דרוש מידע אנא דחוףף עזרתכם בעיקר אם את/ה ברפורמת אופק חדש

• הוסף לסימניות
אני כיום בשנה החמישית שלי בוותק בהוראה,
השנה זו השנה השניה שלי ברפורמת עוז לתמורה ובשנה האחרונה התחלתי לעבוד במקום עבודה נוסף ברפורמת אופק חדש,

בימים האחרונים התוודעתי לנושא של שנת התמחות (סטאז'), והבנתי שללא שנת התמחות אין לי אפשרות להתקדם לדרגה באופק חדש ואים עליה בשכר,
וראיתי שהיום היום האחרון להגשת הערכת מנהל וחונך (שהמנהלת במקום העבודה אומרת שהיא הגישה וכתבה שהייתה לי חונכת ושהיא צפתה וכו'... כל מה שצריך) אבל דרוש גם לעשות אייזושהי סדנה? השתלמות?

1- האם עדיין ניתן להירשם לסדנה המדוברת ואם כן מה היא ואיפה עושים זאת?
2- האם זה שאני עבדתי כבר כמה שנים בהוראה במוסד אחר (אומנם ברפורמת עוז ולא אופק) לא פוטר אותי משנת התמחות?
3-הבנתי שמי שעברה במקום עבודה שנכנס לאופק עושים לה המרה והיא נכנסת בדרגה מתקדמת, האם במקרה שלי גם יש אפשרות להיכנס לדרגה מתקדמת מכיוון שאני הייתי כבר מורה כמה שנים?
4- מי הייתה אמורה להודיע לי על המושג הזה ואיך יתכן שנודע לי כל זה במקרה??
אנא היום- היום האחרון שאפשר להגיש הערכה ואם לא הפסדתי שנה...מי שבידה מידע בנושא תבורךך

• הוסף לסימניות
אני כיום בשנה החמישית שלי בוותק בהוראה,
השנה זו השנה השניה שלי ברפורמת עוז לתמורה ובשנה האחרונה התחלתי לעבוד במקום עבודה נוסף ברפורמת אופק חדש,

בימים האחרונים התוודעתי לנושא של שנת התמחות (סטאז'), והבנתי שללא שנת התמחות אין לי אפשרות להתקדם לדרגה באופק חדש ואים עליה בשכר,
וראיתי שהיום היום האחרון להגשת הערכת מנהל וחונך (שהמנהלת במקום העבודה אומרת שהיא הגישה וכתבה שהייתה לי חונכת ושהיא צפתה וכו'... כל מה שצריך) אבל דרוש גם לעשות אייזושהי סדנה? השתלמות?

1- האם עדיין ניתן להירשם לסדנה המדוברת ואם כן מה היא ואיפה עושים זאת?
2- האם זה שאני עבדתי כבר כמה שנים בהוראה במוסד אחר (אומנם ברפורמת עוז ולא אופק) לא פוטר אותי משנת התמחות?
3-הבנתי שמי שעברה במקום עבודה שנכנס לאופק עושים לה המרה והיא נכנסת בדרגה מתקדמת, האם במקרה שלי גם יש אפשרות להיכנס לדרגה מתקדמת מכיוון שאני הייתי כבר מורה כמה שנים?
4- מי הייתה אמורה להודיע לי על המושג הזה ואיך יתכן שנודע לי כל זה במקרה??
אנא היום- היום האחרון שאפשר להגיש הערכה ואם לא הפסדתי שנה...מי שבידה מידע בנושא תבורךך

1. סדנת סטאז' – מה זה והאם ניתן להירשם?​

כן, כחלק מחובות שנת ההתמחות (סטאז'), חובה להשתתף בסדנת סטאז' הנערכת במוסדות האקדמיים (מכללות לחינוך). הסדנה מלווה את שנת העבודה הראשונה ומקנה את הרישיון לעיסוק בהוראה.

• המצב כרגע: מכיוון שאנחנו כבר עמוק בתוך שנת הלימודים, ההרשמה לסדנאות של שנה זו הסתיימה מזמן.
  • האם אבודה השנה? לא בהכרח. אם המנהלת הגישה הערכה במערכת "פורטל עובדי הוראה", ייתכן שניתן יהיה לבקש הכרה בדיעבד או להשלים את הסדנה בשנה הבאה. עליך לפנות בדחיפות לאגף התמחות וכניסה להוראה במשרד החינוך.

2. האם הוותק ב"עוז לתמורה" פוטר מסטאז'?​

כאן יש נקודה חשובה: סטאז' עושים פעם אחת בחיים כדי לקבל "רישיון הוראה" קבוע.

• אם במהלך 5 שנותייך ב"עוז לתמורה" כבר קיבלת רישיון הוראה קבוע ממשרד החינוך, את פטורה לחלוטין מסטאז' באופק חדש.
  • אם עבדת 5 שנים ללא רישיון הוראה (למשל על תקן "מתמחה" שלא סיים חובות או בהיתר זמני), אז את אכן נדרשת להשלים זאת כעת כדי להתקדם בדרגות.

3. כניסה בדרגה מתקדמת (המרה)​

מי שעוברת מבעלות (עוז לתמורה) למשרד החינוך (אופק חדש) עוברת תהליך שנקרא "המרה לדרגה".

• משרד החינוך בוחן את הוותק שלך, ההשכלה (תואר) והגמולים שצברת בעוז לתמורה, ומתרגם אותם לדרגה באופק חדש (למשל דרגה 3, 4 וכו').
  • התנאי להמרה: הצגת רישיון הוראה קבוע. ללא רישיון, המערכת תתקשה לשבץ אותך בדרגה גבוהה מ-1.

4. מי היה אמור להודיע לך?​

בתיאוריה, האחריות היא משותפת:

• כוח אדם במחוז: היו אמורים להתריע על חסר ברישיון עם קליטתך.
  • המכללה: אם סיימת לימודים ולא נרשמת לסטאז', המכללה לרוב שולחת תזכורות.
  • המנהלת: מנהלים לרוב מוודאים סטטוס רישיון בקליטה.בפועל, מורים רבים "נופלים בין הכיסאות" במעבר בין רפורמות. זה מתסכל מאוד, אבל זה קורה בגלל חוסר סנכרון בין המערכות של עוז ואופק.

מה עלייך לעשות עכשיו (היום!)?​

1. בדיקת רישיון: היכנסי לפורטל עובדי הוראה ובדקי תחת "נתונים אישיים" -> "הסמכה" האם כבר יש לך רישיון הוראה. אם יש – את יכולה לנשום לרווחה, את לא צריכה סטאז' והערכת המנהלת היא רק בונוס.
  2. יצירת קשר עם המחוז: אם אין לך רישיון, התקשרי למוקד כוח אדם של משרד החינוך (*3022) ובקשי לדבר עם מתאמת התמחות וכניסה להוראה במחוז שלך. הסבירי שאת מורה ותיקה ב"עוז" ושאלי איך מסדרים את הרישיון ללא עיכוב דרגה.
  3. מכתב חריגים: אם יגידו שפספסת, הגישו (את והמנהלת) בקשה לוועדת חריגים להכרה בשנה זו כיוון שהעבודה בפועל בוצעה והערכה הוגשה

• הוסף לסימניות
לדעתי תתקשר לכוכבית 6552
ותדברי איתם
וכן חובה לעשות שנת סטאז' (אם את עובדת מעל 5 שנים ולא ידעו אותך יש לך מה לטעון שזה לא פייר/חוקי ואז תצטרכי לעשות רק קורס למורה המתחיל- בשנה הראשונה, שאת זה את חיייבת לעשות)
זה מנסיון אישי
אני עשיתי קורס למורה המתחיל דרך מכללת הרצוג התכנים היו בסדר והכל מקוון א-סינכרוני
בגלל שא אחד לא הודיע לך, תנסי לבקש ממשרד החינוך דחייה לקורס הנ"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה