דרוש מידע אל תפלו בפח הזה

• הוסף לסימניות
מנסיון אחרי שמתרגלים לזה קצת זמן, זה ממש נכנס להרגל שלך בהתנעה של הרכב. והכל בסדר. - וזה חוסך המון המון בעיות,,,, למשל אם רוצים לעמוד עם רכב דומם ולא רוצים שייתפס סתם ג'יגה במצלמה וכו',,,
בהחלט נשמע טוב יותר.

• הוסף לסימניות
אי אפשר לתזמן שהמצלמה תעבוד רק כשהרכב דלוק?
אפשרי,למעשה זה יהיה עוד יותר קל ולא תצטרכו מתקין רק חיבור שיתחבר למצת/יואסבי .
אבל זה לא מכסה פגיעות בחניה(רק אתמול הייתה לי כזו אבל המצלמה שלי לא עובדת שהאוטו לא מונע,חבל)

• הוסף לסימניות
אפשרי,למעשה זה יהיה עוד יותר קל ולא תצטרכו מתקין רק חיבור שיתחבר למצת/יואסבי .
אבל זה לא מכסה פגיעות בחניה(רק אתמול הייתה לי כזו אבל המצלמה שלי לא עובדת שהאוטו לא מונע,חבל)
נכון מאוד.

אבל זה רק מתי שלמצלמה יש חיישן תנועה שמדליק את המצלמה בכל מכה קטנה ותזוזה של הרכב וכדו'

וקח בחשבון שמצלמות כאלו נדלקות כמעט ללא הפסקה,,, מספיק שעף איזה כדור ונגע ברכב. או מישהו עבר ונשען על הרכב. או אפי' רכב גדול עבר במהירות ליד הרכב החונה שלך.

• הוסף לסימניות
התכוונתי בנוגע למה שכתבת על כיסוי פגיעות בחניה.
שזה במצלמה שאפי' עובדת אוטומטית אבל רק כשהאוטו מונע גם כן לא מכסה פגיעות שכאלו. כי פגיעות בחניה קוראות כשאתה לא ברכב והרכב כבוי?! לא? אז איך המצלמה תצלם?

ולכן כתבתי שמצלמה עם חיישן תנועה אפי' שהרכב כבוי לגמרי היא נדלקת ומתעדת ברגע שהיא מרגישה תזוזה.
-

• הוסף לסימניות
התכוונתי בנוגע למה שכתבת על כיסוי פגיעות בחניה.
שזה במצלמה שאפי' עובדת אוטומטית אבל רק כשהאוטו מונע גם כן לא מכסה פגיעות שכאלו. כי פגיעות בחניה קוראות כשאתה לא ברכב והרכב כבוי?! לא? אז איך המצלמה תצלם?

ולכן כתבתי שמצלמה עם חיישן תנועה אפי' שהרכב כבוי לגמרי היא נדלקת ומתעדת ברגע שהיא מרגישה תזוזה.
-
לא כל כך הבנתי אבל לדעתי:
1 יש מצלמה שעובדת רק שהאוטו מונע(תלוי בחיבורים בפועל),וזה לא מכסה פגיעות בחניה, רק בתנועה.
2. יש מצלמה שלוקחת מהמצבר רק שהאוטו מונע וכשלא, היא עובדת על סוללה וחיישן תנועה, פחות מומלץ בחום שכאן.
3.מצלמה שתמיד עובדת או שהחיישן תמיד עובד וצריך התקנה עם בקר שימנע גמירת מצבר (ירידת מתח במצבר מתחת ל 11.9 וולט לאורך זמן תגרום לנזק למצבר ירידת מתח אפילו חד פעמית מתחת ל 10.5 וולט(בערך) תגרום לרכב לא מניע, וצורך בכבלים).
4. אין קשר בן מצלמה לקריעת רצועת אלטרנטור.
5.אין קשר בין מצלמה שעובדת שהאוטו מונע לבין נזק למצבר\אלטרנטור.

• הוסף לסימניות
@חצוצרן האפשרויות מאוד גדולות וגם הטווח מחירים. מה האיכות המצופה? שתצלם גם בחניה? עם wifi?
לי יש אחת יחסית פשוטה וללא מסך,מתחברת למולטימדיה ולא צריכה התקנה מיוחדת, אבל בהחלט היא לא תספק כל אחד.

• הוסף לסימניות
מאוד חשוב [בפרט ברכבים ישנים] לבדוק שהמצלמה לא צורכת הרבה חשמל.
בטווח ארוך זה יכול לגמור מצבר מהר ואפי' להרוס אלטרנטור.

שימו לב!

שהצג של המצלמה והמצלמה עצמה יהיו כמה שיותר קטנים בכדי שלא יחסום את השדה ראיה, ולא יסיח דעת במהלך הנסיעה.
ידוע לך ששימוש במצבר כשהרכב כבוי יכול להרוס אלטרנטור? כי אני המון פעמים משאיר את הוויז להיטען בלילה וכן את המטען נייד ולא העליתי על דעתי שזה קשור אולי לבעיות שיש לי באלטרנטור? אשמח אם תוכל להוסיף מחדע בחושא כמו מה צריך לעשות וכדו’ (נדלקת לי לפעמים נורת אלטרנטור אז מה לעשות?)
תודה

• הוסף לסימניות
א, המצלמה דולקת גם כשהמנוע דומם.
ב, גם כשהמנוע דולק המצלמה שואבת את כוחה החשמלי מהמצבר שמקבל טעינה מהאלטרנטור במהלך הנסיעה.

זה כלל פשוט. כל דבר שדולק כשאתה רק על סווי'ץ בלי מנוע דולק מקבל חשמל מהמצבר. כמו רדיו דיסק, מאוורים של הראדיטור, חלונות, פנסים נמוכים ופנסי בלימה, שקע טעינה, וכו',,,

וכל דבר שמעמיס על טעינת המצבר מעבר למה שהוא בנוי ומתוכנן יכול לגרום לזליגת חשמל מהמצבר ו/או לטעינת יתר.
התרוקנות מהירה וכו'

ולכן הדגשתי שחייבים לבדוק היטב את הענין לפני שקונים מצלמת רכב.

מכיר חבר שקנה מצלמת רכב באליאקספרס שלא הייתה מתאימה מבחינת הטעינה שלה למצברים רגילים והלך לו הרצועה בהאלטרנטור כתוצאה מטעינת ייתר.

ובגלל בעיות כאלה היום בהמון ממצלמות הרכב החדשות יש חיישן מתח במצלמה שמכבה אותה ברגע שהוא מזהה הפרעת מתח מצד המצבר.

אפשר לברר על זה אצל כל חשמלאי רכב מתחיל,,,,

ומה שכתבת שהמצלמה עובדת על הבטריה בטוח כתבת בהומור...

בטוח כתבת בחוסר הבנה איך מצלמת רכב מצבר ואלטרנטור פועלים,,,
אתה מסביר מאוד יפה, אבל נראה לי שאתה טועה.

ברגע שהמנוע פועל כל מערכת החשמל לא קשורה בכלל למצבר, רכב שהונע אפשר לנתק את המצבר והוא יסע מצויין עם פנסים ועם רדיו ועם חלונות וגם המצלמת רכב תעבוד.

דבר שני, ברוב הרכבים (למעט בחדשים) ברגע שהמנוע מכובה אין חשמל מהמצת, וממילא אין שום מתח למצלמה וכל מה שהיא עובדת במקרה של זעזוע ומכה זה רק מכח הבטריה שלה.
ממילא אין שום קשר למצבר ולהתרוקנותו

• הוסף לסימניות
ידוע לך ששימוש במצבר כשהרכב כבוי יכול להרוס אלטרנטור? כי אני המון פעמים משאיר את הוויז להיטען בלילה וכן את המטען נייד ולא העליתי על דעתי שזה קשור אולי לבעיות שיש לי באלטרנטור? אשמח אם תוכל להוסיף מחדע בחושא כמו מה צריך לעשות וכדו’ (נדלקת לי לפעמים נורת אלטרנטור אז מה לעשות?)
האם בדק את האוטו מישהו? רוב הסיכויים שיש לך בעיה במצבר ולא באלטרנטור.

• הוסף לסימניות
אתה מסביר מאוד יפה, אבל נראה לי שאתה טועה.

ברגע שהמנוע פועל כל מערכת החשמל לא קשורה בכלל למצבר, רכב שהונע אפשר לנתק את המצבר והוא יסע מצויין עם פנסים ועם רדיו ועם חלונות וגם המצלמת רכב תעבוד.

דבר שני, ברוב הרכבים (למעט בחדשים) ברגע שהמנוע מכובה אין חשמל מהמצת, וממילא אין שום מתח למצלמה וכל מה שהיא עובדת במקרה של זעזוע ומכה זה רק מכח הבטריה שלה.
ממילא אין שום קשר למצבר ולהתרוקנותו
מה שאתה אומר נכון חלקית.
כשהרכב מונע האלטרנטור מספק חשמל גם כדי להטעין את הסוללה של המצבר בכדי שהמצבר יעבוד גם כשהרכב לא מונע.
וגם האלטרנטור מספק חשמל לכלל מערכות הרכב אבל ההספק הזה עובר רק דרך מערכת הכבלים של המצבר. שלילי וחיובי.

אם תניע רכב ואח"כ תנתק את המצבר, כל מערכת החשמל ברכב לא תעבוד אפי אם האלטרנטור עובד.
וזה מהסיבה הפשוטה שכל הדרך של האלטרנטור לספק חשמל לכלל מערכות הרכב זה אך ורק דרך המצבר.

המצבר הוא המגשר בין החשמל המופק מהאלטרנטור לבין כלל מערכות החשמל ברכב.

כל תיבת הפיוזים והממסרים מחוברת רק למצבר ולא בשום צורה לאלטרנטור.

ההבדל בין חשמל ברכב מונע או לא. הוא, שכשהרכב לא מונע כל החשמל מגיע אך ורק מסוללת המצבר. וכשהרכב מונע החשמל מופק מפעילות המנוע ע"י האלטרנטור אבל ההספק בפועל לכל מערכות החשמל ברכב עובר אך ורק דרך מערכת המצבר.

מה שקורה שכשהמצבר שלך ברכב הוא בהספק של 12 וואט ואתה צורך חשמל ברכב בכמות גבוהה מה12 וואט בגלל כל מיני תוספות של מערכות שהוספת על הרכב. [מובילאי, תאורה פנימית גבוהה, מצלמת רכב וכדו'] אז מה שקורה שהמצבר לא מצליח לספק את הכמות של החשמל הדרושה ומצד שני האלטרנטור מפיק כמות חשמל גבוהה וזה גורם לזליגת חשמל מהאלטרנטור למצבר ויכול לגרום לקרע ברצועת האלטרנטור כתוצאה מהספק גבוהה.

דבר שני בכל הרכבים כמעט לפחות בדגמים מ2005 ומעלה גם כשהמנוע מכובה יש חשמל במצת מסוללת המצבר.

רוב המצלמות שעובדות על חיישן תנועה לא פועלות על בטריה של המצלמה. זה פייק מוחלט!! והמצאה דמיונית.
מיניה וביה - החיישן תנועה חייב הרי לעבוד כל הזמן. נכון?? כי הוא הרי חייב להיות דרוך 24/7 לכל תנועה הכי קטנה בכדי להדליק את המצלמה ברכב.

עכשיו אני רוצה להבין, החיישן תנועה עובד 24/7 על הבטריה של המצלמה?? זה שטות מופלגת....
אם זה היה ככה הבטריה של המצלמה הייתה נגמרת בציק...
אלא מאי זה פשוט לא נכון עובדתית. ברוב ככל המצלמות שמצויידות בחיישן תנועה הם פועלות על סוללת המצבר כשהרכב מכובה, והם מתעוררות לחיים כשהחיישן מזהה תנועה.
וממילא יש קשר ישיר למצלמה ולמצבר ולהתרקנותו,,,,!!!!

• הוסף לסימניות
2. יש מצלמה שלוקחת מהמצבר רק שהאוטו מונע וכשלא, היא עובדת על סוללה וחיישן תנועה, פחות מומלץ בחום שכאן.
3.מצלמה שתמיד עובדת או שהחיישן תמיד עובד וצריך התקנה עם בקר שימנע גמירת מצבר (ירידת מתח במצבר מתחת ל 11.9 וולט לאורך זמן תגרום לנזק למצבר ירידת מתח אפילו חד פעמית מתחת ל 10.5 וולט(בערך) תגרום לרכב לא מניע, וצורך בכבלים).
אתה יכול ליישב לי את הסתירה בדבריך בין סעיף 2 ל3.
תחליט מצלמה שתמיד עובדת. עובדת על המצבר או על סוללה של המצלמה????

אם היא עובדת על סוללה של המצלמה, אז למה צריך התקנה של בקר שימנע גמירת מצבר. הרי המצלמה בכלל לא לוקחת מהמצבר כלום אלא רק מהסוללה???

ואם היא עובדת על המצבר ולא על הסוללה שלה. אז למה זה פחות מומלץ בחום שכאן???

משהו כאן התבלבל.... לא??

• הוסף לסימניות
4. אין קשר בן מצלמה לקריעת רצועת אלטרנטור.
5.אין קשר בין מצלמה שעובדת שהאוטו מונע לבין נזק למצבר\אלטרנטור.
עובדתית אתה טועה.

יש קשר בין מצלמה שמעמיסה על צריכת מערכת החשמל ברכב, לבין טעינת ייתר של האלטרנטור שכידוע פועל על סיבובי רצועת מנוע.

וכשיש פעילות ייתר באלטרנטור בגלל צריכת חשמל גבוהה. זה יכול להיבא לאורך זמן לבעיות ברצועת אלטרנטור ועד כדי קריעה.

דבר שני כפי שכבר הסברתי לעיל.

גם כשהאוטו מונע המצלמה מקבלת את צריכת החשמל שלה מהאלטרנטור דרך המצבר עובר דרך תיבת הפיוזים ומשל למצלמה.

וכאמור כשהמצלמה צורכת כמות חשמל גבוהה נוצר מתח גבוה במערכת שגורם באופן ישיר לבעיות גם במצבר וגם באלטרנטור.

• הוסף לסימניות
תודה
שימוש במצבר כשהרכב כבוי לא הורס אלטרנטור.

מה כן כשאתה משאיר משהו להטענה לאורך לילה ברכב. אז נגמרת סוללת המצבר שהיא נטענת מהאלטרנטור במהלך נסיעה כשהרכב מונע.
לכן זה גורם לטעינת ייתר ופעילות ייתר באלטרנטור. וזה יכול להיות בעיות של זליגת מתח.

ממליץ לך ללכת לבדוק בהקדם את הרמת מתח שיש בין האלטרנטור למצבר ברכב.

• הוסף לסימניות
לקנות כזה דבר מאליאקספרס ? משהו מומלץ??? יש למישהו קישור טוב??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה