התייעצות אמהות עובדות - לאן הבנות שלכן הולכות אחרי ביה״ס?

• הוסף לסימניות
יש כאן אמהות עובדות שהבעל שלהן לא בבית בצהריים?
מחפשת לשמוע ולהבין ואולי לקבל רעיונות,
מה בנות (בכורות..) בגיל 9 בערך עושות אחרי ביה״ס.. עד השנה היה לנו צהרון, מתחילה לחשוב על שנה הבאה.
נורמלי ללכת לבד הביתה ולהיות שם לבד עד 16.00 לפחות? אולי מצאתם פתרונות אחרים שלא חשבתי עליהם?

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 8 בכיתה ג' והשנה לא רשמתי אותה לצהרון (היתה אפשרות)
היא מסתדרת מעולה בבית, יש לה מפתח והיא נכנסת הביתה לבד ומתקשרת אלי,
אני מכינה לה אוכל בקופסא במקרר והיא מחממת לעצמה
ואז קוראת/ מכינה ש.ב./ וכו')
כמובן שלפעמים היא מתקשרת שמשעמם לה אבל לרוב היא מעסיקה את עצמה

• הוסף לסימניות
בת 9 ובת 8
מגיעות הביתה, אוכלות, קצת רבות, משחקות, ש"ב, לפעמים חברות.
קניתי להן תוכנית לימוד אנגלית של קידספיק וכשהן בעניין הן לומדות ומתרגלות.
יש חוגים בחלק מהימים...

בגדול מעבירים את הזמן, לא אידאלי בעיניי, ועדיין הגדולה שלי מעדיפה את הימים הללו מאשר יום רביעי שהיא חוזרת ב14:30 וממש קשה לה.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
כמה ילך לדעתכן חוג לילדות בשעה 2 או 3 בצהריים?
לפותחת האשכול נשמע שכזה דבר יועיל 😉

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
כשהייתי במצב הזה לא הייתי רוצה שהבת שלי תצא ותחזור כשאני לא בבית. בלי שראיתי האם וכמה היא התעכבה. ובכלל אלו לא שעות כל כך בטוחות להסתובב בהן לבד. הייתי מעדיפה חוג אחרי 16:00.

• הוסף לסימניות
מה בנות (בכורות..) בגיל 9 בערך עושות אחרי ביה״ס.. עד השנה היה לנו צהרון, מתחילה לחשוב על שנה הבאה.
נורמלי ללכת לבד הביתה ולהיות שם לבד עד 16.00 לפחות? אולי מצאתם פתרונות אחרים שלא חשבתי עליהם?
בגלל שכחות מפתח חוזרות, ממליצה על מנעול מספרים.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
אני רשמתי. אבל לא רשמתי לפי שעות החוג אלא לפי תחומי עניין ובמקרה זה יצא בשעות נוחות...
(החוג ב15 יותר נוח לי, כי אז מספיקים להתארגן ולצאת בלי לחץ )

• הוסף לסימניות
לא התנסיתי באופן אישי
אבל אולי אפשר למצוא בתשלום משפחה שתשמש כצהרון פרטי? אולי משפחה של אחת החברות

(רק יכולה להגיד מהצד בתור שכנה לילדה חמודה בת 10 שנמצאת לבד בבית, שהייתי עושה הכל כדי להמנע מזה..
אני רואה אותה יושבת במדרגות/למטה, משועממת, נכנסת לבית ויוצאת, באה לבקש טלפון אפילו שיש לה בבית.. אולי זה לא אצל כולם ככה אבל קשה לי לראות אותה)

בגלל שכחות מפתח חוזרות, ממליצה על מנעול מספרים.
או לשים מפתח אצל שכנה (מפתח שלא לוקחים אותו אלא משמש לפתיחת הדלת וחוזר לשכנה באותו רגע)

• הוסף לסימניות
או לשים מפתח אצל שכנה (מפתח שלא לוקחים אותו אלא משמש לפתיחת הדלת וחוזר לשכנה באותו רגע)
אני שמחה על האמון הרב שאת רוכשת לשכנים, אבל בעיניי זה בעייתי מבחינת מוגנות לתת מפתח לשכנים שיודעים שהילדה לבד בבית באופן קבוע.

• הוסף לסימניות
אני תמיד יותר רגועה כשמדובר על שני ילדים יחד, אז אולי הייתי מתאמת עם שכנה או חברה שיהיו יום כאן ויום כאן, או שיש שתי אחיות... וכמובן שיהיה טלפון בבית שיעדכנו שהגיעו.

כשהייתי במצב הזה לא הייתי רוצה שהבת שלי תצא ותחזור כשאני לא בבית. בלי שראיתי האם וכמה היא התעכבה. ובכלל אלו לא שעות כל כך בטוחות להסתובב בהן לבד. הייתי מעדיפה חוג אחרי 16:00.
אא"כ אפשר לעשות את החוג בתוך מבנה ביה"ס מיד אחרי הלימודים (יש אצלנו), ואז זה ממש פתרון מוצלח, כי זה עדיין בשעה שיש צהרון בבית הספר, והוא לא ריק...

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 11 מגיעה הביתה ב14.30. אוכלת. קצת זמן הרפיה בשבילה.
ב15.30 הולכת להחזיר את הקטנים.
בערך ב16.00 אני כבר חוזרת.

• הוסף לסימניות
אין לי ילדה בגיל... אבל אצלנו היתה כמה שנים טובות ילדה של שכנים (חברה של אחת האחיות) שהיתה מגיעה אלינו מבי"ס ארוחת צהרים ונשארת עד שההורים חוזרים
זה באמת הפתרון האידיאלי השאלה אם יש משפחה מתאימה לארוח כזה (זה לא היה בתשלום, שכנים טובים)

אגב, זו הסיבה העיקרית שרוצים להכניס בחינוך העצמאי לימודים עד 4, רוב האמהות היום עובדות עד מאוחר והבנות אבודות...

• הוסף לסימניות
אין לי ילדה בגיל הזה
אך כבר מהיום מנסה לחשוב על רעיונות (עדיין לא בא’)
אני לא הייתי משאירה לבד בבית בגיל הזה
כאחת שעובדת חלק מהימים מהבית אני זוכה לקבל דפיקות משכנתי אם אפשר לבוא ולשחק אצלינו (כמובן שילדי לא בבית)
אגב, זו הסיבה העיקרית שרוצים להכניס בחינוך העצמאי לימודים עד 4, רוב האמהות היום עובדות עד מאוחר והבנות אבודות...
אני בעד,
אפילו שיש כאלו שיסקלו אותי🙈
(שזה לא טוב לילדה, והן מסכנות וכו)
אבל אני עובדת עד 4 ובעלי גכ לא בבית בשעות הצהרים

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 8 בכיתה ג' והשנה לא רשמתי אותה לצהרון (היתה אפשרות)
היא מסתדרת מעולה בבית, יש לה מפתח והיא נכנסת הביתה לבד ומתקשרת אלי,
אני מכינה לה אוכל בקופסא במקרר והיא מחממת לעצמה
ואז קוראת/ מכינה ש.ב./ וכו')
כמובן שלפעמים היא מתקשרת שמשעמם לה אבל לרוב היא מעסיקה את עצמה
הבת שלי גם בכיתה ג, כלומר שנה הבאה תהיה בד׳
כמה זמן לוקחת ההליכה מהבי״ס לבית שלכם?
תוכלי אולי לשתף איך זה היה בהתחלה? כלומר איך הרגלת אותה לזה, איך היה לה בפעמים הראשונות?
הבת שלי לצערי לא הכי עצמאית עדיין, מוזר לי שפתאום בשנה הבאה תצטרך בבת אחת להתחיל ללכת לבד מהבי״ס , להשאר לבד, לחמם אוכל לבד.. (ולא רלוונטי לי להתחיל להרגיל אותה לחזור לבד כבר מהשנה כי השנה הביס מאד רחוק.. בשנה הבאה נעבור למקום חדש בעז״ה ורק שם זה רלוונטי..)

• הוסף לסימניות
אין לי ילדה בגיל הזה
אך כבר מהיום מנסה לחשוב על רעיונות (עדיין לא בא’)
אני לא הייתי משאירה לבד בבית בגיל הזה
כאחת שעובדת חלק מהימים מהבית אני זוכה לקבל דפיקות משכנתי אם אפשר לבוא ולשחק אצלינו (כמובן שילדי לא בבית)

אני בעד,
אפילו שיש כאלו שיסקלו אותי🙈
(שזה לא טוב לילדה, והן מסכנות וכו)
אבל אני עובדת עד 4 ובעלי גכ לא בבית בשעות הצהרים

גם אני ממש בעד!
לדעתי זה מעולה לילדות, והחוסר מעש הזה של שעות צהריים בעיני ממש מיותר..
נכון שאידיאלי יותר שיחזרו ב13.30 לאמא שנמצאת בבית ויהיה הווי בייתי ומשפחתי, אבל לצערנו זו לא המציאות, אז לפחות שיהיו בינתיים בסביבה מתאימה ויעשו דברים מועילים ובחברה מפוקחת

הלוואי שזה יקרה כבר בשנה הבאה!

• הוסף לסימניות
רוצה לכתוב את זה מהצד של הילדה...
זכור לי כסיוט מתמשך, שיעמום, ופשוט הייתי משגעת את אמא שלי בטלפונים (מדובר לפני שנים... שהכל היה יקר), ואת השכנים.
ולבסוף זה אחד הסיבות ששבר את אמא שלי להפסיק לעבוד בשנים הללו (כי אחרי היו עוד בנות)
בפגישות תמיד אמרתי לבחורים שב1 חייב להיות מישהו בבית. וממש לא מוכנה שאף ילד שלי יעבור את זה גם.
אחיי ואחיותי גם מקפידים על זה היום.

• הוסף לסימניות
בלתק
אם עוד אין טלפון בבית או או פלאפון.. זה הזמן לקנות ולא להטריח את השכנים.
גם מפתח אם לא סומכים על הילדים שלא יאבדו אז או מנעול מספרים או להשאיר דלת פתוחה.
לא להסתמך על שכנים בתדירות יומיומית.

• הוסף לסימניות
רוצה לכתוב את זה מהצד של הילדה...
זכור לי כסיוט מתמשך, שיעמום, ופשוט הייתי משגעת את אמא שלי בטלפונים (מדובר לפני שנים... שהכל היה יקר), ואת השכנים.
ולבסוף זה אחד הסיבות ששבר את אמא שלי להפסיק לעבוד בשנים הללו (כי אחרי היו עוד בנות)
בפגישות תמיד אמרתי לבחורים שב1 חייב להיות מישהו בבית. וממש לא מוכנה שאף ילד שלי יעבור את זה גם.
אחיי ואחיותי גם מקפידים על זה היום.
כולכם הצלחתם למצוא עבודה עד 13:00?
מאד קשה למצוא עבודה כזו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה