עזרה אנא עזרו לי לבחור שם

באיזה תבחרו?

• אפקט גן עדן

• חוטאים למטרה

• טיול משגע בעולם שפוי

• צדק גנוב

• יריית הפתיחה

• דרך רצופה כוונות טובות

• נהר דינור

• כולם משעממים. עדיף לקנות שווארמה

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
דוקא "נהר דינור" נשמע לי מסעיר וזורק למחוזות לא צפויים אך רצויים.

לטובת @הווה פשוט שלא מצליח לראות את התוצאות, הרי שלך לפניך [נכון לשעה זו]:

צפה בקובץ המצורף 1999990
תודה רבה. ובינינו גם אני אוהב את נהר דינור. וזה השם שהחלטתי עליו בראשונה. ואחר כך כשהתחלתי לספר לאנשים (מעשה שאולי יש להתחרט עליו) - עקמו לי את האף. ואז הגיעו כל הנסיונות הנוספים.
אגב, בתחילה חשבתי על השם "3חברים 3 מטרות 3 מיליון דולר", וכשהצעתי אותו יחד עם עוד כמה שמות לפני עורכת ספרותית מפורסמת אחת, היא בחרה בו. אבל כמה מידידיי הורידו אותו מהפרק בחמת זעם.

• הוסף לסימניות
אגב, בתחילה חשבתי על השם "3חברים 3 מטרות 3 מיליון דולר",
השם ירחם...

רק לחשוב על מישהו שמתעניין אצל רעהו אם קרא כבר את הספר "שלשה חברים שלש מטרות ושלושה מיליון דולר" של הווה פשוט?!
לא פשוט בכלל!
[ואגב, קצת מזכיר את 3 אחים ו-3 מצוות למי שזוכר...]

• הוסף לסימניות
טוב, בחרתי באחרון עוד לפני שקראתי את ההודעה...
חשבתי שיש קטע שאנחנו מתבקשים לבחור לו שם, ובלי לקרוא כבר ידעתי איך לקרוא לו...

לפי התוצאות נראה שאני כמעט היחידה. מעניין.

• הוסף לסימניות
וואו, זה קשה...
בחרתי ב'אפקט גן עדן' כי משום מה הוא תפס לי את העין, אם כי גם 'צדק גנוב', 'נהר דינור' ו'כולם משעממים. עדיף לקנות שווארמה', קורצים לי בעיניהם...

נ.ב: לדעתי עדיף שלא לכתוב 'וסיפורים אחרים', זה משום מה נותן תחושה קצת משונה. (אני לא בטוח שהייתי קונה ספר כזה...)

(אולי אפשר לקחת אחד משמות הסיפורים שבפנים / משהו שיהיה רפרנס לשם הספר הקודם. לדוג': "אותו הסיפור'... אבל אני לא טוב בשמות לספרים, כך שאולי עדיף שתקרא לספר 'הווה פשוט' וזהו... ;))

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@הווה פשוט לא יודעת אם יש לעורך הסקר אפשרות להצביע, אבל אם יש - תנסה להצביע, אפילו את האפשרות של השווארמה לצורך העניין : ), ואז אולי יהיה אפשר לראות את תוצאות הסקר.

ולגבי זה:
אבל חשבתי לרמוז לו בשם כמו:
אפקט גן עדן
וסיפורים "אחרים"
לדעתי זה לא מספיק רומז לספר הראשון.
אולי אפשר לקרוא לספר בשמו (אפקט גן עדן - לטעמי) ולציין בפינה משהו בסגנון: "מבית היוצר של 'זה כבר סיפור אחר' ". שיבינו שזה לא חלק שני שלו, ומצד שני - מי שאהב אותו ידע מיד שיאהב גם את הספר החדש.

• הוסף לסימניות
חוטאים למטרה, אבל בהטיה אחרת למשל:
חטא למטרה - על משקל: "חץ למטרה".
בכללי חטא מזכיר רעיון חזק.
או לחילופין הווה פשוט, כשם של ספר גם טוב.

• הוסף לסימניות
סיקרן אותי מה יגיד הצ'אט להלן תשובתו בקצרה:
אני שואלת מה מבין השמות נראה לך הכי מזמין קריאה?

ChatGPT said:​

מבין השמות שכתבת, זה הניתוח שלי לפי מידת המשיכה לקריאה (סקרנות, פוטנציאל עומק, מקוריות):

מסקנה:​

"צדק גנוב" הוא המוביל – הכי חד, ברור ומעורר סקרנות.
"נהר דינור" – למי שמתחבר לספרות יותר פיוטית או רעיונית.
"דרך רצופה כוונות טובות" – טוב לספר עם מסר חברתי או ביקורתי עם טון אנושי.

כן, "חטא למטרה" הוא שם מצוין – קצר, עמוק, מגרה למחשבה.
אם הספר באמת עוסק בשאלות של מוסר, יושר, סטייה מכוונה, צדק או דילמות אנושיות – זה בול.

• הוסף לסימניות
בחרתי את טיול משגע למרות אורכו כי הוא הרגיש לי הכי ייחודי. אפקט גן העדן נשמע כמו שם שיכול להתאים לכל סיפור מכל ז'אנר.
אבל העיקר שיצא לחנויות 😉
גם 'טיול משגע למרות אורכו' זה שם טוב (מזכיר קצת את 'שלושה בסירה אחת מלבד הכלב'...) :)

• הוסף לסימניות
לדעתי, 'אפקט גן עדן' זה שם מושלם
מלא מסתורין ועניין, בלי קונוטציה של גיהינום. (נהר דינור... ברר😱)
אבל אם רוצים ללכת על שם יציאתי ומופרע
אז אולי - 'עדיף לקנות שווארמה',
אבל בלי 'כולם משעממים', כי זה ארוך מידי בשביל שם של ספר.

אבל בכל מקרה, כשיראו את שם הסופר על שולחן ה"חדשים" -
יקנו את הספר גם אם יקראו לו
"יריית הפתיחה של טיול משוגע בנהר דינור בעקבות צדק גנוב שחוטא למטרה" וכו':)

• הוסף לסימניות
ראשית, מברוק על הספר השני!
טיול משגע בעולם שפוי , זו הבחירה שלי.
זה מסקרן , מצית את הדמיון, ויש בו טעימה כלשהי מהסגנון של כותב הסיפורים.

לגבי אזכור של הספר הקודם,לדעתי לא מתאים בכלל בכריכה הקדמית. רצוי לציין בגב הספר שספר זה הוא אח לספר הראשון רב המכר של הסופר הנודע הווה פשוט.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני הכי אהבתי את 'חוטאים למטרה' או 'צדק גנוב'.
שמות מקוריים, חדים וקצרים.
אבל זו דעתי בלבד.
אולי תקרא לספר 'זה כבר אפקט אחר'?
בצורה הזו תוכל להתבסס על השם הקודם, ויחד עם זאת להביא גם טעם חדש.
נ.ב: לדעתי עדיף שלא לכתוב 'וסיפורים אחרים',
כן. לפי דעתי זה מוריד מהערך והיופי של השם.

• הוסף לסימניות
בספר שהוא סיפורים־סיפורים, לדעתי כדאי לבדוק מאיזו סוגה יש הכי הרבה סיפורים ולבחור את אחד השמות הללו. אם ייבחר שם שמשקף רק ז'אנר של סיפור אחד, הוא ייתן רושם שגוי לספר.
נניח יש סיפור אחד היסטורי והשאר הומור, אבל השם הוא "מסתורין במרתפי האינקוויזיציה", הקוראים שמחפשים סיפורי הומור לא ייתנו לספר יותר ממבט אחד.

בהצלחה! מחכים לקרוא את הספר...

לגבי אזכור של הספר הקודם,לדעתי לא מתאים בכלל בכריכה הקדמית. רצוי לציין בגב הספר שספר זה הוא אח לספר הראשון רב המכר של הסופר הנודע הווה פשוט.
מצטרפת

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כן, יש לי ספר שגם הוא קובץ סיפורים, בשם "זה כבר סיפור אחר".

לקרוא לספר הנוכחי "זה כבר סיפור אחר 2", לא רציתי. כי מי שלא מכיר עלול לחשוב שזה ספר המשך שחייבים לקרוא את הראשון. אבל חשבתי לרמוז לו בשם כמו:
אפקט גן עדן
וסיפורים "אחרים"
אם חשבתם לרמוז בשם הספר שהוא חלק שני בסדרה, אולי כדאי לחשוב על ביטוי אחר עם מוטיב חוזר, כמו בסדרה של גדי פולק, סוף מעשה, מעשה שהיה וכו'

אולי משהו בכיוון:
איזה סיפור!
סיפור מההפטרה
זה סיפור עצוב
וכו'

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני הצבעתי ל"כולם משעממים. עדיף לקנות שווארמה", מסיבה מאוד פשוטה - זה היה חריג בנוף וסקרן אותי. מקום שני מבחינתי (חבל שאי אפשר 2 בחירות), יריית הפתיחה.
המשותף לשניים הללו, שניהם יוצאי דופן (בעיקר הראשון). בחנות ספרים, ובכן, יש המון מילים ושמות של ספרים. בעיני, האומנות היא למצוא את צמד המילים שיבלוט בנוף.
ההתלבטות שלי הייתה גם לאור העובדה ש'יריית הפתיחה' הן רק 2 מילים, כמו רוב הספרים (יהיו כאלו שיתרגזו ש'כולם משעממים' הוא שם ארוך מדי, אבל הוא הבולט מכולם).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה