אמהות מנוסות - עזרתכן בבקשה!

• הוסף לסימניות
אז כנראה שהגיע סוף סוף הזמן לגמול את הילדון מהטיטול.

אשמח להצעות וטיפים מנסיונכן.

• הוסף לסימניות
להתחיל דוקא בבכמה ימים רצופים שהוא איתך בבית.
לחכות לפעם הראשונה שהוא יפספס במכנסיים או על הרצפה, כי רק ככה הוא יבין מה התהליך.
לא לנדנד לו על שירותים אלא בצורה חוויתית ונעימה.
אני גמלתי בן בקלות ע"י ישבנון דוקא (ולא בעמידה) כך את גם בהמשך לא צריכה לרוץ איתו כל פעם (כי בעמידה הם לא מגיעים לגובה האסלה)

לעשות מכל הסיפור דרמה גדולה ולשתף את כל מי שמעוניין בתוצאות המשמחות (וגם את מי שלא...)
אם הוא מלכלך לא להיבהל ולא לכעוס: "לא נורא, בפעם הבאה אתה תצליח".
והכי חשוב לבדוק שהוא בשל ולא להיבהל מנורמות סביבתיות.
אם אחרי נסיונות ארוכים לא הולך, עדיף להניח לו ולחזור לזה אחרי חודש או יותר העיקר לא להתעמת איתו בנושא.
יש כאלה מהקטנים שנבהלים מיציאות גדולות ומעדיפים בהתחלה להשתמש רק בשביל זה בסיר או אפילו בטיטול וזה מרגיע אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1090773:
להתחיל דוקא בבכמה ימים רצופים שהוא איתך בבית.
לחכות לפעם הראשונה שהוא יפספס במכנסיים או על הרצפה, כי רק ככה הוא יבין מה התהליך.
לא לנדנד לו על שירותים אלא בצורה חוויתית ונעימה.
אני גמלתי בן בקלות ע"י ישבנון דוקא (ולא בעמידה) כך את גם בהמשך לא צריכה לרוץ איתו כל פעם (כי בעמידה הם לא מגיעים לגובה האסלה)

לעשות מכל הסיפור דרמה גדולה ולשתף את כל מי שמעוניין בתוצאות המשמחות (וגם את מי שלא...)
אם הוא מלכלך לא להיבהל ולא לכעוס: לא נורא, בפעם הבאה אתה תצליח.
והכי חשוב לבדוק שהוא בשל ולא להיבהל מנורמות סביבתיות.
אם אחרי נסיונות ארוכים לא הולך, עדיף להניח לו ולחזור לזה אחרי חודש או יותר העיקר לא להתעמת איתו בנושא.

פיספסתי את סוכות, עכשיו תקופה ארוכה שאני בעבודה והוא בגן...
אני אחכה עד.... פסח? הוא יהיה אז בן 3...
האם מורידים טיטול בבת אחת יום/ לילה?

הוא ילד שמבין מאוד!! אבל אם כרגע הוא עושה בלי להודיע מראש איך בדיוק הוא יעשה בשירותים? הסיכויים שהוא יפספס ענקיים לא?

ועוד שאלה.... סיר זה תחליף לישבנון? או שבלי קשר גם זה טוב.. (או שלא)

האמת, שיום אחד ניסיתי להוריד לו הוא פספס פעמיים ולא הזיז לו... מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
ככה זה גם שלי פספס יום יומיים כל היום. ישב על הסיר והתאפק. ואחרי דקה על הרצפה.
עד שהתייאשתי.
לאחר תקופה ניסיתי שוב ואז הוא כבר היה יותר בשל.
זו לא תקופה קלה. צריך המון סבלנות ואורך רוח- ואל תראי לו שאת לחוצה מזה (וזה קשה נורא).
לשמוח עם כל הצלחה ולעשות טררם... שהוא יחלק ממתק לאחים (אם יש).

מאז שייבשתי את הבן שלי עברו חודשיים ועדיין לא משהו. הוא יכול להתאפק שעות ולא ללכת לשירותים (נראה לי דווקא בגללה הלחץ שלי).
מענין שמחוץ לבית הוא דווקא יודע לבקש שהוא צריך. ובבית - כלום.
זה הולך די בכח- מקווה שיעבור לו.

• הוסף לסימניות
זה אומר שהוא לא בשל....
הבן שלי בן שנתיים וחצי, הורדתי ישבנון, אבל הוא לא מוכן ולא יודע בדיו איך עושים בשירותים....
סתם ככה בנים אפשר פשוט לומר להם להתכופף חזק...(להתקפל) ואז הסביבה לא מתלכלכת.....

• הוסף לסימניות
לבן עדיף לך סיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1090790:
זה אומר שהוא לא בשל....
הבן שלי בן שנתיים וחצי, הורדתי ישבנון, אבל הוא לא מוכן ולא יודע בדיו איך עושים בשירותים....
סתם ככה בנים אפשר פשוט לומר להם להתכופף חזק...(להתקפל) ואז הסביבה לא מתלכלכת.....
לדעתי זה ניצול. במקומות אחרים הוא יודע להגיד יפה.
בדרך הזאת הוא מקבל צומי שכל היום מסתובבים סביבו.
ייבשתי כי הוא עמד ללכת לחיידר (לפני גיל 3) ולא הייתה לי ברירה.
להחזיר אותו לגן? זה כבר לא אופציה.

• הוסף לסימניות
אני גמלתי לפני כמה חודשים את הבן שלי גם ביום וגם בלילה ביחד - וזה הכי טוב בעיני!!
וזה הצליח ב"ה יותר קל מהגמילה של הבת. (תמיד איימו עלי:"חכי חכי בבן תראי איזה קשה זה"...)
הפעם גם לא השתמשתי בסיר. זה מאוד תלוי לפי הילד.
אם הוא נרתע מהשירותים ומעדיף סיר.

כתבת: הסיכויים שלו לפספס הם ענקיים" ואז מה? ואם הוא יפספס כמה ימים?
באמת שגם את צריכה להיות בשלה לזה...
אני משום מה הפעם ניגשתי לגמילה באדישות כזאת, ז"א אם יפספס לא נורא ואם יפספס 10 פעמים ביום גם לא נורא... אולי ככה זה יותר מצליח באמת??

• הוסף לסימניות
אני גמלתי לפני כמה חודשים את הבן שלי גם ביום וגם בלילה ביחד - וזה הכי טוב בעיני!!
וזה הצליח ב"ה יותר קל מהגמילה של הבת. (תמיד איימו עלי:"חכי חכי בבן תראי איזה קשה זה"...)
הפעם גם לא השתמשתי בסיר. זה מאוד תלוי לפי הילד.
אם הוא נרתע מהשירותים ומעדיף סיר.

כתבת: הסיכויים שלו לפספס הם ענקיים" ואז מה? ואם הוא יפספס כמה ימים?
באמת שגם את צריכה להיות בשלה לזה...
אני משום מה הפעם ניגשתי לגמילה באדישות כזאת, ז"א אם יפספס לא נורא ואם יפספס 10 פעמים ביום גם לא נורא...
ואני הכי לא אוהבת מים ברצפה. מכל סוג שהם...

אולי ככה זה יותר מצליח באמת??

• הוסף לסימניות
אבל מה עושים בבוקר שהוא בגן?
נראה לך שלגננת יהיה סבלנות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1090773:
.

לא צריך לחכות שהוא יפספס, אפשר פשוט באמבטיה, בזמן המקלחת כשזה קורה, פשוט להסב את תשומת ליבם ש"הנה עכשיו..."

ו-צקצוק, אם לא הזיז לו שהוא פספס אז זה אומר שזה קצת מוקדם עדיין, וחבל לך להתחיל. מאד מאד חשוב להתחיל בזמן המתאים לילד, ילד שמתחילים איתו גמילה מוקדם מידי, הגמילה מתמשכת הרבה זמן וסוחטת את האמא ואת הילד.

• הוסף לסימניות
גמילה מתחילה בשלב שהילדון מזהה כשהוא עושה בטיטול. את יכולה לעזור לו לזהות. כשאת רואה אותו נעמד ומתמקד או מתאמץ תגידי לו: עכשיו אתה מתפנה. ואז כשתגידי לו רוצה להתפנות בשרותים? אז הוא ידע על מה את מדברת.

• הוסף לסימניות
תדברי עם הגננת. הגננת של הבן שלי אמרה לי בסוף שנה: חבל שעוד לא גמלת, הייתי עוזרת לך!
למשל במעון אצלינו לא מסכימים להתחיל גמילה ישר גם במעון. קודם שהאמא תנסה כמה ימים רק אחה"צ מאז שחוזר מהמעון ואז לאט לאט אפשר להתחיל גם בבוקר.

אז כדאי לך לדבר עם הגננת על הנושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1090798:

גם בעיני, אבל מה לעשות שבעיני הילדים שלי ממש לא...
לא אצל כולם זה מצליח.

• הוסף לסימניות
לגמול ביום ובלילה זה מקסים אבל תלוי בילד.
אצל הראשון הלך יופי ואצל השני- בינתיים לא.

• הוסף לסימניות
אוקי, תודה על התשובות.
רק הבהרה, הילד יודע שהוא עושה בטיטול לפעמים הוא מודיע שהוא עשה לפעמים לא.
במשך היום אני מגלה אותו בשירותים יושב על המכסה (סגור כמובן) וכשהוא רואה אותי הוא אומר לי אני עושה בשירותים ואח"כ נעמד להוריד מים.
נו.. אז הוא מבין או לא?
מקווה שכן כי כבר לא לענין להחליף להם בגיל הזה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חביבה;1090824:
תדברי עם הגננת. הגננת של הבן שלי אמרה לי בסוף שנה: חבל שעוד לא גמלת, הייתי עוזרת לך!
למשל במעון אצלינו לא מסכימים להתחיל גמילה ישר גם במעון. קודם שהאמא תנסה כמה ימים רק אחה"צ מאז שחוזר מהמעון ואז לאט לאט אפשר להתחיל גם בבוקר.

אז כדאי לך לדבר עם הגננת על הנושא.

אין סיכוי!

• הוסף לסימניות
אין סיכוי שמה? בגן/מעון בקבוצת נגמלים לגננת/מטפלת יש נסיון רב בתחום. היא גם תוכל להגיד לאמא אם הילד נראה לה בשל. אבל את הפניה לגננת האמא צריכה ליזום.

• הוסף לסימניות
לדעתי..תחכי לפסח..מה בוער לך?מפסח עד תחילת שנת הלימודים יד הרבה זמן ואז הוא גם יהיה הרבה יותר גדול...וילך לך בצי'ק בעז"ה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1090840:
אוקי, תודה על התשובות.
רק הבהרה, הילד יודע שהוא עושה בטיטול לפעמים הוא מודיע שהוא עשה לפעמים לא.
במשך היום אני מגלה אותו בשירותים יושב על המכסה (סגור כמובן) וכשהוא רואה אותי הוא אומר לי אני עושה בשירותים ואח"כ נעמד להוריד מים.
נו.. אז הוא מבין או לא?
מקווה שכן כי כבר לא לענין להחליף להם בגיל הזה.....

הוא מבין מצוין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה