התייעצות אני זקוק להסביר לדמויות מלפני אלפי שנים על הטכנולוגיה של ימינו...

• הוסף לסימניות
וואו בכלל לא שתותניק כל אחד ומקומות שלו וקודם כל לשתף את זה ולהוציא את זה החוצה יתכן ויעזור לך לעכל אותו כמו שצריך אגב מישהו שיתף אותי אחרי הפרשה של לב טהור שהוא מתפדח אבל היה לו רצון להיות המנהיג שלהם אז דבר ראשון לכל בן אדם יש רצונות חלקם טובים וחלקם האחר אפשר להפוך לטוב ולהגשים אותם תחשוב איך אתה יכול באמת לבצע את החלום שלך בפרפורציה שלך כמובן וליישם אןתן בשביל לעשות טוב לך ולעלום
ווואוו תודה אמא

• הוסף לסימניות
שלום אנשים!

האם גם אתם חווים את התופעה דלהלן? מסקרן אותי מאוד!

אני שם לב, ובעצם זה כך אצלי, אני חושב, מאז שאני זוכר את עצמי, שכל, או לפחות רוב, מחשבות הסרק שלי, קרי, מחשבות שהמוח חושב סתם כך לעצמו ללא הכוונה ספציפית, עסוק במצב מדומיין בו אני מסביר למישהו מלפני אלפי שנים שנקלע לכאן במקרה על ההתרחשויות שמול עיני. למשל אם אני עומד בחלון ורואה מכונית או מטוס או משאית בטון, אני אוטומטית מוצא את עצמי שקוע בהסבר מפורט לאותו פלוני על מכונאות ורכב, על אווירודינמיקה ועל שיטות הבניה הנפוצות כיום, תוך התאמה למי שחסר לו כל המידע החדש של אלפיים השנים האחרונות. אותו הדבר כשאני מפעיל מכונת כביסה או מבריג בורג. האם התופעה מוכרת? נפוצה? אולי אפילו מוכרת מדעית ונקובת שם? מישהו מזדהה עם התיאור הנ"ל? אשמח לשמוע על זה.

תודה!!
מ

• הוסף לסימניות
ישנה תופעה דומה, "לראות מעבר", לדוג' בקריאת ספר, או בצפייה, להתרכז כל הזמן, במי ואיך כתב את העלילה, ואיך היא בוימה ועוד... (בעצם לא להתרכז בויזואליה, אלא במה שעומד מאחוריה).
זה, אני מרגיש, שקצת מתכתב עם מה שכתבתי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מנצלת את הבמה להתייעצות: (מקווה שזה בסדר....)
מוצאת את עצמי חושבת הרבה על אסונות וכל מיני דברים שיכולים ח"ו לקרות לי....
חושבת הרבה אם אני הייתי במקום החטופים מה הייתי עושה...
(ולא, זה לא בא מקטע של השתתפות בצער הזולת, למרות שאני בהחלט מרגישה מאד סבל של אחרים....)
יש בזה בעיה?
מבחינה פסיכולוגית - נפשית, ומבחינה דתית (כלומר: לפתוח פה לשטן.... וכו') -
ומה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
אתם מספרים תופעה מוכרת בעידן המודרני ובעיקר בעידן המלחמה.

מחשבות מעיקות ומצערות הן מזיקות לכל המימדים האישים
והם אסורים גם מדין תורה - כי הן מעציבות. והעצב הוא איסור גדול.

הפתרון - יעוץ רגשי/מחשבתי ע"י מישהי שמוסמכת על ידי נשות חינוך אמיתיות.

ניתן לפנות ל: A4124695 גימל

• הוסף לסימניות
מי שרוצה למצא עוד אפשר לחפש על "אינטרקציה מדומיינת" או "דיבור פנימי"
@אנד & דינו נראלי קשור יותר לעולם ה CBT ודומיו, באופן כללי כדאי לחשוב טוב...
יש הרבה טכניקות להתמודד עם חרדות או מחשבות רעות.

• הוסף לסימניות
מי שרוצה למצא עוד אפשר לחפש על "אינטרקציה מדומיינת" או "דיבור פנימי"
@אנד & דינו נראלי קשור יותר לעולם ה CBT ודומיו, באופן כללי כדאי לחשוב טוב...
יש הרבה טכניקות להתמודד עם חרדות או מחשבות רעות.
לא הייתי מגדירה את זה מחשבות רעות
כי זה לא עושה לי רע במיוחד
אני פשוט חושבת מה הייתי עושה במקום מישהו או בסיטואציות מסוימות ומהרהרת בנושא
זה לא בקטע של חרדות... יותר הרהורים באוויר...

• הוסף לסימניות
ישנה תופעה דומה, "לראות מעבר", לדוג' בקריאת ספר, או בצפייה, להתרכז כל הזמן, במי ואיך כתב את העלילה, ואיך היא בוימה ועוד... (בעצם לא להתרכז בויזואליה, אלא במה שעומד מאחוריה).
לא תמיד אני מסתכלת כה בגלל שיש לי רקע בהפקת סרטים אז אני מסתכלת על הלווייתנים וגם חושבת וואו מה הצלמת חושבת עכשיו, איזה טפשי לחשוב שזה לא אמרתי מי כתב את התסריט הדלוח הזה, למה השחקנית לא אומרת א. זה מספיק טוב וכו...

• הוסף לסימניות
לא הייתי מגדירה את זה מחשבות רעות
כי זה לא עושה לי רע במיוחד
אני פשוט חושבת מה הייתי עושה במקום מישהו או בסיטואציות מסוימות ומהרהרת בנושא
זה לא בקטע של חרדות... יותר הרהורים באוויר...
אל תסתמכי פה על עצות מאתר עם אנשים לא מזוהים
תדברי עם משהו שאת מכירה
לדעתי, ולדעתי בלבד אני לא חושבת שזה גרוע

• הוסף לסימניות
אוקי.
מריח לי שזה לא משהו יהודי כל כך.

מה דעתך?
זה מדעי, לא יודע על קשר ליהדות, אבל לדעתי זה רק תצפית וניתוח התנהגות של אנשים, החלק שאני מכיר בזה לא נשמע לי בעייתי או סתר את דרך היהדות, הוא בעיקר מבסס מה שכבר אמרו כאן, ייתכן שיש עוד חלקים במחקרים האלו שהולכים לכיוונים אחרים...
(לחיפוש מדוייק יותר: Imagined Interaction)

לא תמיד אני מסתכלת כה בגלל שיש לי רקע בהפקת סרטים אז אני מסתכלת על הלווייתנים וגם חושבת וואו מה הצלמת חושבת עכשיו, איזה טפשי לחשוב שזה לא אמרתי מי כתב את התסריט הדלוח הזה, למה השחקנית לא אומרת א. זה מספיק טוב וכו...
כמו גם גרפיקה למשל, כל בעל מקצוע יראה תמיד את מה שקשור לתחום שלו..

• הוסף לסימניות
זה מדעי, לא יודע על קשר ליהדות, אבל לדעתי זה רק תצפית וניתוח התנהגות של אנשים, החלק שאני מכיר בזה לא נשמע לי בעייתי או סתר את דרך היהדות, הוא בעיקר מבסס מה שכבר אמרו כאן, ייתכן שיש עוד חלקים במחקרים האלו שהולכים לכיוונים אחרים...
(לחיפוש מדוייק יותר: Imagined Interaction)
אוקי. תודה. מבדיקה קודמת זה היה נראה לי משהו לא כל כך...
אבל בבדיקה חוזרת, אלו התוצאות, והן נראות איכותיות (רק יש לזה שם בומבסטי...):

"אינטראקציות מדומיינות" (Imagined Interactions - IIs) הן תהליך של קוגניציה חברתית ודימוי מנטלי שבו אנשים מדמיינים, ולכן חווים באופן עקיף, את עצמם במפגשים תקשורתיים צפויים ו/או קודמים עם אחרים.

זהו סוג של חלימה בהקיץ הממוקד בשיחות, שבו יחידים חושבים על שיחות עם אנשים משמעותיים בחייהם למגוון מטרות.

לאינטראקציות מדומיינות יש מאפיינים שונים והן ממלאות כמה תפקידים, ביניהם:

• חזרות (Rehearsal): תכנון ואימון מסרים לאינטראקציות עתידיות.
  • תחזוקת מערכות יחסים (Relational Maintenance): שמירה על קשר עם אנשים חשובים.
  • הבנה עצמית (Self-Understanding): בירור מחשבות ורגשות.
  • טיפול בקונפליקט (Conflict Linkage/Management): חשיבה על דרכים להתמודד עם ויכוחים או אי-הסכמות.
  • פורקן רגשי (Catharsis): שחרור רגשות.
  • פיצוי (Compensation): למשל, דימוי שיחה עם מישהו שאינו זמין למפגש אמיתי.
הן יכולות להיות פרואקטיביות (מתרחשות לפני אירוע צפוי) או רטרואקטיביות (מתרחשות לאחר אירוע שקרה, כסוג של שחזור).

• תודה
Reactions: ant
  • הוסף לסימניות
מעניין מאד...!
מתכתב להפליא עם המחשבות שליוו אותי בימי חזרת החטופים (הפעימה האחרונה)
חזרו בחורים שלא מכירים את העולם.
העולם הזה מתפתח אקספוננציאלית,
בשנתיים האחרונות הבינה המלאכותית צברה תאוצה-
שכבר הפסקנו להתרגש מהיכולות שלה...
להיטי ענק באו והלכו כחלום יעוף,
אופנות מוזרות משתנות ומהנות,
תזוזות פוליטיות בארץ ובעולם,
כמות שינויים בלתי נתפסת---
ואנחנו מדברים על שנתיים תמימות, כן?!
מטורף לגמרי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה