מידע שימושי אל תפספסו!! ליקוי ירח - ירח אדום, בשעה 20:30 יתחיל הליקוי המלא!!

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות...
מה אמורים לראות?
אני רואה ירח בשמים - בערך חצי כדור לבן ומואר
עכשיו זה אמצע החודש, הירח מלא...
זה שאת רואה אותו חצוי זה בגלל הליקוי.

• הוסף לסימניות
פסקי הרב אלישיב

קבצים מצורפים

• 20250907_200258.jpg
    20250907_200258.jpg
    6.7 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
לא לשכוח לאמר "מה רבו מעשיך ה"

• הוסף לסימניות
למה ברמה ב בית שמש לא רואים בכלל הירח

• הוסף לסימניות
מבחינה אסטרונומית-
הירח מקבל את אורו מהשמש, והוא סובב בחודש את כדור הארץ אשר סובב את השמש במשך שנה
בליקוי ירח כדור הארץ עומד בדיוק בין הירח לשמש ומונע מאור השמש להגיע לירח, ועל כן הוא מחשיך פתאום
זה נדיר מאוד מאוד

• הוסף לסימניות
ליקוי חמה, אגב, זה כשהירח נמצא בדיוק בין כדור הארץ לשמש, וזה אפילו יותר נדיר

• הוסף לסימניות
שימו לב- אסור לצלם ליקוי לבנה להנאה!
מצרף מאתר 'דין' פירוט ההלכה:

צילום ליקוי ירח​

• ט״ז בשבט ה׳תשע״ט (22/01/2019)

שאלה:​

אתמול היה ליקוי ירח, עפ״י ההלכה מותר לצלם את הליקוי, או את הירח או השמש? או שמא אסור עפ״י הכתוב ( פרשת יתרו פרק כ׳ פס׳ כ׳) לא תעשון אתי?

תשובה:​

שלום וברכה
כארש זה נעשה לצורך לימוד הלכה וכדומה מותר, אבל סתם צילום להנאה יש לאסור.

מקורות:​

בשו”ת שבט הלוי חלק ז סימן קלד דן בזה, ומסקנת דבריו כך, שהואיל והש”ך בסי' קלא התיר לצייר בשביל להתלמד, גם אם ניתן להסביר את הדברים ללא ציור זה הוא נקרא להתלמד. כמו כן הסתפק שם אם צילום על ידי מצלמה נחשב עשייה של ממש או שהדבר נעשה מאליו ואין כאן אלא שהייה בעלמא, וראה שו”ת אבני ישפה יו”ד סי’ קנא שאוסר זאת.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מקורות להיתר: עיין בשו"ת "עשה לך רב" לגרח"ד הלוי זצ"ל בחלק ו´, שו”ת שבט הלוי חלק ז סימן קלד, פיהמ”ש לרמב”ם ע”ז ג, ג, וראו הרב קאפח הל’ ע”ז ג, י, אהל יעקב קמא, הערה ל ועוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

לפני שנים, כשהילדים היו קטנים ולא היה עם מי לשיר בהדלקה, ערכתי לעצמי בנגן סדר שירי הדלקת נרות חנוכה לפי הסדר, ליקטתי מלא שירים מוצלחים (מוזיקה איכותית, לא יצירות של לפני 30-40 שנה) מכל מיני חסידויות וכדו' (מגוון, כל יום שירים אחרים), ומאז זה חויית הדלקה-שירה, יכולים לעבור שעה שעה וחצי בהדלקה בלי להרגיש שהזמן חולף, וגם היום שיש כבר בחורים גדולים אי אפשר לוותר על זה, מומלץ...

בצוק העיתים נעלם לי התיקיה, ואני עורך אותו עכשיו מחדש, נעזרתי הרבה בשירים מתוך האשכולות כאן, ואשמח להשלמות ממכם, תודה מראש.

כשיהיה לי תיקיה מעודכנת אחרי ההשלמות שלכם, אעלה זאת כאן, בעז"ה.

1. שירי הכנה, יש לי לעשות רצונך, ויהי נועם, יראה, ויהיו זרעי, ועוד שירי התעוררות.

2. ברכות הדלקה (אשמח להשלמות, של ווברמן, ועוד, וכן של אדמורים למיניהם).

3. הנרות הללו, יש לי של פיטסבורג, סדיגורא, חבד אברהם פריד, בנט, גולדמן, אשמח להשלמות של יצירות נוספות עד כ7 דקות (יותר ארוך מזה, כבר כבד מידי לילדים).

4. יושב בסתר (מסודר מראש 7 פעמים, כך שלא צריך לספור) יש לי של קאמינקא (לחיים טיש חנוכה) וכן של אולפני דואט אך זה בלי הפסוק ויהי נועם. למי שיש עוד, אשמח לקבל.

5. אנא בכח, אני צריך את זה שאומרים 7 פעמים כל מילה, יש את השורה הראשונה בלחיים טיש חנוכה, אני עדיין מחפש את של כל הפזמון.

6. מזמור שיר חנוכת, יש לי של סדיגורא, בנט, באבוב לחיים טיש חנוכה, אשמח לעוד, לא ארוכים מידי עד כ5 דקות.

7. למנצח בנגינות, יש לי של מודזיץ לחיים טיש חנוכה, אשמח לעוד יצירות.

8. רננו צדיקים, חסר לי של הוסיאטין, ועוד.

9. מעוז צור, יש לי של ברסלב לחיים טיש חנוכה, דמן, שמילי אנגר, אשמח לעוד יצירות, לא ארוכות מידי, עד כ7 דקות.

10. שירים עליזים מקפיצים לריקודים, יש לי בשפע.

תודה מראש

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה