התייעצות אמא לבן/ת יחיד/ה? אשמח שתכנסי

• הוסף לסימניות
כאמא לבן יחיד
יש התמודדויות מיוחדות שרק הורים לילד יחיד חווים
זמנים משפחתיים כמו חגים ושבתות
זה זמן קשה בטרוף
כל משפחה על ילדיה וטפיה יושבים יחד כשתילי זיתים חוגגים ונהנים
ואנחנו כהורים שרואים את הילד משתעמם שעות רבות כמו בערב שבת, שבתות אחה"צ וכד'
משווע ומתחנן לשחק עם ילד בן גילו
לא תמיד אפשר שכנים או בני דודים
זה שורף לנו את הלב קשה לו ולנו
מנסים לחשוב על רעיונות יצירתיים
איך אפשר לחוות את זה יותר בטוב

אם ידוע לכם על קבוצת תמיכה כזאת
אשמח מאד לשמוע

• הוסף לסימניות
כאמא לבן יחיד
זה זמן קשה בטרוף

אשמח מאד לשמוע
תרשמו אותו לחוג מסוים לפי הכישורים שלו ולמה שהוא נמשך, ושם לתת לו אתגרים שינסה דברים שהוא לא לומד אלא קצת מעבר
אני בילדותי הייתי בן יחיד ואמא שלי רשמה אותי לחוג נגינה ובזמנים הפנויים שלי ישבתי כל הזמן וניגנתי
האתגר הכי גדול שהיה לי זה לשמוע שיר מקלטת ולנגן אותו (משמיעה בלבד !)

• הוסף לסימניות
בתור ילדה שהיתה הרבה לבד (אחים גדולים, זה לא התמודדות מהסוג הזה) יכולה לתת רק טיפים מעשיים. הקושי זה עניין נוסף.

קשר טוב עם השכנים - הייתי משחקת שעות עם השכנות. היו שכנים קרובים שהייתי נוסעת איתם יחד לכל הטיולים שלהם (וכשלקחו אותי לטיול הייתי מזמינה את החברה). אפילו עשינו שבתות. הייתי מגיעה אליהם לסעודה אחת ולסעודה השניה מזמינה את החברה אלי.

קשר טוב עם ההורים - בסעודת שבת הייתי אומרת דבר תורה ומשחקת איתם כל מיני משחקים והם שיתפו פעולה ברצינות. בכללי הרבה פעמים הייתי משחקת איתם והם אף פעם לא נתנו לי הרגשה שזה ילדותי. (סתם דוגמה מצחיקה, הייתי עושה להם "בדיקת ראיה" ומבקשת מהם לקרוא בלי משקפיים. הייתי מנסה לאמן אותם להצליח לראות רחוק)

אורחים - הכי כיף זה להזמין לשבת שלימה אבל גם אם אין מקום או לא מסתדר, היה לנו אורח קבוע שמגיע לסעודות. לחפש אנשים שאין להם עם מי לעשות סעודה ולהזמין. זה מוסיף מאוד לשולחן שבת, גם אם זה לא משפחה או חברים טובים.

• הוסף לסימניות
אחד מחלומות חיי לפתוח קבוצה כזאת!
יש לי מלא מחשבות על זה
אבל אני לא בנויה לשיחה בפורום גדול
אם יש לך רעיון איך - אשמח ליצור קשר

• הוסף לסימניות
כאמא לבן יחיד
זה זמן קשה בטרוף

אשמח מאד לשמוע
מזדהה... אמא לבת יחידה

• הוסף לסימניות
ב"ה אני לא מתמודדת עם הבעיה אלא עם מיני מיני מיני שלה...
כבר כמה שנים יוצא שאני בצהרים רק עם ילד אחד משועמם בבית. הגדולים בחיידר והתינוק התורן במשפחתון. הפתרון שמצאתי זה להזמין חבר אלינו לשעות האלו.
ברור שזה לא יכול להיות בשבילכם פתרון לכל הזמנים הבעיתיים אבל לפחות לחלקם כמו ימי שישי בצהרים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה