- הוסף לסימניות
יש לה קצת עצירות , זה קשור ?איך היציאות שלה?
יש לה קצת עצירות , זה קשור ?איך היציאות שלה?
תודה על התשובה המפורטתריח רע מהפה וריח זיעה חזק אצל פעוטה בגיל שנה ורבע זה לא דבר רגיל, וזה בהחלט מצדיק בדיקה. לרוב מדובר במשהו נקודתי - לא מפחיד, אבל לא מתעלמים מזה.
אחת הסיבות השכיחות ביותר היא שקדים מוגדלים או שקד שלישי. גם בלי דלקת גלויה, ילדים שנושמים דרך הפה או שיש להם ליחה תקועה יכולים לפתח ריח פה חריף מאוד.
סיבה נוספת יכולה להיות בעיה בשיניים, גם לתינוקות עלולה להיות עששת מוקדמת, חניכיים מודלקות או פצע קטן בפה שגורמים לריח לא נעים. מערכת עיכול לא מאוזנת או עצירות גם יכולים לגרום לריח גוף וריח פה חזקים יותר.
בנוסף, לפעמים יש זיהום קל שלא שמים לב אליו כמו דלקת אוזניים שקטה, סינוסים, הפרשה מהאף וכל אלה משפיעים על הריח.
לגבי הזיעה: בילדה כל כך קטנה ריח זיעה משמעותי הוא לא דבר שגרתי. זה לרוב לא משהו מסוכן, אבל כן משהו שצריך שרופא יראה, כי לעיתים נדירות זה קשור לאספקט מטבולי או פשוט לרגישות חזקה של בלוטות הזיעה.
מה עושים עכשיו? קודם כל, לגשת לרופא ילדים לבדיקה מלאה - לא בטלפון. לבקש שיבדקו שקדים, שקד שלישי, אוזניים, אף, סינוסים, בטן ובלוטות לימפה.
בנוסף, לעשות בדיקת שתן כי לפעמים ריח חזק קשור לדלקת בדרכי השתן גם בלי חום. כדאי גם קביעת תור לרופא שיניים לילדים כדי לוודא שאין בעיה בשיניים או בחניכיים. בימים הקרובים חשוב לשים לב אם היא נושמת דרך הפה, אם היא נוחרת בלילה, אם היא מזיעה גם כשקר, ואם הריח מופיע בעיקר אחרי שינה או כל הזמן.
מה שלא עושים: לא מחכים שזה יעבור מעצמו. זה לא אמור להיות ככה, והגוף שלה כנראה מנסה לסמן משהו ..
איך זה קשור?ריח רע מהפה יכול להיות תולעים
את מגיעה לרופא ילדים שאת סומכת עליו שיבדוק בצורה רחבה ומקצועית ולא ינפנף אותך. אני בטוחה שתמצאי רופא ילדים מקצועי יותר מניקים אנונימים בפרוגתודה על התשובה המפורטת
אני אמורה לבוא לרופא ילדים עם רשימת דברים שאני מבקשת לבדוק ?
ויש רופא שיניים לילדים כ"כ קטנים ?
איך מריח אציטון ?מנסיון מר, אם הריח הוא של אציטון זו עלולה להיות סוכרת.
כדאי להזדרז לשלול זאת.
תשתפי את רופאת הנשים שלך בתופעהתודה
השאלה היא איך בודקים , זה מול רופא משפחה/נשים ?
ואיך זה יכול להיות שאני לא סובלת מהתופעות האלו וזה רק אצלה ?
ועוד משהו , למה התכוונת גנטיקה ?
שוב תודה
כן! וכדאי מאוד עם רשימה כתובה אחרת חצי מהדברים פשוט מתפספסים.תודה על התשובה המפורטת
אני אמורה לבוא לרופא ילדים עם רשימת דברים שאני מבקשת לבדוק ?
ויש רופא שיניים לילדים כ"כ קטנים ?
כמו סוג של חומר ניקוי חריףאיך מריח אציטון ?
בלת''קבתי בת שנה ורבע
יש לה ריח רע מהפה , אבל ממש רע
מה זה בבקשה ?בלת''ק
לבדוק Trimethylaminuria
רפואה שלימה
מה זה בבקשה ?
לאחרונה , בגלל העצירות , אני לא גומרת להשקות אותההיא שותה מספיק?
שמתי לב שריח מהפה נובע מחוסר שתיה
וגם יכול לגרום לעצירות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים