אמהות מספרות על עצמן

• הוסף לסימניות
טיל גרעיני / אמהות מספרות על עצמן #1

ארוחת ערב. וי. מקלחות. וי. כביסה צבעונית מלוכלכת למכונה. וי. בגדים נקיים למחר. וי. עוד כמה קריאות עמומות מחדר הילדים: "אמא, לא חתמת לי על המבחן", "אני צריך כסף לטיול בשבוע הבא", "אני צמאה", "אני מפחד מהחושך". כמה תגובות הולמות בחזרה: "תזכירי לי בבוקר" ,"אין פה שום מפלצת", וזהו. בתחילה השקט מכשכש בזנב מגשש אם העיתוי מתאים, ולאט לאט הוא מתפזר בבית ורובץ בכל פינה אפשרית. ישששש! אפשר להכריז על ניצחון מזהיר במערכה השלישית.

היא ניגשת בצעדים חרישיים תוך איפול מוחלט למקפיא ושולפת משם את הטילון הנחשק, הזה בטעם פאדג' שוקולד בלגי 85% עם ריפל קרמל מלוח ונטיפי מרשמלו מעושן (הי, שטראוס, אם אתם משווקים טילון כזה בקיץ הבא, אל תשכחו לתת לי אחוזים). עוצרת את הנשימה כשהיא מנסה לשווא לקרוע ללא קול את העטיפה המרשרשת (שטראוס, אם אתם כבר כאן, בבקשה תצרפו למוצר החדש משתיק קול, תודה). מברכת בכוונה "מזונות" על הוופל, "שהכל" על הקציפה, ועוד ברכה פרטית משלה: "ברוך בורא פינוק בעשר שקל שמחזיר שפיות לאמא מותשת אחרי שהילדים שלה נרדמו", ומקרבת את הטילון הקר לשיניים. הבזקים חשודים בוהקים פתאום בחושך הסמיך. לרגע, היא חושבת שאולי הטילון מגיע עם תאורת לד, אבל אז נבעתת כשהיא מזהה זוג עיניים שמפלחות אותה במבט מאשים: "אני רוצה גם!".

טילון משתיק קול.jpg

• הוסף לסימניות
טיל גרעיני / אמהות מספרות על עצמן #1

ארוחת ערב. וי. מקלחות. וי. כביסה צבעונית מלוכלכת למכונה. וי. בגדים נקיים למחר. וי. עוד כמה קריאות עמומות מחדר הילדים: "אמא, לא חתמת לי על המבחן", "אני צריך כסף לטיול בשבוע הבא", "אני צמאה", "אני מפחד מהחושך". כמה תגובות הולמות בחזרה: "תזכירי לי בבוקר" ,"אין פה שום מפלצת", וזהו. בתחילה השקט מכשכש בזנב מגשש אם העיתוי מתאים, ולאט לאט הוא מתפזר בבית ורובץ בכל פינה אפשרית. ישששש! אפשר להכריז על ניצחון מזהיר במערכה השלישית.

היא ניגשת בצעדים חרישיים תוך איפול מוחלט למקפיא ושולפת משם את הטילון הנחשק, הזה בטעם פאדג' שוקולד בלגי 85% עם ריפל קרמל מלוח ונטיפי מרשמלו מעושן (הי, שטראוס, אם אתם משווקים טילון כזה בקיץ הבא, אל תשכחו לתת לי אחוזים). עוצרת את הנשימה כשהיא מנסה לשווא לקרוע ללא קול את העטיפה המרשרשת (שטראוס, אם אתם כבר כאן, בבקשה תצרפו למוצר החדש משתיק קול, תודה). מברכת בכוונה "מזונות" על הוופל, "שהכל" על הקציפה, ועוד ברכה פרטית משלה: "ברוך בורא פינוק בעשר שקל שמחזיר שפיות לאמא מותשת אחרי שהילדים שלה נרדמו", ומקרבת את הטילון הקר לשיניים. הבזקים חשודים בוהקים פתאום בחושך הסמיך. לרגע, היא חושבת שאולי הטילון מגיע עם תאורת לד, אבל אז נבעתת כשהיא מזהה זוג עיניים שמפלחות אותה במבט מאשים: "אני רוצה גם!".

צפה בקובץ המצורף 503808

מדויק בוללל

• הוסף לסימניות
עוצרת את הנשימה כשהיא מנסה לשווא לקרוע ללא קול את העטיפה המרשרשת
אוי המתח הזה...זר לא יבין.
אל תשכחו לתת לי אחוזים
למי?
כל הקטע נכתב בגוף שלישי, למעט הנ"ל.
מי אומרת את זה, האמא (אז למה גוף ראשון?)
או הכותבת? (מה היא עושה כאן? שתישאר בצל)
נראה לי שאם כל הקטע היה נכתב בגוף ראשון, זה יכל להוסיף לאותנטיות שלו.
קטע נהדר, קצר וקולע.

• הוסף לסימניות
לכידת הרגעים האלו של החיים, מדויק,
והעיניים המצוירות האלו מסתכלות במבט שכזה, ממש מרגישים צורך להתנצל.

וגם לי מיד קפץ בקטע השני המילה 'היא', בראשון אין שום איזכור והיות ולא השתמשת הרבה בכינוי גוף (וזה יופי!) זה התאים ממש לגוף ראשון, ופתאם הופיעה 'היא', רחוקה קצת כזאת.

• הוסף לסימניות
בטעם פאדג' שוקולד בלגי 85% עם ריפל קרמל מלוח ונטיפי מרשמלו מעושן
אמיתי את המצאת את זה?:eek: יש לך עתיד בשטראוס...

הכתיבה מקסימה והתוכן עוד יותר!!

אולי נמשיך ת'אשכול הזה בקטעים של רגעים של אמהות או אבות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה