קורונה אמרו לי שחוסר בטעם וריח זה תופעה של אחרי הקורונה

• הוסף לסימניות
תופעה מוזרה אולי מישהו יכול לעזור לי
איבדתי את הטעם לפני יותר מחודשיים ב"ה זה חזר אחרי 3 שבועות לגמרי
אבל מלפני שבוע נהיה לי טעם מגעיל בכל המאכלים שמן החי וגם הריח של מאכלים אילו נוראי
ז"א ביצים, עוף ,בשר ודגים הגרוע מכל זה הריח הנוראי שאני מריח מכל המאכלים הללו אפילו סלט שיש בתוכו מטבל עם כפית של מיונז שבמיונז כידוע יש ביצים - מריח נורא
מה אפשר לעשות לזה?
האם לעוד מישהו יש כזה סיפור?
מכיר מישהו שכבר מפורים כל סוגי הדגים והבשר בטעם של אפר
אתה לא לבד

• הוסף לסימניות
ידוע לי על אדם שמשמש כ"משיב קורונה" באחת מהקהילות החשובות שפוסק כך למעשה
כך שזה לא כזו שטות
חכמים היזהרו בדבריכם,
נניח שזה נכון אז בטוח שחסר פה פרטים וכל מקרה לגופו,
כי יש הרבה שהתחיל להם באיבוד הטעם והריח ורק אח"כ הגיעו שאר התסמינים
ה"מומחה" הזה יודע כל מה שקשור בקורונה - מה אתם מסתמכים על דעה של מישהו - אולי אפילו מאוד מכובד - שנהיה מומחה רפואי במחלה שטובי מומחי הרפואה מ-ו-ד-ים שהם לא יודעים מספיק????
נו נו.......

• הוסף לסימניות
לא לגופו של עניין,
אבל למה נראה לכם שדווקא פרו' גרוטו הוא זה שמבין, ולא לשם שינוי פרו' מנקס או שאר האנשים שהוגדרו לעיל "משיב קורונה"
האנשים האלה, שקיימים כיום כמעט בכל הקהילות, לא פחות מומחים, ולא לקחו אותם לייעוץ, בתשלום, רק בגלל צבע העור והעיניים שלהם. לקחו אותם - כי יש הרבה דברים שמשה"ב כגוף מתכלל ומנהל לא יכול להורות בצורה פרטנית, בשונה מהוראות ספציפיות הניתנות
וכמו שמשה"ב לא יודע הרבה דברים - כך גם הם, וכמו שמשה"ב יודע כן הרבה דברים - ג"כ הם.
אם הוא היה אומר לך לפני 4 חודשים על החלמה על בסיס זמן היו תולים אותו, אבל היום זה הנוהל...
כך שלא הייתי ממהר לזלזל, כמובן במידה ומדובר באמת במומחה לענין, ולא סתם אדם.
מומחה - יכול להיות גם מישו פרטי, לאוו דווקא ממשרד ובעל משרה ציבורית

• הוסף לסימניות
לא לגופו של עניין,
אבל למה נראה לכם שדווקא פרו' גרוטו הוא זה שמבין, ולא לשם שינוי פרו' מנקס או שאר האנשים שהוגדרו לעיל "משיב קורונה"
האנשים האלה, שקיימים כיום כמעט בכל הקהילות, לא פחות מומחים, ולא לקחו אותם לייעוץ, בתשלום, רק בגלל צבע העור והעיניים שלהם. לקחו אותם - כי יש הרבה דברים שמשה"ב כגוף מתכלל ומנהל לא יכול להורות בצורה פרטנית, בשונה מהוראות ספציפיות הניתנות
וכמו שמשה"ב לא יודע הרבה דברים - כך גם הם, וכמו שמשה"ב יודע כן הרבה דברים - ג"כ הם.
אם הוא היה אומר לך לפני 4 חודשים על החלמה על בסיס זמן היו תולים אותו, אבל היום זה הנוהל...
כך שלא הייתי ממהר לזלזל, כמובן במידה ומדובר באמת במומחה לענין, ולא סתם אדם.
מומחה - יכול להיות גם מישו פרטי, לאוו דווקא ממשרד ובעל משרה ציבורית
אבל לגופו של עניין..
בן אדם כתב שכשמאבדים את חוש הטעם והריח זה סימן שכבר לא מדביקים ואפשר להסתובב בין אנשים
אז חשוב לציין שיש הרבה שהתחיל להם באיבוד הטעם והריח ורק אח"כ הגיעו שאר התסמינים
וזה דיני נפשות ממש שחולה עם תסמינים מסתובב בין אנשים, אז חכמים היזהרו בדבריכם, שלא תצא תקלה מתחת ידכם
(ברור שאובדן חוש הטעם והריח יכול להמשיך גם כשכבר לא מדביקים, אבל זה בודאות לא סימן שכבר לא מדביקים)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני הייתי חולה לפני כחודשיים,
ומאז כל מאכל שיש בו קמצוץ שום, (אפי' חטיף עם קצת תיבול שום),
-פשוט דוחה אותי.
מוכר לאי מי?

• הוסף לסימניות
-פשוט דוחה אותי.
מוכר לאי מי?
לאחי וגיסתי זה קרה אבל למשך שבועיים,
אחר כך הטעם חזר לאיתנו..

• הוסף לסימניות
אבל למה נראה לכם שדווקא פרו' גרוטו הוא זה שמבין, ולא לשם שינוי פרו' מנקס
יש לי תשובה מקורית ומשונה מאוד:
קורונה היא מגיפה. לא מחלת לב.
פרופ' גרוטו הוא מומחה למגיפות. מה שנקרא אפידמיולוגיה. לפי עדותו של בני פישר, הוא "מגדולי האפידמיולוגים בעולם".
פרופ' (נראה לי דוקטור, אבל לא חשוב כרגע) חנוך מנקס הוא רופא לב, ותו לא.

• הוסף לסימניות
יש לי תשובה מקורית ומשונה מאוד: קורונה היא מגיפה. לא מחלת לב. פרופ' גרוטו הוא מומחה למגיפות. מה שנקרא אפידמיולוגיה. לפי עדותו של בני פישר, הוא "מגדולי האפידמיולוגים בעולם". פרופ' (נראה לי דוקטור, אבל לא חשוב כרגע) חנוך מנקס הוא רופא לב, ותו לא.

ומשעה שגילינו את תחום התמחותו של "מיישיב הקורונה", אין לנו להתפלא כלל על משרד הבריאות שלא נועץ בו.
ויש לנו רק לקרוא ליהודים עם קדושים, שבדבר שנוגע לבריאות וחיים, ובעיקר בריאותם וחייהם של רבים אחרים (הרי בידוד הוא דבר שנוגע רק לאחרים), לא להקל על סמך תשובותיו של רופא שאינו מומחה בתחום.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ידוע לי על אדם שמשמש כ"משיב קורונה" באחת מהקהילות החשובות שפוסק כך למעשה
כך שזה לא כזו שטות
לדעת על דרך השלילה "לא מדביק" זו ידיעה כל כך קשה להשגה
צריך לנסות אותה בניסויים בבני אדם
או להיות חשוף לנתונים על אלפי מקרי הדבקה
מאיפה מיישיב יכול לדעת על זה?

• הוסף לסימניות
-פשוט דוחה אותי.
מוכר לאי מי?
מוכר לי מאדדדד
כבר חודש כל מה שיש בו שום, בצל, וכל מיני תיבולים למינהם יש לי בו טעם דוחההה שלא הכרתי קודםםם
אני אוכלת רק דברים תפלים וחסרי טעם כדי לחיות ממשו,
או מתוקים....
יש לך עיצה?

• הוסף לסימניות
תופעה מוזרה אולי מישהו יכול לעזור לי
איבדתי את הטעם לפני יותר מחודשיים ב"ה זה חזר אחרי 3 שבועות לגמרי
אבל מלפני שבוע נהיה לי טעם מגעיל בכל המאכלים שמן החי וגם הריח של מאכלים אילו נוראי
ז"א ביצים, עוף ,בשר ודגים הגרוע מכל זה הריח הנוראי שאני מריח מכל המאכלים הללו אפילו סלט שיש בתוכו מטבל עם כפית של מיונז שבמיונז כידוע יש ביצים - מריח נורא
מה אפשר לעשות לזה?
האם לעוד מישהו יש כזה סיפור?
אשמח לשמוע אם משו עזר לזה

• הוסף לסימניות
אני כותב שוב, לי היה קורונה לפני 9 חודשים וסבלתי עד לפני חודש וחצי מכל התופעות כולל התיאור הזה,
הטעם חזר ב"ה אבל התופעות הללו נשארו והן עדיין בעיצומן על כל פרטיהן ודקדוקיהן, כך שחודשיים זה בכלל לא הרבה זמן,
לא מתכוון לייאש רק שתהיו מוכנים שזה יכול לקחת הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
לא רוצה לייאש אבל לי כמעט חזר לגמרי הטעם כרגיל אבל זה לקח 5 חודשים, אני סבלתי מזה מאז החגים ועכשיו אני יכול לאמר שכמעט הכל טועם רגיל.
מאחל לכם אחלמה יותר מהירה

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות!
5 חודשים???? :eek:
ואין שום דבר שמקל, עוזר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה