אמהות - ארוחות לתינוק

• הוסף לסימניות
איך משלבים ארוחות של פירות וירקות לתינוקת (יונקת) בת חצי שנה?
מורידים לגמרי את הארוחה (הנקה) - במידה והיא אוכלת מנה שלמה של גרבר
או מציעים לה לאכול אחרי?
אם אני בעצם מדלגת על ארוחה זה לא יפגע בשאר הארוחות? (בכמות)

כבר התבלבלתי לגמרי כל אחות בטיפת חלב אומרת משהו אחר,
ואני לא מכירה אמא שרק מניקה (אצלנו כולם על בקבוקים ..) כך שאין לי את מי לשאול,
אשמח לדעת מה אתן עשיתן.. תודה מראש!

• הוסף לסימניות
אין בזה כללים! זה שונה מילד לילד, וכל אמא נוהגת עפ״י תחושתה, ולכן כל אחות בטיפת חלב אומרת אחרת...
דבר ראשון תביאי לילד את הארוחה (פרי או ירק), ואז תראי בעצמך אם הילד רגוע או שהוא צריך גם הנקה, בד״כ הגרבר ישביע אותו אבל לפחות זמן מהנקה.
ואם את מדלגת על ארוחה באופן קבוע, הגוף שלך יתרגל לסדר החדש, וזה לא יפגע בשאר הארוחות.

• הוסף לסימניות
גם לי יש תינוקת יונקת (בת 5 חודשים)
ומניסיון קודם וממה שקראתי בספרים-
התינוקת שלך צריכה לאכול מגיל חצי שנה והלאה את כל אבות המזון.

כך זה יוצא בערך:
הנקה בבוקר
פירות לארוחת בוקר (גרבר או פרי טבעי) +חלב אם /מטרנה
מרק לארוחת צהריים (בגיל חצי שנה טחון לגמרי)
הנקה אחה"צ
דיסה בשעות הערב
הנקה בלילה (לפני שהיא הולכת לישון)

כמו שאמרו לך, אחרי שאת מביאה את הפירות או הדיסה שימי לב אם היא רגועה או שעדיין רעבה.
אני בשלבים האלה תמיד מוסיפה גם חלב אם/מטרנה כי לרוב זה לא משביע אותם.

• הוסף לסימניות
אם יש לך מספיק חלב והיא נראית שבעה חבל להתחיל עם האוכל הרגיל
תני לה עוד קצת להתפנק באמא
להתחיל אוכל רגיל אפשר גם אח"כ

• הוסף לסימניות
את "חטאי" אני מזכירה, אני עד גיל קרוב לשנה נותנת מעט מאוד מכל אבות המזון משהו כמו כף מלמשל: גזר מרוסק, עוף מפורר, תפו"א מרוסק
או חצי פרוסת לחם עם טחינה, רבע חביתה רכה, כף סלט ירקות.
וממשיכה בהנקה כאילו לא היתה פה ארוחה.

הילדים שלי מאוד רזים, אולי זה קשור, אולי זה קשור להנקה...
בגיל קרוב לשנה אני ממש מושיבה לארוחה עם צלחת, כף וכוס והילד אוכל עם כולם.
מה שכן, אני מאוד מאוד מקפידה על כ-ל אבות המזון מעולם ב"ה בל"ע לא היו בעיות בבדיקות הדם.

לדעתי כל עוד יש לך תתני. זה לא סתם שהקב"ה נתן את זה, פעם נתנו עד גיל שנתיים, הכון להיום הרפואה "התקדמה" אבל זה מוכח שילד שינק עד גיל מאוחר, מפותח יותר, חזק יותר, בריא יותר מכל ילד שלא.

• הוסף לסימניות
מנת פירות דוחה את הארוחה בכשעה. (כמו מבוגר שאוכל פרי. זה משביע לזמן קצר).
לכן, אם את עובדת ומנת פירות תסייע לך לא לתת תמ"ל אול לחלופין לחסוך בשאיבה (אחת לפחות), זה שווה לך.כך תגיעי הביתה ותאכילי.
מנת ירקות בתוספת חלבון (בשרי או קטניות) זו מנה מלאה והיא תחליף לארוחה, בתנאי שהתינוק אכן אכל כמות מלאה. וצריך לשים לב כחצי שעה אחרי האוכל לתת גם שתיה (מים רתוחים).
למרות ההמלצה של שושיה, ומנסיון כאמא שמניקה עד גיל שנה לפחות (כלל שאיבת 2 מנות ליום, בתקופה הראשונה!) אני כן ממליצה לך להתחיל עם טעימות לפחות, ע"מ להרגיל לטעמים ולמירקמים שונים.
אם מתאים לך ולתינוקך, תהפכי לארוחה שלימה. יש תינוקות שממש לא מוותרים על הלעיסה, שטובה להם מאד לחניכיים. ויש כאלה שאוהבים טעמים שונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1383978:
את "חטאי" אני מזכירה, אני עד גיל קרוב לשנה נותנת מעט מאוד מכל אבות המזון משהו כמו כף מלמשל: גזר מרוסק, עוף מפורר, תפו"א מרוסק
או חצי פרוסת לחם עם טחינה, רבע חביתה רכה, כף סלט ירקות.
וממשיכה בהנקה כאילו לא היתה פה ארוחה.

הילדים שלי מאוד רזים, אולי זה קשור, אולי זה קשור להנקה...
בגיל קרוב לשנה אני ממש מושיבה לארוחה עם צלחת, כף וכוס והילד אוכל עם כולם.
מה שכן, אני מאוד מאוד מקפידה על כ-ל אבות המזון מעולם ב"ה בל"ע לא היו בעיות בבדיקות הדם.

לדעתי כל עוד יש לך תתני. זה לא סתם שהקב"ה נתן את זה, פעם נתנו עד גיל שנתיים, הכון להיום הרפואה "התקדמה" אבל זה מוכח שילד שינק עד גיל מאוחר, מפותח יותר, חזק יותר, בריא יותר מכל ילד שלא.
כשהבכורה שלי הייתה בת שנה היא התאשפזה ושהרופא שמע שהיא רק יונקת הוא כמעט שלח אותי לרווחה. אחרי בדיקות מקיפות הוא גמגם שהכול מצויין לגמרי. זה לגמרי תלוי בהרגשה שלך כאמא: את רואה אם הילדה רעבה, אם היא חיונית, אם יש לה תאבון וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
נראה לי

שרוב הפירות מותרים, אבל מומלץ לנסות בכמויות קטנות כדי לבדוק אם מתפתחת אלרגיה.
מנגו, לדוגמא הוא אחד מהפירות שעלולים לגרום אלרגיה.

אם לתינוקת שלך אין בעיה- גם לך לא אמורה להיות...;)

• הוסף לסימניות
חלב אם הוא האוכל הכי מושלם, עם כל אבות המזון (יש קצת ויכוח אם צריכים להוסיף ברזל). כל דבר אחר ממלא את הבטן על חשבונו. לדעתי הצנצנות של גרבר מכלים מעט מאד ויטמינים וכו'. הנקתי כל ילד הנקה מלאה (כולל חלב שאוב) עד גיל 8-9 חדשים.

בערך באותו זמן הילד יכול לשבת בלי תמיכה, להכניס אוכל לפה בעצמו, ויש לו כמה שיניים - זה נראה לי הגיל שמתאים להתחיל עם טעימות. אז הושבתי את הילד בכיסא אוכל עם מאכלים שהוא יכניס לפה (פרי העונה רך, לחם, וכו'). אין צורך לדאוג כמה הוא מצליח לאכול, וככה אין לחץ מצידך כי הוא יונק כמה שרוצה. לאט, לאט הוא אוכל יותר ויונק פחות, כל ילד לפי הקצב שלו.

אגב,
שמעתי את העצה הזאת מאמא מנוסה (ולא אחות טיפת חלב) שהבכורה שלי הייתי תינוקת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתרגמת;1384148:
חלב אם הוא האוכל הכי מושלם, עם כל אבות המזון (יש קצת ויכוח אם צריכים להוסיף ברזל). כל דבר אחר ממלא את הבטן על חשבונו. לדעתי הצנצנות של גרבר מכלים מעט מאד ויטמינים וכו'. הנקתי כל ילד הנקה מלאה (כולל חלב שאוב) עד גיל 8-9 חדשים.

בערך באותו זמן הילד יכול לשבת בלי תמיכה, להכניס אוכל לפה בעצמו, ויש לו כמה שיניים - זה נראה לי הגיל שמתאים להתחיל עם טעימות. אז הושבתי את הילד בכיסא אוכל עם מאכלים שהוא יכניס לפה (פרי העונה רך, לחם, וכו'). אין צורך לדאוג כמה הוא מצליח לאכול, וככה אין לחץ מצידך כי הוא יונק כמה שרוצה. לאט, לאט הוא אוכל יותר ויונק פחות, כל ילד לפי הקצב שלו.

אגב,
שמעתי את העצה הזאת מאמא מנוסה (ולא אחות טיפת חלב) שהבכורה שלי הייתי תינוקת.

זו הייתה ההרגשה שלי, שזה הכי טוב כרגע, כל הזמן אמרתי לסובבים (ובעיקר לאחיות בטיפת חלב...) את האוכל הרגיל, יאכל עד 120 בעז"ה כדאי כרגע לתת את מה שלא ברור ומובן מאליו.
פעם גם אחזו שמרגע הלידה לתת תמ"ל ולא חהתחיל בכלל עם ההנקה...
היום יודעים כמה זה טוב. האחיות לפי נסיוני כמה שהן מבינות, עדיין הקב"ה ברא אותנו האמהות עם אינסטינקטים טבעיים לדעת מה הכי טוב לילד שלנו, זה שהילד שלי לא עלה 1.5 ק"ג למרות שזה מה שכתוב בספרים, עדיין לא אומר שהוא בתת תזונה.
עדיין לא הצלחתי להבין מה הענין של האחיות בטיפת חלב שאומרות לי כל פעם לתת בקבוקי דייסה עם רבע כוס שמן זית, כדי שיוכלו לעשות V שהילד שלי נהיה שמן כמו הילדים האמריקאים וכי "ככה כתוב בספרים"?
כל ילד נולד במשקל שלו ומכפיל ומשלש אותו בקצב שלו.
ואני לא מדברת כמובן על מקרי תת תזונה או מקרים קיצוניים, אני מדברת על אמהות כמונו, נורמליות, פולניות:D, שכל היום רודפות אחרי הינוקות עם אוכל...

• הוסף לסימניות
בד"כ בלידה ראשונה מקשיבים בקול האחיות בטיפת חלב וחרדים מכל ביקור שם שמא תשלח לרווחה.
אח"כ לומדים שמה שהם אומרות נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה והם עם הנסיון של ילד וכלב אין להם יותר מידי מה לתרום כשאנחנו גדלנו בד"כ במשפחות ברוכות ילדים וצברנו נסיון בתור בחורות ויודעות שכל ילד גדל אחרת ולא לפי הספרים שלהם.
ילד רזה הם תמיד יאשימו את ההנקה, אצל הראשונה הקשבתי להם והוספתי והיא נשארה רזה וזה הרס לי את ההנקה.
אצל השני לא התייחסתי אליהם והמשכתי להניק כשאני לוקחת לתגבורת קרעפט, שקדים וכדו' והילד התחיל מיד לאכול מהשולחן בלי שום דייסות והוא נראה יותר טוב מהגדולה.
כשהפסקתי להניק הוא כבר ממילא אכל הכל ולא רצה דייסה כי האוכל שלנו היה לו יותר טעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1385223:
בד"כ בלידה ראשונה מקשיבים בקול האחיות בטיפת חלב וחרדים מכל ביקור שם שמא תשלח לרווחה.
אח"כ לומדים שמה שהם אומרות נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה והם עם הנסיון של ילד וכלב אין להם יותר מידי מה לתרום כשאנחנו גדלנו בד"כ במשפחות ברוכות ילדים וצברנו נסיון בתור בחורות ויודעות שכל ילד גדל אחרת ולא לפי הספרים שלהם.
ילד רזה הם תמיד יאשימו את ההנקה, אצל הראשונה הקשבתי להם והוספתי והיא נשארה רזה וזה הרס לי את ההנקה.
אצל השני לא התייחסתי אליהם והמשכתי להניק כשאני לוקחת לתגבורת קרעפט, שקדים וכדו' והילד התחיל מיד לאכול מהשולחן בלי שום דייסות והוא נראה יותר טוב מהגדולה.
כשהפסקתי להניק הוא כבר ממילא אכל הכל ולא רצה דייסה כי האוכל שלנו היה לו יותר טעים.

מסכימה עם כל מילה. ובכל זאת, לענ"ד מגיל 6 חודשים מומלץ להוסיף מטרנה או מרק עם בשר בשביל הברזל.

• הוסף לסימניות
נראה לי שכשהיא רעבה לאחר שעתיים תני לה אז קצת פירות וכו', וגם לא חייב מנה שלמה, וככה תוכלי להניק אותה מאוחר יותר. לפי דעתי אם מאד חשובה לך ההנקה לא כדאי לך להוריד ממש ארוחת הנקה, אפשר לתת טעימות ואפילו קצת יותר אבל לא כדאי לבנות על זה בתור ארוחה. מנסיון ככל שהוספתי מוקדם ממש אוכל ההנקה הלכה הרבה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shellykaz;1385302:
מסכימה עם כל מילה. ובכל זאת, לענ"ד מגיל 6 חודשים מומלץ להוסיף מטרנה או מרק עם בשר בשביל הברזל.

מבטיחה לך שבחלב אם במקרה הזה עשיר יותר בברזל, ובריא פי מליון!! כמה הורמונים מוזרקים לעופות ולבקר?
אם חסר ברזל, תמיד ניתן לתת כטיפות...
בכל מקרה אצלי אישית, מעולם ב"ה לא היתה בעיה של המוגלובין נמוך, למרות ההנקה, זה שעדיין אין בדיקות מעבדה ספציפיות לכל חלב אם, עדיין א"א לדעת כמה ברזל מכיל חלב זה או אחר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shellykaz;1385302:
ברור שצריך להוסיף, אבל מספיק אוכל מוצק כי את המטרנה אני מספקת לו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה