אנימציות

• הוסף לסימניות
שלום,
לא למדתי מעולם תלת מימד, אך הנושא הזה מגרה אותי ברמות.
החלום שלי הוא ליצור סרטי אנימציה בתלת מימד.
התאתגרתי כמה פעמים על זיברש, בלי ללמוד אותה, והגעתי לתוצאות ממש נחמדות.
אבל חסרים לי מושגים בסיסיים.
וכאן אני זקוקה לעזרתכם:
1. באילו תוכנות מייצרים את האנימציות?
2. אני רואה שמדבריים בפורום הרבה על רינדור. מה פרושו?
3. אם אני מסתדרת מצוין עם זיברש, יש מצב שאסתדר גם עם תוכנות אחרות, או שזה מורכב יותר?
4. אני מתארת לעצמי שיש עוד הרבה מושגים בסיסיים שחסרים לי, אודה לכם אם תוכלו להטעים לי מהם.
תודה.

• הוסף לסימניות
גם לי יש כזה חלום... התחלתי לממש אותו וב"ה גמרתי ללמוד זיבראש... עכשיו אני ממשיכה לחלום:rolleyes: , מה שכן, לפי המחירים שבינתיים אני שומעת שעולה דקת אינמציה, לא כ"כ נראה לי שאנשים בציבור שלנו יוציאו כאלו סכומים...
אשמח ג"כ לתגובות שיגרו אותי...:)

• הוסף לסימניות
למדתי זיברש ברמה גבוהה וב"ה רואה תוצאות נחמדות (על המחשב לא בשוק העבודה)
אנימציות יוצרים בתוכנת מיה (מומלץ לדעת גם אפטר אפקט, פלאש ופוטושופ)
בנוגע לתעסוקה בנושא אני גם אשמח לדעת מה קורה בתכל'ס.
רינדור זה צילום האוביקט (יצוא מזיברש לפוטושופ) נראה לי שבזיברש יש כפתור בשם bpr (הכפתור העליון בצד ימין של הלוח)

• הוסף לסימניות
גם אני מהחולמות
התחלתי ללמוד מאיה לבד ודי התקדמתי... עד שהתייאשתי. זה תוכנות מורכבות מאוד וקשה להשתלט על זה לבד. (אולי נקבע חברותא?:))
יש אפשרות אנימציה בכל התוכנות המקובלות (מאיה, 3D מקס, בלנדר, סינמה 4D). זיבראש אני לא יודעת אם יש, זה יותר נועד לפיסול.
ליצור סרט אנימציה, זה עבודת נמלים, שעות על גבי שעות של רינדורים (אני לא בטוחה שמחשב מצוי יכול לעשות את זה לבד), בד"כ עובדים על זה צוות שלם. אני בספק גדול אם תצליחי למצוא לקוח שיסכים לשלם סכום מספיק מכובד שיצדיק את ההשקעה הענקית הזאת.

• הוסף לסימניות
ההתחלה הכי קלה (שלי) באנימציה היתה כך:
למדתי בבית ספר וכמו כל בית ספר היתה אספקה נדיבה של שיעורים משעממים. (ממ"ד)
היו גם ספרים די טובים מבחינה מכאנית כך שהדפים רצו חלק ללא תקיעות...

השימוש בספר+שיעור משעמם היה כך:
במידה והיו ציורים בספר (ספרים ללימוד אנגלית במיוחד), הם היו פלטפורמה מצוינת לשיפור הציורים שהיו שם ולציורים חדשים...
בחודי הדפים לעומת זאת, השתמשתי כדי לעשות סרטונים על כל מה שזז ויכול לזוז...

זה עדיין יותר קל ומהר לעשות סרטונים בשיטה הזו מאשר עם כל תכנה שהיא אז שיהיה בהצלחה!

לגבי השאלות:
1. כל תוכנה שיכולה להקליט פריימים, זה יכול להיות Flash, אפילו PowerPoint. רק שישנן תוכנות שמיועדות לזה לכתחילה כך שהן יותר נוחות כגון http://www.synfig.org
כמובן שכאשר רוצים לעשות אנימציות בתלת העסק הופך ליותר מסובך. הייתי ממליץ על בלנדר פשוט כי אני חולה על התוכנה הזו אבל הסטנדרט בשוק זה מאיה.
2. רינדור פירושו להפוך את כל מה שעשינו בתוכנה לתמונה או לסדרת תמונות. כיוון שלהוציא תמונה בצורה איכותית לוקח זמן (ולפעמים המון זמן...) עובדים בד"כ במצב שמצייר על המסך את הסצנה בצורה פשוטה יותר ורק כאשר סיימנו עושים Render כדי להפיק את התמונה/סרטון באיכות הרצויה.
3. העניין הוא לא אם את מסתדרת עם זיבראש אלא אם את יודעת ללמוד לבד בקלות ולפי מה שכתבת נראה שזה המצב. עדיין יהיה צורך לראות סרטוני הדרכה כי תוכנות לאנימציה בד"כ מסובכות ברמה כזו שקשה מאד ללמוד אותן לבד רק מללחוץ על כל הכפתורים במסך...
4. היה כאן שרשור מושגים במאיה ואני מניח שכאשר תבחרי תוכנה ותצפי בסרטונים כבר תדעי יותר על מה לשאול.

• הוסף לסימניות
הנה לינק לאנימציה בבלנדר רק על ידי ציור, בלי שום מודל.
זה הופך את המטרה שהיא אנימציה לקלה יותר.
https://vimeo.com/113610809

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
איטה,
מרנדר ואנימטור הם שני תפקידים שונים.
רנדור הינו הוצאת הסצינה לתמונה ו/או סרט.
אנימטור הינו הנעת הדמות ו/או המצלמה.

בציבור שלנו תחום האנימציות לוקה בחסר, בשל העובדה שצריך תקציב רציני לעבודה ברמה.
למרות שגם אני רציתי לעשות אנימציות, ירדתי מתחום זה ברגע שהבנתי, את האמור לעייל.

אם זאת, בימים אלו, אני בקשר עם מספר ממורי בעבר, ויתכן שנתחיל לעשות אנימציות, ברמות שונות.

כך שלא הייתי מציע לכתחילה, ללמוד אנימציה. מ"מ אם העולם התלת מימד מעניין אותך, ישנם עוד תחומים בעולם זה, שיתכן ובעז"ה תצליחי.

• הוסף לסימניות
סקצ'אפ מסובך או קל ללימוד עצמי?
יש למישהו חומר לימודי אולי?

• הוסף לסימניות
עוד שאלה בנושא-
יש אפשרות לקחת דמויות שמידלתי בזיבראש ולעשות בהם כמו 'סרט' בפלאש? (אני מתכוונת למשהו יותר פשוט מאינימציה לתלת מימד...)
זה מחירים שכן עומדים בציבור שלנו? מה בערך המחיר לדקה בפלאש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ג.ח;1634861:
עוד שאלה בנושא-
יש אפשרות לקחת דמויות שמידלתי בזיבראש ולעשות בהם כמו 'סרט' בפלאש? (אני מתכוונת למשהו יותר פשוט מאינימציה לתלת מימד...)
זה מחירים שכן עומדים בציבור שלנו? מה בערך המחיר לדקה בפלאש?

תשובה לכך תוכלי לקבל בפורום פלאש ואנימציה.

• הוסף לסימניות
אנסה לפרט את שלבי היצירה מבחינה טכנית מעשית(ואתעלם כרגע לצד של הבימוי הכוללת כתיבת תסריט סטורי בורד וכו' וכו') של סרט בתוכנת בתלת מימד.

1. מידול. כמובן עם דגשים למודל שאמורים ליצור לו אנימציה, שבעיקרון המידול הזה שונה מצורת המידול של זיבראש.
2. חומר וטקסטורה.
3.ריגים. יצירת מין מערכת "עצמות" וידיות הזזה לגוף...
4.אנימציה.
5.רינדור. הכולל בתוכו את נתינת כל הערכים והתאורות וכו' שנותנות את התוצאה הסופית של התמונה.

זהו. זה השלבים המעשיים באופן מאוד כללי וכמובן שלכל שלב ישנם עוד תתי שלבים.

בסטודיו גדול, לכל שלב ישנו צוות בפני עצמו...

נראה מסובך? אכן. אך נראה לי שניתן להשגה.

לגבי מה שנאמר שאנימציה תלת יותר מסובכת מדו מנסיוני האישי הבנתי שבאנימציה דו מימדית ישנם כל מיני סוגים, מאנימציית פלאש עד אנימציה קלאסית. אנימצית פלאש אכן יותר פשוטה אך אנימציה קלאסית איכותית לדעתי הרבה יותר קשה לביצוע מתלת (אם כי הדבר היחידי שצריך זה פשוט להיות אלוף בציור).

לגבי תוכנה. אני אישית עובד עם בלנדר והיא לא נופלת מאחרות. ועוד יתרון יש לה שכמעט את כל שלבי היצירה אפשר ליצור בה מבלי להתפזר בתוכנות נוספות (אפילו פיסול כמו בזיבראש יש שם)

אני לא יודע אם ראית, פעם פרסמתי כאן בפורום סרטון אנימציה שיצרתי את כולו בבלנדר הנה קישור

מקווה שהועלתי.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש פשוט;1635449:
אנסה לפרט את שלבי היצירה מבחינה טכנית מעשית(ואתעלם כרגע לצד של הבימוי הכוללת כתיבת תסריט סטורי בורד וכו' וכו') של סרט בתוכנת בתלת מימד.

1. מידול. כמובן עם דגשים למודל שאמורים ליצור לו אנימציה, שבעיקרון המידול הזה שונה מצורת המידול של זיבראש.

אי אפשר לקחת דמות שמודלה וטוקסטרה בזיבראש ולעשות לה ריג ואנימציה בתוכנת תלת אחרת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1635473:
אי אפשר לקחת דמות שמודלה וטוקסטרה בזיבראש ולעשות לה ריג ואנימציה בתוכנת תלת אחרת?

ככה, בשביל שמודל יעבוד טוב עם ריגים צריך שהוא יהיה בנוי מפוליגונים מרובעים ומיקום שיעבוד טוב עם העצמות, וכדאי שיהיה עם כמות פוליגונים מינימאלית (כמובן ביחס לצורך), בפיסול בזיבראש שתי התנאים לא מתמלאים. (זה מהיכרותי הקצרה עם התוכנה..) אם כי שמעתי שישנם כלים בזבראש שלאחר הפיסול הם יודעים לסדר את פוליגונים.
לגבי טקסטורה, אני משער שיש שם אפשרות לייצא פריסה וטקסטורה שיצרת.

לסיכום. לא אמרתי שזבראש לא יעזור, אבל זה חלק קטן (אולי מאוד) ממכלול העבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה