אנא המליצו טוב בעדי

• הוסף לסימניות
תנו נא חו"ד על הדבר הזה.

קבלתי אותה היישר מארה"ב באהבה, בהפתעה גמורה. אז נא פרגנו, וספרו לי עד כמה היא שווה, אם בכלל :rolleyes:
ומה אפשר להפיק ממנה (לשימוש ביתי אך מקצועי, אם קיים פרדוקס כזה בכלל :))

כל מידע יתקבל בהוקרה :cool:

• הוסף לסימניות
אפשר לארגן לי גם אחת כזו??? באהבה, בהפתעה גמורה....:p:p:p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תם;579990:
אפשר לארגן לי גם אחת כזו??? באהבה, בהפתעה גמורה....:p:p:p
:p:p:p

...יש מצב להתגבר על גושי הקנאה הירוקים והעזים, ולתת קצת אינפו, פליז?... :confused:
נכתב ע"י סטודנטית;580048:
לשימוש ביתי היא מעולה!!!!
תודה!
אבל... אפשר פירוט כלשהו? :cool:

• הוסף לסימניות
מדליקים לוחצים חצי לחיצה מחכים לריבועים הירוקים ולוחצים.
לא לשכוח לחייך!

• הוסף לסימניות
מצלמה ביתית סטנדרטית טובה.
לא ממש הייתי מעז להצמיד לזה את המילה מקצועית. (אם כי זה תלוי הרבה במי מצלם ולא במה מצלמים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDFF;580395:
לא ממש הייתי מעז להצמיד לזה את המילה מקצועית
סתם מעניין: למה?
(לא שחשבתי שהיא כן כזו, אבל די מעניין אותי מה חוסם בעדה ת'תואר :rolleyes:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;580414:

אני חושב שזה בגלל שרוב הדברים שם הם אוטומטיים או חצי אוטומטים ולא ממש אמיתיים, וגם העדשה פשוטה יחסית.
לא חסר סיבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;580441:
אני חושב שזה בגלל שרוב הדברים שם הם אוטומטיים או חצי אוטומטים ולא ממש אמיתיים, וגם העדשה פשוטה יחסית.
לא חסר סיבות.
מה שנקרא ב-4 מילים:
"לא א גרויסע מציאה?!"
:(:(:(

(אגב זה עלה שם 250$...)

• הוסף לסימניות
יש לי מצלמה דומה.
התמונות שיוצאות הן מדהימות. אפשר לעשות מכל אחת פוסטר.
הענין הוא(לדעתי) ללם מבלי להרעיד את המצלמה.
למצוא זוית יפה פוזה יפה.
ויש לך תמונה חבלזי"ת.
פעם אמרה לי אחת שלמדה צילום. להשתדל שיהיו בתמונה שלושת צבעי היסוד אדום, צהוב, כחול. אז התמונה יוצאת גם בצבעים יפים.
כדאי לדעת שאם את עומדת בצל והמצולם בשש המצולם יצא שחור. וכן להפך.
זום במצלמה זו לפעמים גורם לגירעון בתמונה או הכהייה.
כדאי הרבה לנסות לצלם לפני שמצלמים מאורע חגיגי שאז חבל ...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;580414:

הנה כמה דברים שמבדילים בין מצלמה קומפקטית וביתית לבין מצלמה מקצועית:
1) החיישן של המצלמות הקומפקטיות, אינו דומה לחיישן של מצלמה מקצועית, לכן, איכות התמונות, תהיה נמוכה במידה ניכרת מכל מצלמה מקצועית, בפרט בתנאים קשים, כגון חושך, תנועה וכו.
2) אופטיקה - העדשה הבסיסית והקטנה של המצלמה הקומפקטית, אינה קולטת את האור באותה איכות שבה נקלט האור דרך עדשה מקצועית, הזום והפוקוס מוגבלים למדי ולא ניתן להחליף או לשדרג את האופטיקה - הווי אומר- העדשה.
אגב, במצלמות מקצועיות העינית של המצלמה מעבירה דרך מראה את מה שהעדשה קולטת, באופן אופטי, מה שלא קיים בקומפקטיות.
3) מהירות הצילום- הזמן שלוקח מרגע הלחיצה על הכפתור ועד שהצילום מתבצע בפועל- ארוך יותר במצלמות קומפקטיות, שלא לדבר על צילום ברצף, שאין הרבה מה לצפות ממצלמה קומפקטית בתחום הזה.
4) קבצי RAW - כל מצלמה מקצועית יכולה להפיק קבצים בפורמט RAW שמכיל הרבה יותר מידע ונתונים וניתן לעיבוד מבלי לפגוע באיכות התמונה. מצלמות קומפקטיות מפיקות JPG - פורמט דחוס שאינו מכיל את אותה כמות נתונים ולא את אותה איכות.
5) אביזרים וציוד משלים, רוצה להתקין מבזק מקצועי? מעוניין לצלם עם מבזקים אלחוטיים? מעוניין להתקין פילטר לעדשה? ועוד ועוד... לא קיים בקומפקטיות.
6) אולי החשוב מכל, השליטה על הצילום מוגבלת מאוד. לרוב ניתן לבחור מגוון מצבים אוטומטיים מוגדרים מראש, לפעמים ישנו מצב "ידני" שמאפשר משחק בכמה פרמטרים, אבל מי שרוצה לשלוט שליטה מלאה על נתוני הצילום, יכול לעשות את זה באמת רק במצלמה מקצועית.
7) וידאו - היום מצלמות מקצועיות מציגות יכולת צילום וידאו ברמה קולנועית עם איכות מדהימה בהפרדה גבוהה. כמעט אין קומפקטיות שמציגות יכולות דומות.

זה בשליפה ובכלליות מה שאני ההדיוט יודע, אולי לא דייקתי בחלק מהדברים, יש פה מומחים שיתקנו אותי.
הדברים אמורים באופן כללי על כל מצלמה מסוג "point and soot" ביתית-קומפקטית...

האם זה אומר שזו לא מצלמה טובה? לא. זו כנראה מצלמה ממש נחמדה וטובה למי ש:
- לא רוצה לסחוב מצלמה ששוקלת יותר מקילו.
- לא רוצה לשלם על המצלמה שלו מחיר דומה לשכר דירה חודשי.
- מקבל סחרחורת קלה כשהוא שומע מושגים כמו "עומק שדה" או "איזון לובן" או "מהירות התריס"
- לא רוצה ללמוד קורס בשביל להוציא תמונות משפחתיות נחמדות.
- נהנה מתכונות כמו "זיהוי חיוך חכם"... :)

• הוסף לסימניות
מצלמה מסדרה מצויינת (למעט ה 105 שמשום מה הבקורות לא החמיאו)
תביא בחשבון שהיא אוטומטית לגמרי
טיפים: לא להשתמש בזום בלילה במיוחד בהופעות של הילדים שם הפיתוי גדול לקרב, התמונה תצא רועשת להחריד
לשים איזו על 100 קבוע (ולא על אוטומט) --יש כפתור חיצוני לזה
לבטל זום דיגיטלי (בתפריט) ברירת המחדל עד כמה שזכור לי זה
on
עם שימוש נכון אפשר לקבל תוצאות טובות מאוד למצלמה ביתית
אפשר לראות כאן תמונות שהעלתי בעבר עם גרסה ישנה יותר
ixus80
בהצלחה ותהנה
חג שמח:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה