחלט מקומות שאפשר להגיע בלי אנשים נוספים מכירה הרבה חופים כאלה לא מאד מסוכנים ולא צריך להכנס רחוק. משתכשכים ונהנים... יש מסלולים עם מים "מעורבים" שהמים מגיעים עד למעלה ונהנים ביחד..
הרעיון לחשוב מחוץ לקופסא ולא להלחם במוסכמות (שונאת את אלו שמחנכים את כל העולם במיוחד ברמזים ומבטים)
הצורך של ילד בים הוא צורך חברתי ומשפחתי אם הוא יצבור חויות רבות יתכן והקטע של הים לא יחסר. סתם שמה את זה כאן.
ומצדיעה על ההתמודדות עם הילדים לבד בתקופה כזו קשה שאני עם בעל לא מצליחה להתמודד.. אשרייך!

• הוסף לסימניות
יש הלכות ויש תורה.
ורק התורה אומרת לנו מה נכון ומה לא!
אנחנו לא חיים מריגושים ורגשי רחמים!

גם אם זה לא נח, אם זה נוגד את הצניעות זה אסור! ואין פה שיקול של רחמים! וזה מביא אסונות! (כן כן, מביא שח"ו יהיו עוד ילדים חד הוריים, ה' יעזור שלא ישמע עוד שוד ושבר).

ואם ההלכה מקילה במקרה של עסוק במלאכתו, זה לא נקרא איפה שנח, זה נקרא לציית לחוקי התורה איפה שמקילה להקל (וגם שם לפעמים ראוי להחמיר) ואיפה שלא, אי אפשר להקל!

וטיעוני רחמים לא עוזר נגד התורה בשום מקום.
ואם זה פירצה להביא ילד בגיל זה לחוף נפרד לנשים, לא מזיז שום דבר מי הוא ומה הסיפור של אמא שלו.

אפשר לרחם עליו למשל ולדאוג שיהיה מי שכן יקח אותו לחוף אחר, אבל בשום אופן לא לוותר בגלל זה על הגדרות (ויותר מזה על ההלכות), ועוד בפרהסיא.

מקווה שזה מספיק ברור, ושאף אחד לא חושב שה נגדו.

• הוסף לסימניות
וואי,
כל כך כואב לקרוא.
קראתי את התגובות משני הצדדים... ואני מבינה את הצורך לקחת את הילד להנות,
וגם את הצורך להרגיש בנח בין נשים ובלי שיהיו בנים בסביבה...
לדעתי צריך לשאול רב מה ההלכה אומרת במקרה כזה ולהסביר את שני הצדדים.
אם מותר- אז אפשר להביא וגם אם כולם יעשו לך פרצופים!
ואם לא, אז להפסיק:(

• הוסף לסימניות
יש הלכות ויש תורה.
ורק התורה אומרת לנו מה נכון ומה לא!
אנחנו לא חיים מריגושים ורגשי רחמים!

גם אם זה לא נח, אם זה נוגד את הצניעות זה אסור! ואין פה שיקול של רחמים! וזה מביא אסונות! (כן כן, מביא שח"ו יהיו עוד ילדים חד הוריים, ה' יעזור שלא ישמע עוד שוד ושבר).

ואם ההלכה מקילה במקרה של עסוק במלאכתו, זה לא נקרא איפה שנח, זה נקרא לציית לחוקי התורה איפה שמקילה להקל (וגם שם לפעמים ראוי להחמיר) ואיפה שלא, אי אפשר להקל!

וטיעוני רחמים לא עוזר נגד התורה בשום מקום.
ואם זה פירצה להביא ילד בגיל זה לחוף נפרד לנשים, לא מזיז שום דבר מי הוא ומה הסיפור של אמא שלו.

אפשר לרחם עליו למשל ולדאוג שיהיה מי שכן יקח אותו לחוף אחר, אבל בשום אופן לא לוותר בגלל זה על הגדרות (ויותר מזה על ההלכות), ועוד בפרהסיא.

מקווה שזה מספיק ברור, ושאף אחד לא חושב שה נגדו.
האם לא דיברה מהכיוון האם זה מותר או אסור...
כל אחת יועת מה ההלכה
כל אחת יודעת מה היא רוצה שבנה יראה
באילו מראות הוא יתקל ובאילו לא
יש פה בעיה כללית בנושא הזה
של היחס למצב של ילדים להורים גרושים
העזרה שהם צריכים היחס ותשומת הלב
ואולי הגיע הזמן שבאמת מישהויצליח להרים את הכפפה ולדאוג למתנדבים שיהוו כחונכים וחונכות לילדים הללו כמלווים בייביסיטר..
אירוח בשבתות..
לא עזרה כספית אלא עזרה רגשית ופיזית יותר...
נקודה למחשבה

• הוסף לסימניות
כתוב את זה מפורש בתורה
וראה בך... ושב מאחוריך
יש עוד חוסר צניעות בעולם...
אני חושבת שפה זאת לא הטענה על הבן הקטן שמגיע לחוף אלא על שאר הרוחצות ועל לבושם "הצנוע" בינות לגברים המסתובבים בחוףף כאילו אין דין ואין דיין!
וזה חוסר הצניעות הגדול ה' ישמור!
כי אם הבעיה היחידה הייתה שהנשים שם הולכות בלי גרביים....
אבל זה לא זה ...
זה באמת כבר עובבר למראות אסורים...

• הוסף לסימניות
הייתי בנופש באיזשהו מקום והיה אירוע של העירייה מתנפחים רטובים והאירוע היה "לבנים" ופתאום ראיתי אמהות נכנסות לאירוע כדי להיות עם הבנים הקטנים שלהם (האירוע היה במתחם פתוח), באתי לאחראי ואמרתי לו למה נשים נכנסות לאירוע והוא לא עשה משהו בעניין, אח"כ הוא בא אלי ואמר לי שאחד הנשים הבן שלה נפטר לפני שנה בתאונה
מה הייתי אמור להגיד לו????????????
האם התירוץ מתקבל על הדעת?????????????
תירוץ??????
מה האמא הזאת אמורה לעשות: בזמן של הבנים היא חוטפת על זה שהיא נכנסת, בזמן של הבנות היא חוטפת על זה שהבן שלה נכנס.
אולי תהיו קצת רגישים ותגשו לנשים האלו באדיבות ותציעו לדאוג לילדים שלהן במקום שהן תתייסרנה ותקבלנה מבטים והערות.
וזה תקף לא רק לילדי אלמנות וגרושות אלא גם לסיטואציות מגוונות שבהן האבא לא יכול להתלוות והאמא נקרעת ולא נעים לה לפנות לגבר אחר שיקח את ילדיה.

• הוסף לסימניות
מה עושה אם חד הורית שיש לה בנים?
בנים בגיל שעדיין לא יכולים ללכת לבד לים/בריכה?
רוב האנשים לא מעונינים לקחת אחריות נוספת בדרכם לים, לא שופטת...
אבל גם לילד המתוק הזה יש רצונות.
החליטה האם לקחת אותו איתה לחוף נפרד.
לא ילד גדול, כן?
איזה הערות.
ומבטים.

לא יודעת מה היא תחליט לעשות בפעם הבאה.
אבל ליבה נשבר.
ובצדק.
אף אחד לא אמור לחשוב שהוא בן לחד הורית...
כמובן שצריך לדון לכף זכות,
אבל המחשבה הראשונה שקופצת בראש זה - מי זה פה שפורץ גדר ומכניס בנים בגיל קצת גדול.. לא כ"כ נעים...
אז המבטים מובנים, לא??

• הוסף לסימניות
אין לנו מדד להשוות בין הורה שלא קיים בגלל שהוא לא חי
לבין הורה שלא קיים בגלל שהוא בחר לעזוב ולנתק קשר
ברור שכן ילד שחי בתחושה שאבא שלו לא קיים זה הרבה יותר טראומתי בעיניי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה