שיתוף - לביקורת אני הוא עץ, שמתקשה עם הימים.

• הוסף לסימניות
קטע טיפה שונה מהסגנון הרגיל שלי. אשמח לביקורת.

כי האדם עץ,
סנה, בוער, לא נשרף.
מהנץ ועד הנץ,
מתיישב לו על שרפרף.

עובד הוא כה קשה,
עד ליום מיטתו.
יגע, עמל, מנסה,
להחיות את נשמתו.

אוחז בסטנדר, הופך עוד דף,
צומח מעלה, מנסה ללמוד.
הוא לא זקן, אך גם לא טף,
נטוע חזק, לא רוצה למעוד.

ולפעמים גם יבש,
לפעמים מבולבל.
והכל מתעפש,
הכל מקולקל.

וחסר גם מתוק,
וזוחלות תולעים.
החשק בצינוק,
השמחה ירדה פלאים.

ושוקע העץ,
בביצה הגדולה.
מוחו מתפוצץ,
נגמרת הגילה.

וטובע עמוק,
וכועס על עצמו.
ורעש של צחוק,
מזקן כסיל בן יומו.

ולא אומר תפילה אחרונה,
כשנראה שאין סיכוי.
אלא שותק בכוונה,
לזה אין חיקוי.

והנה ענף מזדקר,
מציץ בחוזקה.
ברוחות מכרכר,
מקבל עוד מכה.

אך הוא לא מתייאש,
מרים הוא עוד יד.
מהבוץ מתגלש,
יציב הוא לעד.

כי האדם עץ,
סנה בוער שלפעמים נשרף.
אך מהנץ ועד הנץ,
הוא עוד מתיישב על השרפרף.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איזה שיר מעלף. אין הרבה שירים ארוכים כמו זה שאני מתעכבת בקריאה עליהם יותר מחצי דקה, אותו קראתי שלושה פעמים..✨✨
תודה רבה על המחמאה החמימה!

תודה!!!

הטעות במקור?
לא. שכוייח על תשומת הלב. בעז"ה בל"נ אתקן אצלי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שיר מצויין ויפה. תוכן ורעיון מיוחד!

אם יורשה לי -
לדעתי ספציפית בשיר הזה, היה עדיף בלי חריזה.
חושבת שהחוזק שלו היה מתעצם בכתיבה קצת יותר חופשית (עדיין בצורת שיר, אבל בלי חריזה מסודרת).

• הוסף לסימניות
שיר מצויין ויפה. תוכן ורעיון מיוחד!

אם יורשה לי -
לדעתי ספציפית בשיר הזה, היה עדיף בלי חריזה.
חושבת שהחוזק שלו היה מתעצם בכתיבה קצת יותר חופשית (עדיין בצורת שיר, אבל בלי חריזה מסודרת).
תודה רבה ויישר כוח!!!
ויכול להיות שאת צודקת, הרגשתי שמשהו חסר כאן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה