מידע שימושי אמא, על מה את מוותרת? אשכול הטיפים לאמהות עמוסות!

כל אחד שמוריד חולצה לכביסה טורח עוד כמה שניות ורוכס כפתורים לסרוגין-(מתחיל מההכי עליון של הצוארון)
בגיהוץ- מניחה על המתקן חולצה סגורה. ברגע שגיהצתי את המקדימה(הרכוס) אוטומטי התגהץ לי המאחורה והבד ליד הצוארון.
אח"כ מעבירה בכל שרוול גיהוץ אחד וזהו. גמרתי.
חולצות של ילדים אני אפילו לא צריכה להחליק על המתקן(בגלל האורך שלא נכנסת כל החולצה) הם מתגהצות בהעברת מגהץ אחד.
שכנה פעם התוכחה איתי שאין מצב שהחולצה יוצאת כך מגוהצת לגמרי. להוכחה גיהצתי בשיטה הישנה והמוכרת ובשיטה שלי-היא לא הצליחה לזהות הבדל..
רוצה לומר לך תודה! גיהצתי היום כמו שהסברת וזה היה כיף ממש! תיק תק הכל מגוהץ! בד"כ הסתפקתי ב"גיהוץ של המייבש" אבל עכשיו עם העיצה הזו, רציתי לנסות, וממש תודה!

לא הבנתי, תוכלי להסביר?
אנסה
תפתחי את הארון של התליה, קחי מדף ותנסי להעמיד אותו ממש בחזית הארון, ז"א שכשתסגרי את הארון הדלתות יגעו במדף הנ"ל...
נוצר בארון כמו "ארגז" שאת יכולה למלא במה שאת רוצה, אני מאחסנת בו את כל המעילים.
מקווה שהובנתי...

לדעתי - פשוט קחו מרית קשיחה ותוציאו את כל הבצק - כשאתן מכינות אותו,
אח"כ תמלאו את הקערה במים ותשטפו....
אגב, שאריות בצק יכולות לעשות סתימות בצנרת....

אפשר בבקשה לחזור לשאלה הפותחת -
אמא, על מה את מוותרת?

היה הרבה יותר כיף לפני שהתחילו פה בתחרות טיפים איך להספיק הכל. רצינו לדעת מה לא צרי בכלל ך להספיק
ברוח האשכול: אני מוותרת על ניקוי האבק שמעל המשקופים מדי פעם, בערך כשיש שבת מברכים.

הטיית הפורומים.....

מה אומרות?
ניתן להקנות הרגלים בכל גיל?
לדןג' לאסוף משחקים וכו לגיל 5 ,7 , 4,
אצלי הם בני שנתיים וחצי וארבע.
יש לי כמה סלילי מדבקות של חיות, מיקי מאוס וכו', וכשצריך לאסוף ולמיין דברים
כל אחד בוחר לעצמו מדבקה על 5-10 פריטים שהוא מרים/מסדר/מביא (לפי הצורך)
עובד מעולה.

אנסה
תפתחי את הארון של התליה, קחי מדף ותנסי להעמיד אותו ממש בחזית הארון, ז"א שכשתסגרי את הארון הדלתות יגעו במדף הנ"ל...
נוצר בארון כמו "ארגז" שאת יכולה למלא במה שאת רוצה, אני מאחסנת בו את כל המעילים.
מקווה שהובנתי...
משהו כזה?
1736638708930.png

יש מתקן יעודי שמוכרים בחנויות לתשמישי קדושה

אני מכינה טחינה בכוס חד פעמית - כבר למדתי את יחס החומרים לקבלת המרקם והטעם שאנו אוהבים, ואיזה מפלס כל אחד מהם דורש בכוס. לסיום אני מערבבת את כל המאסה בלהב סכין שמכניסה פנימה ומסובבת כמו מערבל. תוך דקה וחצי יש טחינה במרקם מושלם ובטעם נהדר. הכוס הולכת לפח.
אני קניתי אותו ולא מבינה מה מיוחד בו
וגם בו החוטים נקרעו
כי יצאו החוצה מהחורים

מושיב את אחד הילדים מידי כמה שבועות להשחיל את כל הפתילות בתוך הפתיל צף ושם בקופסא קטנה ומסודרת , חוסך זמן ביום שישי
(לתת לו קיסם לחורר בקלות את ה"צף")

שוטף את כל הכלי פלסטיק וכוסיות הנרות עם סבון כלים על נייר סופג שעובר לשמש כסקוצ'. מתנקה במהירות ובקלות.

אני אשמח לדעת מה אתן עושות עם המעילים/קפוצונים? כל אחה"צ יש לי גבעה בשולחן בסלון
הזמנתי בטמו מתלים כמספר הילדים והצמדתי לשיש מחוץ לדלת.
הסברתי לילדים שהמתלים הם לפי מיקום הילד במשפחה ועל כל מתלה תלוי קפוצ'ון ומעיל של הילד.
ככה אין בלגן כי מורידים בחוץ ומיד תולים ומעלה נוספת שכל ילד יודע מה המעיל שלו בלי לבו שלאול אותי על המידות.

כל כמה זמן מכבסים מצעים?
אבל רק את האמת!
פעם בשבוע (כולל הכל) ולילדים רשמית פעם בשבוע אבל אם הרטיבו אז באותו יום.
מה כן, פעם ב.. כשאני כן מגוונת סט (בקבוע זה כביסה מיבש ומיטה) אז אני מקפלת את הציפית הפוך כך כל יותר לצפות את השמיכה.

אולי נארגן כאן עצומה לבטל את המנהג להביא דפי קשר לילדים ביום שישי בצהרים?
לאמהות עובדות אין זמן לסדר את הסלון פעמים ביום שישי!!
מיכל לויטין מדברת על זה... קורע:ROFLMAO:
"היום יום שישי, מחר שבת...." לא חמודה (ילדת הגן) היום שבת עוד שעה, זוזי... וכו'

מושיב את אחד הילדים מידי כמה שבועות להשחיל את כל הפתילות בתוך הפתיל צף ושם בקופסא קטנה ומסודרת , חוסך זמן ביום שישי
(לתת לו קיסם לחורר בקלות את ה"צף")

שוטף את כל הכלי פלסטיק וכוסיות הנרות עם סבון כלים על נייר סופג שעובר לשמש כסקוצ'. מתנקה במהירות ובקלות.

כל אלה שמדברות על לישון עם בגדים בלילה
למה זה נח??
ניסיתן לישון עם בגדים פעם?
בהנחה שהבגדים שלהם הם לא חליפות פוטר..
תלבושת?
ציצית?
בגדים מהודקים יותר.

(מחריגה תינוקות שמלכתחילה הביגוד נח בדרכ)
זאת נקודה חשובה.
באמת התנגדתי לזה הרבה זמן
עד שראיתי שלילדים עדיף תכלס לקום לבושים מאשר להתלבש.
קשה להם ממש להתלבש בבוקר, הכל הולך בעצלתיים וסוג בכי כזה של "לא מתחשק לי כלום" וכשהם כבר לבושים הרבה יותר קל להם.
אז לקטנים ממש בכל מקרה הבגדים נוחים גם לשנת לילה, וליותר גדולים יש בחירה, והם בוחרים בעצמם לישון עם בגדים.

אפשר בבקשה לחזור לשאלה הפותחת -
אמא, על מה את מוותרת?

היה הרבה יותר כיף לפני שהתחילו פה בתחרות טיפים איך להספיק הכל. רצינו לדעת מה לא צרי בכלל ך להספיק

האמת יש לי הרבה ויתורים , שנובעים מסדר העדיפויות שלי , וגם ממצב החיים...
מאמינה שלכל אחת בכל שלב יש ויתורים אחרים , וגם לי בכל תקופה סוג הויתורים משתנה לפי הכוחות , נתוני חיים וכו

הויתור הכי חשוב מבחינתי זה ללכת לישון כשאני מרגישה צורך -
בלי להרגיש אשמה על דברים שלא עשיתי !
בידיעה שזה הדבר הכי נכון לי ולמשפחה שלי :giggle:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה