מידע שימושי אמא, על מה את מוותרת? אשכול הטיפים לאמהות עמוסות!

ואגב תפקיד לילדים שעדיין לא בגיל ולא יודעים לקפל כביסה (אצלי הם עושים את זה כמה ביחד בכיף)
למיין כביסה נקיה בערימות לפי האנשים במשפחה
להם זה חצי משחק ובטח עדיף מאשר לסדר
ולי מקצר את הזמן וחוסך מאוד בקיפול ובארגון בארונות.

הגברת בת חמש אוספת את כל הפיגמות לכביסה
סתם שאלה, כל יום אתם מחליפות פיג'מה לכל הילדים?
הם לובשים את זה אחרי מקלחת (בד"כ) זה בכלל לא מתלכלך לא מזיעה ולא מסתם לכלוך
מה אומרות?

מה אומרות?
ברור שלא כל יום, אם מלוכלך ואם לא אז פעם בשבוע בערך

מה אומרות?
של הקטן כל יום כי כל יום הוא מתלכלכך, של הגדול פעם בשבוע.

מה אומרות?
תארתי לעצמי שיהיה תגובה על זה
אצלי בד"כ שלושת הקטנים צורכים החלפה....

אין מה לעשות
לי יש 2 מתקנים כי אחד לא מספיק
ומתקני כביסה נשברים מהר ובמיוחד הסוג מתכת הפשוט...
יש לי דווקא מתקן פלסטיק חזק מאוד שלא נשבר לי עדיין כבר 3 שנים... הוא היה יותר יקר אבל שווה
באמת המתכת זה תחלופה של פעם בחודש חודשיים גם אלה היקרים יותר
שווה להשקיע בפלסטיק איכותי

קערה של מיקסר מהבצק, מים רותחים בברז מיד אחרי השימוש יורד לבד או עם עזרה קלה בידיים,
למפספסים סדרתיים לא שמה סדין אלא ציפה של שמיכה (אצלי הציפות לא בשימוש כי יש צמר או פיקה וככה בבוקר עף לכביסה ובערב רק מניחים.
אבל זה באמת כי העומס פה משוגעעעעעע

נערך לאחרונה ב:
אין מה לעשות
לי יש 2 מתקנים כי אחד לא מספיק
ומתקני כביסה נשברים מהר ובמיוחד הסוג מתכת הפשוט...
יש לי דווקא מתקן פלסטיק חזק מאוד שלא נשבר לי עדיין כבר 3 שנים... הוא היה יותר יקר אבל שווה

איפה קונים פלסטיק?
והאטבים נתפסים עליו? הוא לא עבה מידי?

מה אני אגיד לך
באמת קשוח
ויש לי 3 קטנים
(הגדול עכשיו עשה 5)
ובהריון
לא פשוט בכלל
אה, וגילוי נאות-
כבר חצי שנה בלי משכורת!!!!
מורידה בפנייך את הכובע 🙏 על כל מה שתיארת

מקווה שקשור לנושא האשכול..
עברתי לא מזמן לדירה בלי כלום באמבטיה- ארונות מגירות וכו
מה הכי מומלץ? ארון מתחת לכיור? יחידת מגירות? איפה אתם מאחסנות את כל הדברים מסודר?
דירה שכורה ?
כי אם כן אז אני במצב דומה , החלוקה היא כזו:
ליד הכיור תליתי מתלה ואקום מאיקאה שמחזיק קופסא מלבנית פתוחה (מגיע ביחד) בפנים שמתי דיאודורנט,מקלות אוזניים וכזה שצריך באותו רגע שמתארגניםעל גבי המכונת כביסה יש סל בד בינוני ובפנים יש את ה"מאגר" של דברים שנגמרים כמו משחות שיניים באריזה,עוד מקלות אוזניים,שקיות לפח בשירותים וכאלה.
ו....(כן זה מתחלק ל 3 מקומות וזה ממש מבאס)
בחדר שלי יש שידה עם מגירה מיותרת שם אני שמה דברים יותר גדולים כמו צמר גפן,מייבש שיער,סבונים סגורים וכד'.
בגדול הייתי ממליצה לך מאוד על הואקום , ועוד סלסילה קטנה בחדר האמבטיה למילוי מאגרים. אם אין לך מקום על המכונה אז אולי להתקין מדף, זה עוזר בשביל דלי לשטיפה/סלים לכביסה/שמפואים וכד'.
אולי כאן זה המקום לשאול שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב.

כמו רבות כאן, גם לי אין מקום מיותר בארונות, ואני משתדלת לשמור על סדר כך שכל מדף יישאר נגיש ולא יהפוך לעומס שמוביל לבלגן.

אני מחפשת דרך נכונה ויעילה לאחסן את כל אביזרי הקיץ – גלגלי ים, רובי מים, כובעים, מחצלות ועוד...

עכשיו, תוך כדי כתיבה, עולה בי המחשבה שאולי אפשר לשים אותם מתחת למיטה הזו , במקום אביזרי החורף.....
אפשר לאחסן במקום מסויים שכשיגיע האביב תוכלי להחליף את המיקום עם כל הבגדי חורף או המעילים. תנסי לראות איזה פריטים תואמים מבחינת הכמות והמיקום בארון.
אבל האמת שמחצלות וגלגלי ים זה לא בשימוש כללל יום בקיץ , אז מבחינתי מתחת למיטה או בארון גבוה זה ממש לא נורא בגלל שזה לא כל כך תדיר.
מה אומרות?
בתקופות קשוחות של הקטנים - כן, אם מלכלכים, אבל אצלי הגדול מאוד מזיע גם בחורף,גם עם חולצה קצרה (..) אז מחליפה לו כל יומיים
דווקא יש לי מתכת ומחזיק המון זמן, הפלסטיק לדעתי יותר מסכן הוא מתקפל כ"כ בקלות.
כמובן שתלוי מאוד מה מעמיסים על המתלה , אם תתלי עליו שמיכה שלא עברה סחיטה הוא יישבר מיידית. צריך לשים לב שהבגדים לא כבדים ממים + לא גדולים מידי, מה שגדול אפשר לתלות על הדלת או על 2 כיסאות לכמה שעות וזה מספיק

איפה קונים פלסטיק?
והאטבים נתפסים עליו? הוא לא עבה מידי?
אני לא תולה עם אטבים
ברגע שזה מתקן כביסה בתוך הבית ואין סכנה של התנופפות ברוח- לט חושבת שאטבים נחוצים
תולה כל פריט על קו האמצע שלו
את הגרביים הקטנות של הילדים פשוט מפזרת על המתקן למעלה אחרי שהכביסה תלויה, כי הן נופלות אם תולים אותן

מתקני המתכת של משנת יוסף מחזיקים אצלי כבר שנה פלוס
לעומת אחרים שנשברו בסיטונאיות

אני לא תולה עם אטבים
ברגע שזה מתקן כביסה בתוך הבית ואין סכנה של התנופפות ברוח- לט חושבת שאטבים נחוצים
תולה כל פריט על קו האמצע שלו
את הגרביים הקטנות של הילדים פשוט מפזרת על המתקן למעלה אחרי שהכביסה תלויה, כי הן נופלות אם תולים אותן
אם אני לא אתלה עם אטבים אז הכביסה תתייבש רק אחרי שבוע...

אני תולה במרווחים, פס כן פס לא, ככה הבגדים לא צמודים אחד לשני
באמת בדירה הקודמת שגרנו היה לוקח כמה ימים
כרגע אנחנו גררים בדירה שמחוממת עם יונקרס (הסקה בכל הבית) שזה גם מייבש...
אז זה כן מתייבש תוך יום וחצי

תבדקי איזה מזגן הכי חזק אצלך ותשימי את המתקן תחתיו.

בעבר היה לוקח לנו מספר ימים לייבש כל מתקן.
עכשיו מזגן די חדש בסלון.
תוך שעתיים הכל יבש. חלום.

ענו לך על זה?
נשבר לי המתקן כביסה ואני צריכה לקנות דחוף...
מאז שקניתי את המתקן הזה אני הרבה יותר בכיף תולה כביסה..........
מתקן מעולה, הרבה מקום לתליה חזק ויציב
יש לי אותו שנה נראה חדש
1739393965877.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה