קורונה אנא עזרתכם- חייבים לעשות בדיקה?

• הוסף לסימניות
רופא המשפחה שלח הפניה לאדם מבוגר לבדיקת קורונה למרות שאין לו תסמינים מובהקים
מדא התקשרו לתאם זמן
הוא לא מעונין לעשות בדיקה.
האם הוא חייב??
מה יקרה אם יסרב להבדק??

תודה לבעלי נסיון בלד!

• הוסף לסימניות
מה פתאום בידוד עד שעושה בדיקה - ואם לא יעשה ישאר בבידוד עד מתי?
אף אחד לא יכול לכפות בדיקה
בידוד מחוייב מי שהיה בקרבת חולה או מי שעשה בדיקה בלי קרבה לחולה עד התוצאה

אם כל מי שעשה בדיקה היה נכנס לבידוד, אז יש לנו בערך כל יום 50,000 בדיקות, בשבוע אחד יכנסו 200,000 בידודים לא כולל איכוני שב"כ שלא מחוייבים בבדיקה רק בידוד

• הוסף לסימניות
אף אחד לא יכול לחייב מישהו לעשות בדיקה,
אבל מרגע ההפניה הוא חייב בידוד עד תוצאות הבדיקה.

אולי אפשר לדבר שוב עם הרופא לשכנע אותו לוותר על הבדיקה?

• הוסף לסימניות
אף אחד לא יכול לחייב מישהו לעשות בדיקה,
אבל מרגע ההפניה הוא חייב בידוד עד תוצאות הבדיקה.

אולי אפשר לדבר שוב עם הרופא לשכנע אותו לוותר על הבדיקה?
את אומרת את זה ממקור מוסמך או מהשערה?
לי הרופא נתן הפניה לבדיקת קורונה ולא רציתי לעשות וכשהתקשרו לתאם אמרתי שאני לא מעוניינת ובזאת זה הסתיים. לא נכנסתי לבידוד ואף אחד גם לא התקשר לוודא שאני בבידוד.

• הוסף לסימניות
יש המלצה להיות בבידוד
אך אין חיוב שכזה
ובוודאי שזה לא רשום בשום מקום
אין שום חיוב להיבדק
ואפשר לומר זאת בעדינות ובאדיבות למד"א
אם נבדקים יש חיוב בידוד עד קבלת התוצאות

• הוסף לסימניות
אם הוא מתכוון להיבדק הוא צריך להיות בבידוד עד הבדיקה, אם הוא לא מתכוין להיבדק הוא לא חייב והוא לא חייב להתבודד, עד כאן ההוראות. אבל בינינו, אם הוא חושש שיש לו קורונה ומאידך לא רוצה להיבדק, אז שלא ייבדק אבל כן יתבודד וישמור ככל האפשר לא להיות במגע עם אנשים אחרים עד שתחלוף לו הקורונה.

• הוסף לסימניות
את אומרת את זה ממקור מוסמך או מהשערה?
לי הרופא נתן הפניה לבדיקת קורונה ולא רציתי לעשות וכשהתקשרו לתאם אמרתי שאני לא מעוניינת ובזאת זה הסתיים. לא נכנסתי לבידוד ואף אחד גם לא התקשר לוודא שאני בבידוד.
ככה כתוב בהנחיות...

מהאתר של מכבי: יש להקפיד על שהייה בבידוד ביתי למעט יציאה לצורך ביצוע הבדיקה הרפואית.

בוודאות ראיתי את זה באתר של הכללית כשקיבלנו הפניה, עכשיו זה לא נפתח לי.
אמנם זה היה מזמן, ייתכן אולי שההנחיות השתנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה