אם אתם אוכלים סנדויץ' ליד המחשב (לפעמים)

• הוסף לסימניות
שמרו את הקובץ המצורף בשולחן העבודה וכך תוכלו לברך מתוך הכתוב- סגולה לפרנסה.
צריך רק המצאה של 'מים אחרונים' שישפריצו מהמסך ... עם לחיצת מקש ... (כמו וישרים של מכונית :))
מתנצל שיש לי רק בנוסח אשכנז אולי המעמדים מהפורום השכן ינדבו גם נוסח ע"מ

קבצים מצורפים

• ברכת המזון.pdf
    KB 47.7 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
איזה רעיון מבורך
פרנסה בשפע לכולנו
(חשבתי בהתחלה שיש לך איזה פטנט לשליפת הפרורים שנופלים למקלדת:p)

• הוסף לסימניות
לתשומת לב כולם!

שמעתי (באופן אישי, לא משמועה) ממורה הוראה, שעדיף לברך בע"פ - ולא לברך מתוך מסך המחשב! וכמו"כ מכל מכשיר דיגיטלי אחר (יש בדורנו כאלו שמברכים/אומרים תהילים מתוך סמארטפון).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;947605:
לתשומת לב כולם!

שמעתי (באופן אישי, לא משמועה) ממורה הוראה, שעדיף לברך בע"פ - ולא לברך מתוך מסך המחשב! וכמו"כ מכל מכשיר דיגיטלי אחר (יש בדורנו כאלו שמברכים/אומרים תהילים מתוך סמארטפון).
למה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;947611:

לברך מתוך מחשב, שהוא כלי שמלכתחילה לא כשר, אלא בתנאים מסוימים הותר להחזיקו למי שצריך לכך לצורך הפרנסה, זה ביזיון הברכה/התפילה, וההיפך מכבוד שמים.

וכשאני שמעתי את הפסק הזה, זה היה בעקבות שאלה שאם נמצאים במקום שאין שום סידור/ברכון וצריך להתפלל/לברך. ואז נפסק לברך בע"פ.
ק"ו כשנמצאים בבית/במשרד, וזה רק ענין של עצלות לקחת ליד סידור ולברך מתוכו.

• הוסף לסימניות
אני משתמשת באתר לברכת המזון שבו יש את כל הנוסחאות לכל העדות
ומעדכן את עצמו לפי התאריך - מוסיף על הניסים/יעלה ויבא
http://ebirkon.50webs.com/index.html

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;947605:
לתשומת לב כולם!

אני חושבת שיש הבדל בין סמארטפון לבין מחשב ביתי [FONT=&quot]כשר, אבל [/FONT][FONT=&quot]כיוון שאיני פוסקת יעשה [/FONT][FONT=&quot]כל אחד שאלת רב (ומה עם אלו [/FONT][FONT=&quot]שכותבים חידושי תורה במחשב ו[/FONT][FONT=&quot]כד'?)[/FONT]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;947605:
לתשומת לב כולם!

ממי שמעת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;947727:
אני חושבת שיש הבדל בין סמארטפון לבין מחשב ביתי [FONT=&quot]כשר, אבל [/FONT][FONT=&quot]כיוון שאיני פוסקת יעשה [/FONT][FONT=&quot]כל אחד שאלת רב (ומה עם אלו [/FONT][FONT=&quot]שכותבים חידושי תורה במחשב ו[/FONT][FONT=&quot]כד'?)[/FONT]

כמובן שיש הבדל בין מחשב עם סינון לבין סמארטפון בלי

אבל נראה לי שאם כבר יש סמארטפון, שלפחות ישתמשו בו באפליקציות כשרות כמו סידור, ברכון וכו' ולא ההיפך ח"ו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;947657:
לברך מתוך מחשב, שהוא כלי שמלכתחילה לא כשר, אלא בתנאים מסוימים הותר להחזיקו למי שצריך לכך לצורך הפרנסה, זה ביזיון הברכה/התפילה, וההיפך מכבוד שמים.

יש להבחין בין פסק הלכה שמבוסס על מקורות בש"ס ופוסקים, שזה לכאורה בלתי משתנה מאדם לאדם, ובין דעתו של הרב שבדרך כלל זה לפי השואל והנסיבות.

• הוסף לסימניות
אני רק יכול להוסיף ששמעתי מחבר שהפריע לו מאוד לראות אנשים מתפללים מהמכשיר הנייד במקום מסידור (מעניין שבדיוק זה מה שמפריע לו, אבל נעזוב את זה כרגע) והוא ל2! מורי הוראה מפורסמים ושאל אולי צריך לפרסם שאסור להתפלל כך כיון שאסור להחזיק חפץ ביד בשעת התפילה כי הדאגה שהחפץ לא יפול מפריע לכוונה, והשובה שקיבל היתה זהה. כיון שזה מוסיף בכונה ולא להיפך אזי מותר,

• הוסף לסימניות
בואו נהיה קצת ר' לוי יצחק מברדיצ'וב:
ב"ה שמי שיש לו סמארטפון/אייפון וכד' מברך ומתפלל....

סליחה על הציניות והזלזול, אבל אי הציות שלהם להוראת גדולי ישראל גורם לי קצת לזלזל בהם בחזרה.
עימם הסליחה

• הוסף לסימניות
טיפשי שכל אחד יכתוב את דעתו האישית. מיכל העירה את תשומת הלב ומכאן ואילך ילך כל אחד לשאול את רבו.

• הוסף לסימניות
באופן אישי נראה לי מן חילול הקודש לברך מתוך המחשב.
בכל אופן זה לא כלי הכי מומלץ...
כל מי שהיה יכול היה מוציא אותו מהבית.

• הוסף לסימניות
ניסיתי פעם להתפלל מתוך 'פלאם' (מישו יודע מה זה?? בעברית: מחשב כף יד. אפס גישה (של אז...)), בעת שלא היה סידור באזור.
אין. אין כמו תפילה מתוך הסידור!!
הרגשתי ממש חילול הקודש, תוכ"ד דפדוף בעט כלפי מטה...

נזכרתי בסיפור על הרב שך, (מקוה שאדייק בפרטים) שהביאו לו לוח של זכוכית מגדלת (אם הזכרון אינו מטעיני) להניח על הגמרא, ולא היה מסוגל, כי גמרא צריך להחזיק בידיים. וללמוד את התוס' ישירות מבפנים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;947752:
יש להבחין בין פסק הלכה שמבוסס על מקורות בש"ס ופוסקים, שזה לכאורה בלתי משתנה מאדם לאדם, ובין דעתו של הרב שבדרך כלל זה לפי השואל והנסיבות.

לא באתי להורות הלכה, אלא לעורר בענין שרבים מאיתנו נכשלים בו (גם אני הייתי נוהגת כך מדי פעם - מתוך עצלות - עד ששמעתי על כך שיש בזה טעם לפגם).

כל אחד ינהג כפי שנראה לו "ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ר.ז.;947826:
ניסיתי פעם להתפלל מתוך 'פלאם' (מישו יודע מה זה?? בעברית: מחשב כף יד. אפס גישה (של אז...)), בעת שלא היה סידור באזור.
אין. אין כמו תפילה מתוך הסידור!!
הרגשתי ממש חילול הקודש, תוכ"ד דפדוף בעט כלפי מטה...

נזכרתי בסיפור על הרב שך, (מקוה שאדייק בפרטים) שהביאו לו לוח של זכוכית מגדלת (אם הזכרון אינו מטעיני) להניח על הגמרא, ולא היה מסוגל, כי גמרא צריך להחזיק בידיים. וללמוד את התוס' ישירות מבפנים....
אציין שזה לא פסק אלא הרב רצה "גמרא, שאפשר לחבק, שאפשר לנשק" וזה הרגש אדיר שהולך מול אותיות המסך.. חוצמזה שזה צורם לראות מישהו מתנדנד מול מסך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה