התייעצות אמהות עובדות - לאן הבנות שלכן הולכות אחרי ביה״ס?

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם בכיתה ג, כלומר שנה הבאה תהיה בד׳
כמה זמן לוקחת ההליכה מהבי״ס לבית שלכם?
תוכלי אולי לשתף איך זה היה בהתחלה? כלומר איך הרגלת אותה לזה, איך היה לה בפעמים הראשונות?
הבת שלי לצערי לא הכי עצמאית עדיין, מוזר לי שפתאום בשנה הבאה תצטרך בבת אחת להתחיל ללכת לבד מהבי״ס , להשאר לבד, לחמם אוכל לבד.. (ולא רלוונטי לי להתחיל להרגיל אותה לחזור לבד כבר מהשנה כי השנה הביס מאד רחוק.. בשנה הבאה נעבור למקום חדש בעז״ה ורק שם זה רלוונטי..)
הבי"ס של הבת שלי מאד רחוק, היא נוסעת באוטובוס 20 דקות כשפתוח בכביש
אבל זה לא שהיא התחילה לחזור לבד רק עכשיו, היא כבר מאמצע כיתה א' חוזרת לבד באוטובוס
בהתחלה היא היתה מתקשרת מהטלפון של המורה של הצהרון ואומרת על איזה אוטובוס עלתה, בהמשך מטלפונים של אמהות אחרות וככה הייתי יודעת באיזה תחנה לחכות לה, בהמשך היא היתה חוזרת גם לבד מהתחנה.
כמובן שהיו לפעמים שהייתי מקבלת כמעט התקף לב כי היא לא התקשרה ואז הייתי מנסה לברר איפה היא ואז היא היתה מגיעה הביתה ואומרת שלא היתה אף "אמא" באוטובוס להתקשר ממנה
כיום היא מתקשרת אלי רק כשיש עיכוב רציני והאוטובוס לא מגיע או מתעכב.

• הוסף לסימניות
הבי"ס של הבת שלי מאד רחוק, היא נוסעת באוטובוס 20 דקות כשפתוח בכביש
אבל זה לא שהיא התחילה לחזור לבד רק עכשיו, היא כבר מאמצע כיתה א' חוזרת לבד באוטובוס
בהתחלה היא היתה מתקשרת מהטלפון של המורה של הצהרון ואומרת על איזה אוטובוס עלתה, בהמשך מטלפונים של אמהות אחרות וככה הייתי יודעת באיזה תחנה לחכות לה, בהמשך היא היתה חוזרת גם לבד מהתחנה.
כמובן שהיו לפעמים שהייתי מקבלת כמעט התקף לב כי היא לא התקשרה ואז הייתי מנסה לברר איפה היא ואז היא היתה מגיעה הביתה ואומרת שלא היתה אף "אמא" באוטובוס להתקשר ממנה
כיום היא מתקשרת אלי רק כשיש עיכוב רציני והאוטובוס לא מגיע או מתעכב.
לא הייתי ממליצה שילדים באופן קבוע יצטרכו לבקש טלפונים מאחרים
כשאני לקוחת את ילדין מהמוסדות יש ילדים שבאופן קבוע מבקשים טלפון וזה ממש מטריד

• הוסף לסימניות
מה עושים בנים בחיידר שיש הפסקת צהריים בת שעתיים וההורים לא בבית ??
ובחיידר זה מכיתה א'!
מה עושים??

• הוסף לסימניות
בטח בתחום ההוראה / גננות...
כל השאר קשוח יותר
בימינו גם רוב המורות והגננות לא מסיימות ב1.
בבי’’ס יום לימודים ארוך יתר ויש אופק חדש ועוז לתמורה ובגנים הרבה גננות עובדות גם צהרון.

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 8+.
השנה פעמיים בשבוע יש לה חוג מייד אחרי בית הספר - מישהי אוספת אותם.
פעם בשבוע בערך היא הולכת לחברה מייד אחרי הבית ספר... (זה לא בא ממני או ממנה, החברות מעוניינות שהיא תגיע ולי זה עוזר אז אני זורמת)
פעמיים בשבוע באה אלי לעבודה. עושה ש.ב. צובעת , קוראת מלא. איכשהו מעסיקה את עצמה.
שנה הבאה אני מאוד מקווה שיהיה להם צהרון.
ומכיתה ד' (תהיה קרוב ל 10) הודעתי לה שהיא תחזור עם אח שלה הביתה...
אולי הקב"ה יצליח לי ולא אצטרך לעבוד עד 16:00..

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי ששולחת לחוגים בבית ספר- כל יום אחרי הלימודים הבנות נשארות בביה"ס, אפשר להירשם להזנה דרך הצהרון

קופצת על האשכול,
כמה ילך לדעתכן חוג לילדות בשעה 2 או 3 בצהריים?
לפותחת האשכול נשמע שכזה דבר יועיל 😉
כשהייתי במצב הזה לא הייתי רוצה שהבת שלי תצא ותחזור כשאני לא בבית. בלי שראיתי האם וכמה היא התעכבה. ובכלל אלו לא שעות כל כך בטוחות להסתובב בהן לבד. הייתי מעדיפה חוג אחרי 16:00.
אבל אניוואי הבת חוזרת כשהאמא לא בבית, לא יותר בטוח שתלך לחוג כבר? גם חוג לא בביה"ס

• הוסף לסימניות
לא הייתי ממליצה שילדים באופן קבוע יצטרכו לבקש טלפונים מאחרים
כשאני לקוחת את ילדין מהמוסדות יש ילדים שבאופן קבוע מבקשים טלפון וזה ממש מטריד
אם כבר העלית - איך מסבירים לילדים לא לבקש טלפון מאנשים ומתי זה מקרה דחוף?
הבן שלי מתקשר כמעט כל יום בחזור מהחיידר לומר שהוא כבר מגיע הביתה :)

• הוסף לסימניות
הבעיה קיימת לדעתי רק אצל בכורות.
אח"כ כבר יש מישהו בסביבה או שהאחות חוזרת בשתיים וחצי והבעיה די פתורה.

הבכורה שלי הייתה בחוג פעמיים בשבוע. החוגים אצלינו בגילאים האלה מקבילים בשעות לצהרון וצריך לבוא בתילבושת אז הילדה היתה נשארת במבנה ביה"ס עד שתיים או שתיים וחצי כשהתחיל החוג וחוזרת הביתה רק אחרי החוג.
יום נוסף היתה הולכת בקביעות לגיסתי הצדיקה, יום נוסף היה יום קצר שלי ויום נוסף היתה הולכת לחברה או מזמינה חברה

• הוסף לסימניות
בתור ילדה, הייתי אחר הצהריים עם סבתא.
כשהיא לא הייתה, היה צהרון, לפעמים זה היה אפילו לילדים קטנים ממני והייתי נהנית להרגיש גדולה ולעזור.
כשלא היה גם את זה, הייתי אצל שכנות (אמא שלי כמובן היתה מסכמת איתם מראש, ייתכן שגם שילמה להם) או חברות, אוכלת איתם ארוחת צהריים ומשחקת.
או שאמא שלי היתה מביאה אישה שתהיה בבית (מעין מטפלת), היתה פעם אישה צעירה שאחר כך ילדה והיתה מגיעה עם התינוק, היתה פנסיונרית (שלימדה אותי לסרוג), היו כמה בחורות ופעם היתה גם אחת עם ילדים מספיק גדולים שהסתדרו כנראה בלעדיה בצהריים.
הייתי לבד רק מגיל 13 בערך. וכמה שהיום אני מעריכה את ההורים שלי על כך, שלא השאירו אותי לבד למרות שהייתי יכולה להסתדר.

• הוסף לסימניות
אם כבר העלית - איך מסבירים לילדים לא לבקש טלפון מאנשים ומתי זה מקרה דחוף?
הבן שלי מתקשר כמעט כל יום בחזור מהחיידר לומר שהוא כבר מגיע הביתה :)
מה הבעיה להגיד במילים ברורות ש - לא.
?

• הוסף לסימניות
אני שמחה על האמון הרב שאת רוכשת לשכנים, אבל בעיניי זה בעייתי מבחינת מוגנות לתת מפתח לשכנים שיודעים שהילדה לבד בבית באופן קבוע.
ואם לא יהיה להם מפתח?
שכנים יודעים דברים.
בכל מקרה.
לא הייתי ממקדת בזה את עניין המוגנות.

כאילו, כל הסיטואציה של ילד לבד בבית, היא משהו שצריך לתת עליו את הדעת, גם מהפן הזה של מוגנות, אבל בעיני, שכנה שאני סומכת עליה מספיק בשביל להפקיד אצלה מפתח, היא כתובת לעזרה עבורי ועבור ילדי בכל סיטואציה.
מה שכן, נראה לי שעדיף לסכם דברים כאלו מראש, בצורה שלא תהווה מעמסה על השכנה, או שתתגמל אותה באופן הולם.

• הוסף לסימניות
כולכם הצלחתם למצוא עבודה עד 13:00?
מאד קשה למצוא עבודה כזו
לא... אז היא הפסיקה לעבוד וזוכרת שהצטמצמנו יחסית בגלל זה.
אבל היא תמיד אמרה, זה היה החלטה של ההורים בשביל שהילדים יגדלו טוב ובריא
ובאמת היא הקדישה את החיים שלה בשבילנו, רק בשנים האחרונות יצאה לעבוד ולהתחיל קרירה בגיל כזה.

לי אישית זה דוגמא, ילד צריך הורה בבית שחוזר מהלימודים

• הוסף לסימניות
לא... אז היא הפסיקה לעבוד וזוכרת שהצטמצמנו יחסית בגלל זה.
אבל היא תמיד אמרה, זה היה החלטה של ההורים בשביל שהילדים יגדלו טוב ובריא
ובאמת היא הקדישה את החיים שלה בשבילנו, רק בשנים האחרונות יצאה לעבוד ולהתחיל קרירה בגיל כזה.

לי אישית זה דוגמא, ילד צריך הורה בבית שחוזר מהלימודים
זה טריקי, אני מכירה אישה שעשתה החלטה כזו והילדים שלה גדלו בתחושת מחנק וחסר, ולכן יצאו דווקא למשרות שמכניסות הרבה (וגם נעדרים בהן הרבה).

• הוסף לסימניות
רוצה לכתוב את זה מהצד של הילדה...
זכור לי כסיוט מתמשך, שיעמום, ופשוט הייתי משגעת את אמא שלי בטלפונים (מדובר לפני שנים... שהכל היה יקר), ואת השכנים.
ולבסוף זה אחד הסיבות ששבר את אמא שלי להפסיק לעבוד בשנים הללו (כי אחרי היו עוד בנות)
בפגישות תמיד אמרתי לבחורים שב1 חייב להיות מישהו בבית. וממש לא מוכנה שאף ילד שלי יעבור את זה גם.
אחיי ואחיותי גם מקפידים על זה היום.
אמא שלי גם עבדה (ועדיין) עד 4
הסתדרתי יפה מאוד, אין לי טראומה מהעניין. פעם ב הייתי הולכת לחברה
אבל ביום יום, היתה לי צלחת מוכנה במקרר, רק לחמם וזהו.
מגיעים הביתה, מתקשרים לאמא להגיד שבאנו , מחממים אוכל, יש שיעורים, צריך לקחת את האחים וזהו, הצהרים עוברים.
יש מצב שזה תלוי במיקום של הילדה בבית (אני בכורה)

• הוסף לסימניות
אני עשיתי הסכם עם אמא נוספת שהיתה באותו מצב שפעמיים בשבוע הילדות הולכות יחד לבית שלנו ופעמיים לבית שלה, כל פעם חיממו לעצמן אוכל שהוכן מראש ועשו יחד שיעורים ושחקו עד 4
מציינת שמדובר בבנות בוגרות שהסתדרו עם חימום במיקרו ואחריות על מפתח

• הוסף לסימניות
זה טריקי, אני מכירה אישה שעשתה החלטה כזו והילדים שלה גדלו בתחושת מחנק וחסר, ולכן יצאו דווקא למשרות שמכניסות הרבה (וגם נעדרים בהן הרבה).
מעניין
כי אצלנו כל האחים ככה, יש תמיד הורה מבוגר בבית ב1.
למרות שבפועל רק אני הכי סבלתי מזה, כי זה היה שנתיים שהייתי בא, ב ולא כמו הגדולים ממני שהיו בלימודים עד מאוחר
והקטנים היו בצהרון.

ודווקא גדלנו בשמחה ובחוויות מלאות ועמוסות

אבל זה תלוי איך ההורים לוקחים את זה.
כן אפשר להגיד שאמא שלי הקדישה לנו את החיים. את הקריירה שלה.
היום בגיל 50 לבנות הכל מחדש...

• הוסף לסימניות
מעניין
כי אצלנו כל האחים ככה, יש תמיד הורה מבוגר בבית ב1.
למרות שבפועל רק אני הכי סבלתי מזה, כי זה היה שנתיים שהייתי בא, ב ולא כמו הגדולים ממני שהיו בלימודים עד מאוחר
והקטנים היו בצהרון.

ודווקא גדלנו בשמחה ובחוויות מלאות ועמוסות

אבל זה תלוי איך ההורים לוקחים את זה.
כן אפשר להגיד שאמא שלי הקדישה לנו את החיים. את הקריירה שלה.
היום בגיל 50 לבנות הכל מחדש...
האמא לקחה את זה לגמרי בטוב ובהשקעה של החיים בילדים. הילדים חלקם ראו את זה אחרת.
לא הכל תלוי רק בגישה של ההורים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה