נכתב ע"י ת'כלס;1569885:לי פעם עשו פרויקט לפי שעות ולא לקחו על הסגירה
(פרויקט של 45 דק')
נכתב ע"י מאהמם;1569915:מענין, מותר לשאול כמה שילמת על זה?
מדובר על עבודה של 45 דק', או התוצר הסופי 45 דק'?
נכתב ע"י איטא;1569927:אני עבדתי תקופה לפי שעות ושאלתי רב והוא אמר לי שלא לוקחים על הסגירה
נכתב ע"י Sigalit;1570030:אני אישית -
לפי הכללים שלי אני כן לוקחת על זמן סגירת סופית, כדי שלא יהיה גזל (ודובר אמת בלבבו).
אבל כשהפרוייקט ממש גדול ואין לחץ של זמן אני מבליעה את הזמן הזה בהנחות.
שאלה נוספת שאני שואלת את עצמי לפני סגירה (בשביל לרשום שעות עבודה):
האם אני יכולה לעבוד בזמן הזה על משהו אחר וזה תוקע אותי או שעכשיו בכל אופן ארוחת צהרים, או שהעבודה עכשיו על המחשב השני וכו'.
זו החלטה אישית של העורכת.
תקופה מסויימת לקחתי חצי מחיר על זמן סגירה, אבל הפסקתי עם זה.
חלק נוסף שחייב להיות כלול בהחלטה: המהירות של המחשב.
אם המחשב שלך איטי מאד ברינדור (וגם בעבודה) הלקוח לא אמור לשלם את המחיר תרתי משמע.
אם המחשב שלך תותח, זה בכל אופן לא הרבה זמן וגם אפשר בזמן הזה לעבוד על פרוייקט נוסף.
לא הבנתי מה שייך רב פה לעניין, אולי אני לא אקח גם על זמן הסריקה?
זמן עבודה הוא גם דיבור והוראות בטלפון עם לקוח שקנה אותי.
נכתב ע"י טובהלה;1570049:אני אישית לוקחת בד"כ מחיר גלובלי, אבל אני חושבת שלפי שעה כן איפשהו צריך להכניס את הסגירה אולי לא בסכום מלא.
נכתב ע"י Sigalit;1570030:אני אישית -
לפי הכללים שלי אני כן לוקחת על זמן סגירת סופית, כדי שלא יהיה גזל (ודובר אמת בלבבו).
אבל כשהפרוייקט ממש גדול ואין לחץ של זמן אני מבליעה את הזמן הזה בהנחות.
שאלה נוספת שאני שואלת את עצמי לפני סגירה (בשביל לרשום שעות עבודה):
האם אני יכולה לעבוד בזמן הזה על משהו אחר וזה תוקע אותי או שעכשיו בכל אופן ארוחת צהרים, או שהעבודה עכשיו על המחשב השני וכו'.
זו החלטה אישית של העורכת.
תקופה מסויימת לקחתי חצי מחיר על זמן סגירה, אבל הפסקתי עם זה.
חלק נוסף שחייב להיות כלול בהחלטה: המהירות של המחשב.
אם המחשב שלך איטי מאד ברינדור (וגם בעבודה) הלקוח לא אמור לשלם את המחיר תרתי משמע.
אם המחשב שלך תותח, זה בכל אופן לא הרבה זמן וגם אפשר בזמן הזה לעבוד על פרוייקט נוסף.
לא הבנתי מה שייך רב פה לעניין, אולי אני לא אקח גם על זמן הסריקה?
זמן עבודה הוא גם דיבור והוראות בטלפון עם לקוח שקנה אותי.
נכתב ע"י steren;1570138:הסגירה היא בתוכנה אחרת לחלוטין, (לא כולל רינדור) ותמשיכי לעבוד חופשי.
נכתב ע"י מוריהלי;1570064:אהה. אני לא לוקחת על הסגירה כי זה נכנס במחיר מבחינתי ואז הלקוחה רוצה שינוי שלוקח י פחות מדקה-ואייך אסביר לה שהדקה+הסגירה יעלו לה?...
נכתב ע"י מאהמם;1570110:יש לי מחשב תותח- ( הכי חזק תוצרת פופקו)
אף פעם לא ידעתי שתוך כדי סגירה אפשר להמשיך לעבוד על התוכנה- איך את בדיוק עושה את זה?
נכתב ע"י s.w;1570152:אם את פתאום נתקעת על משהו ועבדת עליו שעות סתם, ובסוף בכלל שינית לגמרי ועשית משהו חדש.
גם על השעות האלה אתן לוקחות?
נכתב ע"י טובהלה;1569949:בזמן הזה אני יכולה לעבוד על פרויקטים נוספים???!!![/QUO
זה שאת לא יכולה לעבוד על פרויקטים נוספים זה בעיה שלך תוכלי לקנות עוד מחשב ולעבוד עליו - הלקוח לא צריך לשלם על זה - הלקוח משלם על הידע שלך בעריכה ולא על הבעיות הטכניות שלך שאין לך כלים טכנולוגיים מספיק משוכללים
נכתב ע"י איטא;1570412:לא הבנתי מה השאלה מה שייך רב?! כל דבר ממוני יש בו הלכות בתורה שלנו ואני בטוחה שההגיון שלך פה הוא לא אובייקטיבי...
וברור שצריך לשאול רב על הדברים האלו מה ההלכה!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים