אמרגנים לחזנים ושירה ועוד

• הוסף לסימניות
יש למישהו רעיון כיצד לממש את הפוטנציאל השירה שיש לך?
לדוגמה אני יש לי כישרון שירה מגיל צעיר כולל טונים גבוהים מאוד יחסית
ואני אחרי פיתוח קול בסיסי
כעת רציתי להשקיע בנושא של החזנות
הבעיה היא שלהצטרף לביה"ס לחזנות זה רק אחרי החגים ואני זקוק כעת לעבודה בתחום
מה עוד שתשלום על דברים כאלו הם הון תועפות בפרט אם זה פרטי. (בבית"ס מסוימים יש סבסוד)
מישהו יודע אם ניתן להשיג מלגה כל שהיא לדברים האלו כמו שיש ללימודי הייטק ועוד או שזה לא קיים?
וכן מישהו מכיר ביה"ס באזור המרכז שפעיל ומקבל גם באמצע השנה ללימודי חזנות?
והכי חשוב האם יש רעיון עסקי למי שיש לו כשרון טבעי רק לא השקיע מספיק מקצועית בתחום
להיות חזן ולקבל ע"ז כסף אפילו למתחילים?
(זמר אני לא רוצה לכתחילה מסיבות שונות גם השוק רוי והוא גם רווי בכל מיני וד"ל)
כמובן אני יוכיח את עצמי קודם וכו'
אם יש פו מישהו שמתעסק בזה ויש לו פרימיום אשמח שלא יגיב אלא יפנה אליי ישר באישי.
אני צריך את זה לפרנסה כמובן ולא לתחביב!
ואפילו אם תשלום זול אני ישמח כגון להצטרף למקהלה בטון הגבוה.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
@אני לגבי ... אם יש לך רעיון אשמח שתפנה אליי בלי להתבייש;):p
ואם למישהו אחר יש רעיון שיפנה או יכתוב (אפילו אם הוא חושב שזה רעיון מוזר)
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם לדעתך שוק הזמרים רווי - אז עדיף לך לא לגעת בשוק החזנות
ודאי לא לצרכי פרנסה

אלא אם כן - ורק אם כן, אתה חזן בנשמה

אבל, אם זה באמת ככה, אל תפסיק להשקיע. תעבוד, תרגש, ויצא מזה רק דברים טובים

• הוסף לסימניות
לצערי אין לי כסף להשקיע אני מחפש עדיין עבודה זמנית
ללמוד חזנות זה לוקח לפחות שנה
אישית יש לי כשרון טבעי פיתוח קול בסיסי למדתי
אבל את הכללים הכבדים של החזנות אני חייב ללמוד
כמו כן את הפיתוח קול המקדם של חזנות אני חייב ללמוד הרבה זמן (הקול שלי טנור די גבוה)
חשבתי על רעיון ללכת למקום שאוהבים יותר שירה בתפילה מאשר חזנות יותר כבידה
הבעיה שגם שם זה מלא באנשים לא מקצועיים שחוגגים בזה או מקצועיים עולמית אין אמצע
ובשביל להיכנס אפילו טיפה אני חייב ללמוד שנה או להוכיח את עצמי רציני
אז חשבתי אולי יש דרך להוכיח את עצמי כמתחיל עם כישרון
או שאין חיה כזאת

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שהשוק רוי פי מילון אצל הזמרים בזמרים לא מספיק מקצועיים בלשון המעטה

אני יצרף לך קטע מחסידישקייט אונליין על זה תתחיל לשמוע בעיקר אחרי דקה ו 5 שניות
לעומת השוק של החזנים שעדיין צעירים פחות משתוללים שם ולכן יש סיכוי להתפרנס בכבוד בלי להיות
עם כל מיני וכו' (בפרט אם אתה מגיע ממגזר מסוים יותר סגור אם תהיה זמר יחשבו שנפלת על המוח
אבל אם תהיה חזן אז לא נורה ואני מגיע משם וד"ל

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני אפרט בדיוק למה התכוונתי

בכל שוק ושוק יש מקצוע החאפרות, אנשים שאין ביניהם ובין מקצועיות כלום, והם רק רוצים או תעסוקה או כסף, או בכלל משהו אחר.
בשוק המוזיקה על כל ענפיה זה כבר הרבה יותר רגיש, ולמה, בגלל שזו אמנות, וברובד הכי עמוק שלה. ודיברו על זה כבר גדולי הדורות - מוזיקה קרובה לעולם התשובה וכו. למשל, אם אדם יבוא ויחליט שהוא צייר, ויעשה תערוכה והפקה וכל מה שהוא יצליח, אחרי הכל - חוץ מכסף שהוא בזבז, זמן ודיו, לא יצא מזה משהו יותר מדי רע. זה שטויות. פספוס. אבל לא יותר מזה. מוזיקה, מכיון שאנחנו מדברים על עומק, על רגש הבנה ואפילו דעות, זה חמור בסדר גודל אכזרי. חאפרים החוצה!
אבל, יש אנשים ששרים גרוע, הם לא חאפרים, הם פשוט ממלאים צורך - של זמרי חתונות הזולים ביותר, יש אנשים שלא רוצים או לא יכולים להשקיע בזמר חתונה יותר מאשר 1500₪ והם ממלאים בשבילם את המשבצת הזאת. בעיניי הם לא מוזיקאים. כמו שלמלצר אין 'נשמה של מלצר', הוא רק רוצה את הכסף שלו בסוף הערב - ולך הוא מילא את הצורך הפרקטי. חאפרים במוזיקה, הם דווקא אלו שמשקיעים, אבל מוציאים סחורה זבל, סחורה שלא ריגשה ולא הבינה בעומק, אם מבחינת לחן, מבחינת קליפ, הביצוע או המוזיקה. ואני לא מדבר דווקא על חשמלי, גם שם יש דברים טובים.

לכן, אם אתה פונה לעולם החזנות כי חשבת והגעת למסקנא שזה הכי פרקטי וטוב לך, אני מכבד את זה, ואני אנסה לעזור לך כמה שיותר. אבל - וכאן אני מדגיש שאני מדבר רק על הצד התיאורטי - בא חיבוק איש יקר - אני אגלגל אותך מכל המדרגות כשנעשה שבת חזנות ביחד! חזנות ודאי - וכל עולם המוזיקה בכלל, צריך לגשת לשם כי אתה לא יכול בלי זה, כי גם כשאתה מקיים את כל התורה כהלכתה חסר לך משהו. ואז, המוזיקה היא לא פיתרון, היא לא ריפוי בעיסוק, היא התפקיד והיא השליחות שלך, ואני אגיד אפילו שכנראה אסור לך בלי זה.
לא סתם בציבורים מסויימים - שדרך אגב נראה לי ששנינו חלקינו שם - להיות זמר זאת קטגוריה רחוקה יותר מאשר חזן. אם אתה אומן ולכן גם ממשיך לסובב את החיים שלך סביב התורה, תמיד אתה תהיה אברך. הבעיה היא כאשר זה ביזנס, אז זמר הוא יותר ביזנסמן מאשר חזן שעובד רק בשבתות ימים הנוראים או קונצרטים בודדים, שאגב, הרבה יותר נתקל בשאלה הקשה האם להופיע בצורה מעורבת...

בקשר לפרקטיקה,
מאד קשה להיכנס לעולם החזנות, מאד, וכסף - כנראה שאין שם בהתחלה

יש סיכוי שאולי אני יכול קצת לעזור לך בהכוונה,
פנה אלי eyehudam gmail

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה