אמאאאא לאן נעלמת לי?

• הוסף לסימניות
בפעם השניה שהעלת העלת עם פחות עריכה לא?
ראיתי את זה בלילה אבל אם אני כבר נתקעת במחשב בשעות כאלה אני לא מגיבה,אז אמרתי לעצמי שאני אגיב בבוקר.
בכ"א, מעניין באיזה מצב של המצלמה את מצלמת, אני חושבת שהדבר הראשון שכדאי זה לדעת מספר יסודות שיקנו לך את האפשרות לצלם במניואל, ומשם השליטה בתוצאה היא הרבה יותר גדולה ואת זו שמחליטה בדיוק איך את רוצה שיצא לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;1720659:
אורטל, התמונה הייתה מקסימה.

ומייחסים כאן מדי הרבה חשיבות למקצועיות,.

כן - זה קטע כזה- בפורום צילום מקצועי.

האמת שאני שם המון המון המון דגש להבעה. ואני חושב שהמון פעמים יש מרדף יתר אחרי כל מיני פרטים טכניים שוליים.
רוב התמונות פה אולי טובות טכנית אבל חסרות הבעה.

אבל עדיין כדי שהבעה "תכפר" על טכניקה ירודה צריך הבעה יוצאת דופן או לחילופן כשל טכני נסבל.
כאן במכלול - התמונה לא היתה טובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1720716:
בפעם השניה שהעלת העלת עם פחות עריכה לא?
ראיתי את זה בלילה אבל אם אני כבר נתקעת במחשב בשעות כאלה אני לא מגיבה,אז אמרתי לעצמי שאני אגיב בבוקר.
בכ"א, מעניין באיזה מצב של המצלמה את מצלמת, אני חושבת שהדבר הראשון שכדאי זה לדעת מספר יסודות שיקנו לך את האפשרות לצלם במניואל, ומשם השליטה בתוצאה היא הרבה יותר גדולה ואת זו שמחליטה בדיוק איך את רוצה שיצא לך.

מה היתרון של צילום במנואל בצילום באור יום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1720745:
מה היתרון של צילום במנואל בצילום באור יום?

מה האלרנטיבה? המצב שקובעים את הצמצם כקבוע? זה גם טוב אבל אני אישית מכוונת כל תמונה בהתאם למה שאני רואה וככה נח לי תוך שימוש במד אור בצורה שבה אני יודעת שבד"כ מתקבלת תמונה טובה במצב ספציפי. כשאין שליטה על זה לא תמיד המצלמה נותנת את החשיפה הרצויה בדיוק.
בלי קשר לגבי מישהי מתחילה אני חושבת שהיא צריכה לפחות לדעת לשלוט במניואל ואז להחליט איזה צורת עבודה נוחה לה, כי כדי לדעת איך לשפר תמונות כתוצאה מהערות ובכלל היא צריכה לדעת לתמרן עם כל נתון ונתון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1720605:
אשמח לשמוע במה, לכן אני מעלה.
אגב ערכתי די הרבה בפוטושופ (סתם כי אני אוהבת...) אז אולי זה הרס מבחינת הצילום.

קראתי פה המון פעמים טענות "למה מעלים תמונות לא מקצועיות",
זה מאותה סיבה שמעלים לחו"ד בפורום עיצוב גרפי, כדי לקבל הערות במה להשתפר,
מעולה גם שיש צלמות שמעלות תמונות מושלמות שמעוררות השראה כי ככה יש לנו לאן לשאוף,
אבל בתור צלמת מתחילה לגמרי (עדיין לא צלמת, ועדיין לא התחלתי ללמוד) אני מעיזה (לגמרי..) ומעלה כדי לקבל הערות להבא.
אם זה לא בסדר - עדכנו :)

לבנוגע לזה
זה טוב שאת מעלה אולי כי כבר את יכולה לקבל חוות דעת על קומפוזיציות ודברים שהם כבר בשליטה שלך.
אבל אם רוב הדברים עדיין לא בשליטה שלך עדיין לא ניתן להעביר ביקורת שתקדם אותך לגבי אופן הצילום. זה בערך כמו להעלות לעיצוב גרפי לביקורת בלי לדעת כ"כ את התוכנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1720763:
מה האלרנטיבה? המצב שקובעים את הצמצם כקבוע? זה גם טוב אבל אני אישית מכוונת כל תמונה בהתאם למה שאני רואה וככה נח לי תוך שימוש במד אור בצורה שבה אני יודעת שבד"כ מתקבלת תמונה טובה במצב ספציפי. כשאין שליטה על זה לא תמיד המצלמה נותנת את החשיפה הרצויה בדיוק.
בלי קשר לגבי מישהי מתחילה אני חושבת שהיא צריכה לפחות לדעת לשלוט במניואל ואז להחליט איזה צורת עבודה נוחה לה, כי כדי לדעת איך לשפר תמונות כתוצאה מהערות ובכלל היא צריכה לדעת לתמרן עם כל נתון ונתון.

כן.
AV+ פיצוי חשיפה בדר"כ הרבה יותר נוח מדוייק ומהיר.

• הוסף לסימניות
למה את מתכוונת לא בשליטה?
אני מכוונת את הf לפי מה שאני רוצה,
Iso לפי התאורה הקיימת (בשמש נגיד זה ממש נמוך..)
וזמן חשיפה בהתאם כנ"ל

יש עוד דברים שאמורים לכוון במצלמה?
כמובן שעדיין אני לומדת מכל תמונה ולפעמים אני רואה שהיה צריך חשיפה יותר קצרה וכו'
פשוט אין לי סבלנות לחכות לשיעורים אז אני בנתיים מנסה ללמוד יותר..
כוונתך שעדיף שאחכה עד שאני אדע הכל?
ובלי קשר אשמח אם יש מדריכים איפשהוא שיעזרו לי בנתיים, בפורום כאן כבר קראתי הכל..
כל המדריך של המצלמה באנגלית :(

ותודה על התגובות !!!!

• הוסף לסימניות
את עומדת להתחיל לימודים?

• הוסף לסימניות
אני הולכת ללמוד אצל צלמת אלוווופה מכאן :) :)
(מכיוון שאין לי אפשרות לנסוע ללימודים קבועים אני ינסה ככה.. )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1720848:
למה את מתכוונת לא בשליטה?
אני מכוונת את הf לפי מה שאני רוצה,
Iso לפי התאורה הקיימת (בשמש נגיד זה ממש נמוך..)
וזמן חשיפה בהתאם כנ"ל

אם את יודעת מה המשמעות של כל נתון זה טוב. כלומר- איך זה ישפיע בדיוק על התמונה אם תסגרי צמצם, תפתחי צמצם, תורידי מהירות, איך כל נתון משפיע על אור, על חדות ועוד.
לא יודעת אם נח יותר לעבור עם AV, אני אישית עובדת עם מניואל כי ככה למדתי וככה נח לי. לדעתי כשאת עובדת הרבה זמן במניואל את רואה בכל תמונה שאת מתנסה בה בצורה ברורה את ההשפעה של כל נתון ומפנימה יותר, בכל מקרה בלימודים מסודרים מקנים לך שליטה במניואל. אחרי זה זה כבר שיקול של נוחות והתנסות מה הכי טוב לך. אם להרבה אנשים AV זה טוב כשיטה כמו שהגלים אומר אז יכול להיות, אבל בשילוב עם ידע,לא על עיוור כמו שלפעמים עושים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1720855:
אני הולכת ללמוד אצל צלמת אלוווופה מכאן :) :)
(מכיוון שאין לי אפשרות לנסוע ללימודים קבועים אני ינסה ככה.. )

אם ככה אז היא כבר תסביר לך הכל

• הוסף לסימניות
אני בעד ללמוד אצל צלמת
בטח אם היא אלופה
ובטח אם היא מכאן :)

המון הצלחות לשתיכן!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה