אמאל'ה מה עושים?

• הוסף לסימניות
סגרתי עכשיו סרט של חתונה (רק חלק א') ויצא לי בגודל 60.8 GB!!!!!
הגיוני???
חלק א' הוא אורך 01:15:00....

מה עושים עם כזה דבר?

• הוסף לסימניות
מורידים בביטרייט את האיכות...

• הוסף לסימניות
מה ההגדרות של היצוא?
זה ממש לא אמור להיות בגודל הזה.

• הוסף לסימניות
כשסגרתי סימנתי וי על ''Match sequence settings'' זה קשור?
זה נסגר על MXF OP1a.

• הוסף לסימניות
למטה בהגדרות יש ביטרייט
תראי באשכול דומה שנפתח לפני כמה זמן, שמישהו ביקש לכווץ סרט מהסרטות במצלמה בייתית.
יש לך את אותה הבעיה, מורידים את האיכות, וכך יורד הגודל של הקובץ.

• הוסף לסימניות
תסגרי על h.264
בביטרייט לא פחות מ 10

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תפארת שיש;2315977:
כשסגרתי סימנתי וי על ''Match sequence settings'' זה קשור?
זה נסגר על MXF OP1a.

ברור שזאת הבעיה,
יש הרבה אשכולות בנושא, אם לא תמצאי אסביר לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חזותי;2315996:
תסגרי על h.264
בביטרייט לא פחות מ 10

אם תסגרי על יותר מ10 - הקובץ עדיין יהיה כבד, ורוב הסיכויים שלא יכנס לדיסק דיוידי רגיל,
תסגרי בערך על 7 בביטרייט.

• הוסף לסימניות
בביטרייט מופיע לי כך:
Bitrate Encoding
*CBR
*VBR, 1 pass
*VBR, 2 pass

במה עלי לבחור?

וכן מתחת מופיע לי:
[Target Bitrate [Mbps זה עומד לי על 10.
[Bitrate [Mbps זה עומד לי על 12.

להוריד את שתיהם ל7?

• הוסף לסימניות
מה עלי לעשות במה שכתבתי בנ''ל?

• הוסף לסימניות
הראשון על 7 השני על 10
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תפארת שיש;2316019:
בביטרייט מופיע לי כך:
Bitrate Encoding
*CBR
*VBR, 1 pass
*VBR, 2 pass

במה עלי לבחור?

וכן מתחת מופיע לי:
[Target Bitrate [Mbps זה עומד לי על 10.
[Bitrate [Mbps זה עומד לי על 12.

להוריד את שתיהם ל7?

חבל על הזמן שלך או יותר נכון של המחשב.
תבחרי בCBR ובביטרייט תבחרי 7 כדי שייכנס לך הכל בדיסק אחד.

אני גם אנסה בקצרה להסביר מה זה CBR ומה זה VBR כדי שתבינו את הרעיון מאחורי מה שאתם עושים.
CBR זה ר"ת של "ביטרייט קבוע". זה אומר שהקידוד של כל רגע מהסרט נעשה במדוייק לפי הביטרייט שהגדרנו.
VBR זה ר"ת של "ביטרייט משתנה". זה אומר שהקידוד נעשה בהתאם לשינויים בתמונה.
אנחנו מגדירים את הביטרייט המינימאלי שאנחנו שואפים אליו מה שנקרא "טרגט ביטרייט" (סליחה שאין לי כוח לכתוב באנגלית), ואת המקסימום ביטרייט, והתוכנה מקודדת בהתאם לערכים הנ"ל.
למה אפשר לפעמים לעשות קידוד בערך נמוך יותר ולפעמים צריך ערך גבוה יותר. דמיינו לעצמכם צילום וידאו של חפץ דומם, למרות שזה סרט, השינוי מפריים לפריים הוא אפס, ולכן נוכל לדחוס את הפריימים ועדיין לקבל איכות גבוהה מאוד (אני לא רוצה להיכנס כרגע ללוגיקה של הקידוד מבחינה טכנית, אבל בגדול בדוגמה שהבאתי של צילום חפץ דומם, ניקח פריים ראשון מלא ואחריו נדחוס כמה פריימים ושוב ניקח פריים מלא, וכך נקבל סרט מכווץ ובאיכות גבוהה לעיין שלנו). לעומת זאת אם נצלם בקלוז-אפ ריקודים סוערים בחתונה שכל פריים שונה מחברו, אזי ניאלץ לקודד כל פריים במקסימום איכות על מנת לקבל תוצאה משביעת רצון.
ההבדל בין פס 1 ופס 2 שבפס 2 התוכנה עוברת פעם אחת על כל הסרט מזהה את התמונה ואח"כ שוב עוברת על כל הסרט כדי לקדד, ולכן זה לוקח כפול הזמן.

ולסיכום, למה אני ממליץ על CBR ולא על VBR אם הרעיון מאחורי זה זה כל כך טוב. בגלל שמנסיוני הפער במשקל של הסרט בתוצאה הסופית בסרטי חתונה הוא זניח, ומאידך אנחנו לא יודעים אף פעם מה יהיה משקל הסרט הסופי. לעומת זאת בCBR אנחנו יכולים להגדיר ביטרייט מדוייק למשקל הסופי שאנחנו רוצים.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;2316287:
לעומת זאת בCBR אנחנו יכולים להגדיר ביטרייט מדוייק למשקל הסופי שאנחנו רוצים.

בהצלחה

קודם כל תודה רבה לך על ההסבר ולכל מי שעזר לי עד עכשיו!
בגדול הבנתי את ההסבר בהמשך אי''ה אתעמק בו יותר אך רק את המשפט הנ''ל לא הבנתי, אני יכולה להחליט שהמשקל הסופי יהיה נגיד 3.25 GB? או כל משקל אחר....
או שפשוט לא הבנתי נכון....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תפארת שיש;2316458:
בגדול הבנתי את ההסבר בהמשך אי''ה אתעמק בו יותר אך רק את המשפט הנ''ל לא הבנתי, אני יכולה להחליט שהמשקל הסופי יהיה נגיד 3.25 GB? או כל משקל אחר....

בהחלט
למטה כתוב לך כמה הקובץ ישקול...
ותודה לתדמית על ההסבר המפורט!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תפארת שיש;2316458:

bitrate=מספר הבייטים לשניה.
על מנת שיהיה קל להבין אשנה מעט את הערכים מבייט למגהבייט
אם נגדיר שכל שניה תשקול מגהבייט אזי כל דקה=60 מגה וכן על זה הדרך.

בקיצור אנחנו קובעים את גודלו הסופי של הסרט על ידי הגדרת הביטרייט=הגדרת משקל הסרט לשניה.
GBכך למשל בביטרייט של 8000 או 8 בפרמייר, שעה של סרט ישקול כ-4
ואם נוריד את הביטרייט ל4000 או 4 בפרמייר, שעתיים של סרט ישקלו כ-4גיגה

• הוסף לסימניות
אני ממש לא ממליץ על CBR, משום שישנם הרבה רגעים שחבל על הכמות של המגה שהולכת לזבל, עדיף לעשות VBR, ולתת מקסימום ביטרייט גבוה, וככה אנחנו יודעים שאנחנו מכוסים.

נ.ב. לפותחת האשכול, לא סוגרים סרט סופי ל MXF

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה