מידע שימושי אני בן 3| רעיונות לטקס החלאקה המושלם

• הוסף לסימניות
עבור משפחה קרובה, אבקש את עזרתכם:
יש למישו פה רעיון ששמע/ ראה/ הכין/ חשב -לחלאקה?

בין אם זה רעיון לעיצוב פעקאלאך, בין אם רעיון למזכרת, בין אם עוגה בצורה אטרקטיבית, עריכת שולחן, חבקים, הזמנה, תוכנית, תוכניה... או סתם אלמנט הקשור לעניין - כל רעיון יתקבל בברכה.
(...ולו כי צריך פה ת'זינוק שידליק לי תדמיון, איזשהו גפרור... :eek: מכירים את זה?)

בכ"א, תתחילו לצ'לוף מהזכרון/ דמיון---

(אה, ולמקרה וזה משנה למישו, מדובר בשבת שלמה (במירון, אלא מה) - בהחלט תרכובת לוגיסטית מרתקת...)

תודותי! :)

• הוסף לסימניות
שקיות ממתקים בצורת ציצית

קבצים מצורפים

• ציצית.jpg
    KB 32.2 · צפיות: 1,020
  • הוסף לסימניות
ראיתי פעם מתכון (אני חושבת של אביגיל מייזליק ב'בתוך') של עוגיות בצורת ציצית, משהו עם הרבה עבודה, אבל מהמם! תנסי להשיג, לא יודעת בדיוק מאיפה..
את הרעיון הנדוש-לעוס של הפעקאלאך בצורת ציצית כבר בטח ראית.. (אם כבר כמו התמונה הנ"ל אז אפשר הרבה יותר יפה, עם המשולשים של הראש למעלה בציצית ולשים משהו גבוה בחור כאילו הראש)
אפשר משהו עם הספר גירסא דינקותא, או לחילופין - ה'מסורת' המסורתי.. (להכניס את הממתקים בתוך קופסא כזו שהעטיפה תהיה הספר)
תשחקי עם האותיות של הא"ב, אולי 22 ממתקים, שכל אחד מתחיל באות אחרת (על חשבון הברון;))
ו.. מה עוד? אולי תכנית משפחתית בנושא הא"ב, יעזור? (לא שיש לי רעיון, אבל אפשר לחשוב..)

אולי אפשר לקחת פסוק שהוא יהיה המוטיב של כל השבת, נגיד "כי נר מצוה ותורה אור" או, יותר מתאים נראה לי: "ומתוקים מדבש ונופת צופים" ואז כל השבת היא סביב רעיון אחד, כל העיצוב, התוכניה, וכו' וכו' הכל סביב זה

בכל אופן, תהנו!

• הוסף לסימניות
אני עיצבתי פעם דיסק עם תמונות סטודיו של הילד לפני החלאקה והם במסיבה נתנו לכל אחד את הדיסק בתוך שקית שקופה מחומר מרשרש דומה לצלופן ובפנים עלים ריחנים בדיסק היה צרוב שיר אחד שהילד אוהב והיה כתוב על הדיסק מזכרת....
יצא מאד מרשים(בקשר לצריבה ענין שלך)
דבר נוסף שהם עשו שוקולד שהוא בעצם צורת מסגרת קנו תבנית כזו ופיתחו תמונות של הילד בגודל פספורט והדביקו על את השוקולד מהמם

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו לפני שנה חלאקה בסימן "שיבנה בית המקדש"

מסיבות לוגיסטיות לא יכולנו להעלות את כל המשפחה למירון, אז את החלאקה עשינו בכותל.

ההזמנות עוצבו בסגנון מתאים, בשילוב ציורים של בית המקדש
ונשלחה גם תזכורת לפני הארוע - באותו עיצוב.

לפני הטקס עצמו לקחנו את כל המשפחה לסיור ב"מכון המקדש" שנמצא לא רחוק.
אח"כ ירדנו לרחבת הכותל לחלאקה עצמו,
היה מאוד מרגש אחרי המצגת על בית המקדש, ולימוד על כלי המקדש, לרדת למקום המקדש.
ממש הורגשה הציפיה באויר, לראות את המקדש יורד משמים באותו רגע.

בתור מזכרת חילקנו לכל אחד סדרת כרטיסים שקשורים לארוע, לזמן, ולמקום
(כמובן הכל באותו סגנון עיצוב של ההזמנות)
היו שם:
כרטיס עם איור של בית המקדש
כרטיס עם תמונה של הבחורצ'יק, עם שיער ארוך
כרטיס עם דבר תורה קצר בנושא "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם"
כרטיס עם הסבר לגבי מצוות "הקהל" (שנה שעברה הייתה שנת הקהל)
כרטיס בנושא "כי האדם עץ השדה" (זה היה סמוך לט"ו בשבט)

• הוסף לסימניות
מתכון העוגיות שהציעה מירי הופיע ב'טעמים', ומגישתו היא קלרה פאטל.

• הוסף לסימניות
היה מקסים!

את איור הרכבת קיבלתי באדיבות הניק MIRIK
בהצלחה

קבצים מצורפים

• IMG_3520.JPG
    KB 84.3 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
בפאקלה אפשר לשים טרופית הילדים מאד אוהבים...
אני עשיתי מטעמי תקציב פאקלע זול, אז עשיתי את השקית המשושלת ועיצבתי מדבקה משולשת על הפאלך בשפיץ סתם משהו חמוד, אבל הרעיון של אלף ריש מהמהם, ולא מוכר, זה סד"כ רק בפאלאך קנויים, אני זוכרת שמישהי עשתה גם שבת במירון, והם חילקו אח"כ סרט של האירוע, ואולי גם של הקודם, מגיל 0-3 לא יודעת....
בכל אופן: מזל טוב!!!!

• הוסף לסימניות
שכנה שלי ג"כ עשתה במירון והיא קנתה בחד פעמי משולשים שמשלימים לעוגה ובפנים סוכריות (או מה שרק רוצים) ועל זה עיצבתי להם תמונה של הילד- מדבקה- זה היה כך שרואים כאילו זה עוגה ומבינים שזה מקרטון אבל שמוציאים חתיכה רואים תמונה של הילד. זה היה חמוד.
בוסף היתה מזכרת של מחזיק מפתחות עם פספורט מ-2 הצדדם וכיתוב חמוד.
(לדודות זה היה מחזיק לפלאפון)
(היו עוד מזכרות אבל אני לא זוכרת)

• הוסף לסימניות
סליחה על הטון הצדקני, אבל...

לא קצת מוגזם כל הטראסק הזה? למה יום מרגש שאמור להיות ספוג רוחניות הופך להיות חגיגה מושקעת ותחרותית של הוצאות (עיניים וממון)?

מי יטרח לצפות בדיסק מעבר לפעם אחת, פרט להורים ולסבא- סבתא? למה צריך 'להפגיז' עם מזכרות יוקרה שמעטים, אם בכלל, יעשו בהן שימוש?

• הוסף לסימניות
ארבע,
באתי לכתוב בדיוק אותו דבר בתוספת "איך אף אחד עוד לא כתב את זה עד עכשיו"...
מסכימה עם כל מילה.

• הוסף לסימניות
מזכרות לארוע

אם את רוצה אני מתעסקת עם מזכרות
ניתן להזמין חבקי מפיון ממתכת עם תמונת הילד ניתן להזמין כל תפילה או ברכה על גבי קיפול מתכת בקיצור מזכרות לתמיד אם את מעוניינת תפני אלי באישי

• הוסף לסימניות
כל אחד והשיקול שלו. אני בטוחה שלבן שלי אני יעשה משהו קטן ומשפחתי בשבת אצל הסבתא בלי מזכרות וקשקושים והוצאת כספים מיותרים- פשוט כי זה לא הסגנון שלי.
אבל יש הרבה משפחות שזה נהיה מין תחרות בין הגיסות כל אחת מה תעשה לילד או שמחכים לאיזה שמחה כבר במשפחה וזאת ההזדמנות לחגוג קצת. יש כאלה שאם לא עשית כלום לילד אז את סתם מזניחה וכו' ויש כאלו שחיכו הרבה שנים לבן הזה שהרגע הוא ממש רגע מרגש בשבילהם ורוצים להתרגש עם כולם (מכת הדור)
יש מה לצאת נגד התופעה בכ"א לטעמי. אבל לא לדון אף אחד...

שיהיה לכולם במזל טוב ובשמחות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;369847:
סליחה על הטון הצדקני, אבל...

לא קצת מוגזם כל הטראסק הזה? למה יום מרגש שאמור להיות ספוג רוחניות הופך להיות חגיגה מושקעת ותחרותית של הוצאות (עיניים וממון)?

מי יטרח לצפות בדיסק מעבר לפעם אחת, פרט להורים ולסבא- סבתא? למה צריך 'להפגיז' עם מזכרות יוקרה שמעטים, אם בכלל, יעשו בהן שימוש?
תגובת המערכת: :cool::D

אין ספק שתופעת הבזבזנות וניקור העיניים שהתפשטה בדורנו, הינה רעה חולה שיש להוקיעה.
אבל, למקרה ספיציפי זה אין קשר, כי:

א. איפה מצאת בבקשתי את המונחים: 'יוקרה', 'תחרות', 'הוצאות'?

ב.
שימי לב ש... קראת פה את כל השלל יחד, מישו פה הולך לבצע הכל??? :)
מה רע במזכרת יפה/ תוכנית חביבה - איזשהו רעיון-שתיים מסוימים מהלקט?

ג.
צודקת נעמי ברקאי, אכן מדובר בשמחה נדירה מאד + הזדמנות לחגוג + חשק להשקיע.
ולא, אין פה שום תחרות, אין עם מי... ובנוסף, ההשקעה פה היא בעקר של זמן וכח, לא של כסף. כך שבקיצור: מה רע???

ד.
מה שכן, אתם יכולים להתקיף חופשי, כי... כאמור כולה בקשו ממני לשאול, זהכל. משפחה קרובה ותו לא. אין במי לפגוע במקרה דנן. :p

ה.
ועיקרית: תודה לכל מי שטרח והעלה לפה רעיונות מקסימים, שאת חלקם כבר העברתי, ונלקחים בשיקול הדעת.

אם יש פה עוד מישו שיוכל להחכימנו מנסיונו/יצירתיותו - אשמח מאד לשמוע.
תודה ובשמחות! :)

• תודה
Reactions: ו8
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naomi;369927:
שאלה 'נורא' חשובה: ותמיד, איך את עושה את הקו המאונך בכותרת, אחרי 'אני בן 3'?
הלחצן שמשמאל לdelete (-שמעל האנטר המרכזי) +shift.
אצלי בכ"א. :)

ו... זה פסדר, גם אני בכמה ימי הגלוי אי-אז, התפעמתי עד למאד... :p

• הוסף לסימניות
זה עובד בכל התוכנות...
כולם בחוכמה עשית... :)

• הוסף לסימניות
ותמיד לבחור,
אני אסביר למה "קטלתי" או "הצטרפתי לקטילה"....
יש לי חברה שכשהבן שלה הגיע לגיל 3 בעלה והילד הקטן (והמסכן...) הסתובבו בכל הארץ אצל כל הרבנים ששמעת או לא שמעת עליהם כדי לקבל ברכות, והכל בליווי צלם שתיעד את כל הברכות ואח"כ עשו מזה אלבום בתוספת אירוע גדול שכלל לפחות חצי מהרעיונות שהביאו כאן.
מה שאני הסקתי מזה זה:
1. שהילד מסכן. שבוע שלם בנסיעות וצילומים - אפילו דוגמנים עובדים פחות.
2. שהילד לא הבין שום דבר מכל ההמולה סביבו, רק שיש איזו מסיבה עם הרבה הפתעות ופקאלך.
3. שבמקום כל הבלאגן וההוצאות האלו היו יכולים לשבת איתו ולהסביר לו את חשיבות היום, ללקק את אותיות הדבש, ולגזור את השיער בנוכחות המשפחה הקרובה שבאמת שמחה איתו.

כמובן שכל דבר בגבול הטעם הטוב זה בסדר, אבל ברגע שזה מוגזם הילד מבין שמה שחשוב זה הטארררם שמסביב ולא הטקס עצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;370020:
ותמיד לבחור,
אני אסביר למה "קטלתי" או "הצטרפתי לקטילה"....
יש לי חברה שכשהבן שלה הגיע לגיל 3 בעלה והילד הקטן (והמסכן...) הסתובבו בכל הארץ אצל כל הרבנים ששמעת או לא שמעת עליהם כדי לקבל ברכות, והכל בליווי צלם שתיעד את כל הברכות ואח"כ עשו מזה אלבום בתוספת אירוע גדול שכלל לפחות חצי מהרעיונות שהביאו כאן.
מה שאני הסקתי מזה זה:
1. שהילד מסכן. שבוע שלם בנסיעות וצילומים - אפילו דוגמנים עובדים פחות.
2. שהילד לא הבין שום דבר מכל ההמולה סביבו, רק שיש איזו מסיבה עם הרבה הפתעות ופקאלך.
3. שבמקום כל הבלאגן וההוצאות האלו היו יכולים לשבת איתו ולהסביר לו את חשיבות היום, ללקק את אותיות הדבש, ולגזור את השיער בנוכחות המשפחה הקרובה שבאמת שמחה איתו.

כמובן שכל דבר בגבול הטעם הטוב זה בסדר, אבל ברגע שזה מוגזם הילד מבין שמה שחשוב זה הטארררם שמסביב ולא הטקס עצמו.
ועל זאת כבר נאמר....:
נכתב ע"י ותמיד לבחור;369924:
אין ספק שתופעת הבזבזנות וניקור העיניים שהתפשטה בדורנו, הינה רעה חולה שיש להוקיעה.
אבל, למקרה ספיציפי זה אין קשר, כי................. וכו' וכו' וכו' :)

ובכל מקרה, ההסבר מיותר, בגלל זה:
נכתב ע"י ותמיד לבחור;369924:
אתם יכולים להתקיף חופשי, כי... כאמור כולה בקשו ממני לשאול, זהכל. משפחה קרובה ותו לא. אין במי לפגוע במקרה דנן. :p
אוקי? :cool:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה