אנא עזרה בט"ל מקשים עליי

• הוסף לסימניות
דחוף~
אני עובדת כעצמאית (שלושה מקומות, פחות מ6500)
+ עוסק פטור שעובד רק מידי פעם (גג7000 ש"ח בשנה)
כמה בט"ל צריכים לגבות ממני עבור העוסק הפטור
והאם כדאי לעשות תאום בין המעסיקים או שעדיף להשאיר ככה (אני משלמת המון בכל אחד)

((עשיתי תאום לשנה אחרונה וקיבלתי מהמם דרישה לתשלום חוב אחרי שאני משלמת ככ"כ הרבה.
חשבתי האם זה יכול להיות קשור לזה שלא הצהרתי שאני מרויחה פחות ממה שהם מגדירים כעוסק עצמאי?))

• הוסף לסימניות
אם התכוונת שאת עובדת כשכירה, אז
1. שווה לך לעשות תיאום בט"ל בשני מקומות, כדי שינכו לך את האחוז הנמוך (ללא תיאום, המעסיק השני והשלישי מורידים אוטומטית אחוז בט"ל גבוה).
2. אם העוסק הפטור שלך מדווח לבט"ל כ'עצמאי שאינו עונה להגדרה', הוא לא חייב כלל בביטוח לאומי. (וגם לא תהיי זכאית בגינו לחל"ד ושאר זכאויות). תנסי לשנות את הסיווג שלך שם ל'עצמאי שאינו עונה להגדרה'.

• הוסף לסימניות
והאם כדאי לעשות תאום בין המעסיקים או שעדיף להשאיר ככה (אני משלמת המון בכל אחד)
קודם כל, תאום הוא לא עניין של בחירה מבחינת הרעיון, את עובדת בשתי מקומות ויותר? חייבת להביא תאום.
במיוחד, שבמקרה שלך, את רק תצאי נרווחת מזה.
לכל מעסיק תכתבי כמה את מרוויחה במקום האחר, וכך עד הכנסה של 5900 תשלמי אחוז נמוך.

בעניין היותך עצמאית, גם אני הייתי ממליצה לך כמו "רותי קפלר" אם את מבוטחת מהיות שכירה, הביטוח שלך מהיות עצמאית הוא פחות נדרש, והייתי מגדירה אותך בביטוח לאומי כ - "עצמאית שאינה עונה להגדרה" כמובן שאם את מפסיקה את עבודתך כעצמאית, כן מומלץ לך לשלם ביטוח לאומי כדי שתהיי מבוטחת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה