התייעצות אני זקוק להסביר לדמויות מלפני אלפי שנים על הטכנולוגיה של ימינו...

• הוסף לסימניות
שלום אנשים!

האם גם אתם חווים את התופעה דלהלן? מסקרן אותי מאוד!

אני שם לב, ובעצם זה כך אצלי, אני חושב, מאז שאני זוכר את עצמי, שכל, או לפחות רוב, מחשבות הסרק שלי, קרי, מחשבות שהמוח חושב סתם כך לעצמו ללא הכוונה ספציפית, עסוק במצב מדומיין בו אני מסביר למישהו מלפני אלפי שנים שנקלע לכאן במקרה על ההתרחשויות שמול עיני. למשל אם אני עומד בחלון ורואה מכונית או מטוס או משאית בטון, אני אוטומטית מוצא את עצמי שקוע בהסבר מפורט לאותו פלוני על מכונאות ורכב, על אווירודינמיקה ועל שיטות הבניה הנפוצות כיום, תוך התאמה למי שחסר לו כל המידע החדש של אלפיים השנים האחרונות. אותו הדבר כשאני מפעיל מכונת כביסה או מבריג בורג. האם התופעה מוכרת? נפוצה? אולי אפילו מוכרת מדעית ונקובת שם? מישהו מזדהה עם התיאור הנ"ל? אשמח לשמוע על זה.

תודה!!
תתפלא לשמע שגם היום אנשים לא בדיוק יודעים מה זה אווירודינמיקה למשל?
למה ללכת 2000 שנה רחוק?

אבל כן, תופעה מוכרת (לי בכולופן), והיא מן הסתם מאפיינת את כל שוחרי הידע למיניהם...

• הוסף לסימניות
מנצלת את הבמה להתייעצות: (מקווה שזה בסדר....)
מוצאת את עצמי חושבת הרבה על אסונות וכל מיני דברים שיכולים ח"ו לקרות לי....
חושבת הרבה אם אני הייתי במקום החטופים מה הייתי עושה...
(ולא, זה לא בא מקטע של השתתפות בצער הזולת, למרות שאני בהחלט מרגישה מאד סבל של אחרים....)
יש בזה בעיה?
מבחינה פסיכולוגית - נפשית, ומבחינה דתית (כלומר: לפתוח פה לשטן.... וכו') -
ומה אפשר לעשות
וואו לפעמים זה בכלל לא קל יש אנשים שזה גם יכול לשתק אותם ועצם זה שאת מדברת ושואלת על זה כבר מראה את החוזקה שלך כי אנשים אוהבים להסתיר את הפחדים שלהם ורק מרגשים שהם לא בסדר והוא א מבין שעוד הרבה אנשים מסבבו חווים את אותו דבר ואלי רק היה מתייעץ או שואל הוא היה מבין שזה נורמלי לחלוטין ולגבי האם כדי לטפל בזה אז כל בן אדם יכול לעזור לעצמו בשניה שזה מפריע לו ומעיק עלו וכל אחד בדרך שונה פעם על ידי טיפול וטכניקות ופעם על ידי סתם לכתוב את הפחדים על נייר כל אחד במה שהוא מרגיש בנח ולגבי האם יש בזה בעיה דתית אז לא היתי מגדיר את זה כענין דתי כי זה מה שהשם נתן לך ומחשבות הוא לא עניין שאתה בוחר אלא ענין שמגיע ולעת עתה טיפ קטן לא לריב אם המחשבות אלא לתת להם לזרום וכך יוקל

• הוסף לסימניות
מה שאדם חושב - זה מה שהוא! (לפחות לאותו רגע).

או כמו שכתוב בקדמונים - "שם הוא נמצא".

וזה יכול להשפיע על כל החיים.

אבל... יש כאלה שחייבים את זה - וזה חשוב עבורם! ככה הם יוצרים חוסן רוחני!
קצת לא באותה דעה כן
יש את הבן אדם שמחשבותו לוקחים אותו לגוטמלה או למנהרת החמאס וכל זה מגיע מאינסטיקט מצד הרגשות לפמים אניסטיקט טוב או לא ובכל זאת זה דעתי

• הוסף לסימניות
יש ספר חדש של דורון פישלר בשם "אני יכול להסביר" שכאילו בא חייזר והוא מסביר על המצאיות חיים בכדורהארץ

• הוסף לסימניות
שלום אנשים!

האם גם אתם חווים את התופעה דלהלן? מסקרן אותי מאוד!

אני שם לב, ובעצם זה כך אצלי, אני חושב, מאז שאני זוכר את עצמי, שכל, או לפחות רוב, מחשבות הסרק שלי, קרי, מחשבות שהמוח חושב סתם כך לעצמו ללא הכוונה ספציפית, עסוק במצב מדומיין בו אני מסביר למישהו מלפני אלפי שנים שנקלע לכאן במקרה על ההתרחשויות שמול עיני. למשל אם אני עומד בחלון ורואה מכונית או מטוס או משאית בטון, אני אוטומטית מוצא את עצמי שקוע בהסבר מפורט לאותו פלוני על מכונאות ורכב, על אווירודינמיקה ועל שיטות הבניה הנפוצות כיום, תוך התאמה למי שחסר לו כל המידע החדש של אלפיים השנים האחרונות. אותו הדבר כשאני מפעיל מכונת כביסה או מבריג בורג. האם התופעה מוכרת? נפוצה? אולי אפילו מוכרת מדעית ונקובת שם? מישהו מזדהה עם התיאור הנ"ל? אשמח לשמוע על זה.

תודה!!
בלת"ק
אתה סובל מזה?
זה מציק לך ביומיום?

• הוסף לסימניות
פנטזיה... אמרנו
לא על באמת

הפנטזיה לא נכנסת לדיסוננס
לא, אבל אם פתאום לא יהיה לו (כלומר לזה שהוא משוחח איתו בפנטזיה, שזה הוא עצמו 😄) תשובות זה יעורר אצלו תהיות על עצם היותו בן לעם הנבחר..
חחח

• הוסף לסימניות
יש הרבה טכניקות להתמודד עם חרדות או מחשבות רעות
נשמח לשמוע
מנצלת את הבמה להתייעצות: (מקווה שזה בסדר....)
מוצאת את עצמי חושבת הרבה על אסונות וכל מיני דברים שיכולים ח"ו לקרות לי....
חושבת הרבה אם אני הייתי במקום החטופים מה הייתי עושה...
(ולא, זה לא בא מקטע של השתתפות בצער הזולת, למרות שאני בהחלט מרגישה מאד סבל של אחרים....)
יש בזה בעיה?
מבחינה פסיכולוגית - נפשית, ומבחינה דתית (כלומר: לפתוח פה לשטן.... וכו') -
ומה אפשר לעשות?
לא, אין בעיה.
אתם בסדר גמור.
לכל אחד יש את המרחב האישי שלו, החלומות, הדמיונות וכו'
וזה בסדר.
את לא לבד!

• הוסף לסימניות
התופעה נראית הגיונית להרבה אנשים יש רצון ללמד במיוחד נושאים כמו פיזיקה שלא מקובלים כדבר פשוט ומובן מאילו בציבור גם אני מוצא את עצמי משתוקק להסביר למישהו מדוע יש ברגע זה רוח כדוג' {אולי להרגיש חכם...}הדוג' שהבאת על אדם מלפני אלפיים שנה נובעת מסתומא מהחשיבה שלך למי תוכל להסביר שזה יענין אותו וכו'

• הוסף לסימניות
אולי מישהו יזדהה:
אני מאוד מודעת לעצמי בדרך כלל
לדוגמא, אני אחהצ עם הילדים קוראת ספר
אני יודעת שהכי טוב שאשב ואשחק איתם
אז אם יש לי כח אני באמת ינהג כך
ואם לא אני אקרא מתוך מודעות שזה מה שנכון לי כרגע, למרות שזה לא מיטבי (למשל: כי עבר עלי יום קשה)
כנל אם מישהו יעצבן אותי
אני יודעת שאני עומדת לעקוץ אותו
ברוב המקרים אני אעצור ואשתוק
(במקרים חריגים זה מבחירה מודעת. לא התפרצות בלי דעת)
ממה שאני מבינה מסביבתי הקרובה אצל רוב האנשים המוח מפענח את הסיטואציות בצורה שונה.
האם מישהו מבין את כוונתי???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה