אם את מהסוג שעובר קשה צומות - כנסי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1081649:
2 B12 לפני הצום - ראינו ניסים ונפלאות. (:
משחקים חדשים, ספרים וכו' - אפשר גם להחליף עם שכנה אם יש לך אחת נחמדה!
כל הצדדים מרוויחים...
מוכנה להחליף איתך משחקים ספרים...
שולחת לך באישי

• הוסף לסימניות
אני טוענת שעניין הצום הוא קצת (או הרבה) פסיכולוגי.
הרי קורה (לי בכל אופן) שלא יוצא לאכול יום שלם, אז מה, מתמטטים?
אבל בגלל שמתכוננים לזה נפשית שזה צום ויהיה קשה אז זה נהיה קשה על אמת.

ברגע שאני התחלתי להכניס לי לראש שהצום זה עניין ממש פשוט ושאני אחשוב שזה עוד יום ש"שכחתי" לאכול בו ושלא מעניין אותי בכלל האוכל רק שה' יחתום אותנו לחיים טובים - הצום התחיל לעבור הרבה יותר בקלות.

ובכל אופן - כמה עצות מועילות:

כלל ראשון: סוגרים את כל התריסים בבית לפני שהולכים לישון בלילה, שהילדים יתעוררו כמה שיותר מאוחר :)
השעות הכי קשות הן מסתמא מהצהריים ואילך, כך שבזמן הבוקר, כל עוד את מרגישה בסדר (אפשר גם יום קודם) - תארגני את הדברים שתצטרכי אחר כך: ארוחות לילדים (סנדביצ'ים בשקיות), בקבוקי שתייה אישיים, שקיות ממתקים, בקבוקים לפעוטות (אם יש), טיטולים ומגבונים ליד המיטה שלך (אם יש צורך), משחקים, ספרים לידך וכו'.
כשהילדים יקומו כל אחד יקבל את שקית האוכל שלו ויקבל הוראה לאכול במטבח, כל מי שחוזר אלייך אחרי שסיים את האוכל מקבל את הממתק הראשון לאותו יום. הקטנים יקבלו את הבקבוקים ויוחלפו בלי צורך לזוז מהמיטה.
מה אחר כך? משחקים. עדיף להעדיף משחקים שלא נגמרים באיזה שהוא שלב, כמו קליקס, קפלה, לגו וכו'.
כשנגמרת הסבלנות נותנים ממתק נוסף שנותן עוד איזה חצי שעה של שקט ואז את הארוחה הבאה (אפשר גם סנדביץ' בצהרים פעם בשנה אם אין כוח לקום ולמזוג להם - וכמובן גם אותו להכין מבעוד מועד).
אחרי שכולם שבעים ומרוצים הקטנים ודאי יהיו נודניקים וירצו לישון, כך שכדאי להרדים אותם ולקבל קצת שקט. לגבי "הלילה שהם יעשו לי אח"כ" תדאגי בלילה. אז תהיי בעז"ה אחרי הצום ויהיו לך יותר כוחות.
היותר גדולים ישמחו לשחק במשחקים שהקטנים מפריעים להם בהם בדר"כ.
אפשר גם לשכב עם כולם במיטה ולספר להם סיפור.
ואז כבר מה נשאר? מגניבים בין משחק לבקבוק תפילת נעילה אישית לקב"ה שיחתום אותנו לחיים טובים ולשלום, מתפללים על כל ילד בנפרד, עלייך, על הבעל, ועד שמסיימים את רשימת התחינות שלנו הצום כבר יוצא...

שיהיה בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1081723:
אני טוענת שעניין הצום הוא קצת (או הרבה) פסיכולוגי.
הרי קורה (לי בכל אופן) שלא יוצא לאכול יום שלם, אז מה, מתמטטים?
אבל בגלל שמתכוננים לזה נפשית שזה צום ויהיה קשה אז זה נהיה קשה על אמת.
כן, מתמוטטים...
הלוואי שזה היה עניין פסיכולוגי
החרדה הגדולה מהצום נובעת מהמציאות, מה לעשות..

• הוסף לסימניות
אני מדברת כאחת שגם עברה קשה צומות, אבל אני מאמינה שכשחושבים טוב נהיה טוב.
גם אני הייתי מתמוטטת, על סף עילפון, רואה שחור וכו' - גם היום זה קורה לי לעיתים, אבל נותנים לגוף את המנוחה שהוא צריך וממשיכים הלאה. הפחד רק משתק יותר, הוא לא עוזר.

לא רוצה לתת פה עוד דוגמאות למקרים סבוכים יותר שברגע שנכנסים אליהם ביותר אופטימיות הם עוברים חלק יותר מאשר אצל מי שנכנס אליהם בחרדות ובפחדים.
התנסתי בזה על בשרי. לי זה עזר.
למה לא לשתף אחרים? אולי גם להם זה יעזור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1081462:
בעיה בגיאומטריה:eek:
נתון:
עוברת מאד קשה צומות (מהסוג שחייבת להיות במיטה ממש כל הצום )
יש ילדים קטנים בבית
אין בנות גדולות
המזגן בסלון התקלקל
סבתא צמה קשה גם ולא יכולה לארח
צ"ל:
איך בכ"ז צמים (ומתפללים..) ביום כיפור?
למי שיש פתרון נא להצביע...:(

דבר ראשון תתקני את המזגן (אם אפשר) צופים לנו שרב ביום כיפור...

חני

• הוסף לסימניות
ענין פסיכולוגי אולי, אבל לאישה מניקה הצום מאד מחליש לא יוצא לי אפעם לא לאכול יום שלם ואפילו חצי יום כשאני מניקה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1081758:
דבר ראשון תתקני את המזגן (אם אפשר) צופים לנו שרב ביום כיפור...

חני

זה הבעיה שהוא בא כמה פעמים לתקן ולא הצליח ואמר שצריך לעשות התקנה חדשה זה כבר סיפור של יותר מחודש ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1081755:
אני מדברת כאחת שגם עברה קשה צומות, אבל אני מאמינה שכשחושבים טוב נהיה טוב.
גם אני הייתי מתמוטטת, על סף עילפון, רואה שחור וכו' - גם היום זה קורה לי לעיתים, אבל נותנים לגוף את המנוחה שהוא צריך וממשיכים הלאה. הפחד רק משתק יותר, הוא לא עוזר.

לא רוצה לתת פה עוד דוגמאות למקרים סבוכים יותר שברגע שנכנסים אליהם ביותר אופטימיות הם עוברים חלק יותר מאשר אצל מי שנכנס אליהם בחרדות ובפחדים.
התנסתי בזה על בשרי. לי זה עזר.
למה לא לשתף אחרים? אולי גם להם זה יעזור?
תודה על הרעיונות המחזקים
אבל אני גם אם אשכח לאכול עד 12 ביום רגיל מבלי לשים לב כבר יכאב לי הראש..
ובצומות התעלפתי כמה פעמים..

• הוסף לסימניות
אם כך אז תפקידו של אבי ילדייך להיות איתם ואל תשארי לבד בכל מחיר.
תשכבי כל היום בלי לקום!!
ואפשר אולי להשיג או לשכור מזגן נייד או לפחות כמה מאווררים, תהיי בחדר עם תריסים מוגפים שלא יתחמם מהשמש. וכן- האוכל לפני הצום שיהיה לפי כל הכללים: הרבה ירקות, שורשים, קטניות ודגנים מלאים וחלבונים. ענבים ומיץ ענבים וכו'.

• הוסף לסימניות
קודם כל- תתחילו לשתות הרבה כבר מהיום
שהגוף לא יהיה במחסור נוזלים בשום אופן.

שנית - תנסו לעבור את היום על אש נמוכה ולהיות במצב מאוזן כמה שיותר.
תכיני לך ליד המיטה את הדברים שיתכן שהילדים ירצו ולא תצטרכי להתרוצץ כל היום (קנקן שתיה, כמה ממתקים עוגיות וכדו')
גם כמה ספרי ילדים ליד המיטה שתוכלי לספר ולהרגיע בלי להסתובב בבית לא יזיקו.

לגבי תפילות - אל תבזבזי את כוחותיך על תפילת שמו"ע ארוכה בעמידה.
מצוות היום זה התענית ומה ששייך להוסיף עליה - מה טוב.
אני משתדלת להתפלל את כל התפילות בבית בלב נשבר אבל בשכיבה או מקסימום בישיבה.
אם נשאר לי כח לתפילת נעילה אני הולכת עם הילדים.
אני לא נעזרת בהמון ממתקים, אלא יותר בארוחות טובות ומסודרות שהילדים לא יהיו מסובבים ושישאר להם סדר יום הגיוני.
למי שיש מרפסת מוצלת - זה גם סוג של תעסוקה שלא דורשת הרבה מאמץ.
והעיקר - לא להלחץ, שום דבר לא יקרה אם בסוף היום הבית ישאר מלוכלך ומוזנח. אח"כ יהיה קל יותר לנקות מאשר כל היום רק לרוץ אחרי הילדים.
וה' יעזור לכולם לעבור את היום הקדוש מתוך התרוממות הרוח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1081522:
וגם לדבר איתם שאמא חלשה, הם מבינים.
פעם, במוצאי יום כיפור שאל אותי אחד הקטנים בשיא התמימות:

אמא, אפשר כבר להתחיל לנדנד לך? את כבר לא צמה? :D

• הוסף לסימניות
כאחת שצמה מאד מאד קשה במשך שנים ארוכות. אומנם לא התעלפתי אבל כמעט וספרתי את השניות עד שהצום ייצא. הדבר שפשוט שידד אצלי את המערכות באופן קיצוני לחלוטין היה הקפדה על אכילת שקדים ותמרים וענבים ערב הצום. לא ייאמן אבל מאז שהתחלתי להקפיד על זה, לא הרגשתי כמעט את הצום בכלל! וזה כולל את התקופות הקלות פחות או יותר.
וכן, אני קונה מארזי פלימוביל חדשים לא לסוכות ולא לחנוכה . כן ליו"כ וביד רחבה יחסית. רואה בזה ממש הוצאות שבת וחג. זה לגמרי מוכיח את עצמו אצל ילדי.
גם אני חושבת שלא כדאי להרבות בממתקים מסוכרים. זה גורם להרגשה לא טובה לילדים והם נעשים נודניקים יותר. מה שכן אני מצטיידת בדגני בוקר , חטיפים כמו שוגי וכדומה. ומקפידה על ארוחות מסודרות כמה שאפשר לילדים.

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד מנסיון לשתות ביום+ לפני הצום מיץ ענבים (זה של הקידוש) מדי פעם במשך היום, במקום חלק מהשתיה (אפשר להוסיף מים אם זה מדי מתוק). להגיע אפילו עד בקבוק שלם.
אני ובעלי עושים כך כבר שנים, וראיתי הבדל משמעותי ביותר בצומות שלא שתיתי לפני - כמו תשעה באב שאסור מיץ ענבים בגלל תשעת הימים.

נראה לי שההסבר הוא שהגוף אוגר את הסוכר של הענבים בצורה מאד טובה, מונע מאד התייבשות, חולשה וכאבי ראש

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם כתבו

מספר עצות לצום קל (נכתב בעיתון המודיע בשם הרב ש. ויזל):
שתיה:
א. במשך היום לשתות כוס מים כל שעה בערך, החל משעות לפני הצהרים.
על ידי זה הגוף מקבל נוזלים ומגיע למצב רוויה
אם מקפידים על שתיה במשך היום, אין צורך לשתות כמות מוגברת בסעודה לפני הצום.
ב. לקראת הארוחה האחרונה שלפני הצום- חשוב לקחת כפית דבש.
הדבש יגרום שהנוזלים ישמרו ולא יופרשו מהר כך שעד למחרת אחר הצהריים תרגישו רווים ולא צמאים.
ג. שתיה אחרונה- ללגום משקה מר, כמו תה חזק או מר או מעט בירה לבנה.
ע"י סיום עם משקה מר נשבר הצמאון, ובמשך הערב לא מרגישים צמא.
אכילה:
א. חוץ מהאוכל הרגיל שאוכלים כדאי להרבות באכילת גזר, גם מבושל.
הגזר מחזיק הרבה זמן בקיבה ונותן הרגשת מלאות. ממילא לא רעבים.
ב. אכילת 5-8 שקדים לפני הצום, נותנת גם היא הרגשת מילוי.
עד שהם מתעכלים הצום עובר.
אם אפשר להשרות אותם במים בלילה לפני ולקלף את הקליפה החומה- הרי זה משובח.
סחרחורת והרגשת חולשה:
ביום הקדוש, אם בכל זאת אתם סובלים, כדאי להצטייד בריח מנטה. יש בבית מרקחת 'מקלון הרחה' בריח מנטה.
נשימה חזקה בכל נחיר תרגיע מיד.
לסחרחורת- אפשר לתפוס בכח את העור מעל האף, בין העינים, ללחוץ כמה שניות והסחרחורת חולפת.

שנשמע ונתבשר בשורות טובות ונזכה לגאולה שלמה בקרוב!

גמר חתימה טובה!

• הוסף לסימניות
קיבלתי במייל מ"אילִמה" - מכון לרפואה טבעית של הרב יובל הכהן אשרוב,
מקווה שיעזור למישהו
(למטה יש מספר, אולי ניתן להתייעץ טלפונית):

והנה ההסבר על איך לעבור את הצום בקלות

צום הינו שיטת טיפול המקובלת ברפואה הטבעית.
אנשי הבריאות הטבעית מקבלים בשמחה ימי צום ומנוחה לקיבה ולמערכות הגוף.
אבל רוב הציבור מכיר את המושג צום בעיקר מהימים הקדושים ליהדות: צום יום הכיפורים, ותשעה באב.

בואו נדייק.
הצום הרפואי הינו התנזרות מוחלטת ממזון, אך בשום אופן לא ממים, ונמשך לאורך מספר ימים או שבועות.
הצום המסורתי שנעשה ממניעים דתיים כגון צום יום כיפור, הינו התנזרות ממאכל ומשקה ביחד, ונמשך יממה אחת בלבד.

האם יש משמעות בריאותית לצום בן יום אחד?

התשובה היא חיובית.
אפילו לדילוג על ארוחה אחת יש ערך בריאותי לגוף.
נכון שביום הראשון יש עדיין מזון במערכת העיכול, ובמיוחד במעיים הדקים.
אבל יום של צום מאפשר לגוף למלא את מלאי מיצי העיכול.
יום של צום יעיל במיוחד לחולים במחלה אקוטית.
הוא מסייע להורדת חום, לחץ דם ודופק, להקלה במערכת העיכול, ולהקלה על הנשימה.

ההכנה לצום:

כדי לעבור את הצום בקלות וללא תקלות, כדאי להתכונן אליו כראוי.
כדאי מאוד, כמה ימים לפני הצום להוריד חלבון מן החי
(בשר עופות, דגים, ביצים)
ולהחליפו בחלבון צמחי, כגון קטניות מונבטות
(שעועית מש, עדשים חומות או ירוקות) או שקדים ,
ועד כמה שזה אפשרי להשתדל לצרוך מזון חי בלבד, הכולל ירקות ופירות .

מה לאכול יום לפני הצום:

יום לפני הצום ובערב הצום מומלץ לעשות דיאטת פירות.
דיאטת פירות מאפשרת איזון ביוכימי של כל רקמות הגוף.
היא מנקה את המעיים, ומכינה את הגוף לקראת הצום.

בדיאטת פירות אפשר לתפקד כרגיל. דיאטת פירות כהכנה לצום יום הכיפורים לפי שיטת הביאות הטבעית

בדיאטת פירות רצוי לצרוך רק את פירות העונה הבשלים,
כגון אבטיח, מלון, ענבים, מנגו, תפוחים, אגסים, רימון מתוק, מיץ סברס.

אפשר לאכול עד ארבע חמש פעמים ביום. בכל ארוחה פרי מסוג אחד. רבע עד חצי ק"ג פרי.

אפשרות נוספת היא לאכול ביום ערב הצום רק ענבים.
ענבים מסייעים לגוף בניקוי כללי, ומספקים לגוף את כל הגלוקוז, הויטמינים והמינרלים הדרושים לו.אתם לא תאמינו כמה קל יהיה לכם לעבור את הצום אחרי אכילה של ענבים בלבד.
כמובן שבצריכה מרובה של ענבים עדיף להשתמש בענבים אורגניים.
אם אין, יש להשרות את הענבים במים למשך חצי שעה ולשטוף היטב.
אפשר לאכול את הענבים בשלמותם או לפלוט את החרצנים וקליפה.
עד כאן ההכנה הגופנית לצום.

רחל שירה חכמון - יועצת ומנחה לבריאות טבעית
מרכזת מסלול בריאות טבעית באילמה
04-9005701

גמר חתימה טובה ובשורות טובות.

• הוסף לסימניות
כבר חשבתי לא פעם כשהיו ילדי קטנים והצומות היו קשים, שצריך לארגן פיליפינית..

• הוסף לסימניות
ליום כיפור יש השגחה מיוחדת מאוד.
אני סבלתי מדימום בחניכיים (בבוקר) במשך חצי שנה, ולפני יום כיפור ביקשתי היתר לשטוף את הפה, אך ללא הועיל לא היה היתר.
בסופו של דבר היה זה היום היחיד מאותה תקופה שלא היה לי דימום!
צום קל
ומכפר!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וויני פו;1082536:
קיבלתי במייל מ"אילִמה" - מכון לרפואה טבעית של הרב יובל הכהן אשרוב,
מקווה שיעזור למישהו
(למטה יש מספר, אולי ניתן להתייעץ טלפונית):

למיטב הבנתי,
ההנחיות שלה סותרות את המסורת של אכילת סעודת יו"ט בערב יו"כ, ו"כל האוכל תשיעי, כאילו צם תשיעי ועשירי".
אם מישהי מתכננת לעשות אחת מהדיאטות של ערב הצום - כנראה שיש לשאול על כך מורה הוראה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה