קורונה אנא ה' הושיעה נא! מנתקים לנו את החמצן!!!

• הוסף לסימניות
לא באה בטענה על משרד הבריאות ולא על אף גורם, אבל רבותי, ממחר אין לנו תשב"ר שיתפללו עלינו!
קול התורה נדם בישיבות!
'אמן יהא שמיה רבא' כבר לא יפרוץ מקירות הלב בהיעדר מנין!

"ומה במקום חיותנו אנו מפחדים- במקום מיתתנו על אחת כמה וכמה!!"

הפעם זה מפחיד באמת. מכונת ההנשמה הרוחנית שלנו בסכנה!! הבו עיצה כיצד להרבות קול תורה, אין לנו שיור רק התורה הזאת!! היא שעמדה לאבותינו ולנו בכל הגלויות ובכל התקופות!

"עץ חיים היא למחזיקים בה!!!- כשברחו אבותינו ללמוד תורה במערות בזמן היוונים- הם ידעו למה הם בורחים - - - - הם ידעו מה יקר יותר מחיים פיזיים! הם ידעו מה נותן טעם בחיים, ומה מרוקן אותם מתוכן!!

ולמי שדיבר על זמן מלחמה רק אומר: "לכו לחמו בלחמי!!"

בתפילה ליציאה מהירה מאפילה לאורה
אם כאובה.

• הוסף לסימניות
הפעם זה מפחיד באמת. מכונת ההנשמה הרוחנית שלנו בסכנה!! הבו עיצה כיצד להרבות קול תורה, אין לנו שיור רק התורה הזאת!! היא שעמדה לאבותינו ולנו בכל הגלויות ובכל התקופות!
זה לא מפחיד!!!
זו מצוות השם המיוחדת שנשלחה לנו בעת הזאת!!!
הזכויות של לימוד התורה, יתחלפו בזכויות השמירה על החיים!!!

הקב"ה אומר לנו- אתם אוהבים אותי? באמת? יכולים לעבוד אותי כמו שאני מבקש??
לא כמו שאתם רגילים??
לעשות רצוני אחרת ממה שהורגלתם לחשוב???

בואו נגייס את כל הכוח לדרבון הילדים ללמוד בחשק ובשמחה, עם חברותא בטלפון עם סבא, עם עצמם בקול ולהקליט, להתפלל כאילו הם החזן בבית הכנסת, ועוד ועוד.
וכל הזמן נחזק אותם, שמה שהם עושים בשמירה על ציווי השם, הוא אדיר וקדוש ונדיר ויקר!!!

• הוסף לסימניות
זה לא מפחיד!!!
זו מצוות השם המיוחדת שנשלחה לנו בעת הזאת!!!
הזכויות של לימוד התורה, יתחלפו בזכויות השמירה על החיים!!!

הקב"ה אומר לנו- אתם אוהבים אותי? באמת? יכולים לעבוד אותי כמו שאני מבקש??
לא כמו שאתם רגילים??
לעשות רצוני אחרת ממה שהורגלתם לחשוב???

בואו נגייס את כל הכוח לדרבון הילדים ללמוד בחשק ובשמחה, עם חברותא בטלפון עם סבא, עם עצמם בקול ולהקליט, להתפלל כאילו הם החזן בבית הכנסת, ועוד ועוד.
וכל הזמן נחזק אותם, שמה שהם עושים בשמירה על ציווי השם, הוא אדיר וקדוש ונדיר ויקר!!!

בכל הדורות בזמן שהיו מגיפות כולם נקהלו בבתי הכנסת בצעקה ותפילה.
אין ראיה משום מקום לביטול תורה. להפך התורה מגנא ומצלא!

• הוסף לסימניות
עבודת ד' בימים אלו

קבצים מצורפים

• מהדורה2 ויקהל פקודי תשפ.pdf
    KB 308.8 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
בהוראת ר' חיים, אצלינו (בשני מוסדות שונים) עדיין לימודים כרגיל. כלומר, כמו כל השבוע האחרון, קבוצות קבוצות.

הבן שלי ב"תורה בתיפארתה" ומסתמן שיצאו היום

• הוסף לסימניות
זה באמת מערער את כל מה שחיזק אותנו עד היום.
יש קטע מאד חזק שכתב 'אז נדברו' (מכירים את העלון?) בדיוק בנושא הזה.
ממליצה לקרוא.
מעלה בהודעה הבאה.

• הוסף לסימניות
אופס. הקובץ שהועלה גדול מדי.
חבל.
מי שרוצה במייל, בשמחה.
ומי שיודע להקטין PDF, עוד יותר תודה.

• הוסף לסימניות
צמרמורת...
עברתי אתמול (יציאה חשובה, ותודה למי ששאל) מול אחת הישיבות בבני ברק בזמן שהגיעו לשם שוטרים כדי לפנות את הישיבה. עצוב היה לראות את הבחורים עומדים מחוץ למבנה הישיבה עם ערמות של ספרים בידיהם.

• הוסף לסימניות
בכל הדורות בזמן שהיו מגיפות כולם נקהלו בבתי הכנסת בצעקה ותפילה.
מקור בבקשה.
דווקא בספרות רשום שר' עקיבא אייגר נתן הוראות להקפיד להיות בקבוצות קטנות כהוראות השלטון אז. לא משמע שם שעשו הקהלות המוניות כפי שאתם כותבים.

• הוסף לסימניות
מה כל כל אסון ללמוד מהבית?
אם גדולי ישראל הורו לעשות כך מי אנחנו שנשב ונבכה פה?!
זה המצב וזה מה שנכון לעשות בימים אלו..
ואין לי ספק שלימוד תורה שכזה שהוא ללא תגמול או סיפוק מעבר, יש בו מסירות נפש שתשמור עלינו..

• הוסף לסימניות
דברי נבואה מהחתם סופר, מבהיל ממש:
דברי נבואה חתם סופר.jpg

• הוסף לסימניות
ואין לי ספק שלימוד תורה שכזה שהוא ללא תגמול או סיפוק מעבר, יש בו מסירות נפש שתשמור עלינו..
מאד נכון מה שכתבת.
ובאמת הלימוד הזה הוא ללא תגמול רגיל, אבל עם תגמול אדיר של סיפוק גדול מאד.
אין הרבה הזדמנויות כאלה.

• הוסף לסימניות
לא באה בטענה על משרד הבריאות ולא על אף גורם, אבל רבותי, ממחר אין לנו תשב"ר שיתפללו עלינו!
קול התורה נדם בישיבות!
'אמן יהא שמיה רבא' כבר לא יפרוץ מקירות הלב בהיעדר מנין!

"ומה במקום חיותנו אנו מפחדים- במקום מיתתנו על אחת כמה וכמה!!"

"עץ חיים היא למחזיקים בה!!!- כשברחו אבותינו ללמוד תורה במערות בזמן היוונים- הם ידעו למה הם בורחים - - - - הם ידעו מה יקר יותר מחיים פיזיים! הם ידעו מה נותן טעם בחיים, ומה מרוקן אותם מתוכן!!

ולמי שדיבר על זמן מלחמה רק אומר: "לכו לחמו בלחמי!!"

בתפילה ליציאה מהירה מאפילה לאורה
אם כאובה.
הרבנים הורו שנכון לעשות כך.
עת לעשות לה' הפרו תורתיך
הנסיון האמיתי איך לשמר את התורה ללא ההרגלים והנוחיות הקודמת

• הוסף לסימניות
אתמול חשבתי אחרי שסיימנו מניין ערבית מצומצם חשבתי על משהו.. למה סוגרים את הכל..
את האוטובוסים כי נסעו בשבת
את האירועים כי לא רצו הפרדה
את המסיבות כי לא היה בקדושה
וכו' וכו'
אבל למה את הבתי כנסיות ובתי מדרשיות? כי לצערנו אנחנו לא נוהגים בהם בכבוד הראוי
שנזכה להעריך את הזכות להתפלל במניין בבית הכנסת, ללמוד בבתי מדרשיות ולא נזלזל בזה ח"ו

• הוסף לסימניות
קצת סדר:
זה לא האשכול של הויכוחים מה נכון לעשות, (לעצם הענין גדו"י מחליטים ולא הניקים בפרוג)
ואין מה להגיב כאן, זה הנסיון, זה נכון לא נכון וכן על זה הדרך...
מי שרוצה לדון בנושא הזה שיחפש את האשכולות שנסגרו ויגיב שם....

פותחת האשכול באה לומר:
אנחנו בסכנה!!!
חוץ מסכנת הקורונה, אנחנו בסכנה שאין לימוד מסודר של תשב"ר!!!!
אין העולם מתקיים אלא בזכות הבל פיהם של תינוקות של בית רבן!!!!!!!!!!!!!
זה מפחיד מאד!!!!!
הבו עצות ופתרונות,
אולי לעודד את הילדים ללמוד בטלפון בחברותות
להבטיח ממתקים וכו'
אצלינו אישית (הבן שלי עדיין לומד ב"ה בחיידר)
שידלנו אותו לקבוע חברותא בטלפון על משניות פסחים
וחילקנו בצורה שכל יום ילמדו כמה משניות ועד פסח יגמרו בעז"ה את המשניות
ונעשה להם 'סיום' מכובד בלי נדר בעזרת ד' יתברך הלוואי בירושלים הבנויה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה