דרוש מידע אני האבא מגינת המשחקים...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שוב זה קרה לי. או יותר נכון - לנו.
הסיטואציה הזאת, שבכל הרדיוס של הק"מ הקרובים נראה משום מה שזה קורה רק לי..

הילדים צריכים לצאת לגינה, כילדים קטנים זה די 'צורך' שלהם, לצאת, להשתולל, לרוץ במרחב הפתוח.
הרבנית שתליט"א לא יכולה לצאת איתם היום או השבוע. מסיבות השמורות במערכת (סיבות חשובות ומוצדקות, למי שבכל זאת מנסה ;))
ועלי הוטל התפקיד לחלץ עצמותיהם של צאצאי החשובים.

אך להגיע לגינה בכל שעה שאינה שעת צהריים קופחת לפני שמתחיל הסדרים,
עמוסת חבורות נשים וילדים מרוצים ועייפים,
דומה ומרגיש לי כמו שאישה תיכנס עם הבן שלה לבית כנסת כי הוא חייב לשמוע קדושה. לדוגמא. או להיכל הישיבה.
רק ששם יש עזרת נשים בבית כנסת זה או סמוך לו שאפשר לפתור איכשהו את הבעיה.

לגינת משחקים אין שום עזרת גברים.
כל כולה מקום קודש ומרחב אישי בטוח על מלא.
וכאן הבן שואל -
מה אני אמור לעשות? לא לצאת? היש סיבה לזה?
מדוע אני לא יכול לעמוד בצד שהילדים שלי איכשהו ישחקו לבד? והיה פעם שא' שמכירה את הילדים פשוט ''אימצה'' אותם ושוחררתי לעשות לביתי. אבל חוץ מאותה הפעם לא זכינו שוב.

* נכתב במוצ"ש לאחר שלאחר מנחה (זמן שאמור להיות ריק!) הסתובבנו מגינה לגינה עד שלילדים קצת נמאס והסתפקו בגלישה (בהשגחה) מרחוק במגלישה נחמדה ודיים. אח"כ ב"ה רצו הרבה הרבה בתוך הבית..

• הוסף לסימניות
אולי באמת הדרך הטובה ביותר לפרוק את המרץ של הילדים זה ללכת איתם למקומות אחרים?
כמו למשל שטח ריק כלשהו ולנסוע שם באופניים ובימבות,
או לשלוח אותם עם בייביסיטר
זה הרי לא הגיוני לצפות שמהיום חצי מהגינה תהיה שייכת לאבות וילדיהם, והחצי השני לאמהות וילדיהן.
דרך העולם הרי, שהאמא יוצאת לגינה וא"א להשאיר אותה בבית כי היום הגינה שייכת לגברים בלבד...

• הוסף לסימניות
בשביל זה גרים בעיר חרדית, שבמרחק הליכה קצר יש גינות מן הערים האחרות...
ואז אבא יכול לקחת איתו ספר רגוע, והילדים משחקים שם
כי כרגיל בשעות הצהרים החמות יש לשכנים מן העיר אחרת דברים אחרים לעשות מאשר לצאת לגינה ב37 מעלות חום ו90 אחוז לחות.

ולא צריכים סיבה מיוחדת מדוע אבא יצא לגינה ולא אמא....
נחמד לי לקחת את הקטנים ולצאת להשתולל קצת... לא רק אמא צריכה להנות מהחוויה הזו.
נאום אבא שמשתולל עם הילדים בגינה [הרחוקה והנסתרת מעין כל]

• הוסף לסימניות
אולי באמת הדרך הטובה ביותר לפרוק את המרץ של הילדים זה ללכת איתם למקומות אחרים?
לאן? אין. והילדים רוצים דווקא גינה
או לשלוח אותם עם בייביסיטר
א. אין לנו באזור משהו מצוי, הלוואי והיה.
ב. לא כל פעם שהם צריכים או רוצים גינה (בפרט בשבת) שייך או יש סיבה להביא בייביסיטר
זה הרי לא הגיוני לצפות שמהיום חצי מהגינה תהיה שייכת לאבות וילדיהם, והחצי השני לאמהות וילדיהן.
אף אחד לא ציפה לזה.
מה כן? לא ממש יודע בדיוק. אולי שאם רואות אבא עם ילדים בסיטואציה כ"כ מביכה, שיפנו איזה נדנדה לרפואה שיוכל לעשות תורות לילדים שלו. אין לי מושג..
בשביל זה גרים בעיר חרדית, שבמרחק הליכה קצר יש גינות מן הערים האחרות...
לא בדיוק הבנתי, מה זה גינות מערים אחרות? זה אמור להיות מרחק הליכה רכסים וקרית ביאליק לדוגמ'?... או מרכז ב"ב וגבעתיים?...

שעות נפרדות זה בעיה, אולי גינה אחת אם יש כמה באזור שתהיה 'ידועה' כמשהו שהוא לא רק נשים (היינו שאם מגיע אבא אז היא תחליט אם היא הולכת דקה לגינה אחרת או שנשארת, אבל לא התחושה הנ"ל שכתבתי למעלה).. בשביל זה צריך כח הציבור

• הוסף לסימניות
לא בדיוק הבנתי, מה זה גינות מערים אחרות? זה אמור להיות מרחק הליכה רכסים וקרית ביאליק לדוגמ'?... או מרכז ב"ב וגבעתיים?...
אצלנו למשל כשאבא לוקח לגינה, יוצאים לרמת גן...
שם יש גינה יחסית קרובה [רבע שעה הליכה] ובשעות הצהרים ריקה לגמרי. ב"ה.

• הוסף לסימניות
אני בטוח שאם תפנה לשרה מיכאלי היא תעמוד מיד לעזרתינו הגברים,
והיא תמצא רעיונות יצירתיים.......
וקצת ברצינות אני מאוד מזדהה,
ואני מפעיל כל פעם את כל כושר השכנוע שלי כדי לשכנע את הילדים שזה יהיה ממש חלומי להסתובב בעיר, ואני יראה להם דברים מיוחדים!..

• הוסף לסימניות
אגב, השעות ה"פופולריות " יותר.. הן לנשים .. לגברים זה בימי שישי בצהריים, וכו
לא יודעת מדויק, כך זכור לי
זכור לי שב'קוממיות' יש שלט בגינת משחקים עם שעות נפרדות לגברים ונשים
אולי צריך לאמץ את הרעיון ;)

• הוסף לסימניות
וואי כמה שהתסכול הזה נכון.
ובפרט כל הקטע הזה ש...
יתכן שזה חשוב לפטפט עם החברות בגינה אבל לא חובה בדיוק ליד המגלשה כדי שכל גבר לא יוכל לעבור
ובהחלט הילד שלה מאד חמוד אבל זה אומר שבדיוק שהילדה של האברך רוצה להתנדנד צריך לומר לו את זה.......

• הוסף לסימניות
את גר בבני ברק?

אצלינו אין זכות בלעדית על הגינות- לנשים.
מותר לכולם.
אין צורך להתבייש.
להיפך.

• הוסף לסימניות
וואי מתנצלת לא הבנתי
מה הבעיה שהאבא לוקח את הילדים לגינה?
איפה הנקודה?
ברור שזה פחות נוח וכיף שיש רוב נשי
אבל אם זה מה שמסתדר כרגע זה מה יש..
וזה לא מפריע לאף אחד. או אחת..
הכל בראש. כנראה לכם לא נעים עם זה
אני דוקא מעריכה אבות שבאים עם הילדחם לגינה

• הוסף לסימניות
תודה לכל אלו שהשתתפו בשכוייח. באמת מחזק.
ובמחילה שאהיה קצת ביקורתי לכל העצות כאן, פשוט אני מדבר למעשה בפועל מחר או בשבת הקרובה...
והלוואי שיהיה פיתרון.
ומסתדר פשוט מאליו ספסלי גברים וספסלי נשים
אדרבה! אשמח אם מהיום כשאגיע יפנו לי ספסל. אמן.
ולמה באמת אתה לא יכול?
כי כרגע אם אעשה זאת במקרה הטוב יסתכלו עלי כולם במבטים נוקבים במאד ותחושה לא נעימה בעליל, במקרה הפחות טוב אשמע מבעליהן אח"כ שממש פגעתי ופלשתי וכו' וכו'.
ליל שבת אחרי הסעודה
מרדים את הילדים ושעה יפה אחת קודם..
אני בעבר יצאתי הרבה לגינה עם הקטנים, והייתי לוקח איזה ספר ויושב בספסל, ללא שום בעיה.
כשכל הספסלים מלאים בנשים, והנדנדות מלאות בילדיהן אין לי מה לעשות. במיוחד שילדי בגיל שעל הרוב צריכים אותי לידם. אם באמת תקום אחת האמהות ותפנה נדנדה בצד זה יהיה מאד יפה מצידה ויפתר את הבעיה.
[[ במקום זה מה שקרה השבת שנדנדה אחת שהתפנתה כבר, ובאתי לשם עם הילדים - הגיעה ילדה קטנה שניה אחת לפני והניחה ידיה עליה כאומרת 'תפסתי לפניך' ואין פוצה פה... לצערי המשכתי לגינה אחרת אחרי שהילד מהעגלה כבר הושיט ידיו לנדנדה.. ב"ה]]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה