מידע שימושי אמא, על מה את מוותרת? אשכול הטיפים לאמהות עמוסות!

טוב, זה נראה לי האשכול הכי יעיל שקם בפרוג מאז ומעולם. נשמח לשמוע עוד המון עצות מעשיות לחיים פרקטיים!

לעניין החלפת הבגדים , אני מבינה שכאן מדובר על ילדים והאם הגננות או החברים שמים לב לזה שהם חזרו על עצמם ברצף, אבל אני רוצה רגע לדבר על מקום עבודה: אם מישהי מהמשרד שלי , מגיעה באותו שבוע עם אותה חולצה פעמיים- זה ממש מפריע לי ,זה לא מצטייר טוב וזה לא משנה לי אם היא תכבס את זה גם פעמיים ביום..
ברור לי שאנשים תקינים לא ילבשו בגדים שנודף מהם ריח לא נעים , ולמיטב הערכתי אני עובדת עם אנשים תקינים. וגם הילדים שלי לומדים עם כאלו ושכמותם ..
אבל מאוד מציק לי בעין כשאני רואה מישהי שחזרה על אותו בגד , ואני יודעת שיש לה יותר מ 5 בגדים שימושיים לעונה בארון, לכל מי שחשב לרחם ;)
זה עניין של שימת לב , אפילו שגם לי יכול לקרות מצב שבגד שלבשתי ביום ראשון יהיה נקי ויבש כבר למחרת, אבל אני לא אלבש אותו והוא יחכה לי בסבלנות.
אני מדמה את זה לארוחת צהריים שחוזרים עליה יום אחרי יום, ואפילו באותו שבוע, זה כאילו - מה ? אנחנו חיים בעולם צבעוני מלא טעמים וסגנונות! חבל לייצר מעין אפרוריות וחזרתיות כזאת.
וטיפ מהצד הגברי שבבית: לפעמים אישה מאוד אוהבת בגד מסויים והיא "חורשת" אותו בכל אירוע ובכל מקום חדש שהיא הולכת אליו, עד שהבגד מאבד את החן והייחודיות שלו.
אני מקווה שאת לא מתכוונת ברצינות
אם לך לא נח בעין לכן חברתך צריכה לגוון בגדים ?!

נערך לאחרונה ב:
אז אני היחידה שאין לי בעיה עם זה? ו---אני אפילו קצת מסכימה איתה😶‍🌫️
אפשר להסכים אבל זה מסוג הדברים שלא באמת דורשים מאחרים... ועוד זה סתם ענין רגשי, לא שבאמת יש ריח לא נעים או משהו כזה
כמו שאולי מפריע התריס המלוכלך של השכנים מהבנין ממול או העגלה המכוערת (נקיה אבל לא יפה) שהם משאירים בכניסה לבנין

אפשר להסכים אבל זה מסוג הדברים שלא באמת דורשים מאחרים... ועוד זה סתם ענין רגשי, לא שבאמת יש ריח לא נעים או משהו כזה
כמו שאולי מפריע התריס המלוכלך של השכנים מהבנין ממול או העגלה המכוערת (נקיה אבל לא יפה) שהם משאירים בכניסה לבנין
כל מילה!

בשביל לקבל פרופורציות...
בשווייץ שמעתי שיש חדר כביסה משותף לכל בניין,
והחסכנות שם בכביסה רבה.
אז הם מכירים את המושג לשמור על בגד נקי,
הילדים מכירים טוב סינרים,
הבגדים פחות נשחקים, כי לובשים פעמיים כל בגד,
פחות מכבסים,
שומר על הכסף, הבגדים הסביבה...

ולא ידוע לי ששוויץ היא מדינת עולם שלישית,
וגם לא ידוע לי שיש שם בעיות עם הנופים...:)

בלת"ק, מתארת לעצמי שכבר אמרו דברים דומים-
בבישולים- אנחנו עברנו לשום כתוש מוכן (או בצנצנת או קפוא) כבר כמעט לא כותשת.
כוסברה / פטרוזיליה קונים בקוביות קפואות מהסופר, למקרים שאין סבלנות..
גם מיץ לימון משומר. אוהבת את הטעם של הטרי יותר אבל לא בהכל זה קריטי.
קטניות /ירקות / לקט- רק קפואים או שימורים!
חזה עוף כשניצלים שלא יהיה צריך לחתוך / לדקק.

קציצות- אם אני כבר עושה אז כל הכמות, אני מתבלת את העיסה מכדררת לכדורים וחצי מקפיאה
ואז יש לי לפעמים הבאות, רק לעשות רוטב.

אני מקווה שאת לא מתכוונת ברצינות
אם לך לא נח בעין לכן חברתך צריכה לגוון בגדים ?!
בעצם את אומרת שכל מי שדחוף לה לנקות את הבית זה כי היא לא מסוגלת לסבול את האבק שמעל המשקופים
ולא חס וחלילה חס ושלום כי היא מתביישת שהשכנה תראה ככה את הבית שלה..?
או לכאורה את אומרת שהאיפור נועד כדי לטפח את עור הפנים ולא ח"ו כדי להנעים את עצמי על פניי אחרים ?
לכולנו יש את הפינות שאנחנו מעגלים
ואת הקצוות שאנחנו מיישרים
כל אחד במה שנוח ומתאים לו

בעצם את אומרת שכל מי שדחוף לה לנקות את הבית זה כי היא לא מסוגלת לסבול את האבק שמעל המשקופים
או לכאורה את אומרת שהאיפור נועד כדי לטפח את עור הפנים ולא ח"ו כדי להנעים את עצמי על פניי אחרים ?
מה??
אני מנקה את הבית בשביל שיהיה לנו נעים בו, ממש לא בשביל השכנה שמציצה מהדלת.
גם איפור- אני יוצאת איתו מהבית כדי שיהיה *לי* נעים ונחמד, ממש ממש לא כדי שאחרים יסתכלו עלי ויראו כמה אני יפה עם איפור...

במקום שאני עובדת לא נתקלתי במישהי עם אותו בגד יומיים.
ולא שאני משננת כל יום מה כולן לבשו אתמול, סביר להניח שגם לא אזכור. אבל למחרת אם מישהי תגיע עם אותו בגד זה כן יקפוץ ויהיה חריג.
ואף אחד לא ביקש שתגוונו בשביל החברות שלכן, לא מפריע לי שחברה תגיע חודשיים עם אותו בגד, עניין שלה.
הדיבור על זה אם החברה לבשה או לא זה לא כדי לגוון לי אלא כדי לומר שזה כן נתפס בעין.
ולא ברור למה זה כ"כ יצא מפורפורציות.
שכל אחת תעשה מה שטוב לה!

מאמינה שהרוב אכן מנקות כי להן זה מפריע ולא בגלל השכנה
את לא מתאפרת בבית? גם כשאת לא יוצאת לשום מקום סתם בשביל עצמך?
אבל למחרת אם מישהי תגיע עם אותו בגד זה כן יקפוץ ויהיה חריג.
בהודעה שפתחה את הנושא דובר על לבוא פעמיים באותו שבוע עם אותו בגד. לא יום אחרי יום...
יש הבדל קטן :)

ולא ברור למה זה כ"כ יצא מפורפורציות.
שכל אחת תעשה מה שטוב לה!
אני כבר לא זוכרת איך הנושא הזה עלה פה אבל אחרי שגורמים לכולם פה להרגיש מוזנח וחריג עם בגד יומיים אז ממש קל להגיד שכל אחת תעשה מה שטוב לה...
בכל אופן, גם אני אוהבת לגוון בבגדים, וכשאני במצב שאני יכולה ללבוש כל בגד מהארון (לא מניקה ולא בהריון...) אז באמת משתדלת גם לא לחזור על עצמי, אבל אני לא רואה איך מה שאני עושה בשביל עצמי כי ככה בא לי אמור להשפיע על הצורה שבה אני מסתכלת על אחרות, זה התערבות קיצונית בחיים של אחרים. בפירוש לא אמרתם פה משהו על לכלוך או ריח לא נעים שמפריע לסביבה, דיברתם על בגד נקי אבל שראיתם אותו כבר אתמול אז הנוף הוא אותו דבר... עד איפה צריך להכנס לתוך החיים של מישהו אחר?...

נערך לאחרונה ב:
אני מוותרת על הרבה דברים.. וכבר אפילו לא רואה בזה וויתורים
מרגישה שמצאתי את הדרך הייחודית שלי בניהול הבית
ועל מה אני לא אוותר לעולם -
צפה בקובץ המצורף 1867818
אני יכולה להעיד
שאני לא כ"כ זוכרת הרבה מהגיל הקטן
אבל את מה חילקתי ביום הולדת אני זוכרת טוב מאד.
נולדתי בראש חודש כסלו וחילקתי סביבונים למילוי עם סוכריות/ עדשים
לא זוכרת כ"כ טוב
אבל זוכרת איך ישבנו ומילאנו כי מחר יש לי יום הולדת...

בעיקרון זה התחיל פה.
אבל זה באמת לא משנה.
הדיון התחיל להעכיר קצת את האשכול היפה הזה.
מה קורה פה???
סיימנו את הדיון הכ"כ לא קשור וכ"כ לא אקוטאלי על בגדים וההתאמה ללבישה דו שבועית?????
בואו נמשיך עם מטרת האשכול:
מה ההקלות!!! שאנחנו נותנות לעצמינו ועל מה אנחנו מוותרות בגלל העומס הבלתי אפשרי של נשים מדהימות שכמונו שמקדישות את כל החיים שלהן לבעל ולדור הבא בעז"ה.
מותר לכתוב מה אין לנו כח לעשות
זו לא בושה
עם מה אנו לא מסתדרות
ומה יחכה לעשור הבא כשהילדים יגדלו
ולא צריך להתנצל
ולא להתגמגם
ולא להתייפייף
אנחנו עושות מעל ומעבר
וזה בסדר!!!!!!!!!!

נשות ישראל אשריכן
בהתחלה זה היה נראה לי עוד אשכול נחמד..
אבל בטוח לי שהאשכול הזה עושה נחת רוח לבורא עולם.
זה היעוד שלנו בעולם לגדל את הילדים, ולהיות אחראיות על הבית.
אבוש גאה בנו על כל החלפת טיטול, על כל ארוחה, כביסה והרשימה עוד ארוכה (אפשר להסתכל מתחילת האשכול😉)
ומי זוכרת שזה מצוותנו, יישר כח עצום!!!!!!!!!!!!!!!!!

...

מה אתן אומרות על אופציה להתחיל ללבוש בגד אחד יומיים לפני שהולך לכביסה,
קשה לי לחשוב על זה אבל זה יכול לחסוך המון כביסות
בעלי לובש את החולצה יותר מיום אחד וזה ממש חוסך..
יש כאן משהי עם נסיון?
שמחה לשמוע שהנושאים שלי מרתקים
אפשר כעת לעבור לנושא אחר 😝

אני כבר לא זוכרת איך הנושא הזה עלה פה אבל אחרי שגורמים לכולם פה להרגיש מוזנח וחריג עם בגד יומיים אז ממש קל להגיד שכל אחת תעשה מה שטוב לה...
בכל אופן, גם אני אוהבת לגוון בבגדים, וכשאני במצב שאני יכולה ללבוש כל בגד מהארון (לא מניקה ולא בהריון...) אז באמת משתדלת גם לא לחזור על עצמי, אבל אני לא רואה איך מה שאני עושה בשביל עצמי כי ככה בא לי אמור להשפיע על הצורה שבה אני מסתכלת על אחרות, זה התערבות קיצונית בחיים של אחרים. בפירוש לא אמרתם פה משהו על לכלוך או ריח לא נעים שמפריע לסביבה, דיברתם על בגד נקי אבל שראיתם אותו כבר אתמול אז הנוף הוא אותו דבר... עד איפה צריך להכנס לתוך החיים של מישהו אחר?...
חס וחלילה להיכנס לחיים .. ממש מתנצלת שכך זה הובן אני לגמרי הייתי רוצה להחזיר את הגלגל אחורה
רק התכוונתי לומר שלי זה כן מפריע כי זה היה נראה פה שזה בכלל לא בגדר ויתור אלא איזושהי דרך חיים
אם זה ויתור-וכמובן מדובר על בגדים נקיים-אני בחיים לא אכנס למישהי לבית ואכתיב לה על מה לשים דגש ומה לא,
ואם זו דרך חיים-באתי לומר את דעתי,ששונה מהרוב כאן

מה בעצם הופך את זה לפרקטי ונוח- ללבוש לכבס וללבוש שוב? סתם מתעניינת.

ברור שעושים את זה בשביל החברה, אין ספק.
אבל השכנה לא תבוא לדרוש ניקוי חלונות בביתי כי זה מפריע לה, נכון?
כל מה שאנחנו עושים בשביל הסביבה זה כי אנחנו רוצות שיאהבו / יעריכו / ייתלהבו וכו'
אבל לא כי לצד השני זה מפריע ואנחנו רוצות לספק אותו
מקווה שהובנתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה