אם אני מפרמט - אני מאבד את הרישיון לווינדווס?!

• הוסף לסימניות
יש לי ווינדווס חוקי (כן, יש גם כאלה יצורים).
כעת, ברצוני לפרמט את המחשב עם ווינדווס פחות חוקי (:)) שנוצר ע"י רופוס ורעייתו.
ישנה אפשרות לראות את הסריאל נמבר של החוקי? במאפיינים של המחשב שלי כתוב רק מספר סידורי ולא רישיון שימוש.
לאחר שגיליתיו - אם אשתמש בו, הווינדווס יהיה חוקי לכל דבר ועניין?

• הוסף לסימניות
רופוס זה לא הרומאי שהתווכח עם רבי יהושע?
בכל מקרה, אתה רואה את הסריאלי או לא? ישנן עדויות סותרות. אבל אם זו לא אותה גירסת וינדוס, מה הסברה שהסריאלי של זו יעבוד לזו?

• הוסף לסימניות
קודם כל, נחמד לצ'וטט לאחר זמן רב :)
אממ ישנם שני סוגי סריאלים. ישנו ID וישנו רישיון שימוש.
את הID יש לי והבנתי שאותו לא צריך להזין בשדה ההתקנה.
האם הובנתי או שמא מורסא חדרה בדבריי?

• הוסף לסימניות
עושה דלג בהתקנה
ואח"כ אם יש רשיון מקורי הוא מאקטב לבד ללא מגע יד אדם

• הוסף לסימניות
עושה דלג בהתקנה
ואח"כ אם יש רשיון מקורי הוא מאקטב לבד ללא מגע יד אדם

אוקי...
סתם ככה, איך הוא יודע? הדגם של המחשב שלי מופיע שם איכשהו?

• הוסף לסימניות
אממ ישנם שני סוגי סריאלים. ישנו ID וישנו רישיון שימוש.
את הID יש לי והבנתי שאותו לא צריך להזין בשדה ההתקנה.
האם הובנתי או שמא מורסא חדרה בדבריי?
אה, עכשיו הבנתי. אבל למה מייקרוסופט עושים שני סריאלים? מה, הם חושבים שמישהו יגנוב מהם רשיון?
מאז שפורום דקדוק קם לתחיה יש לי אזור נוחות אז אני פחות פה...

• הוסף לסימניות
חח אשרי הדור שלאנשיו יש אזור נוחות באזורים כאלו...
מלאכת הדקדוק כמוה כמלאכת התשבורת, מסובכת ובעלת חוקים נוקשים.

• הוסף לסימניות
קודם כל אפשר להוציא את הסריאל עם תוכנות מתאימות - אני משתמש עם Speccy- תוכנה טובה לכל המידע על המחשב.
כמו שכבר כתבו ישנם סיכויים גדולים שווינדוס יאוקטב אוטומטית עם עלייתו, עם זאת זה לא בכל המחשבים - זה תלוי אם הרשיון נצרב על הלוח אם. לכן עדיף להוציא את הסריאל.
כמו כן כדאי לשים לב שהסריאל לא בטוח יעבוד אם לא מדובר על אותו ווינדוס, אם הרישיון הוא לווינדוס הום הוא לא יעבוד לפרו, אפשר להתקין את גירסת ההום שוב.
אגב התקנה עם רופוס לא אומרת שזה פחות חוקי...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קודם כל אפשר להוציא את הסריאל עם תוכנות מתאימות - אני משתמש עם Speccy- תוכנה טובה לכל המידע על המחשב.
כמו שכבר כתבו ישנם סיכויים גדולים שווינדוס יאוקטב אוטומטית עם עלייתו, עם זאת זה לא בכל המחשבים - זה תלוי אם הרשיון נצרב על הלוח אם. לכן עדיף להוציא את הסריאל.
כמו כן כדאי לשים לב שהסריאל לא בטוח יעבוד אם לא מדובר על אותו ווינדוס, אם הרישיון הוא לווינדוס הום הוא לא יעבוד לפרו, אפשר להתקין את גירסת ההום שוב.
אגב התקנה עם רופוס לא אומרת שזה פחות חוקי...
בהצלחה!

תודה רבה.
אם המחשב נרכש מחנות מאוד מוכרת, הוא של לנובו ובא ביחד עם הווידווס, הסיכוי די גדול שהוא נצרב בלוח אם?

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
אם המחשב נרכש מחנות מאוד מוכרת, הוא של לנובו ובא ביחד עם הווידווס, הסיכוי די גדול שהוא נצרב בלוח אם?
סיכוי גדול. בכל מקרה כדאי להוציא את הסריאל זה ממש פשוט וכן לשים לב אם זה הום או פרו, ואת זה להתקין.

• הוסף לסימניות
אני אעשה קצת סדר
זמני צפוף היום אז ממש אקצר

מאז וינדוס 10 (חלק ממה שאני כותב נכון גם לגירסאות ישנות יותר אבל זה לא ככ רלוונטי אז אני מתעלם)

יש 2 סוגים עיקריים של אקטיבציה

1. אקטיבציה ראשית , מחשב שניגש לשרתים של MS עם מס סידורי בפעם הראשונה, בין אם זה מס סידורי שהוכנס ידנית או עי טבלת ה SLIC בביוס (ראה לקמן) יקבל אישור מהשרתים וירשם במחשב כחוקי.

2. רישיון שאוקטב כבר , נרשם בשרתים של MS עם טביעת אצבע של החומרה.
וברגע שמחשב שכבר אוקטב , או עי מס סידורי ידני או עי מס סידורי מטבלת ה SLIC וכדו , אחרי שיותקן מחדש , אפילו בלי מס סידורי בכלל (דלג בתהליך ההתקנה) יגש עם טביעת האצבע לשרתי MS ויקבל את האקטבציה מחדש.
במקרה הזה , לא נרשם בכלל מס הרישיון במחשב (נרשם מס גנרי כללי , רק לצרכים פנימיים של הוינדוס.

טבלת SLIC
מס רישיון שנצרב בביוס ,עי יצרן המחשב (או מי שיודע לעשות לבד אחכ...) נקרא בשפה המקצועית SLIC TABLE. שם רשום הגירסה + מס הרישיון.
ניתן לקרוא את מס הרישיון גם אחכ עם המון תוכנות ישירות מהטבלה בביוס (היא עולה לזיכרון ה RAM הרגיל כשהמחשב נדלק) למשל עם OEMKEY
ברגע שתתקין וינדוס , והמדיה שאתה מתקין ממנה מכילה גם את הגירסה שנמצאת ב SLIC תוכנת ההתקנה באופן אוטומטית תבחר את הגירסה הרלוונטית (HOME או PRO וכדו ) ותכניס את המס הסידורי לוינדוס , הוא יאקטב מול השרתים של MS ברגע שיהיה לו חיבור .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה