אם כבר חתולים...

• הוסף לסימניות
נכון,
יש בעיית פוקוס קלה,
אבל כל עוד מדובר בחתול ושפת ים,
הכל נסלח..

קבצים מצורפים

• Untitled-2.jpg
    1.1 MB · צפיות: 35
  • הוסף לסימניות
אישית אני לא אוהבת תמונות של חתולים
אבל אם כבר- חבל שהאוזניים חתוכות

• הוסף לסימניות
לא תפסת חתול יפה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;642505:
את מסתפקת בשם...
:D
כמובן שאין להשוות!

נכתב ע"י pl;643019:
לא תפסת חתול יפה...
מסכימה.
יש חתולים יפים וחמודים יותר (הלו קיטי למשל..;) )

• הוסף לסימניות
לא סובלת חתולים.
אבל תמונה מגניבה.
ולראשונה בחיי אני "זוכה" לראות אישון עין של חתול כ"כ קרוב...
לא ידעתי שהאישון כזה דק..

• הוסף לסימניות
חוץ מבעיית הפוקוס שציינת, (שהייתה נמנעת אם הצמצם היה קצת פחות פתוח) יש גם כמה בעיות אחרות:

טכנית:
חשיפת יתר קלה בצד שמאל מפריעה לי
איזון לובן טעון תיקון

מבחינה אמנותית:
האזניים חתוכות וזה גם מפריע
הרקע לא ברור וצבעו העז רק יוצר הסחת דעת בלי להוסיף כלום

וקצת יותר מבחינה אמנותית:
סתם תמונה של פני חתול, גם אם טכנית הצילום טוב וגם אם האזניים בתוך הפריים והרקע יותר נעים, עדיין זה לא מספיק כדי להיות תמונה טובה.
תמונה טובה היא כזו שיש בה עניין. שישנו איזה מימד של עומק מעבר להקפאת פרט שנקלט בעדשה.

לדוגמה, חתול קטן על מדרכה ליד עמוד רחוב על רקע גלגלי מכוניות נוסעות בכביש...
יש קונטרסט בין הנושא (החתול) לנשוא (העמוד) ויש רקע מתאים שמדגיש ומחזק את התמונה.

דגמאות נוספות: חתול מתבונן בחרק על הדשא, חתול משחק עם כדור צמר על שטיח רך...

בקיצור, התמונה הזו, חביבה, אבל צריך יותר מזה כדי לעשות תמונה טובה.

הרבה הצלחה...

נכתב ע"י שריל'ה;643096:
לא ידעתי שהאישון כזה דק..
האישון של חתולים ממש כמו האישון של בני אדם וחיות אחרות, מתרחב בחושך, כדי לאפשר ליותר אור לחדור לתוך העין ומתכווץ באור, כדי למנוע סנוור.

ממש דומה לפעולת הצמצם במצלמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;643128:
חוץ מבעיית הפוקוס שציינת, (שהייתה נמנעת אם הצמצם היה קצת פחות פתוח) יש גם כמה בעיות אחרות:

טכנית:
חשיפת יתר קלה בצד שמאל מפריעה לי
איזון לובן טעון תיקון

מבחינה אמנותית:
האזניים חתוכות וזה גם מפריע
הרקע לא ברור וצבעו העז רק יוצר הסחת דעת בלי להוסיף כלום

וקצת יותר מבחינה אמנותית:
סתם תמונה של פני חתול, גם אם טכנית הצילום טוב וגם אם האזניים בתוך הפריים והרקע יותר נעים, עדיין זה לא מספיק כדי להיות תמונה טובה.
תמונה טובה היא כזו שיש בה עניין. שישנו איזה מימד של עומק מעבר להקפאת פרט שנקלט בעדשה.

לדוגמה, חתול קטן על מדרכה ליד עמוד רחוב על רקע גלגלי מכוניות נוסעות בכביש...
יש קונטרסט בין הנושא (החתול) לנשוא (העמוד) ויש רקע מתאים שמדגיש ומחזק את התמונה.

דגמאות נוספות: חתול מתבונן בחרק על הדשא, חתול משחק עם כדור צמר על שטיח רך...

בקיצור, התמונה הזו, חביבה, אבל צריך יותר מזה כדי לעשות תמונה טובה.

הרבה הצלחה...

האישון של חתולים ממש כמו האישון של בני אדם וחיות אחרות, מתרחב בחושך, כדי לאפשר ליותר אור לחדור לתוך העין ומתכווץ באור, כדי למנוע סנוור.

ממש דומה לפעולת הצמצם במצלמה.

שלושה דברים ברשותך...

1. אין קשר לנושא הצמצם כאן בתמונה... הפוקוס יושב על האוזן ולא על העין.. גם בצמצם 8 היו רואים שהעיניים לא בפוקוס.

2. החשיפה כאן מעולה, צד אחד בהיר וצד אחד פחות... מה שנותן כמות פרטים מקסימלית...

3. הWB אולי קצת קריר, זה לא אומר שצריך לתקן את זה. זאת התוצאה שמתקבלת כשמצלמים באור יום ובמקום מוצל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;643148:
שלושה דברים ברשותך...

1. אין קשר לנושא הצמצם כאן בתמונה... הפוקוס יושב על האוזן ולא על העין.. גם בצמצם 8 היו רואים שהעיניים לא בפוקוס.

2. החשיפה כאן מעולה, צד אחד בהיר וצד אחד פחות... מה שנותן כמות פרטים מקסימלית...

3. הWB אולי קצת קריר, זה לא אומר שצריך לתקן את זה. זאת התוצאה שמתקבלת כשמצלמים באור יום ובמקום מוצל.

הרשות נתונה ואני מקווה שגם רשותך.

1. אם עומק השדה היה פחות רדוד (הודות לצמצם קצת יותר סגור), היה אפשר לקלוט גם את יתר פני החתול בתוך טווח הפוקוס בלי לעשות בחירה כואבת בין הצד הימני של השפם לשמאלי.

2. בצד השמאלי של פני החתול יש כתם לבן, בתוך הכתם, לא רואים שם שום פרט, רק לבן. לא רואים את שערות הפרווה ולא איפה מתחילות שערות השפם. הדוגם בפוטושופ מספר לי שהאיזור הזה לבן לגמרי.
אם זה לא נקרא חשיפת יתר, תגיד לי אתה מה כן.
יכול להיות שלטעמך היה נכון לאבד את האזור הזה כדי שאזורים אחרים ייראו טוב, לטעמי לא נכון שיהיה במרכז הנושא המצולם, חתיכה לבנה שרופה.

3. כפי שאמרת, הWB קצת קריר ועל זה דיברתי.

4. אם לטעמך התמונה טובה, תרגיש חופשי להגיד את זה, אבל מוזר בעיני שהתגובה הראשונה שלך אחרי 24 שעות שהתמונה מחכה לחוו"ד, היא ביקורת - על הביקורת שלי...
אנא, להבא, חסוך ממני את העונג הכרוך בקיום דיאלוג פומבי איתך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;643167:
הרשות נתונה ואני מקווה שגם רשותך.

1. אם עומק השדה היה פחות רדוד (הודות לצמצם קצת יותר סגור), היה אפשר לקלוט גם את יתר פני החתול בתוך טווח הפוקוס בלי לעשות בחירה כואבת בין הצד הימני של השפם לשמאלי.

2. בצד השמאלי של פני החתול יש כתם לבן, בתוך הכתם, לא רואים שם שום פרט, רק לבן. לא רואים את שערות הפרווה ולא איפה מתחילות שערות השפם. הדוגם בפוטושופ מספר לי שהאיזור הזה לבן לגמרי.
אם זה לא נקרא חשיפת יתר, תגיד לי אתה מה כן.
יכול להיות שלטעמך היה נכון לאבד את האזור הזה כדי שאזורים אחרים ייראו טוב, לטעמי לא נכון שיהיה במרכז הנושא המצולם, חתיכה לבנה שרופה.

3. כפי שאמרת, הWB קצת קריר ועל זה דיברתי.

4. אם לטעמך התמונה טובה, תרגיש חופשי להגיד את זה, אבל מוזר בעיני שהתגובה הראשונה שלך אחרי 24 שעות שהתמונה מחכה לחוו"ד, היא ביקורת - על הביקורת שלי...
אנא, להבא, חסוך ממני את העונג הכרוך בקיום דיאלוג פומבי איתך.

מצחיק אתה...

1. לא בטוח בכלל... בטח לא בזווית הזאת. (ואין כאן שום דרך לדעת באיזה צמצם זה צולם ללא האקסיף...)

2. אילו הלבן היה מלא בפרטים במקרה הזה... השחור היה נאטם לחלוטין בנושא המרכזי של התמונה...

3. טעון תיקון = לחמם?? זו דרך מעולה להסביר זאת.

4. אתה מוזמן לחזור לעיצוב גרפי.. שם אני מבטיח לך שלא תזכה לשום דיאלוג איתי.

כשאין לי מה להגיב על תמונה אני לא מגיב... כשאנשים אחרים רושמים שטויות.. אני מעדיף לתקן אותם. (אצלך זה קורה לעיתים קרובות כנראה)

• הוסף לסימניות
במחילה משניכם -רבותי,
שיע וחברו התמיר
יש לי תחושה שהויכוח הזה מתחיל לקבל פסים אישיים מידי,
והכל על מה? - תמונת חתול נכזבת...
כולה חתול,
חתיך לגמרי לטעמי
שהסתובב לי בין הרגליים באמצעם של צילומי נמל....
וצדק שיע שיש תמונות טובות יותר, עם אוירה וסיפור חיים חתולי סוחט דמעות,
אכן כן, יש ויש. אבל אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שיש עניין בחתלתול אומלל על מדרכה ברקע גלגלי מכוניות. אין כאן שום קונטרסט ובטח שלא עניין. אנשים רואים חתולים כאלה כל 24/7 ואין שום הצדקה בפתיחת אשכול בנושא.

...חתול משחק עם כדור צמר על שטיח רך...? - בהזדמנות, כשאתחיל לגדל חתולים...

ואם יורשה לי לסכם:
העליתי תמונת פני חתול נאה וחביבה לטעמי אפרופו נושא החתולים, לא ציפיתי לשום חוות דעת כזו או אחרת, וחלילה לי מלהטריד אי מי ממשתתפיו הקדושים של הפורום בזוטות חתוליות שכאלה..
זו תמונה שהועלתה בפורום צילום. תתקן אותי אם זה מיקום שגוי.

ולכל "אוהדי" החתולים, צר לי על הנושא הטעון..

ביי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נצנץ;643056:
לא מוצא חן בעיניך?
למה?

משתמשת חדשה
עם ביקורת נחושה....
חדשה או לא... יש מה לאמר- אומרים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה