אנא דעתכם המקצועית: צ'קים שנתתי ולא גבו אותם ועבר תאריכם מה דינם?

• הוסף לסימניות
בשנה שעברה נתתי 2 שקים לחוג מסוים שביתי השתתפה בו, עד היום הצקים לא נגבו, ניסיתי לפנות אליהם ואמרו לי שאם לא גבו ממני שאשתוק וזהו.
עברה למעלה משנה וחצי והם פונים אלי כעת שאשלם.
מה אתם אומרים אני צריכה לשלם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tirza10;1039126:
בשנה שעברה נתתי 2 שקים לחוג מסוים שביתי השתתפה בו, עד היום הצקים לא נגבו, ניסיתי לפנות אליהם ואמרו לי שאם לא גבו ממני שאשתוק וזהו.

אף אחד לא יכול לפסוק בדיני ממונות בשביל זה יש רבנים.

רב יענה לך הכי נכון והכי מדויק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tirza10;1039126:

מה השתנה יום מיומיים?

• הוסף לסימניות
אמרתי להם שאני אשאל רב,
אבל מענין אותי אם יש בזה כללים מקובלים

• הוסף לסימניות
חוקית - צ'ק שלא נפדה לאחר חצי שנה הרי הוא בטל ומבוטל ולכאורה הבן אדם שלא פדה אותו הפסיד את הכסף.
הלכתית - רק רב יוכל לענות לך.
(למרות שלרוב, ההלכה נפסקת לפי חוקי המדינה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1039137:
חוקית - צ'ק שלא נפדה לאחר חצי שנה הרי הוא בטל ומבוטל ולכאורה הבן אדם שלא פדה אותו הפסיד את הכסף.
הלכתית - רק רב יוכל לענות לך.
(למרות שלרוב, ההלכה נפסקת לפי חוקי המדינה)

ההגדרה שכתבת חוקית - ממש לא מדויקת
בישראל - שיק משמש גם כהסכם או מסמך התחייבות בין הצדדים.
ע"פ פקודת השטרות, ניתן יהיה לפנות להוצאה לפועל ע"מ לגבות את סכום השיק למרות שתאריך פרעונו חלף.
כמובן שגם לתביעה זו יש תאריך התיישנות (שנתיים בתנאים מסוימים) אבל בכל אופן, כרגע, לפי הפרטים שנתת - חובך כלפי המתנ"ס עדיין עומד!

• הוסף לסימניות
האמת שהשנה לא הייתי שולחת את ביתי לחוג מטעמים כלכליים
השנה אין לי תקציב לזה.

• הוסף לסימניות
שאלה זו נדונה בספרות הפוסקים, כמדומני בשו"ת מנחת יצחק פסק שחייבים לשלם וכך ההוראה המקובלת, אבל לא זהו המקום לשאלות הלכתיות, לכן כדאי לשאול רב מומחה בדיני ממונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tirza10;1039132:
כנראה שיש כמה אחראים, זה מתנ"ס

זה בדיוק אחת הסיבות שא"א לגבות שי'ק שלא נגבה תקופה מסויימת!

(שהאחראי באותו זמן ויתר והאחראי שאחריו אין לו סמכות להחזיר החיוב)

• הוסף לסימניות
אני לא ממש מבינה את הדיון, הילדה הייתה בחוג, החוג לא שולם, צריך לשלם!!
שיחזירו את השקים ותני להם אחרים וגמרנו.
דבר אחד את יכולה לטעון שאז שריינת כסף לחוג ועכשיו המצב פחות טוב, תבקשי פריסה או משהו כזה אבל לא לשלם, למה?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם זה היה הפוך שאני לא גביתי שקים,הייתי מתבישת כעבור שנה וחצי לבקש את הכסף, הם התרשלו וזו בעיה שלהם
בכל מקרה מה שרב אפסוק לי אני יעשה.

• הוסף לסימניות
צודקת.
את נותנת שיק עם תאריך מסוים כשאת יודעת שיש לו כיסוי ואת יכולה לעמוד בו.
בגלל רשלנות/עצלות/שכחה שלהם את צריכה לספוג עכשיו את הנזק?
אני יודעת מה זה כי אני מפעילה שיעורים פרטיים, וגובה שיקים מראש וכמו שאני מקפידה להתחיל שיעור בזמן אני מקפידה לגבות שיקים בזמן. ההורים נותנים לתאריך ודואגים לכיסוי, אני לא יכולה "לדפוק" אותם ולגבות שבועיים אח"כ, כשהם לא מתוכננים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה