קורונה אני יודעת שחפרו על זה... אבל ממש אשמח לעזרה | צריך בידוד?

• הוסף לסימניות
החברותא של בעלי חיובי מאומת
הם נפגשו יומיים קודם התסמינים ולמדו שעתיים במקום סגור
כל הזמן עם מסכות פה ואף
פרט לכמה דקות
האם צריך להיכנס לבידוד? כיצד צריך לנהוג?
(ואם אפשר לא להיכנס לדיונים והטפות והשקפות עולם
אלא להתמקד בשאלה. תודה רבה)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חייב בידוד וחוץ מהבידוד יש הסתברות שהוא נדבק ממנו אז צריך ממש בבידוד לשמור מרחק מהילדים

• הוסף לסימניות
כל מקרה לגופו, וצריך לשאול רופא!!!
אני מכיר חברותא שאחד מהם נדבק השני הלך לשאול רופא והתיר לו, ואין לדמות מקרה למקרה!!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כל מקרה לגופו, וצריך לשאול רופא!!!
אני מכיר חברותא שאחד מהם נדבק השני הלך לשאול רופא והתיר לו, ואין לדמות מקרה למקרה!!!
אפשר לשאול מי הרופא? אשמח לדעת, תודה רבה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
כמה ימים סופרים לפני הופעת התסמינים ? כלומר בנאדם שנמצא מאומת כמה זמן אחורה לוקחים וממתי כדי לחייב בידוד את מי שהיה בקרבתו?
תודה לעונים

• הוסף לסימניות
החברותא של בעלי חיובי מאומת
הם נפגשו יומיים קודם התסמינים ולמדו שעתיים במקום סגור
כל הזמן עם מסכות פה ואף
פרט לכמה דקות
האם צריך להיכנס לבידוד? כיצד צריך לנהוג?
(ואם אפשר לא להיכנס לדיונים והטפות והשקפות עולם
אלא להתמקד בשאלה. תודה רבה)
לפי דברי הרופאים החרדיים ואני בכוונה לא נוקב בשמות, יש לבדוק 8 ימים אחורה, הוי אומר שאם החברותא דנן היו יחד, אז הוא צריך להכנס לבידוד ל8 ימים, ולראות האם צצו לו תסמינים, אם לא, הרי שהוא יכול להמשיך ללמוד בבית המדרש.

• הוסף לסימניות
תודה,
למה להכנס ל 8ימים בידוד ולא יותר ? אם יומיים לפני התסימים היו יחד אז עוד 8 ימים בידוד זה 10 ימים,זה מספיק ?
ו -8 ימים אחורה, אני שמעתי שסופרים 4 ימים אחורה מהתסמינים, לכן שואלת.

• הוסף לסימניות
כן, מאחר והיו באותו חלל למעלה מ15 דק'
אם יש לו תסמינים- שיבדק, אם לא- רק הוא בבידוד שבועיים
אכן זו התשובה החלקה. אם הלימוד הוא יחד, אזי זה מחייב בידוד. משום שכל תשומת הלב היא אחד לשני.
רק כשיש שמירת מרחק ודאי לאורך כל הזמן של 2 מטר, ומסיכות - אז אינם חייבים.

בקשר לבידוד, מאז פעם האחרונה שלמד איתו, הוא צריך בידוד למשך 14 יום. אלו הם הכללים, גם של הרופאים החרדים.

כל פעם זה עולה כאן, וכשהדברים מבוררים אחר כך מול הרופאים, רואים שהכונה לא היתה במקרה רגיל, אלא במקרים מיוחדים, שנמצאו בהם היתרים ברורים. במקרה המתואר, זה נשמע הכי ברור את הבידוד הנדרש.
בברכה רפואה שלימה.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות,
גם אם היו כל הזמן עם מסכות פה ואף???
צריך בידוד לכאורה
אישית בעלי למד גם עם חולה מאומת ולא ממש הקפידו על מסיכות,
אבל מה שבטוח שבעלי יצא פעמיים שלילי....
ועדיין הקפיד על בידוד שבועיים....
כך שבכלל לא בטוח שנדבק....

• הוסף לסימניות
הוא צריך בידוד עפ''י חוק ועל פי כל נוהל
עדיין יתכן שאם תפני לד''ר... שיחיה הוא יפטור אותך
תלוי מה את מחפשת [או ליתר דיוק מה בעלך מחפש....]

• הוסף לסימניות
היה לי מקרה דומה, של שהות משותפת בחלל סגור למעלה מרבע שעה, עם מסכות כל הזמן, כנ"ל יומיים/שלושה טרם הופעת התסמינים.
שאלתי במשרד הבריאות - התשובה היתה שצריך בידוד למשך 14 יום מזמן החשיפה האחרון לחולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה