למסירה אני יודעת שכבר התריעו על זה, אבל...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש כאלה שמורידים את הקובץ בדיוק כשם שנכנסים לאשכולות, וזה לא מעניין אותם, ולא עשו את זה למענם, ולא רואים צורך לשלוח תודה.
נקודה נוספת: יש כאלה שנכנסים כמה פעמים - וזה נרשם ככמה צפיות - בעוד שזה אותו אדם. ואם זה קורה להרבה אנשים - הרי שמס' הצפיות גדול פי כמה ממס' האנשים שנכנסו!

שוב מדגישה: ודאי צריך להודות. בפרט אם התאמצו בשבילי על פי בקשתי: נתנו לי תשובה או מידע שבקשתי, או הורידו חומר שבקשתי. או אפילו אם לא בקשתי אבל קבלתי מזה תועלת או נהניתי. רק שמס' הצפיות לא נראה לי מדד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה שאני חושבת חוץ מזה שזה נותן אולי איזשהי חשיבות לראות שקיבלו תודה, בא נשים את זה בצד
אבל בקטע לראות את האנשים את היחס שלהם, טרחת העלית קובץ או שלחת להם ולא מקבל תודה..
ובנושא הזה כבר דנו רבות. ובאחד הפעמים אחד הניק כתב רעיון יפה, שכשמשהו מוריד את הקובץ הוא מיד הולך לבדוק מה הוא הוריד ונהנה ממנו או שלא, ובנתיים שכח לשלוח תודה.. וכך דנו לכף זכות :)

• הוסף לסימניות
דעתי העניה,
ואני מדבר בראש ובראשונה על עצמי,
שבמקרה הזה,
שתי צדדי המטבע טעונים שיפור.
הצד שלהוט לקבל תודה על כל דבר,
ולא מבין שהמטרה שלנו בעולם (וגם כאן בפרוג)
היא לעזור ללא תמורה.
והצד שקשה לו להודות על דברים שעושים לו,
פשוט קשה לומר תודה ולהכיר טובה ולראות שמישהו אחר מצליח.
אבל זה פשוט עניין של כל אחד עם עצמו.
מי שמצפה לתודה נגוע ????
נראה לי טבעי לגמרי

• הוסף לסימניות
ועכשיו באמת- לא הבנתי
מה נותן לכם הלייקים?
תחושה של חשיבות? עליונות? הרגשה שעשיתם את הדבר הנכון? כתוב לכם יותר תודות מתחת לניק? השגתם מישו בתחרות?
איפה זה נוגע לכם?
אני לא ידועה כקשת הבנה (וגם לא כענווה במיוחד) וכנראה פספסתי ת'הבנה מה מוסיפה התודה בפרוג
אני הולך ברחוב, ניגש אלי אדם ומקונן על מצבו הקשה כלכלית. אני שולף 200 ש"ח ונותן לו ביד. ההוא לוקח, מסובב את פניו וניגש לאדם הבא.
שכן דופק ומבקש פותח סתימות, אני נובר ומפשפש בבוידם, מתלכלך כמו שצריך, נותן לשכן והוא מסתובב בפנים חתומות ועולה לביתו.
הגיוני, נכון?
הלא מה יתן לי התודה שלו? תחושת חשיבות? עליונות?

• הוסף לסימניות
אני הולך ברחוב, ניגש אלי אדם ומקונן על מצבו הקשה כלכלית. אני שולף 200 ש"ח ונותן לו ביד. ההוא לוקח, מסובב את פניו וניגש לאדם הבא.
שכן דופק ומבקש פותח סתימות, אני נובר ומפשפש בבוידם, מתלכלך כמו שצריך, נותן לשכן והוא מסתובב בפנים חתומות ועולה לביתו.
הגיוני, נכון?

חשק לעזור לו ולאנשים בפרט בפעם הבאה
כולנו בני אדם ורוצים לקבל תמורה(ולו במילה תודה) על משהו שעשינו!
פשוט, לא?

• הוסף לסימניות
הגיוני, נכון?

ומי שישמע... לחיצה קטנטונת. אלפית שניה בשביל מישהו אחר...
חשק לעזור לו ולאנשים בפרט בפעם הבאה
כולנו בני אדם ורוצים לקבל תמורה(ולו במילה תודה) על משהו שעשינו!
פשוט, לא?
יש כאלו שלא מבינים את זה.

אני ממש לא נגד לתת תודות
אני עושה את זה, והמון
אני תוהה על מבקשי, מתחנני ופושטי היד לקבל תודות...
כך גם תבקשו תודה משכן שעזרתם לו?
מאדם שתרמתם לו צדקה?
אמר תודה- תשמחו
לא אמר- המעשה שלכם היה "לשמה" מהודר!

• הוסף לסימניות
אני ממש לא נגד לתת תודות
אני עושה את זה, והמון
אני תוהה על מבקשי, מתחנני ופושטי היד לקבל תודות...
כך גם תבקשו תודה משכן שעזרתם לו?
מאדם שתרמתם לו צדקה?
אמר תודה- תשמחו
לא אמר- המעשה שלכם היה "לשמה" מהודר!

אהבתי את החילוק בין לתת לבין לקבל. כי שוב ושוב נתקלים בבלבול בעניין הזה (ר' אשכולות על תוספות בניה וקימה באוטובוסים): מה צריך הנותן לחשוב ולעשות? ומה צריך המקבל לחשוב ולעשות? זה לא זהה, ומכאן הבלבול. פעם אנחנו בצד הנותן ופעם בצד המקבל - והגישה אמורה להשתנות לפי הכובע שלי עכשיו, ולא לפי הכובע של השני.

אישית, בתור נותנת, כן מפריע לי אם בקשו משהו בפירוש, וטרחתי לענות או לחפש או לצטט וכדו' - ואין תודה ואין תגובה מצד המבקש (לא זוכרת שקרה דבר כזה). ודאי שדרגה יותר גבוהה - שלא יהיה אכפת. עדיין אני לא שם.
לעומת זאת עניין מס' הציפיות - לא נראה לי קשור.

כשאני בצד של מבקשת עזרה - ודאי מקפידה מאוד להודות לכל מי שעזר. וגם משתדלת להודות כשכתבו משהו שנתן לי או שנהניתי ממנו, גם אם לא היה קשור כלל אלי או אל איזושהי בקשה שלי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כנראה ישנם כאלו שמתביישים להיראות כנעזרים על ידי אחרים - ובפרט אם אותם הנותנים הם לא מהידוענים כאן, כאילו יש בזה פחיתות כבוד, לכן הם לא נותנים תודה, אך בלבם הם מודים בודאי.
מאמין שישנם גם כאלו החושבים שהכל מגיע להם, אך נראה שהמה מועטים.
בכל מקרה, אם אני יכול לעזור, מה שעומד לנגד עיני, זה הזכות שנפלה בחלקי.
אם המקבל לא נתן תודה, זה כבר ענין שלו בסולם מדרגתו - בשלב המתאים לו.

מלבד זה, כל יום כשאני נכנס כאן לפרוג, מוקיר אני את פעולות המנהלים כאן ושאר הצוות היקרים, לטובתינו אנו המשתמשים פה חינם.
חבל שאין למעלה בפינה איזה כפתור לתת תודה גם להם...

.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ועכשיו באמת- לא הבנתי
מה נותן לכם הלייקים?
תחושה של חשיבות? עליונות? הרגשה שעשיתם את הדבר הנכון? כתוב לכם יותר תודות מתחת לניק? השגתם מישו בתחרות?
איפה זה נוגע לכם?
אני לא ידועה כקשת הבנה (וגם לא כענווה במיוחד) וכנראה פספסתי ת'הבנה מה מוסיפה התודה בפרוג

קודם כל זה תמיד כיף להיכנס לפרוג אחת לכמה שעות ולראות פתאום את הנקודה האדומה ושיש לך 10 התראות או 20, מאוד כיף. זה בהחלט סוג של התמכרות, ואין מישהו שבתוך תוכו לא יודה בזה.
חוצמזה, כשנותנים לך תודה, אז את/ה מרגיש טוב שהנה עזרת לעוד מישהו כי עובדה שהודו לי אז כנראה עזרתי להם במשהו...
נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
ועכשיו באמת- לא הבנתי
מה נותן לכם הלייקים?
תחושה של חשיבות? עליונות? הרגשה שעשיתם את הדבר הנכון? כתוב לכם יותר תודות מתחת לניק?
כאן בפרוג זה מראה כמה אוהבים/מזדהים עם התוכן שלך.
אני אישית גם מסיקה מזה מי אוהב כאן להביע דעות ולהתערב בדיונים, ומי נמצא פה רק בשביל ה'טכני' (הורדות, בקשות וכו')
מי שיש לו יותר תודות מהודעות הוא בד"כ כותב דעות/הגיגים/מאמרים/טיפים שהציבור אוהב.
כמו שקורה אצלך @קופצנית הממוצע תודות שלך להודעה הוא 2.878.... (זה המחשבון...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה