עזרה אמא שחוקה בלי אגורה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כתבו לך פה דברים מאד נכונים אבל חוץ מזה אני רוצה לאמר לך. שהתקופה הזו עם שתי קטנטנים ובהמשך גם שלושה בע"ה.
היא אחת התקופות הקשות בהורות. הטיפול הטכני הוא אינסופי. ולפעמים זה גם מאד מאד משעמם ולא מספק.
כך שגם אם היו מסודרים במעון לא בטוח שהיית מרגישה לא שחוקה, ודאי שאם את איתם ועובדת במקביל זה כמעט בלתי אפשרי.
מה אני רוצה לאמר? קדם כל תכילי את עצמך זה באמת קשה ולא בטוח שיציאה לערב לבית קפה או קניה של בגד חדש (או אורור אחר) באמת היו עושים את ההבדל.
ויחד עם זאת אני מצטרפת להצעות שעלו פה על חישוב מסלול מחדש... מגורים, מטפלת, עבודה.
עברנו הרבה בחיים (קורונה, מלחמות..) עבודה יחד עם טיפול בפעוטות זה מצב בלתי אפשרי. אחרי שתגיעי למסקנה הזו תמצאו פתרון.
זה כמו שלא תצאי לעבודה ותשאירי אותם בבית בלי השגחה גם אם אין פתרון אחר נכון? אז גם לעבוד ולגדל במקביל ילדים בגיל כזה זה לא אפשרי.
הלוואי שהיה לי את האפשרות לעשות את השעות שלי עד 4 וזהו!!
להתנתק!
ולגדל אותם בשלווה ואהבה!
אבל ככה שכל היום אני רודפת אחרי העבודה, הילדים, החיים, כל הזמן מרגישה צורך לפצות את עצמי.....

• הוסף לסימניות
1. יש בירושלים ארגון של ר' שיעלה שמחלק מטרנות למשפחות בלי לנבור יותר מידי ולחשבן הכנסות
2. המחיר של המטפלת נשמע הזוי גם בירושלים
1800- לשני התינוקות ביחד. עד אחת וחצי זה בסדר גמור.
כנראה אני לא היחידה שהבנתי שמשלמת 1800 לכל ילד...
900 זה באמת סביר יותר

• הוסף לסימניות
איזה פריפריה מומלצת?
אנחנו לא מכירים אותך (ע"מ / ליטאית / חסידית, רישיון נהיגה, צורך בקרבה להורים, ועוד אלף פרמטרים)
תעשי רשימה של חברות שלך מהסמינר, איפה כל אחת גרה היום
תשבי עם בעלך ותעשו טלפונים / ביקורים במקומות שונים
ותקבלו החלטה! (בדיוק עכשיו זה הזמן כדי להספיק למצוא דירה ולעבור בפועל בחופש)

• הוסף לסימניות
הלוואי שהיה לי את האפשרות לעשות את השעות שלי עד 4 וזהו!!
להתנתק!
ולגדל אותם בשלווה ואהבה!
אבל ככה שכל היום אני רודפת אחרי העבודה, הילדים, החיים, כל הזמן מרגישה צורך לפצות את עצמי.....
וואי, את הכי צודקת בעולם!
זה באמת קשוח מאוד מאוד!!

• הוסף לסימניות
נכון.
אפילו שיש כאלה שטוענים לי שככה החיים ואנ סתם בוכה ויש כאלה שיש להם יותר צרות.
מכירים את האלה שמנמיכיםאותך?
אויש, נו באמת.
בדיוק מה שצריך להגיד לאישה במצב שלך.
קודם כל תעריכי את עצמך - את אישה גיבורה, חזקה ומדהימה שאת ככה מתפקדת ומחזיקה הכל עלייך, וזה לא מובן מאליו!
דבר שני תביני, תכילי ותקבלי את עצמך - גם אם יש אנשים עם צרות גדולות יותר זה לא אומר שמה שאת חווה לא קשה, וזה הכי הגיוני שיש!
דבר שלישי - תנסי לחפש פתרונות, אולי באמת לעבור דירה, אולי הסבת מקצוע, אולי הכנסה כלשהי מצד בעלך, מה שמתאים ונכון לכם. אבל כל זה רק אחרי 2 השלבים הראשונים.

• הוסף לסימניות
יש לי ב"ה 2 ילדים צפופים-
אחד בן שנה וחצי ואחת בת 7 חודשים,
אין מעוןןןןןןןן!!!!!
ואני עובדת כלללל השבוע (בלי יום חופשי- גם לא בשישי....)
יוצאת בבוקר וחוזרת באחת וחצי בצהריים----
ובנוסף במסגרת משרתי צריכה לעבוד גם בשעות הצהריים עם הילדים ו/או בערב.
מרגישה שחוקה, עייפה, מסכנה, עצבנית, מיואשת ועוד כהנה.....
אבל מה שהכי קשה לי זה הבצורת בכיס-------
אין שקל מיותר ומה שיש גם איתו מתחשבנים-
על כל חבילת טיטולים שצריך לקנות נצבט לי הלב,
כל מטרנה מורידים משהו מהקנייה,
אין מצב לחריגות,
וכמובן לא לפינוקים / בגדים / וכו'.....
אומרים לי לכי תשתחררי, תקני, תתפנקי-
אבל כסף מנלן????
איך אפשר לשרוד כשאת חייבת לעבוד את כל השעות בשביל להביא פרנסה מספקת?
כשאת צריכה לעבוד עם הילדים כי אין מעון?
כשעל כל כפית מטרנה את חושבת פעמיים?
חשוב להבין מה מטרת האשכול

שיתוף?
בקשת עצות?
בקשת תמיכה והזדהות?
רעיונות לתעסוקה נוספת?

• הוסף לסימניות
אויש, נו באמת.
בדיוק מה שצריך להגיד לאישה במצב שלך.
קודם כל תעריכי את עצמך - את אישה גיבורה, חזקה ומדהימה שאת ככה מתפקדת ומחזיקה הכל עלייך, וזה לא מובן מאליו!
דבר שני תביני, תכילי ותקבלי את עצמך - גם אם יש אנשים עם צרות גדולות יותר זה לא אומר שמה שאת חווה לא קשה, וזה הכי הגיוני שיש!
דבר שלישי - תנסי לחפש פתרונות, אולי באמת לעבור דירה, אולי הסבת מקצוע, אולי הכנסה כלשהי מצד בעלך, מה שמתאים ונכון לכם. אבל כל זה רק אחרי 2 השלבים הראשונים.
תודה

• הוסף לסימניות
מה ניתן לשכלל במקצועות כמו הוראה??
ללכת לעבוד בממ"ח\ ממ"ד ולא בעמותות
להשלים לתואר ראשון כדי לפתוח אפשרויות בהמשך- את בתחילת החיים.
לקחת ריכוז מקצוע\ צהרון\ חוגים בתוך בי"ס מסודר (בעמותות זה לא מתוגמל ולא שווה)

• הוסף לסימניות
ללכת לעבוד בממ"ח\ ממ"ד ולא בעמותות
להשלים לתואר ראשון כדי לפתוח אפשרויות בהמשך- את בתחילת החיים.
לקחת ריכוז מקצוע\ צהרון\ חוגים בתוך בי"ס מסודר (בעמותות זה לא מתוגמל ולא שווה)
הייתי צדיקה ועשיתי תואר אקווילנטי.

• הוסף לסימניות
הייתי צדיקה ועשיתי תואר אקווילנטי.
טוב, זה חלק מהדיון שלכם בינכם.
אי אפשר להמשיך להחזיק אקסיומות מכל הכיוונים ולקוות שמשהו ישתנה.
הבעיה היא לא העדר אופציות, אלא המון תנאים סותרים
(ותשמחי שזה מתפוצץ לך עכשיו עם 2 קטנטנים ולא עם 6 ילדים במוסדות שכבר הרבהההה יותר קשה לעשות שינוי, כלשהו. אם תעשו עם עצמכם תהליך נכון, תהיו במקום הרבה יותר טוב בעוד כמה שנים בעז"ה)

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איפה אבא של הילדים בכל הספור? למה את צריכה לשבור את הראש לבד לגבי תעסוקה ומעבר דירה????
מי אמר שהיא שוברת את הראש לבד? אולי הם מתדיינים בינהם והם גם רוצים לשמוע את חוכמת ההמונים בפרוג,
פשוט בטכני היא במחשב והוא לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה