מידע שימושי אמא, על מה את מוותרת? אשכול הטיפים לאמהות עמוסות!

מי שאני מכירה שעושה את זה, בגיל 3 שוטפת בלילה שוב, אבל בגיל 5 הילדים שלה שוטפים יופי טופי את הכלים
אני גם בגיל 6 לא מרשה...
הבת שלי בת 10 ואני עדין לא נותנת לה לשטוף כלים...
איזה תפקידים יש לגיל 6 8 10?חוץ מלסדר את החדר ומשחקים במקום....?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא יודעת אם כתבו כאן אבל יש לי רעיון לחיסכון זמן של חיפוש זוגות גרביים
קנינו את המשדך גרביים וזה פשוט כיף!!!
מצרפת קישור מאליאקספרס שווה ממש!!
זורקים לסל הכביסה (בד”כ) רק גרביים משודכות...

כל הכלים...
רק שהסיר של הצ'ולנט מדגיש את הנושא.

אישית כשאני בהריון לא פעם אני קונה סיר חד פעמית בשביל לזרוק בסוף השבת - למדתי את זה כי היה פעם אחת שפשוט לא יכלתי לגעת בסיר ולנקות אותו - הריח של הצ'ולנט היה בכול הבית מהסיר.
ופשוט זרקתי את הסיר היקר לפח.
מאז למדתי שאפשר לקחת גם סירים חד פעמיים , במיוחד עם במוצ"ש יש למשל ערב תשעה באב שאין אפשרות לשטוף כלים.
אני קניתי לאחרונה סירי יציקה של פוד אפיל- פשוט תענוג!!
מרוקנת את הסיר לתוך הפח וצריך רק שטיפה קלה.(גם אם הטשולנט התייבש)

מצטרפת
גם לי יש סיר יציקה (לא של פוד אפיל, נראה לי של נעמן/סולתם)
כיף גדול לסיר טשולנט
רק לי נשאר כל השומן דבוק?
זה נראה נקי, אבל אם אני מעבירה נייר סופג- כולו יוצא שומן.
גם אחרי ריסוס של סנו פורטה

הבת שלי בת 10 ואמי עדיון לא יותמת לשטוף כלים...
איזה תפקידים יש לגיל 6 8 10?חוץ מלסדר את החדר ומשחקים במקום....?
8 ו10 עדיין אין לי נסיון כאמא אבל בן 6-
בקשר לתפקידים- אני פחות אוהבת לתת תפקידים קבועים אבל בהחלט מגייסת לסדר ונקיון משותף.

דברים שבן שש יכול לנקות-
שיישים
מדפי מקרר
ארונות מבחוץ
חלונות- אם יש סורגים
לשאוב אבק (מיטות, ספות וכסאות)
להוריד מצעים
ספונג'ה רק ביחד, שואב שוטף- לבד.
להכניס מכונה, ואם יש קפסולות אז כולל להפעיל.

בן שנה ושמונה יכול לעשות הרבה דברים אבל אני לא מחשיבה את זה כניקיון אלא כשעת משחק :)
לעזור להכניס בגדים למכונה
'לנקות' קירות, דלתות וכו' - אגב זה מאוד בריא למוטוריקה
להכניס דברים לקופסאות- שמים את הקופסא המתאימה ליד הקיר, אמא יושבת בקצה השני ומביאה לו כל פעם חפץ לשים בקופסה.
להוציא ספרים ושאר דברים מהארון, להעביר מטלית על המדף ולהחזיר- אם התינוק שלכם עושה את זה יומיום, זה סגולה נפלאה לבוא לערב פסח עם ארונות נקיים ;)

היו פה המון טיפים על מיוני כביסה וכד' ,
אבל איך אני מייבשת את המגבות אחרי המקלחת - זה עדיין חידה!
(חוץ מלהפוך לצד השני אחרי 2-3 שעות , או לתלות לאורך במקום לרוחב על המתלה לא מצאתי.. ואין לי מייבש :( )

(חוץ מלהפוך לצד השני אחרי 2-3 שעות , או לתלות לאורך במקום לרוחב על המתלה לא מצאתי.. ואין לי מייבש :( )
על דריאטור דלוק

כנ"ל לגמרי.
אין לי רדיאטור או מייבש
אז פשוט מכבסת כל הזמן בלית ברירה...
אם אין גשם ולא קר מדי- תולה על מתקן בחוץ ומשתדלת לזכור להכניס בצהריים

על דריאטור דלוק
מגבת גוף ענקית?(אחת לשני ילדים) גם אם היה לי רדיאטור אני חושבת שזה לא הגודל המתאים
אם כבר יותר הגיוני להניח על המשענת של כיסא סלון אבל לא בא לי את הבלאגן הזה כל ערב
כנ"ל לגמרי.
אין לי רדיאטור או מייבש
אז פשוט מכבסת כל הזמן בלית ברירה...
אם אין גשם ולא קר מדי- תולה על מתקן בחוץ ומשתדלת לזכור להכניס בצהריים
כל יום מכונה ?(חוץ מהמכונות הקבועות כמובן)

רק לי נשאר כל השומן דבוק?
זה נראה נקי, אבל אם אני מעבירה נייר סופג- כולו יוצא שומן.
גם אחרי ריסוס של סנו פורטה
אולי את שמה בשר מאד שומני?
תנסי לרפד את הסיר בנייר אפיה.

אולי את שמה בשר מאד שומני?
תנסי לרפד את הסיר בנייר אפיה.
אז למה הסיר מיועד?
וכן, אני שמה בחמין אסאדו שהוא מאד שומני.
איך שמים נייר אפייה בסיר? ז"א אני מטגנת עליו? ואיך מרפדים את כל הסיר?
(השומן נמצא בכל הצדדים גם)

אז למה הסיר מיועד?
וכן, אני שמה בחמין אסאדו שהוא מאד שומני.
איך שמים נייר אפייה בסיר? ז"א אני מטגנת עליו? ואיך מרפדים את כל הסיר?
(השומן נמצא בכל הצדדים גם)
אסאדו באמת קשה לנקות.
אני אישית באסאדו לא מטגנת קודם אלא שמה אסאדו עם תפוא ותבלינים וזהו.מניחה את זה על נייר אפיה שגדול יותר מהסיר כך שזה מרפד גם מהצדדים
אם את כן רגילה לטגן קודם, את יכולה בסיום להוציא מהסיר, לשטוף, לשים נייר אפיה ולהחזיר.

אסאדו באמת קשה לנקות.
אני אישית באסאדו לא מטגנת קודם אלא שמה אסאדו עם תפוא ותבלינים וזהו.מניחה את זה על נייר אפיה שגדול יותר מהסיר כך שזה מרפד גם מהצדדים
אם את כן רגילה לטגן קודם, את יכולה בסיום להוציא מהסיר, לשטוף, לשים
במחילה,
אסאדו שומני מספיק
אני רק מרתיחה את הבשר ומוסיפה את שאר המרכיבים (וגם לא מוסיפה שמן )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה