אמהות עובדות מהבית!!

• פותח הנושא YR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אמהות לכמה ילדים (3, 4, 5..) ועוד תינוק קטן עובדות מהבית
- מה הסדר יום שלכם?
איך מספיקים בית מסודר ומתפקד וגם עבודה??
עשיתי רשימה של מטלות יומיומיות יצא לי 5 שעות!!!.. :eek:
וזה רק סידור מינימלי של הבית, כלים, ארוחות ..
בלי שעורי בית, קופות חולים, וטיפול בתינוקת שכל הזמן על הידיים..
מתי לעבוד??
תתחלקו בבקשה איזה סדר יום יש לכם?
תודה למי שתענה!

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן
איך כולם מספיקים הכל ואני לא מספיקה חמישית ממה שתכננתי :mad:
תקנו אותי אם אני טועה....

• הוסף לסימניות
נראה לי ש"כולם" לא מספיקים...:)
וברצינות, גם אני בזמנו הפניתי שאלה דומה באשכול שפתחתי.
למעשה, בעבודה מהבית הכל עניין של סדר עדיפויות וארגון.
אני לא חושבת שיש מישהי שעובדת מהבית ומספיקה כל מה שהיא רוצה. כשאישה אחת צריכה לעשות כ"כ הרבה מטלות טבעי לבקש עזרה (בפרט כשיש תינוקות)

לי יש שלושה ילדים, ביניהם תינוקת בת 8 חודשים ואני לא יכולה לדמיין את עצמי מסתדרת בלי עזרה. אני לוקחת עזרה פעם בשבוע. לכביסות, לגיהוץ, לבישול יש מישהי שעוזרת לי במשך 4 שעות.

משתדלת לנצל כמה שאפשר את הבוקר (צריך הרבה משמעת עצמית...) ולפעמים קורה שעובדים בצהריים או בערב, אין מה לעשות.
ועוד דבר- לדעתי יש לשאול את השאלות הללו את האמהות העובדות מחוץ לבית, להן באמת מגיע אות כבוד. (להיות מחוץ לבית בשעות הבוקר המוקדמות ולנהל בית+ילדים זה כבר סיפור אחר...)

• הוסף לסימניות
קשה עד בלתי אפשרי
הבעיה שהשיטוטים במייל/פרוג וכו' גוזלים [לי בכל אופן] שעות ארוכות
אי אפשר לעבוד ברצף ואם אני מתרעננת באמצע ע"י "הצצה" אני מגלה ששרפתי חצי שעה
ואם המחשב/מייל נתקע או מבקשים עבודות מהרגע להרגע בשעות לא שעות אז בכלל בעיה
בכל מקרה יש כביסות/קניות/בישולים וכו' שאני גם רוצה לנצל כשהילדים לא נמצאים ולפעמים שיחות טלפון נכנסות כי אני הרי במילא לא עובדת...
בקיצור, המחשב דלוק ממוצ"ש עד ער"ש והבת שלי מבטיחה לי שהיא לעולם לא תעבוד על מחשב...
מה שאני משתדלת לעשות ולצערי לא תמיד עומדת בזה: לפתוח את פרוג והמייל רק אחרי שאני מסיימת את העבודה היומית, בשביל להתרענן אני קמה מהכסא. פתאום גיליתי כמה היום ארוך...

• הוסף לסימניות
בעלי טוען שכשעובדים בחוץ מספיקים יותר :eek:

• הוסף לסימניות
גם לדעתי כשעובדים בחוץ מספיקים הרבה יותר. אני ביום חופשי מספיקה פחות מיום שאני עובדת בו...
עבודה מהבית דורשת משמעת עצמית חזקה מאד!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shellykaz;1468274:
נראה לי ש"כולם" לא מספיקים...:)
וברצינות, גם אני בזמנו הפניתי שאלה דומה באשכול שפתחתי.
למעשה, בעבודה מהבית הכל עניין של סדר עדיפויות וארגון.
אני לא חושבת שיש מישהי שעובדת מהבית ומספיקה כל מה שהיא רוצה. כשאישה אחת צריכה לעשות כ"כ הרבה מטלות טבעי לבקש עזרה (בפרט כשיש תינוקות)

לי יש שלושה ילדים, ביניהם תינוקת בת 8 חודשים ואני לא יכולה לדמיין את עצמי מסתדרת בלי עזרה. אני לוקחת עזרה פעם בשבוע. לכביסות, לגיהוץ, לבישול יש מישהי שעוזרת לי במשך 4 שעות.

משתדלת לנצל כמה שאפשר את הבוקר (צריך הרבה משמעת עצמית...) ולפעמים קורה שעובדים בצהריים או בערב, אין מה לעשות.
ועוד דבר- לדעתי יש לשאול את השאלות הללו את האמהות העובדות מחוץ לבית, להן באמת מגיע אות כבוד. (להיות מחוץ לבית בשעות הבוקר המוקדמות ולנהל בית+ילדים זה כבר סיפור אחר...)

תודה על השיתוף!
ברור שמי שעובדת מחוץ לבית מגיעה להם כבוד. שאלתי את מי שעובדות בבית כי זה מה שרלבנטי לי. מצד שני הילדים שלהם לא באים איתם לעבודה - אז את העבודה הם כן מספיקים.
מעניין לי איך את לוקחת אזרה בבישולים? מישהי מגיעה אליך ל-4 שעות? לפני שבת או באמצע שבוע?
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1468288:
קשה עד בלתי אפשרי
בכל מקרה יש כביסות/קניות/בישולים וכו' שאני גם רוצה לנצל כשהילדים לא נמצאים ולפעמים שיחות טלפון נכנסות כי אני הרי במילא לא עובדת...
בקיצור, המחשב דלוק ממוצ"ש עד ער"ש והבת שלי מבטיחה לי שהיא לעולם לא תעבוד על מחשב...
מה שאני משתדלת לעשות ולצערי לא תמיד עומדת בזה: לפתוח את פרוג והמייל רק אחרי שאני מסיימת את העבודה היומית, בשביל להתרענן אני קמה מהכסא. פתאום גיליתי כמה היום ארוך...

זהו זה - אנחנו במילא לא עובדות!
לגבי המייל והפרוג - הרעיון באמת מוצלח אולי אנסה לאמץ אותו לעצמי. לבדוק רק לפני ואחרי העבודה.
הבת שלך חמודה.. אהבתי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קריצה;1468289:
בעלי טוען שכשעובדים בחוץ מספיקים יותר :eek:

נכתב ע"י סיפי;1468292:
גם לדעתי כשעובדים בחוץ מספיקים הרבה יותר. אני ביום חופשי מספיקה פחות מיום שאני עובדת בו...
עבודה מהבית דורשת משמעת עצמית חזקה מאד!!!!

אני גם רוצה להאמין בזה! זה מעלה לי בטחון עצמי! ;):D

• הוסף לסימניות
עבדתי במשך 4 שנים מהבית, עם משמעת עצמית חזקה + 2 ילדים (כך שאולי זה לא תשובה מספקת), ניהלתי סדר יום כזה:
עד 8:30 - מארגנים את הבית במהירות (משאירים בלילה בית פיקס)
עבודה רצופה - 8:30-10:30, רבע שעה הפסקה להתרעננות+ א. בוקר, רבע שעה נוספת לבית - להכניס/ להוציא מכונה, להכניס עוף לתנור וכו'.
11:00-12:30 - שוב עבודה רצופה.
12:30-12:45 - סיום בישול א. צהריים
12:45-13:45 - שעה רצופה נוספת, סה"כ 4.5 שעות בבוקר.
בערב - שוב בין 8:30 - 10:00
אבל היתה לי משמעת עצמית גבוהה מאוד.
הפסקתי לעבוד מהבית כי התחשק לי לראות אנשים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YR;1468297:
תודה על השיתוף!
ברור שמי שעובדת מחוץ לבית מגיעה להם כבוד. שאלתי את מי שעובדות בבית כי זה מה שרלבנטי לי. מצד שני הילדים שלהם לא באים איתם לעבודה - אז את העבודה הם כן מספיקים.
מעניין לי איך את לוקחת עזרה בבישולים? מישהי מגיעה אליך ל-4 שעות? לפני שבת או באמצע שבוע?
תודה.

אשתף אותך-
ביום רביעי מישהי מגיעה אליי לעזרה בעבודות הבית(ניקיון, כביסה, גיהוץ), והיא מפרקת לי 2 עופות מהם אני מכינה אוכל לאותו היום+שבת.
לפעמים אני מפשירה קילו וחצי עוף/הודו טחון, והיא מכינה לי מהם קציצות.

• הוסף לסימניות
אני עובדת בחוץ בבוקר וגם בבית בערב, זה לא נכון
שכשעובדים בחוץ אז מספיקים יותר. ביום חופשי שלי אני מספיקה
הרים וגבעות !
כמה טיפים ממני:
לבשל ביום החופשי לאותו יום ועוד ארוחה שונה כפולה בכמות ליומיים אחרכך.
בשישי לבשל לשבת כמות גדולה שתספיק גם לראשון
לקחת עזרה!!!( לעשות חשבון מה יותר רווחי שעה של מנקה או שעה שלך בעבודה ולפי זה להחליט כמה עזרה להביא)
להפעיל כמה שיותר כביסות ביום החופשי ולא לפרוס לאורך כל השבוע
להחליט על יום גיהוץ קבוע
מה עוד? אם אזכר אכתוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1468288:
קשה עד בלתי אפשרי
עוד טיפ:
לכבות את המחשב מיד אחרי שמסיימים לעבוד
ברגע שהמחשב דלוק זה מאוד מפתה אותי לגשת להציץ מה התחדש בפרוג/מייל...

• הוסף לסימניות
אל תשווי את עצמך לאלו שעובדות בחוץ והילדים שלהם בצהרון.
לך יש משמרת בוקר ומשמרת ערב. אחרי צהריים פנוי ואז יש לך את הילדים איתך, בעוד אמהות הצהרון יש להם משמרת בוקר ומשמרת אחה"צ וערב פנוי בלי ילדים. הן פשוט חוסכות לעצמן שעתיים וחצי של טיפול בילדים כל יום, וזה בלי לחשב שהרבה מהם לא צריכות בכלל להכין צהריים כי אף אחד לא אוכל בבית והבית שלהם בקושי מתלכלך כי רוב הזמן הוא ריק... תוסיפי לעצמך את הטיפול בתינוק גם בבקרים, רק העצבים שזה לנסות לעבוד כשכל רגע מפריעים לך
מה עוד? מי שעובדת בחוץ רואה אנשים ומתקשרת, מי שעובדת בבית צריכה לפצות את עצמה בגלישה / טלפונים כדי למלאות את החלל. (ובכלל גם אלה שהן בעבודה רואים אותן בצ'אט או בפרוג פעילות)
תוסיפי לזה, הפרעות מהשכנים / משפחה וכו' שמבקשים ממך טובות כי "את ממילא לא עובדת"
לא שהייתי רוצה להתחלף איתן, אבל שלא יצפו ממני להספיק כמותן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1468343:
לך יש משמרת בוקר ומשמרת ערב. אחרי צהריים פנוי ואז יש לך את הילדים איתך, בעוד אמהות הצהרון יש להם משמרת בוקר ומשמרת אחה"צ וערב פנוי בלי ילדים. הן פשוט חוסכות לעצמן שעתיים וחצי של טיפול בילדים כל יום, וזה בלי לחשב שהרבה מהם לא צריכות בכלל להכין צהריים כי אף אחד לא אוכל בבית והבית שלהם בקושי מתלכלך כי רוב הזמן הוא ריק... תוסיפי לעצמך את הטיפול בתינוק גם בבקרים, רק העצבים שזה לנסות לעבוד כשכל רגע מפריעים לך
מה עוד? מי שעובדת בחוץ רואה אנשים ומתקשרת, מי שעובדת בבית צריכה לפצות את עצמה בגלישה / טלפונים כדי למלאות את החלל. (ובכלל גם אלה שהן בעבודה רואים אותן בצ'אט או בפרוג פעילות)
תוסיפי לזה, הפרעות מהשכנים / משפחה וכו' שמבקשים ממך טובות כי "את ממילא לא עובדת"
לא מקנא אפילו רגע אחד בילדי הצהרונים והוריהם!
בעבודה מהבית אפשר לשלוח ולקבל את הילדים מהלימודים ולהשכיב אותם לישון, כשעובדים מחוץ הרבה פעמים צריכים לוותר על חלק מהנ"ל
והטובות זה סוגיה בפני עצמה ולעתים שורפת שעה + ואם רוצים לראות דברים מעניינים אז שעתיים
מי שלא מתמצאת במחשב רואה בו כלי נפלא שעושה הוקוס פוקוס להכל ואיזה כיף לי אני יכולה לראות כל היום סרטים, בזמן שהמחשב נתקע לא פעם ומשגע את השכל כמו"כ יש לי המון קבצים/סרטונים שקיבלתי/הורדתי מכאן ומעולם לא הצצתי בהם מחוסר זמן

• הוסף לסימניות
עבדתי שנה מחוץ לבית...
ואני עובדת 9 שנים מהבית!
לא הייתי מחליפה את זה בשום עבודה אחרת.
הכרחי משמעת עצמית גבוהה.
וחלוקה מוגדרת בין שעות עבודה לשעות בית.
בהתחלה הייתי כותבת לעצמי בין איזה שעות אני עובדת ובאיזה שעות לא..
אם תזכורות בפלאפון מתי לקום להעמיד ארוחת צהרים וכו'.
מעלה גדולה היא שהמחשב נמצא בחדר עבודה מיוחד
והחדר סגור על מפתח שלא בשעות העבודה.
ונקודה חשובה למי שעובדת מהבית וכמעט ולא רואה את הרחוב - חובה לארגן לעצמה יציאה לפחות פעם בשבוע..(שיעור התעמלות, קניות וכו')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1468343:
תודה!
מסכימה אתך וזה מה שאני שואלת: מתי מספיקים בתנעים האלה עוד לעבוד?
או שפתרון היחיד זה לשלוח את התינוקת למטפלת? (ממש לא רוצה לעשות את זה)

• הוסף לסימניות
אני עבדתי בחוץ עד לפני זמן מה, וכיום מהבית.
הבית שלי היה הרבה יותר מטופטפ כשהייתי בחוץ, כי היה לי דד ליין שאם לא אכיו צהריים , אפעיל מכונה, אתלה, אסדר הערב.. אז זה פשוט יחכה לי כשאחזור מהעבודה, לא יהיה אוכל ויהיה דכאון..
עכשיו כשאני בבית ,אני מודה, הכל פחות דופק !
כי כלום כביכול לא בורח, אני אומרת לעצמי:בבקר כבר אדחוף מכונה/ אעמיד סיר וכו'..
ובבקר... אל תשאלו.
זה מנסיוני.

• הוסף לסימניות
תודה!
מסכימה אתך וזה מה שאני שואלת: מתי מספיקים בתנעים האלה עוד לעבוד?
או שפתרון היחיד זה לשלוח את התינוקת למטפלת? (ממש לא רוצה לעשות את זה)
עבודה מהבית זה עבודה לכל דבר.
ילדים במטפלת (שלי במעון או משפחתון) וכשהיה צהרונים גם צהרונים
אחרת באמת א"א להספיק. א"א לעבוד בשתי מישרות בו זמנית, וזה גם לא פייר מצד הילד שהוא איתך ואת על המחשב במקום להיות איתו.

• הוסף לסימניות
יעל זלץ פותחת את התיק

יעל זלץ - שמנהלת כיום את מרכז האב של תמך בירושלים,
יצאה בכתבה מיוחדת במגזין החדש שלנו, שיוצא אי"ה בחודש הקרוב:
"אבודה בבית" - שם היא נותנת כדרכה, פרקטיקות והבנה מעשית במורכבות של אפשרויות העבודה השונות לאמא העובדת. יש מה לשמוע!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה